slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευκαιρία θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις παρελάσεις και ορισμένες συνιστώσες κάνουν λόγο για «λαϊκές παρελάσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει να εμπλακεί σε επεισόδια ούτε θα ήθελε να κατηγορηθεί για υποκίνηση πρόκλησης βίας στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Στελέχη της Κουμουνδούρου τόνιζαν ότι όποιος θέλει να διαδηλώσει, μπορεί να το κάνει, αλλά χωρίς να διαλύσει τις παρελάσεις. Ωστόσο, στελέχη της μειοψηφίας του Συνασπισμού και ορισμένες συνιστώσες κάνουν λόγο για «λαϊκές παρελάσεις».

Το Αριστερό Ρεύμα - μέσω του ιστότοπου iskra, ο οποίος φιλοξενεί τις απόψεις μελών του σε σχετική ανάρτηση με τίτλο «28η Οκτωβρίου: λαϊκές παρελάσεις παντού με ένα νέο μεγάλο ΟΧΙ», αναφέρει τα εξής: «Οι πολίτες αυτής της χώρας, άνδρες, γυναίκες, νέοι και νέες, μαθητές, μαθήτριες, έχουν τη δυνατότητα να καταστήσουν τον γιορτασμό της 28ης Οκτώβρη ένα μεγάλο λαϊκό, ενωτικό, ειρηνικό και αγωνιστικό λαϊκό ποτάμι παντού σε όλες τις πόλεις και τους δήμους της χώρας. Εχουν την ευκαιρία μαζί με τις επίσημες παρελάσεις να πραγματοποιήσουν τις δικές τους λαϊκές, ειρηνικές, ενωτικές και αγωνιστικές παρελάσεις για να βροντοφωνάξουν τα δικά τους σύγχρονα αλλά και πολύ κρίσιμα, ζωτικά και μεγάλα ΟΧΙ!»

"Ο Σαλμάς με απειλεί τηλεφωνικά"

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνος Λουράντος καταγγέλλει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά ότι ευνοεί τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και ότι τον απειλεί τηλεφωνικά!

Η επιστολή του έχει ως εξής:

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 22% στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου για το 2012-Μείωση εισαγωγών 8,5 και αύξηση εξαγωγών 6,2%

Πτώση 22,2% εμφάνισε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου χωρίς πετρελαιοειδή, κατά το μήνα Αύγουστο 2012, καθώς ανήλθε σε 1.002,1 εκατ. ευρώ (1.229,9 εκατ. δολάρια) έναντι 1.287,4 εκατ. ευρώ (1.831,2 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2011.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά τον μήνα Αύγουστο 2012 ανήλθε στο ποσό των 2.205,9 εκατ. ευρώ (2.727,1 εκατ. δολάρια) έναντι 2.410,2 εκατ. ευρώ (3.446,5 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2011 παρουσιάζοντας μείωση, σε ευρώ, 8,5%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά τον μήνα Αύγουστο 2012 ανήλθε στο ποσό των 1.203,8 εκατ. ευρώ (1.497,2 εκατ. δολάρια) έναντι 1.122,8 εκατ. ευρώ (1.615,3 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2011 παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 7,2%.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, χωρίς πετρελαιοειδή, κατά το μήνα Αύγουστο 2012 ανήλθε σε 1.002,1 εκατ. ευρώ (1.229,9 εκατ. δολάρια) έναντι 1.287,4 εκατ. ευρώ (1.831,2 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2011, παρουσιάζοντας μείωση, σε ευρώ, 22,2%.

Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς πετρελαιοειδή, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012 ανήλθε στο ποσό των 20.015,6 εκατ. ευρώ (25.582,4 εκατ. δολάρια) έναντι 21.874,3 εκατ. ευρώ (30.743,1 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2011, παρουσιάζοντας μείωση, σε ευρώ, 8,5%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών, χωρίς πετρελαιοειδή, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012 ανήλθε στο ποσό των 11.051,7 εκατ. ευρώ (14.203,6 εκατ. δολάρια) έναντι 10.407,7 εκατ. ευρώ (14.732,6 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2011, παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 6,2%.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, χωρίς πετρελαιοειδή, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου 2012 ανήλθε σε 8.963,9 εκατ. ευρώ (11.378,8 εκατ. δολάρια) έναντι 11.466,6 εκατ. ευρώ (16.010,5 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2011, παρουσιάζοντας μείωση, σε ευρώ, 21,8%.


Πηγή:www.capital.gr

Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν παζαρεύει την ελευθερία της

«Η Ελλάδα δεν παζαρεύει την ελευθερία της» τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της επετείου...

των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

«Το 'όχι' στο φασισμό δεν είναι στιγμιαίο, είναι αιώνιο» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ήρθε πλέον ο καιρός να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεργαστούμε με όλους, ώστε «να απαλλαγούμε από τα δεσμά της υπανάπτυξης και της υπερχρέωσης που μας οδηγεί σε ταπείνωση». 

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ακόμα την ανάγκη να δείξουμε πίστη στις δυνάμεις μας, ενότητα και τον πατριωτισμό μας, προσθέτοντας ότι "μόνο ένας εχθρός μπορεί να μας νικήσει, η διχόνοια που μας διασπά. Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη φτάνει να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς", είπε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας πως «ως λαός, κρύβουμε τεράστιες δυνάμεις μέσα μας»

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΙΚΟ ΜΑΝΙΟ

Ανοιχτές Συνελεύσεις-Συζητήσεις με τον αγωνιστή γιατρό Νίκο Μανιό, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Παρασκευή, 26/10, Φιλώτι, ώρα 18:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου
  • Σάββατο, 27/10, Απείρανθος, ώρα 20:00 στο καφέ Σάλα
  • Κυριακή, 28/10, Χώρα, ώρα 11:30 στο μπαρ Elli's στη Γρόττα
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΝΑΞΟΥ
E: syrizanaxou@gmail.com
B: http://syrizanaxou.blogspot.gr
F: www.facebook.com/syrizanaxou

ΓΑΠ: Συναντήθηκα με τραπεζίτες αλλά όχι για τη λίστα Λαγκάρντ

Τριγμούς προκαλεί η αποκάλυψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι «ο κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Οικονομικών, το Γενάρη του 2011, ενώ κατείχαν τη λίστα αυτή, συναντήθηκαν με το διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία».


Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυρία Κωνσταντοπούλου, το γεγονός αυτό «μου το επιβεβαίωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου προχθες (σ.σ. Τετάρτη) που τον ρώτησα. Δεν θέλησε να μου απαντήσει ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα αυτό εκδόθηκε ανακοίνωση από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου. Από όσα υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός προκύπτει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν διαψεύδει ότι συναντήθηκε με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία!

«Η προσπάθεια ορισμένων, να καταστήσουν τη γνωστή σαν "λίστα Λαγκάρντ" αντικείμενο συναντήσεων του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τραπεζών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι στερείται σοβαρότητας, αν πίσω από αυτήν δεν υπήρχε μια επιχείρηση προκειμένου οι αυτονόητες δραστηριότητες ενός Πρωθυπουργού να καταστούν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων και την μικροκομματική εκμετάλλευση», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Αναφέρεται επίσης: «Πάγια θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου, την οποία υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία στα Όργανα της ΕΕ, σε διεθνείς Οργανισμούς και εκδηλώσεις, αλλά και στις συναντήσεις που έχει με θεσμικούς παράγοντες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι, απαιτείται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων, αφού εκτός των οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττονται, οι πολίτες όχι μόνο στερούνται σημαντικών πόρων αλλά και καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς. Και όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, μεγάλη ευθύνη για το κενό δίκαιης ρύθμισης αυτού του κορυφαίου θέματος έχει και η ΕΕ, όπως και οι συμμετέχοντες στο G20».

Στη δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει: «Μοναδικό μέλημα του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν και είναι η μάχη για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, σε αντίθεση με όσους σήμερα ασκούν απαράδεκτη κριτική και μάλιστα εκ του ασφαλούς».

Σημειώνεται ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ζητήσει την κλήση του κ. Παπανδρέου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ».

Σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι από την ακρόαση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προέκυψαν νέα στοιχεία. Συγκεκριμένα, τόνισε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας και το γεγονός ότι ήταν στην κατοχή του πρώην υπουργού.

H Ελλάδα κλυδωνίζεται για το... επίδομα γάμου του Φώτη Κουβέλη

Η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να προχωρήσει σε ρήξη με τους κυβερνητικούς εταίρους αφού όπως όλα δείχνουν δεν υποχωρεί από τις θέσεις του και θα καταψηφίσει τα εργασιακά, αιφνιδίασε τον πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει χωρίς της ΔΗΜΑΡ και μιλώντας χθες σε συνεργάτες του είπε σε αιχμηρό τόνο ότι δεν έχει περιθώριο για πολιτικούς ελιγμούς όσο παραμένει ανοικτή η συμφωνία με την Τρόικα.

Στην κυβέρνηση δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν πώς έφτασε ο Φώτης Κουβέλης να εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που δεν μπορεί εύκολα να αιτιολογηθεί. Στελέχη της ΔΗΜΑΡ έφτασαν να ισχυρίζονται ότι αν η Τρόικα πάρει πίσω την περικοπή του επιδόματος γάμου και των τριετιών όπως προκύπτουν από την συλλογική σύμβαση τότε θα υπαναχωρήσουν και θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Τα δύο αυτά αιτήματα δεν είναι χωρίς σημασία και αφορούν εισοδήματα πολλών συμπολιτών μας. Από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, θεωρούνται δευτερεύοντα σε σχέση με το διακύβευμα της συμφωνίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για διαφωνίες «περί όνου σκιάς», θέλοντας να επισημάνει ότι μπροστά στις ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία το επίδομα γάμου δεν είναι ασήμαντο αλλά δεν αποτελεί λόγο για να ρίξει κανείς την κυβέρνηση και να προκαλέσει κυβερνητική κρίση.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι αν οριστικοποιηθεί η ρήξη και η ΔΗΜΑΡ αποχωρήσει από την κυβέρνηση η ΝΔ θα προχωρήσει μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αναγνωρίζουν, ωστόσο, ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει με 160 βουλευτές θα κινείται σε τεντωμένο σχοινί και θα είναι στο έλεος μιάς αέναης ισορροπίας τρόμου.

Η ρήξη σημαίνει απομάκρυνση της ΔΗΜΑΡ από κυβέρνηση και κράτος

Αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει τελικά να αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς αναγκάζεται να προχωρήσει άμεσα σε ανσχηματισμό. Θεωρείται βέβαιο ότι από την κυβέρνηση θα απομακρυνθούν οι υπουργοί που πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ, όπως οι κύριοι Αντώνης Μανιτάκης και Αντώνης Ρουπακιώτης και η κυρία Φωτεινή Σκοπούλη.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι το σκηνικό ρήξης θα οδηγήσει και στην πιθανή απομάκρυνση από την ευρύτερη κυβερνητική μηχανή όλων των στελεχών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ -γενικοί γραμματείς, διοικητές οργανισμών κ.λπ.

Η οργή του Πρωθυπουργού, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν περίμενε από τον Φώτη Κουβέλη να στήσει σκηνικό ρήξης την τελευταία στιγμή, στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων, λίγο προτού κριθεί η κρίσιμη δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Κι αυτό γιατί ο κ. Κουβέλης έδινε ως τώρα την εντύπωση ότι στηρίζει την κυβερνητική προσπάθεια χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος και είχε επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Τρικυμία στη ΔΗΜΑΡ, σε αδιέξοδο ο Κουβέλης

Η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται πάντως σε νευρική κρίση και πολλαπλασιάζει τις κομματικές συνεδριάσεις προκειμένου να καθορίσει το στίγμα της και να δικαιολογήσει τη στάση της. Κορυφαία στελέχη εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Τρόικα είναι αυτή που πρέπει να υποχωρήσει και όχι η κυβέρνηση. Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή με το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε χθες ότι αν τελικά τα εργασιακά έρθουν σε ένα ένα πακέτο μαζί με τα μέτρα η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει «παρών».

Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός ελπίζουν ακόμη ότι η Τρόικα θα υποκύψει στις πιέσεις τους ώστε να διευκολυνθεί το κόμμα του να ψηφίσει τα μέτρα και να παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Αλλοι βουλευτές όπως ο Νίκος Τσούκαλης εμφανίζονται κάθετοι στο «όχι», επιμένουν στην καταψήφιση των εργασιακών και τάσσονται υπέρ της εξόδου της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. «Στο θέμα των εργασιακών τα παίζουμε όλα για όλα» δήλωσε ο κ. Τσούκαλος χθες το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, όταν ρωτήθηκε αν η ΔΗΜΑΡ θα θέσει σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή και την εκταμίευση της δόσης. Οταν ρωτήθηκε γιατί η Δημοκρατική Αριστερά τινάζει στον αέρα τον κυβερνητικό συνασπισμό για το επίδομα γάμου, η κ. Τσούκαλης απάντησε ότι όλα τα θέματα που αφορούν τα εισοδήματα των πολιτών είναι σημαντικά.

Αλλοι, όπως ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης διετύπωναν το ερώτημα αν η ΔΗΜΑΡ δεν έπρεπε να είχε μπει ποτέ στην κυβέρνηση και επέκριναν τους υπουργούς που υπέδειξε το κόμμα τους λέγοντας ότι «δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά».

Η μόνη αντίθετη φωνή ήταν αυτή του Νίκου Μπίστη ο οποίος επιμένει ότι το κόμμα του πρέπει να στηρίξει τα μέτρα και την κυβέρνηση πάση θυσία. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάμε την πολιτική σταθερότητα της χώρας, δεν κοιτάμε μόνο την παράταξη» δηλώνει.

Μαρκάρονται οι ύποπτοι «αντάρτες» γαλάζιοι βουλευτές


Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε προσωπικέ επαφές με γαλάζιους βουλευτές ενόψει της ψηφοφορίας του Μνημονίου ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει και κοινοβουλευτική ομάδα. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ψηφιστούν τα μέτρα και να πεισθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές ότι τα μέτρα είναι αναγκαία.

Το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι στην κ.ο. επικρατεί αναβρασμός, μετά την διαγραφή των Νίκου Νικολόπουλου και Νίκου Σταυρογιάννη αλλά και τις διαφορετικές απόψεις που ακούγονται στις τάξεις της. Από τη μία υπάρχουν στελέχη όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης που είναι υπέρμαχοι των μέτρων και ζητούν απολύσεις. Από την άλλη υπάρχουν βουλευτές που αγωνιούν για τις περικοπές όπως ο Κώστας Κοντογιώργης, ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Θανάσης Νταβλούρος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Ανδρέας Κουτσούμπας κλπ.

Αγωνία στο ΠΑΣΟΚ για τους σιωπηλούς


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος επιστρέφει την Τρίτη από τις ΗΠΑ θα ξεκινήσει επίσης προσωπικές επαφές με τους βουλευτές προκειμένου να κατευνάσει την κοινοβουλευτική ομάδα που βρίσκεται σε αναταραχή. Αυτό που ανησυχεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερο οι βουλευτές που θα αιφνιδιάσουν με ενδεχόμενη αρνητική ψήφο τους καθώς τώρα παραμένουν σιωπηλοί.

Ηδη ο Μιχάλης Κασσής και ο Θόδωρος Παραστρατίδης έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Προβληματισμός υπάρχει και για τις επιλογές που θα κάνει ο Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος βρίσκεται πλέον σε ψυχική απόσταση από τον κ. Βενιζέλο, παρότι τον είχε στηρίξει για την ηγεσία.

iefimerida.gr

Ξεφτιλίστηκε ο βλάκας ο Χαϊκάλης: Εμφάνισε κέρδη στον ελλειμματικό ΟΔΙΕ

Μια δική του...εκδοχή για την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ) έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος υποστήριξε ότι ο διαχρονικά ζημιογόνος οργανισμός εμφανίζει κέρδη!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι ο ΟΔΙΕ ανήκει στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, χαρακακτήριζοντας «ύποπτη» μια πιθανή παραχώρηση του. Ο κ.Χαϊκάλης υποστήριξε ότι το 2010 ο ΟΔΙΕ εμφάνισε κέρδη ύψους 1 εκατ. ευρώ και κέρδη ύψους 700.000 ευρώ το 2011.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα, ο κύκλος εργασιών του ΟΔΙΕ για το 2011 διαμορφώθηκε στα 124 εκατ. ευρώ έναντι 194 εκατ. ευρώ το 2010, σημειώνοντας πτώση κατά 36% σε σχέση με το 2010 και κατά 52% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2009. Τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 22 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 19 εκατ. ευρώ το 2010 και 16 εκατ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, για τα χρέη του ΟΔΙΕ προς το δημόσιο, ύψους 84 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ένα εκατομμύριο ευρώ αφορά τη μη καταβολή ΦΠΑ.

Δεν γνωρίζαμε ότι το να αποτελεί κάποιος μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον καθιστά κι «ανεξάρτητο» από την πραγματικότητα που περιγράφουν οι αριθμοί.

Πηγή: Γκάφα(;) Χαϊκάλη: Εμφάνισε κέρδη στον ελλειμματικό ΟΔΙΕ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/73812#ixzz2AO7gCza4

Δεκάδες καθηγητές ΑΕΙ υπεξαιρούσαν εκατομμύρια από τον ειδικό λογαριασμό των Ιδρυμάτων

Δεκάδες πανεπιστημιακοί καθηγητές χρωστάνε μεγάλα ποσά στα Ιδρύματα καθώς επί χρόνια δεν πληρώνουν το ειδικό «τέλος» 15% προς τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ).

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή», οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που ασκούν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα με δελτίο παροχής υπηρεσιών είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να καταβάλλουν το 15% των εισπράξεών τους υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού στο Ίδρυμα όπου υπηρετούν. Μάλιστα, ο νόμος ορίζει πως για να είναι σε θέση το ΑΕΙ να γνωρίζει τα έσοδα του κάθε πανεπιστημιακού -που είναι και ελεύθερος επαγγελματίας- θα πρέπει το μπλοκ των αποδείξεών του να σφραγίζεται από τους υπαλλήλους του Ιδρύματος.

Ωστόσο, εδώ και χρόνια οι πρυτάνεις και οι διοικήσεις των ΑΕΙ δεν έδειχναν ιδιαίτερη προθυμία για την τήρηση του νόμου και τον έλεγχο των καθηγητών αυτής της κατηγορίας. Έτσι, πολλοί καθηγητές -εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ελέγχου- δεν πλήρωναν τον 15% των εσόδων τους στο ΕΛΚΕ. Το αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως δεκάδες πανεπιστημιακοί καθηγητές χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ στα ΑΕΙ. Πρόκειται κυρίως για μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους οι οποίοι κατά βάση ασκούν παράλληλα και ελεύθερο επάγγελμα.

Τώρα, λόγω της μείωσης των κρατικών κονδυλίων προς τα ΑΕΙ, οι πρυτανικές διοικήσεις ξεσκονίζουν τις λίστες των «ξεχασιάρηδων» καθηγητών και τους καλούν να πληρώσουν τα οφειλόμενα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, σε σχολές όπου υπάρχει «παράδοση» οι καθηγητές να ασκούν και ελεύθερο επάγγελμα, ο ένας στους τρεις δεν έχει πληρώσει εδώ και χρόνια το 15% στον ΕΛΚΕ... .μ.

Μετά το "ΣΥΡΙΖΑ TV" έφτιαξαν και το "ΣΥΡΙΖΑ FM"!

- Σε... κανονικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψαν τον κρατικό FM-102 οι "σύντροφοι" της ΕΡΤ-3!
- Αφού κατόρθωσαν να ελέγξουν το τηλεοπτικό κανάλι... προχώρησαν και στο ραδιοφωνικό!
- Πρωτοφανείς σκηνές με επέλαση μπαχαλάκηδων, που είχαν όμως υποστήριξη εκ των έσω!

Μοναδικές στιγμές που εάν είχαν πρωταγωνιστές τους φουσκωτούς της Χρυσής Αυγής θα γίνονταν πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ σε παγκόσμιο επίπεδο, διαδραματίσθηκαν χτες στον κρατικό ραδιοσταθμό FM-102 της ΕΡΤ-3, στη Θεσσαλονίκη...
Επί δύο ώρες βουλευτές, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγαν τον πόνο τους (για τα μεταλλεία στις Σκουριές), χωρίς αντίλογο, εντελώς...

μονόπλευρα και χωρίς την παραμικρή ένδειξη δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία υποτίθεται ότι διαφυλάσσει η κρατική ραδιοτηλεόραση.

Είχε προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στην διοίκηση της ΕΡΤ-3, γιατί -λέει- ο σταθμός κάλυψε με πρόδηλη υποκειμενικότητα τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στη Χαλκιδική, εναντίον της επένδυσης.

Ο Γενικός Διευθυντής Κώστας Μπλιάτκας, που δέχθηκε τα... παράπονα, είπε τα γνωστά περί ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων κλπ αλλά στη συνέχεια επέτρεψε (αν όχι προέτρεψε) τους... αγανακτισμένους Δημοκράτες να καταλάβουν το στούντιο του "102" και να κάνουν δημοσιογραφική εκπομπή... για δύο ώρες... έτσι χωρίς πρόγραμμα!.

Βασικός νους της ιστορίας ένας μόνιμος δημοσιογράφος του σταθμού, (ήταν πολλά χρόνια συμβασιούχος επί ΠΑΣΟΚ και τον μονιμοποίησε με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου η αντιδημοκρατική Δεξιά), γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση και την αριστερή πολιτική του τοποθέτηση... Αυτός λοιπόν ο δημόσιος λειτουργούς φιλοξένησε τους μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ και τους έπαιρνε απίθανες συνεντεύξεις. Η πιο σκληρή ερώτηση που ακούστηκε ήταν: "Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δεχθήκατε απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ όταν αποχωρούσατε... Είναι έτσι;" Ακολούθησαν και άλλα φαιδρά γεγονότα που σε μία φυσιολογική χώρα και σε ένα φυσιολογικό σταθμό θα είχαν προκαλέσει παραιτήσεις, καταγγελίες, παρέμβαση της Δικαιοσύνης κλπ.

Αλλά εδώ είναι Ελλάδα! Και η Αριστερά εξακολουθεί να αποτελεί ιερή αγελάδα! Ντροπή σας κύριοι...

http://taxalia.blogspot.com/2012/10/tv-fm.html

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΛΚΟΣ:Παρουσίαση 4/11 "Μια βόλτα στα σύννεφα" της Στέβης Σαμέλη

Ένα βιβλίο για την αγάπη ταξιδεύει στα σύννεφα στις 4 Νοεμβρίου...

Ο
ι εκδόσεις Ιωλκός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

«Μια βόλτα στα σύννεφα» της Στέβης Σαμέλη
στον Πολυχώρο «Black Duck» (Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα) την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στις 18:30΄
 
Την παρουσίαση θα κάνουν οι:
Άγγελος Σφακιανάκης (Τραγουδοποιός, Ηθοποιός, Δισκογραφικός Παραγωγός)
Θεόδωρος Τσούχλος  (Διδάκτωρ Φιλοσοφίας)

Ποιήματα θα απαγγείλουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί:
Βάνα Δαφέρμου (2ο Πρόγραμμα ΕΡΑ 103,7)
Κωστής Λυμπερόπουλος (Love Radio 97,5)
 
Σε μια εποχή που τείνει να ξεχαστεί η ουσία, ένα βιβλίο υμνεί την αγάπη.
Την αγάπη στον άνθρωπο, στο σύντροφο, στο δημιουργό, στον εαυτό μας τον ίδιο…


Συζήτηση για τα αγροτικά θέματα διοργανώνει η ΚΟ ΝΑΞΟΥ του ΚΚΕ με ομιλητή τον Γιώργο Γκικόπουλο μέλος του αγροτικού τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ

 


e-Επιλογές της 25/10/2012