slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση Πάτση


Τα Πόθεν Έσχες του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης.


Ο Οικονομικός Εισαγγελέας θα διερευνήσει σε πρώτη φάση, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου σε Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι δια μέσου της Νάξου

Τετραήμερη περιοδεία στις τρεις από τις τέσσερεις Μικρές Κυκλάδες πραγματοποίησε ο Νίκος Συρμαλένιος από Κυριακή 23/10 έως Τετάρτη 26/10, με ενδιάμεσο σταθμό τη Νάξο.

Ξεκινώντας από τη Νάξο και συνοδευόμενος από το Μιχάλη Φραγκίσκο μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων, τον Παναγιώτη Στεργίου συντονιστή της ΟΜ Νάξου και άλλα μέλη της ΟΜ, επισκέφθηκε την περιοχή Λαγκούνα που έχει χαρακτηριστεί ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής και συναντήθηκε επί τόπου με τον πρόεδρο Γιάννη Ορφανό και μέλη του Δ.Σ. του αντίστοιχου συλλόγου προστασίας. Στη συνάντηση μας τέθηκαν τα ζητήματα παραβίασης του χαρακτήρα της περιοχής ως προστατευόμενης, με διανοίξεις δρόμων, εναπόθεση σκουπιδιών και μπάζων κλπ., με κίνδυνο την αλλοίωση και καταστροφή των χαρακτηριστικών του ως καταφυγίου, όπως έχει θεσμοθετηθεί από το ΦΕΚ 652/Β/4-5-2004. Από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε να προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την απόκρουση των παράνομων παρεμβάσεων και την κατοχύρωση της προστασίας της περιοχής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών «Συμφέρον και δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση στα 12 μίλια»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, ως γνώστης των διπλωματικών σχέσεων και διεθνών ισορροπιών, προτείνει στη συνέντευξή του  στην www.political.gr  και στο Σωτήρη Πικούλα . την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης, καθώς είναι και προς το συμφέρον μας αλλά και αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας. 
Είμαστε έτοιμοι και για την ειρήνη αλλά και για να προστατεύσουμε, αν χρειασθεί, την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα της Ελλάδας
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, ως γνώστης των διπλωματικών σχέσεων και διεθνών ισορροπιών, προτείνει στη συνέντευξή του στην «Political» την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης, καθώς είναι και προς το συμφέρον μας αλλά και αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας.

Η σύμπλευση κυβέρνησης και εφοπλιστών αφήνει τα νησιά χωρίς καράβια

 


Η σύμπλευση κυβέρνησης και εφοπλιστών αφήνει για άλλη μια φορά τα νησιά Κάσο-Κάρπαθο χωρίς συγκοινωνία.

Δεν υπάρχει απαίτηση των εφοπλιστών που να μην έχει αποδείξει την επιτελικότητά της η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση ικανοποιώντας την.

Αντίθετα στις ανάγκες των νησιωτών τα χέρια τους «δένονται» με καραβόσκοινο.

Δεν ικανοποιείται με τίποτα η αδηφαγία του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Ούτε με την συνταγματικά κατοχυρωμένη φορολογική ασυλία, ούτε με το αφορολόγητο πετρέλαιο, ούτε με τις επιδοτήσεις χρυσάφι κάθε χρόνο για να δρομολογήσουν πλοίο στα ........

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 


Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μπορούν να .....

ΨΗΦΙΣΜΑ του Περιφερειακου συμβούλιου Νοτίου Αιγαίου για τον Αριστοτέλη Παυλίδη

Το Περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου συνελθόν εκτάκτως μετά την αναγγελία θανάτου του τέως υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη, η παρουσία του οποίου στη Βουλή των Ελλήνων σημάδεψε την πορεία των Δωδεκανησιακών και νησιωτικών θεμάτων, αποφάσισε τα εξής:

Συλλυπητήριο μήνυμα του Χαράλαμπου Κόκκινου για τον Αριστοτέλη Παυλίδη ....... Αγωνιστής μέχρι το τέλος....

                                  
          


Ο Αριστοτέλης Παυλίδης έφυγε από κοντά μας. Ο άνθρωπος που μόχθησε για την πρόοδο τον νησιών μας έδειξε μέχρι το τέλος του  ότι δίκαια χαρακτηριστηκε  ακούραστος αγωνιστής !
Πάλεψε με την ασθένεια του με θάρρος και υπομονή,  όπως με επιμονή,  υπομονή και συνέπεια διεκδικούσε τα καλύτερα για τα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο! 

Από όλες τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε (υπουργός και  βουλευτής επί σειρα ετών κ.α.),  άνοιξε δρόμους και πέτυχε πολλά για τα νησιά μας.Ευπατρίδης,  αεικίνητος και πάντα κοντά στους πολίτες "δίδαξε" την προσφορά στα κοινά! Κέρδισε τη διαχρονική αγάπη των φίλων και το σεβασμό των πολιτικών αντιπάλων!

Ήταν καλή τύχη και  τιμή μου να συνεργαστώ και να πετύχω μαζί του πολλά για τα νησιά μας. 
 Μας  ένωσαν κοινοί αγώνες και κοινές προσδοκίες. 

Αγαπητέ φίλε Τέλη θα ζεις πάντα στις μνήμες μας!
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

Γ. Βρούτσης: “ Με παρέμβασή μου στη Βουλή, φέρνω για πρώτη φορά το νέο παραβατικό φαινόμενο που χρήζει άμεσης ρύθμισης και συντελείται στη Μύκονο. “Πάρτι σε φρουρούμενες Βίλες” με φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και θύματα τις νόμιμες επιχειρήσεις του νησιού που δίκαια διαμαρτύρονται. Η ανάγκη δημιουργίας διυπουργικής επιτροπής για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι αδήριτη και επιτακτική!”

Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με θέμα: 

Κατερίνα Μονογυιού: Επιχορήγηση 403.000€ στο Δήμο Αντιπάρου για την προμήθεια και εγκατάσταση φορητής μονάδας αφαλάτωσης



 

    Υπεγράφη σήμερα από το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Αντιπάρου για την προμήθεια και εγκατάσταση φορητής μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας παραγωγής 300 κ.μ./ημέρα για τον οικισμό Αγίου Γεωργίου Δήμου Αντιπάρου.  Η σχετική απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών μας και συγκεκριμένα στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών και έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2022.

    Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για επιχορήγηση του Δήμου Αντιπάρου

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιχορηγείται ο Δήμος Αντιπάρου, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μέχρι του συνολικού ποσού των 403.000,00 €, για την προμήθεια και εγκατάσταση φορητής μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία καθοριστικής σημασίας, που θα βοηθήσει καταλυτικά την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.  Η εν λόγω δαπάνη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών και έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022.

Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση δόθηκε με σκοπό την προμήθεια και εγκατάσταση φορητής μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας παραγωγής 300 κ.μ./ημέρα για τον οικισμό Αγίου Γεωργίου του Δήμου Αντιπάρου.

Θηραϊκή Πολιτεία: «Ανάγκα και Θεοί πείθονται»



Η ασάφεια είναι ο πιο πρόσφορος αλλά όχι ο πιο έντιμος τρόπος για να διατυπώνει τις
απόψεις του εκείνος που θέλει να εξαπατήσει τους αναγνώστες του. Επίσης είναι βολικό
όταν διατυπώνονται απόψεις κοινές δύο φορέων να παρουσιάζει τις απόψεις του ενός,
όποιου κατά περίπτωση βολεύει, ως υποβολιμιαίες. Αυτό συμβαίνει και στο από
23/10/22 δελτίο τύπου του Δημάρχου με τίτλο «Η απάντηση μας στην τοπική ΕΛΛΕΤ».
Έχει γίνει μανιέρα για τον Αντώνη Σιγάλα να ασχολείται με τον κ. Νίκο Ζώρζο για κάθε
θέμα είτε είχε συμμετοχή σε αυτό είτε όχι, αλλά πάντα χρησιμοποιώντας την πρακτική
της στρέβλωσης της πραγματικότητας.

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940





Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022


Γενικός σημαιοστολισμός από τις 8.00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου έως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2022.

Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Κοινοτήτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2022.



Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022


09:00 Επετειακές εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου


10:30 Κατάθεση Στεφάνων ως εξής:

  • Στο μνημείο Ιερολοχίτη από μαθητές του Γενικού Λυκείου  Νάξου «Μανώλης Γλέζος»

  • Στο μνημείο Γεωργίου Βαλληνδρά από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου

  • Στην προτομή Χρήστου Πραντούνα από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου

             

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων της πόλης

Κατάθεση Στεφάνων από τους μαθητές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Σώματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών. Τα τμήματα θα προσέρχονται συντεταγμένα με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους 


11.30     Μαθητική Παρέλαση στην παραλιακή οδό Π. Πρωτοπαπαδάκη



Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022


07:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα σημάνουν χαρμόσυνα


10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως Νάξου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και των Πολιτών. Στη Δοξολογία θα παραστούν επίσης οι Σημαιοφόροι και Παραστάτες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης



11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων της πόλης


Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, Δικαστικών Λειτουργών, Σωμάτων Ασφαλείας, Σχολείων, Εφεδροπολεμιστικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων τηρουμένων των υπ΄ αριθμ. 52749/289.2006 (ΦΕΚ 1488/Β/2006) και 76632/20-10-21 (ΦΕΚ 4961/Β/2021) Υπουργικών Αποφάσεων καθορισμού σειράς προβαδίσματος 


Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου


Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Βασιλάκη Κυριακή, αριστούχο μαθήτρια της Β΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος» κατά το σχολικό έτος 2021-22


11:30 Παρέλαση μαθητών και μαθητριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ελληνίδων Οδηγών, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επί της παραλιακής οδού Π. Πρωτοπαπαδάκη


12:00 Παραδοσιακοί χοροί από τη Χορευτική Ομάδα Νάξου «Αξοπατήματα» στην κεντρική πλατεία στην παραλία


12:30 Κέρασμα στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Τα της Ιεροτελεστίας θα επιμεληθεί η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, τα της συμμετοχής του Στρατού το Φρουραρχείο Νάξου, τα της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου και το Λιμεναρχείο Νάξου. Για την ορθή τήρηση του προγράμματος θα φροντίσει ο κ. Εμμανουήλ Κατσούλης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος».

Στην Κοινότητα Χαλκείου η Δοξολογία θα τελεσθεί στις 10:00 π.μ. και στην Κοινότητα Φιλωτίου στις 11:00 π.μ..

Σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς θα τελεσθεί Δοξολογία, θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους Προέδρους Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των Σχολικών Μονάδων στα κατά τόπους μνημεία Ηρώων. Οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παρελάσουν στις κεντρικές οδούς των Κοινοτήτων τους. Οι κατά τόπους Εφημέριοι των Ιερών Ναών παρακαλούνται να φροντίσουν τα της Ιεροτελεστίας. 

Το παρόν έχει θέση πρόσκλησης.





Ο Δήμαρχος 

Νάξου και Μικρών Κυκλάδων



Δημήτριος Λιανός