slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το προσφυγικό ζήτημα, βασικός άξονας των ομιλιών Παυλόπουλου και Χατζημάρκου στη Σύρο

 
 
Το προσφυγικό ζήτημα και το κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, κυριάρχησαν στις αναφορές τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, όσο και του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του κ. Παυλόπουλου ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παυλόπουλος παρέστη στον εορτασμό του

Καζάνι που βράζει ο αγροτικός χώρος - Ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις

 Πολύ αργά για δάκρυα 

Ο "σπόρος" έπεσε για τη δημιουργία μίας μεγάλης συνομοσπονδίας αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων σε επίπεδο Ελλάδας, που δε θα έχει καμία εξάρτηση από κρατικές χρηματοδοτήσεις, και αύριο Τρίτη θα γίνει η πρώτη συνάντηση για το σκοπό αυτό στο Περιστέρι, στην Αθήνα, όπου έχουν κληθεί να πάρουν μέρος όλα τα μπλόκα αγροτών, με πρωτοβουλία της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής.
Τα προβλήματα με τις επιδοτήσεις ήταν ουσιαστικά το "σπίρτο" για να πάρουν φωτιά οι διαθέσεις των αγροτών, που πλέον αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση με διάθεση εξαιρετικά σκληρή, θεωρώντας ότι τους εμπαίζει και

Τα βρήκαν σε όλα ΝΔ–Vodafone – Πόσο θα στοιχίσουν οι εκλογές για νέο πρόεδρο


Τα βρήκαν σε όλα Νέα Δημοκρατία και Vodafone για την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών και αύριο Τρίτη θα πέσουν και επισήμως οι υπογραφές.
Η σύμβαση θα υπογραφεί από τον διευθυντή του κόμματος Κωνστανίνου Τσιμάρα και του διευθύνοντος συμβούλου Βόνταφον στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η Συγγρού και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών που θα αναλάβει το τεχνικό σκέλος των διαδικασιών ανάδειξης νέου προέδρου του κόμματος, κατέληξαν στην συμβασιοποίηση της

Καταγγελία ΣΟΚ Καφτηράνη… ''ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ''


Κατά την διάρκεια του ΔΣ της ΕΠΣΚ που έγινε στην Πάρο με κυρίως θέμα την πιθανότητα πρόωρων εκλογών και πριν την τοποθέτηση των συμβούλων για το θέμα, ζήτησε τον λόγο ο Χρήστος Καφτηράνης, επικεφαλής του συνδυασμού που μειοψήφησε στις προηγούμενες εκλογές και προχώρησε σε μία απίστευτη καταγγελία.
Συγκεκριμένα δήλωσε, δημόσια και ενώ η κάμερα του sportcyclades ήταν παρούσα και κατέγραφε, πως δέχθηκε προσωπικό τηλεφώνημα από.....

Ενα ξεχωριστό μάθημα ιστορίας (video+Foto)




Τα παλιά …καλά χρόνια ένα από τα βασικά μαθήματα στο σχολείο ήταν και η «Ιστορία του Τόπου μας». Μάθημα που όλα τα παιδιά έδιναν προσοχή γιατί πολύ απλά τους έδινε την δυνατότητα να μάθουν τι είχε συμβεί στη περιοχή τους… Με το χρόνο, αυτό το μάθημα χάθηκε. Τα τελευταία χρόνια επιστρέφει. Έστω και σε μία …πιλοτική μορφή, έστω και μόνο για ένα τρίμηνο. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι φεύγει από την τυπική διδασκαλία και γίνεται μέσω project, επαφών, εργασιών με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν καλύτερη επαφή με τον τόπο τους. Στο τρέχων εξάμηνο για το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, η Γ’ Γυμνασίου έχει το συγκεκριμένο μάθημα και τη

Νέο χαράτσι σε βενζίνη και πετρέλαιο – Φόρος στα καύσιμα για να μειωθούν τα... τέλη κυκλοφορίας!


Προσθήκη λεζάντας
- Από 5 ως 10 λεπτά θα αυξηθεί βενζίνη και πετρέλαιο.
- Επιπλέον “καπέλο” στις τιμές από τον ΦΠΑ.
- Τα τέλη θα είναι με βάση τη χρήση και όχι την κατοχή του αυτοκινήτου.
- Αλλάζουν τα τέλη ταξινόμησης και το τεκμήριο διαβίωσης.
Τώρα αρχίζει να... χτυπάει το ωστικό κύμα της “βόμβας” που έριξε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με τη σύνδεση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκίνητων με την χρήση και όχι με την απόκτηση.
Καθώς δεν πρόκειται για έλεγχο στα ... χιλιόμετρα που διανύει κάθε αυτοκίνητο μιλάμε για ...

Fwd: TO PROGRAMMA 7-12-2015



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Οργή Καραμανλή για Καμμένο


Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τα όσα τις τελευταίες ημέρες υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στο όνομά του.
Ο κ. Καραμανλής είπε σε συνομιλητές του ότι

Σύρος: Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου


Η Σύρος γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο, με λαμπρότητα, κατάνυξη ,παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας ,Προκόπη Παυλόπουλο,του υφυπουργού πάρα τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, που κόσμησαν το νησί και τίμησαν τους συριανούς. Ήταν ένας από τους πιο λαμπρούς και ξεχωριστούς εορτασμούς στη σύγχρονη ιστορία του νησιού. Η Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε παρουσία του οικοδεσπότη Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου και των Ιερέων του νησιού.

Αλλαγές στα νέα δρομολόγια

HELLENIC SEAWAYS: 
 

Όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προετοιμάζονται σιγά σιγά για τη νέα δρομολογιακή περίοδο αναπροσαρμόζοντας τα προγράμματα, τα δρομολόγια τους αλλά προσθέτοντας και νέους προορισμούς.
Όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προετοιμάζονται σιγά σιγά για τη νέα δρομολογιακή περίοδο αναπροσαρμόζοντας τα προγράμματα, τα δρομολόγια τους αλλά προσθέτοντας και νέους προορισμούς. Αρκετές αλλαγές αναμένεται να γίνουν και στα δρομολόγια της HELLENIC SEAWAYS για το 2016 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία : Μεγάλη νίκη της Λεπέν, κερδίζει 6 από τις 13 περιφέρειες -Τρίτος ο Ολάντ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΟΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ

Προβάδισμα στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, δείχνουν τα πρώτα exit polls που προβάλλει η γαλλική τηλεόραση λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο των καλπών.
Συγκεκριμένα, τα exit polls, δίνουν στο Εθνικό Μέτωπο από 27,5% μέχρι 30%. Ακολουθούν οι Ρεπουμπλικάνοι του Νικολά Σαρκοζί με μέσο όρο 27,5% και τρίτο το Σοσιαλιστικό κόμμα του Φρανσουά Ολάντ με 22%.
Σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσειςινστιτούτων δημοσκοπήσεων, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας έρχεται πρώτο σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες της Γαλλίας, ενώ καταγράφει τα