slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Κέα (Τζιά), νησί εκκίνησης του “22ου «Κυκλάδες 2016» -Cyclades Regatta τα 51 σκάφη εν αναμονή της εκκίνησης

1: Ο έφορος Ανοικτής Θαλάσσης του ΝΟΤΚ,
 Αλέξανδρος Θεοδωρίδης
απονέμει τιμητική πλακέτα
στο Δήμαρχο Κέας, Ιωάννη Ευαγγέλου.


 Ο έφορος Ανοικτής Θαλάσσης
 του ΝΟΤΚ, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης
απονέμει τιμητική πλακέτα
 στον υπεύθυνο μαρίνας, Νικόλαο Πουλάκη.





Εξαιρετική υποδοχή είχαν τα σκάφη του αγώνα από το νησί της Κέας (Τζια), όπου είχαν εξασφαλιστεί θέσεις τόσο στην Κορησσία, όσο καιστην περιοχή του Βουρκαρίου.  Τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών δεξιώθηκε ο Δήμος Κέας και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κέας στο κτίριο Ρέστη όπου ακολούθησε δεξίωση με υπέροχα τοπικά εδέσματα και κρασί.  Ο δήμαρχος του νησιού, Ιωάννης Ευαγγέλου ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους και απένειμε αναμνηστικά δώρα σε κάθε σκάφος, επίσης, αναφέρθηκε στην ανασκαφή της αρχαίας Καρθαίας και προέτρεψε τους ιστιοπλόους να την επισκεφθούν. Ο έφορος ανοικτής θάλασσας του ΝΟΤΚ, κύριος Αλέξανδρος Θεοδωρίδης  ευχαρίστησε για τη συγκλονιστική φιλοξενία και απένειμε τιμητικές πλακέτες στο Δήμαρχο του νησιού, στον εκπρόσωπο του Λιμενικού Ταμείου, στο Λιμεναρχείο Κέας  και στον εκπρόσωπο του Συλλόγού Επαγγελματιών Κέας.
Ακολούθησε πάρτι με κερασμένη την πρώτη μπύρα για όλους τους ιστιοπλόους που διοργανωσε το μπαρ 'ΒΙΝΥΛΙΟ', στο οποίο οι ιστιοπλόοι πέρασαν ευχάριστα το βράδυ πριν την εκκίνηση.
Το «Κυκλάδες 2016» - Cyclades Regatta διοργανώνεται στα πλαίσια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΑΘ/ΕΙΟ και τελείται υπό την αιγίδα, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και της Α.Ε. Διώρυγος της Κορίνθου.
Χορηγοί του αγώνα η Intertrade Co Ltd, το Aria Hotels και η Mythos
Χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ, η ΕΡΑ σπορ, το
Skipper On Deck, το amola.gr και το gazzetta.gr.





































Παρέμβαση Καραμανλή για εκλογικό νόμο και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Αγνόησε τα παπαγαλάκια που παριστάνουν τους Καραμανλικους

ΠΟΡΤΑ ΦΩΦΗΣ Οριστικό «Όχι» Γεννηματά στο νέο εκλογικό νόμο

Την «πόρτα» στην ψήφιση του προτεινόμενου από την κυβέρνηση εκλογικού νόμου, με την υπάρχουσα μορφή του, έκλεισε οριστικά, μέσω του ΣΚΑΪ, η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας πως «εμείς νοιαζόμαστε για την κυβερνησιμότητα και τη σταθερότητα».
«Αποσπασματικές ρυθμίσεις εμείς δεν

Κωνσταντοπούλου: Καρικατούρα της απλής αναλογικής η κυβερνητική πρόταση

«Καρικατούρα» της απλής αναλογικής χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το σχέδιο νόμου για τον εκλογικό νόμο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει τα ίδια ακριβώς με τις προηγούμενες, εκλογομαγειρέματα, κόλπα, λοβιτούρες για να παραμείνει στην εξουσία».
«Είναι ξεκάθαρο ότι ο φόβος απώλειας της εξουσίας είναι και το

Η δολοφονική ατάκα Κουτσούμπα για τον Τσίπρα«Καήκαμε αν... »

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου για τη  συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πέρα από το να εκφράσει τη θέση του κόμματός του για τον εκλογικό νόμο, βρήκε και την ευκαιρία να πετάξει τα καρφιά του. Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, ο πρωθυπουργός ανέλυε τη θέση της κυβέρνησης για τον

Σοκ! Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

Αιφνίδιο τέλος έβαλε στη ζωή του ο Κυριάκος Μαμιδάκης τον οποίο βρήκε νεκρό στο σπίτι του στον Διόνυσο Αττικής ο γαμπρός του.Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν προς την κατεύθυνση της αυτοκτονίας καθώς δίπλα στον 84χρονο βρέθηκε ένα όπλο και ο ίδιος φέρει μόνο ένα τραύμα.Ο Κυριάκος Μαμιδάκης γεννήθηκε στο

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τους αστυνομικούς

«Η κυβέρνηση μετά τους πολίτες δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τους αστυνομικούς» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και καλεί την ηγεσία του υπουργείου να αναλάβει τις ευθύνες της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Λαφαζάνης ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ εξελέγη γραμματέας της ΛΑΕ -Τα 20 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας [λίστα]

 Με 79 ψήφους υπερ και 22 λευκά στους ψηφίσαντες εξελέγη γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.Στο Πολιτικό Συμβούλιο υπεβλήθη πρόταση να αναλάβει τη θέση του Γραμματέα ο Παναγ. Λαφαζάνης, ο οποίος τελικά ήταν και η μόνη υποψηφιότητα. Για την Πολιτική Γραμματεία εξελέγησαν κατά σειρά ψήφων τα εξής 20 μέλη της:

Νέα Δημοκρατία πολλών ταχυτήτων και πολλών διαφορετικών εικόνων

Αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον…εαυτό είναι αρκετές στιγμές η Νέα Δημοκρατία, στέλνοντας αντιφατικά μηνύματα στην κοινή γνώμη. Η χθεσινή εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας τουΚυριάκου Μητσοτάκη ήταν αποκαρδιωτική και ήταν ένα χαρακτηριστικό δείγμα για το τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό της Ν.Δ. 
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε να μιλήσει στη Βουλή για το θέμα που προέκυψε με την Cosco και

Επιστολή – κόλαφος της Κομισιόν για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο

Επιστολή - έγκληση προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος απέστειλε ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Γκ. Έντινκερ στην ελληνική κυβέρνηση.
Η επιστολή, που αποκαλύπτει η «Καθημερινή», θέτει ουσιαστικά την Ελλάδα στον προθάλαμο της παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενώ θεωρείται ενδεικτική προθέσεων της Κομισιόν και για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Ενώνει το Νότιο Αιγαίο η υποψηφιότητα για «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019»

Ευρεία σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο, προκειμένου να κινητοποιηθεί και να συνεργαστεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Νοτίου Αιγαίου για την διεκδίκηση του μεγάλου τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης το 2019.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση φορέων, παραγωγών και επιχειρηματιών από τον καθ’  ύλην αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδης και την επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής Διεκδίκησης του Τίτλου και ειδική σύμβουλο του Περιφερειάρχη Χάϊντι Λαζάνη.

Στο Αλυκό Νάξου θα γέννησουν τα μικρά τους δυο θαλάσσιες χελώνες


Όχι μία αλλά δύο "φωλιές" θαλάσσιων χελωνών εντοπίστηκαν το Σάββατο το μεσημέρι στην παραλία Αλυκό της Νάξου από το Σύλλογο "Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου"!

Ο Σύλλογος έλαβε ένα τηλεφώνημα από καταστηματάρχη περιοχής που ενημέρωσε ότι το βράδυ της Παρασκευής, εντόπισε μια θαλάσσια χελώνα που γέννησε τα αυγά της!
Άμεσα μέλη του Συλλόγου έσπευσαν στην παραλία του Αλυκού και στο σημείο που υποδείχτηκε και διαπίστωσαν ότι όντως υπάρχουν όλες οι ενδείξεις και τα σημάδια, όπως

Ρεζιλεύτηκε ο υπουργός! Μίλησε σε άδειες καρέκλες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φαίνεται πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη προτίμησαν να μην πατήσουν στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το κυβερνών κόμμα και στην οποία μιλούσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.
Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε τον Τάσο Πετρόπουλο, να αναγκάζεται να μιλήσει σε σχεδόν 10 ανθρώπους και πολλές άδειες καρέκλες.
Βέβαια με τα όσα έχουμε δει τον τελευταίο καιρό μάλλον ο κ.Πετρόπουλος θα σκέφτηκε καλύτερα άδειες καρέκλες παρά γιουχαΐσματα…

Νέο επεισόδιο στον «πόλεμο» Ψυχάρη-Τσίπρα

Την αντίδραση του Μαξίμου προκάλεσε το πρωτοσέλιδο του Βήματος της Κυριακής με τίτλο «Στήνουν καθεστώς Τσίπρα» και υπέρτιτλο «Σε εξέλιξη επιχείρηση άλωσης του κράτους και των θεσμών».
Στο άρθρο υποστηρίζεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ «επιδιώκουν έλεγχο της δικαιοσύνης καταδιώκουν όσους ασκούν κριτική και προετοιμάζουν αλλοίωση του πολιτεύματος μέσω εκλογικού νόμου και Συντάγματος».

Κοιτούσαν με απορία οι Κινέζοι : «Υπουργός είναι ή τουρίστας;» (ΦΩΤΟ)

Η εμφάνιση κορυφαίου υπουργού στο Πεκίνο που… ξεχώρισε

Κάθε άλλο παρά τιμητική ήταν η εμφάνιση υπουργών της κυβέρνησης που συνοδεύουν τον Έλληνα πρωθυπουργόΑλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.
Σε μια επίσημη επίσκεψη και μάλιστα τέτοιας σημασίας που έχει υπογραμμίσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν δικαιολογείται ο υπουργός εξωτερικών να καταφθάνει με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι σαν να πρόκειται για εκδρομή…