slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοψήφισμα για τη νησιωτικότητα στο Νότιο Αιγαίο

Ο περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου
 με τον υπουργό Οικονομικών
Συνέντευξη Τύπου έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, για να παρουσιάσει το πλαίσιο των τριών σημείων που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των φορέων του Αιγαίου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, την περασμένη Πέμπτη 4 Ιουνίου. Μεταξύ αυτών και η διενέργεια δημοψηφίσματος κινηματικού χαρακτήρα, με έντονο πολιτικό συμβολισμό, στα νησιά του Αιγαίου, την οποία πρότεινε ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, με στόχο την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης...

:Η Νάξος τα κατάφερε στη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Συνθέτων Ανδρών - Γυναικών και Νέων Ανδρών - Γυναικών.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

  Ο αντιπεριφερειάρχης Γ.Μαργαρίτης  Ράπτης  & Βογιατζής από το ΣΕΓΑΣ 
Η Νάξος τα κατάφερε στη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Συνθέτων Ανδρών - Γυναικών και Νέων Ανδρών - Γυναικών, επισημαίνει μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διοργάνωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαργαρίτης, σημειώνοντας, ότι ήδη ζητήθηκε και την επομένη χρονιά να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο...

Με επιτυχία διεξήχθη η Έκθεση “Ημέρες Γραμματοσήμου στο Φιλώτι Νάξου


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Φιλοτελική Έκθεση με τίτλο “Ημέρες Γραμματοσήμου στη Νάξο”, που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σ.Φ.Ν. στο Φιλώτι με συνδιοργανωτές τα ΕΛΤΑ και την Παιδική Λέσχη της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.Στα εγκαίνια της Έκθεσης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού που έγιναν την Παρασκευή 5 Ιουνίου παρέστησαν και μίλησαν, η κ. Μυρσίνη Βαρδοπούλου, καλλιτεχνική υπεύθυνη των γραμματοσήμων ΕΛΤΑ, ο Περιφερειακός Δ/ντης Αιγαίου ΕΛΤΑ κ. Σπύρος Τσιλιγιάννης και ο Δ/ντης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ κ. Γιώργος Ντζούρας. Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, σημειώνοντας την

Τρώγονται μεταξύ τους! Επίθεση του Χρυσόγονου όχι μόνο στον Καμμένο αλλά και στον Τσίπρα!

Κώστας Χρυσόγονος

Επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
Αναφερόμενος σε επίμαχες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι όποιος κάνει τέτοια πρόταση για μια ολόκληρη χώρα, δεν καταθέτει πολιτική πρόταση αλλά μια ανοησία.
«Δεν είναι πολιτική πρόταση το Κούγκι, είναι λόγια του...

Μαλβίνα Κάραλη ... η μεγάλη απουσία!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Είχα την τιμή και την τύχη να την γνωρίσω προσωπικά λίγο καιρό πριν εκδηλωθεί η αρρώστια της και θέλω για πρώτη φορά να αναφέρω κάποια πράγματα τα οποία θεωρώ ότι ...

Μέτα από τις έντονες αντιδράσεις των νησιωτών η κυβέρνηση φαίνεται να χαράσσει διαφορετική ρότα στο θέμα του ΦΠΑ-Δεν αλλάζει ο ΦΠΑ στα νησιά λένε οι πληροφορίες

Προσθήκη λεζάντας
Οι δυο άξονες της ελληνικής αντιπρότασης έχουν μικρές υποχωρήσεις με αυξήσεις στο ύψος του χαμηλού και του υπερμειωμένου συντελεστή, καθώς επίσης επανεξέταση της κατάργησης του ειδικού καθεστώτος στα νησιά του Αιγαίου.
Για τον υπερμειωμένο συντελεστή, στον οποίο θα υπαχθούν βασικά αγαθά, φάρμακα και βιβλία, η ελληνική πλευρά προτείνει να ανέβει στο 7% από το 6,5%. Από την άλλη ο χαμηλός συντελεστής με τον οποίο θα επιβαρύνεται το 70% των τροφίμων, η εστίαση και τα ξενοδοχεία, διαμορφώνεται στην

Η μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου -Τι αποκαλύπτει ο Μιχάλης Ιγνατίου


Η απόρρητη σύσκεψη στο γραφείο του Γιουνκέρ στο Λουξεμβούργο, το μυστικό έγγραφο και οι πέντε προσκεκλημένοι. Ο Μιχάλης Ιγνάτιου αποκαλύπτει τι έγινε στη μυστική πενταμερή του Λουξεμβούργου για τη διάσωση της Ελλάδας το 2009 στην οποία συμμετείχαν οι κκ Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος, στο βιβλίο του «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή».

Νοέμβριος 2009: Κάθε μέρα που περνούσε, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδεινωνόταν

Σεμινάριο Κοκτέιλ για Bartender και σερβιτόρους

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΝΑΞΟΥ κ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ " ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ", ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΑΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ BARTENDING KAI TO COCKTAIL. TA ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ KOUROS ART ΗΟΤEL ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΙΔΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/6 !
TA ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ BARTENDERS AΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ BARACADEMY ΣΕ

Ρεκόρ και όριο για την Σοφία Υφαντίδου στη Νάξο

Σοφία Υφαντίδου
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για την Σοφία Υφαντίδου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων, στη Νάξο.
Η 30χρονη κατάφερε να συγκεντρώσει 6.113 βαθμούς, να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 6.109 β. από το 2012 και να εξασφαλίσει μια θέση στην ομάδα, που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.
Η αθλήτρια του Μηνά Κυριάκου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα δυνατή- και - την

Να μην ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την κατάργηση του μειωμένου φπα στα νησιά.


''Να μην ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά''

 Τις τελευταίες μέρες μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών και την απόφαση της κυβέρνησης για τον φπα στα νησιά, οι νησιώτες ζούνε την εκδίκηση του κράτους με την επιβολή νέων φόρων στο τουριστικό προϊόν.
Οι εκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες αλλά και στο σύνολο των νησιών οφείλουν να δεσμευτούν δημοσίως, ότι δεν θα ψηφίσουν την κατάργηση του μειωμένου φπα ξεκαθαρίζοντας όχι με λόγια αλλά με έργα, την αντίθεση τους και την απόφαση τους να μην ψηφίσουν αυτό το μέτρο που είναι καθαρά υφεσιακό.
Θα ήθελα να  θυμίσω, ότι προεκλογικά οι τότε εκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγαίο καλούσαν τους πολίτες των νησιών να ξεσηκωθούν κατά της κατάργησης του μειωμένου φπα.
Αυτές οι δεσμεύσεις και οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ισχύουν μόνο προεκλογικά και να μην

Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο ποδόσφαιρο

Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης


Με ανακοίνωση του ο συνδυασμός ''Ώρα Ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο'' ευχαριστεί τα σωματεία που εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό στις χθεσινές εκλογές της ΕΠΣ Κυκλάδων.
Οι αιχμές από την ανακοίνωση δεν λείπουν, αφού αναφέρονται πρωτόγνωρες συμπεριφορές, ενώ δεν παραλείπεται να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός θα συνεχίσει να βρίσκεται ενεργά κοντά στο ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με Φρέρη η επόμενη ημέρα στην Ε.Π.Σ. Κυκλάδων (βίντεο)

Συγκεκριμμένα η πλειοψηφία εκλέγει, κατά σειρά σταυροδότησης τους κ.κ Φρέρη, Παρούση, Ξαγοράρη, Παρίση, Φουτάκογλου και Φωτείνός ενώ η μειοψηφία τους κ.κ Καφτηράνη, Χωριανόπουλο και Γαλανό.