slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ίσως διανύουμε την ύστατη ώρα!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Όλη η Ελληνική κοινωνία εδώ και καιρό βιώνει ένα κράμα άγχους, φόβου και κυρίως μεγάλης αβεβαιότητας για το τι φέρνει το άμεσο αλλά και το πιο μακρινό μέλλον που υποτίθεται θα αφήσουμε στα παιδιά μας!

Η κυβέρνηση αποφάσισε ό,τι διέταξε η τρόικα - «Ναι» αμέσως και άνευ όρων είπε το υπουργικό συμβούλιο

Ενιαίο μισθολόγιο χωρίς «προσωπική διαφορά» • Διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας • Κατάργηση-εξπρές για φορείς του Δημοσίου • «Γκάζι» για ιδιωτικοποιήσεις • Επιτάχυνση και στο άνοιγμα των κλειστών

Την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί έναντι της τρόικας, χωρίς όμως να τις φέρει εις πέρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και υπό το «τελεσίγραφο» των Βρυξελλών για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου.

Π. Κοροβέσης: "Ηθελε την Ελλάδα κυρίαρχη χώρα-Αποσύρθηκε σαν έντιμος πολιτικός καθώς δεν μπορούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του"...Ποιον εννοεί άραγε;

http://voices.gr/wp-content/uploads/_korovesis_periklis_0709.jpg
Σε εποχές λιτότητας κόβεται και το καλοκαίρι. Κανείς από τους γνωστούς μου δεν γύρισε ξέγνοιαστος και ξεκούραστος από τις διακοπές του. Το μυαλό τους έμεινε φυλακισμένο στην αβεβαιότητα του αύριο και κάποιοι προτίμησαν να γυρίσουν βιαστικά στην Αθήνα.
Δεν χαίρονταν ούτε το ουζάκι τους στην παραλία. Είναι γεγονός πως η κρίση που δημιούργησε η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι μόνο στο οικονομικό επίπεδο. Είναι κρίση όλης της κοινωνίας, με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο που πέφτει στη μελαγχολία και την κατάθλιψη, με αποτέλεσμα όλη η κοινωνία να είναι άρρωστη.

Άρχισε πάλι το δούλεμα: Κίνηση Βγενόπουλου για τον Παναθηναϊκό!

http://tvxs.gr/sites/default/files/images/story/bge.jpgO Ανδρέας Βγενόπουλος ετοιμάζεται να κάνει κίνηση για τον Παναθηναϊκό! Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εμφανίζεται ως ιδιαίτερα προβληματισμένος για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος και δηλώνει διατεθειμένος να εκδηλώσει κάποια πρωτοβουλία.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr, ο κ. Βγενόπουλος που βρίσκεται στο Λονδίνο, ανέφερε πριν λίγη ώρα σε στενό τραπεζικό και δημοσιογραφικό κύκλο, ότι “δεν είναι δυνατό να αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να καταστραφεί, πρέπει να προχωρήσουμε σε κάποια κίνηση για την επόμενη μέρα”.

Ο ίδιος προφανώς δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει ακόμη τα σχέδιά του, ωστόσο από τη στιγμή που η οικογένεια Βαρδινογιάννη γνωστοποίησε την απόφασή της για άμεση αποχώρηση, είναι προφανές ότι οι όποιες πρωτοβουλίες δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν. Είναι, πάντως, πρόωρο να εκτιμηθεί εάν θα γίνουν κινήσεις προς την πλευρά και άλλων μετόχων (λ.χ. οικογένεια Γιαννακόπουλου) όπως και να περιγραφεί ο τρόπος επανεμφάνισης του κ. Βγενόπουλου στο προσκήνιο (λ.χ. με αίτημα για συνέλευση κλπ).

Μετά πάντως την αδρανοποίηση των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ο κ. Βγενόπουλος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, αφού κατέχει ποσοστό 10,85%, ενώ ο Ερασιτέχνης κατέχει το 10% ενώ ο κ. Νικόλας Πατέρας και ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος το 5,3% και το 4,8% αντιστοίχως.

protothema.gr

ΤΕΡΜΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ TΩΝ BLOGGERS!!! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης,

σε αντίθεση με σας που μας γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, τo Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο απάντησε σε ερώτημα ενεργών πολιτών της Ελλάδας:

«…η οδηγία 2002/58/ΕΚ …υπενθυμίζει ως βασική αρχή ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να εγγυώνται, μέσω της εθνικής νομοθεσίας, το απόρρητο των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται μέσω δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών… Εάν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. .»!!!!!!

Η συνέχεια στο stoxasmos-politikh.blogspot.com

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Ναξιώτη Καθηγητή Γεώργιου -Αλεξάνδρου Μαγκάκη

Το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του επιφανούς συμπολίτη μας και  διακεκριμένου νομικού, καθηγητού, πολιτικού και αγωνιστή της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, Γεωργίου - Αλέξανδρου Μαγκάκη, συνήλθε σήμερα και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1)Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος.

2) Να παραστούν μέλη του στην εξόδιο ακολουθία.

3) Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο, επί τριήμερο, αρχομένου από την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του.

5)Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο και σε εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας.

6) Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια του θανόντος.

            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εμμανουήλ Μαργαρίτης                                           Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

 

Επίκαιρη Ερώτηση Η. Διώτη (βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ) για περικοπές σε δημόσιους φορείς πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, απεξάρτησης και επανένταξης πρώην χρηστών.

Επίκαιρη ερώτηση (05.09.2011)
προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρούς Διώτη
 
Σχετικά με τις «εξοντωτικές περικοπές σε δημόσιους φορείς πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, απεξάρτησης και επανένταξης πρώην χρηστών»
 
Θα συζητηθεί, εκτός απροόπτου (κώλυμα υπουργού κοκ), αυτή την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, το πρωί, στη Βουλή5.9.2011_ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΔΙΩΤΗ_περικοπές ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ.doc 5.9.2011_ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΔΙΩΤΗ_περικοπές ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ.doc
35 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Ένταξη έργων Εκπαίδευσης σε Άνδρο & Πάρο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 δύο έργα εκπαίδευσης για το νομό Κυκλάδων με συνολικό προϋπολογισμό 4,3 εκ. €.

Τα έργα αυτά είναι τα εξής:

·         Δημοτικό σχολείο Γαυρίου Δήμου Άνδρου προϋπολογισμού 3,5 εκ. €

Πρόκειται για την κατασκευή νέου εξαθέσιου Δημοτικού στο Γαύριο της Άνδρου δυναμικότητας 150 μαθητών. Το κτήριο είναι διώροφο με συνολικό εμβαδόν 1.550,85 τ.μ. και περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία καθηγητών διδασκάλων, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια του σχολικού εξοπλισμού με τα απαραίτητα έπιπλα και όλα τα άλλα είδη υποστήριξης της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου.

·        Νηπιαγωγείο Νάουσας Πάρου προϋπολογισμού 0,8 εκ. €

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση τριών εκ των τεσσάρων κτηρίων του σχολικού συγκροτήματος συνολικού εμβαδού 653 τ.μ. του πρώην Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, για την μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου Νάουσας, δυναμικότητας 70 μαθητών. Το Νηπιαγωγείο θα αποτελείται από τρεις αίθουσας διδασκαλίας, μια αίθουσα ολοήμερου και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Θα περιλαμβάνει επίσης δύο γραφεία διδασκόντων, μια αίθουσα ανάπαυσης, κουζίνα – τραπεζαρία και τους λοιπούς βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής. Τέλος με τη διαμόρφωση του υπόστεγου του παλαιού κτηρίου και την προσθήκη κλειστού διαδρόμου στο νέο κτήριο θα υπάρξει ενοποίηση των χώρων για την ομαλότερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία των μαθητών εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην ΑΝΑΦΟΡΑ που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσας και Μ.Κριτσωτάκης, για τις ελλείψεις προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μήλου.

18.7.2011-ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΚΑ ΜΗΛΟΥ.doc

18.7.2011-ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΚΑ ΜΗΛΟΥ.doc

 

18.7.2011-Συνημμένο Αναφοράς ΙΚΑ ΜΗΛΟΥ.pdf

18.7.2011-Συνημμένο Αναφοράς ΙΚΑ ΜΗΛΟΥ.pdf

 

16.8.2011-ΙΚΑ Μήλου (1).pdf

16.8.2011-ΙΚΑ Μήλου (1).pdf

 

16.8.2011-ΙΚΑ Μήλου (2).pdf

16.8.2011-ΙΚΑ Μήλου (2).pdf

 

16.8.2011-ΙΚΑ Μήλου (3).pdf

16.8.2011-ΙΚΑ Μήλου (3).pdf

 

16.8.2011-ΙΚΑ Μήλου (4).pdf

16.8.2011-ΙΚΑ Μήλου (4).pdf

O Νικόλας Μαράκης για την απώλεια του Καθηγητή Γεώργιου-Αλεξάνδρου Μαγκάκη

Η απώλεια του Καθηγητή Γεώργιου-Αλεξάνδρου Μαγκάκη άφησε την Νάξο και την Ελλάδα φτωχότερη.

Σε μια εποχή που η κρίση αξιών μετατράπηκε σε βαθιά οικονομική κρίση και ύφεση, άνθρωποι με την ζωή και την δράση του Γεωργίου-Αλεξάνδρου Μαγκάκη αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για τους κοινωνικούς αγώνες της νέας γενιάς. Από τα δύσκολα χρόνια της κατοχής, ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης πρωταγωνίστησε στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας καθώς μετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση, υπερασπίστηκε πολιτικά διωκόμενους την περίοδο του Ανένδοτου Αγώνα, ενώ φυλακίστηκε και βασανίστηκε από την Χούντα καθώς δεν άρεσαν στο καθεστώς οι παραδόσεις του στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης, εργάστηκε σκληρά για την θεμελίωση του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, ενώ εξελέγη βουλευτής και διατέλεσε μέλος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.     

 

Παραφράζουμε την διάσημη φράση του, κατά την πρώτη παράδοσή του στους φοιτητές του μετά την Μεταπολίτευση, προκειμένου να τιμήσουμε την βαριά κληρονομιά που μας αφήνει ένας Ναξιώτης, που με την ζωή και το έργο του μας έκανε όλους περήφανους, που καταγόμαστε από αυτόν τον ευλογημένο τόπο:

«Κύριε Καθηγητά, τώρα έγκειται σε εμάς να συνεχίσουμε

από εκεί που σταματήσατε»

Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.  

Γιάννης Βρούτσης : «Συνιστούμε στον κ. Οικονόμου μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Οι θριαμβολογίες στις οποίες προχώρησε χθες περί αύξησης των εσόδων του μηνός Αυγούστου κατά 3%, κάθε άλλο παρά δικαιολογούνται. Υπολείπονται σημαντικά του νέου ετήσιου αναθεωρημένου στόχου για αύξηση κατά 5,6%. Και υπολείπονται ακόμη περισσότερο έναντι του αρχικού στόχου του Προϋπολογισμού για αύξηση κατά 8,5 %.

Επισημαίνεται ότι, για την επίτευξη του νέου αναθεωρημένου στόχου, απαιτείται, για το 5μηνο (Αύγουστος – Δεκέμβριος) να εισπράττονται μηνιαία 5,4 δισ. €!!!

Και κάτι ακόμη: Είναι τουλάχιστον προκλητική για την κοινωνία η κυνική ομολογία του Υπουργού, ότι η φοροδιαφυγή, η παραοικονομία και το λαθρεμπόριο βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Ουσιαστικά, παραδέχεται ότι, για δυο ολόκληρα χρόνια, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την καταπολέμησή τους. Αναγνωρίζει, τελικά, ότι “η μάχη” των εσόδων στηρίζεται αποκλειστικά στην εξοντωτική υπερφορολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Και να, γιατί σήμερα τα spread, δυστυχώς, ακουμπούν τις 1.800 μονάδες».

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

 

"Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας παρά την κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων;"

 

          Καταγγελίες και στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι σε σχέση με την περυσινή χρονιά, παρατηρούνται αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν ακόμη και το 50%. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλες αυξήσεις παρουσιάζονται στις τιμές των εισιτηρίων για δημοφιλείς προορισμούς ακόμα και σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν τον Ιούνιο του 2011. Αυτή η εικόνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μειώσεις των τιμών των εισιτηρίων κατά 10% ή και περισσότερο και οι οποίες θα επιτυγχάνονταν μέσω της κατάργησης των κρατήσεων υπέρ τρίτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα είχε επισημάνει ότι  η απελευθέρωση της αγοράς των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών δεν δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να δεσμεύσει τους ακτοπλόους ώστε να διατηρήσουν χαμηλά τις τιμές των εισιτηρίων, ούτε καν κατά αντιστοιχία με το ύψος των κρατήσεων που καταργήθηκαν. Ισχυριζόμασταν ότι η μείωση των κρατήσεων όχι μόνο δεν θα οδηγήσει στη μείωση των τιμών αλλά αντίθετα, τα ποσά από τις κρατήσεις που καταργούνται θα οδηγηθούν στα ταμεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Κατά συνέπεια οι σημαντικοί πόροι που αφαιρέθηκαν, μέσω της κατάργησης των κρατήσεων υπέρ ΚΑΕΟ (Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών Οχημάτων), από τα ταμεία του ΝΑΤ, και οι οποίοι ανέρχονται σε 40 εκατ. ευρώ ετησίως, καταλήγουν επί της ουσίας στους ακτοπλόους. Την ίδια στιγμή μειώνονται οι συντάξεις των ναυτικών καθώς και η χρηματοδότηση του ΝΑΤ κατά 50 εκατομμύρια ευρώ για το έτος 2011 και κατά 100 εκατ. ευρώ για τα επόμενα έτη σε σχέση με το έτος 2010.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.      Σε πόσα και ποια δρομολόγια μειώθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων κατά το ύψος της μείωσης των καταργούμενων κρατήσεων υπέρ τρίτων, σε πόσα δεν υπήρξε αντίστοιχη μείωση και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε οι εταιρίες να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων κατά το ύψος των κρατήσεων ώστε να μην καρπούνται τα ποσά από την κατάργηση τους εις βάρος των επιβατών;

2.      Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να μειωθεί το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, το ύψος των οποίων αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους των νησιών, τις επιχειρήσεις καθώς και για τους δυνητικούς επισκέπτες της νησιωτικής επικράτειας;  

Ο ερωτών βουλευτής

 

Δυσβάστακτο το βάρος των σχολικών φωτοτυπιών και DVD για τους γονείς-Αλαλούμ για το ποιος θα τις πληρώσει!

Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη βιβλίων στα σχολεία και την αναγκαστική χρήση φωτοτυπιών και DVD (αν υπάρχουν dvd). Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει την… νύφη, γιατί όπως φαίνεται το βάρος πέφτει στις οικογένειες των μαθητών. Και μάλιστα είναι δυσβάστακτο, αφού οι φωτοτυπίες κοστίζουν τουλάχιστον 10 ευρώ παραπάνω από ότι το κάθε βιβλίο ξεχωριστά και ως γνωστόν δεν είναι καιρός για έξοδα!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν γονείς μαθητών και δάσκαλοι η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και απαράδεκτη. «Υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν κανένα βιβλίο και άλλα κέντρα που έχουν ελάχιστους από τους 126 τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», καταγγέλλει το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που υποστηρίζει ότι τα έξοδα θα επωμιστούν ή ήδη υπερχρεωμένες και υποχρηματοδοτούμενες σχολικές επιτροπές και γονείς!

Πάντως, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Β. Κουλαϊδής, μιλώντας στην ΝΕΤ υποστήριξε ότι οι γονείς δεν θα πληρώσουν τις φωτοτυπίες και τα DVD, που χρησιμοποιούν οι μαθητές.

Αυτά θα πληρωθούν από τις σχολικές επιτροπές, είπε, ενώ γνωστοποίησε ότι τα βασικά βιβλία θα έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και σιγά - σιγά βδομάδα με τη βδομάδα θα σταλούν και τα υπόλοιπα!!!

Μέχρι το τέλος του έτους, ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί η «αποστολή» του υπουργείου.

star.gr

Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα μυστικά κονδύλια

Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα μυστικά κονδύλια

  Τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ το χρόνο αύξησε το ΠΑΣΟΚ τα μυστικά κονδύλια που έδινε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ από το πρώτο δίμηνο της διακυβέρνησής του το ύψος των απόρρητων δαπανών ανέβηκε πάνω από 30%. Σύμφωνα με στοιχεία ... περισσότερα

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της δολοφονίας του 20χρονου οπαδού στην Κρήτη

http://www.skai.gr/files/temp/DC03333D222C7B5882FEFFD627124725.jpgΤαυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο δράστες που φέρονται να μαχαίρωσαν τον 20χρονο κατά τη διάρκεια συμπλοκής οπαδών στην Κρήτης. Πάντως, παρά τις έρευνες, οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 12 συλλήψεις εκ των οποίων δύο είναι γονείς νεαρών κάτω των 18 ετών.

Αλτσχάιμερ έχεις Αννούλα;;; Πολύ γρήγορα ξέχασες!!!


«Φέτος για πρώτη φορά τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές. Η αλήθεια είναι ότι, η κυβέρνηση δεν κατάφερε το ακατόρθωτο. Τα παιδιά το 2003 παρέλαβαν τα βιβλία την ημέρα του Αγιασμού. Από το 2004 μέχρι σήμερα τα βιβλία παραδίδονταν με μεγάλη καθυστέρηση. Φέτος, λοιπόν, το Υπουργείο κατάφερε να γυρίσει στο 2003. Θα πανηγυρίζαμε, εάν στο «έξυπνο σχολείο» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, τους μαθητές περίμεναν υπολογιστές και όχι το αυτονόητο».

Εάν πιστεύετε ότι η παραπάνω δήλωση ανήκει σε κάποιον βουλευτή της σημερινής αντιπολίτευσης, κάνατε λάθος.

Δηλούσα ήταν η Αννούλα μας, η Διαμαντοπούλου ντε, λίγο πριν τον αγιασμό των σχολείων το 2008.

Αννούλα ποιό είναι το αυτονόητο φέτος;;;

Αννούλα, αντί να ρίχνεις ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο ή οπουδήποτε αλλού, καλύτερα να πας σπιτάκι σου.
Μόνον έτσι θα κάνεις πράξη αυτό που ευαγγελίζεσαι,"πρώτα ο μαθητής".


Απ το Φλεβάρη φώναζαν οι πάντες για τα βιβλία κι εσύ καταργούσες και συγχώνευες σχολεία εντός και εκτός Ελλάδας.

Και πριν 7 μήνες το Ελεγκτικό σούφταιγε;;;

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για την Κατάργηση-Συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για την Κατάργηση-Συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου (Ελευθεροτυπία 31.08.11) οι μελέτες που εκπονούνται από τις υπηρεσίες του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων είναι 25% φτηνότερες σε σχέση με τα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα, ενώ λόγω της καλής οργάνωσης των διαγωνισμών εξασφαλίζονται σημαντικές εκπτώσεις στην κατασκευή των έργων.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ,με την ανάληψη της κατασκευής σχολείων στους δήμους που συχνά δεν διαθέτουν επαρκείς τεχνικές υπηρεσίες για να αναλάβουν την ευθύνη ,υπολογίζεται ότι με τα ίδια κονδύλια οι δήμοι κατασκευάζουν δύο σχολικές μονάδες και ο ΟΣΚ τρεις. Από ίδια στοιχεία προκύπτει ότι από 15 προκηρύξεις της τελευταίας πενταετίας δείχνουν ότι οι εκπτώσεις είναι στην ουσία μηδενικές στου δήμους και κυμαίνονται από 0,09% έως 13% και μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν ώς το 32%.

Η κατάργηση και συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων σύμφωνα με τα στοιχεία αφήνει εκκρεμότητες στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ,συμβάσεων που έχει ο ΟΣΚ με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργολαβίες σχολείων που είναι σε εξέλιξη.

Ερωτούνται οι κ.κ. Υπουργοί

•    Eχει το υπουργεία στοιχεία συμβατικού κόστους για τη κατασκευή σχολείων και τι δείχνουν τα στοιχειά αυτά;

•    Ισχύουν τα στοιχεία του δημοσιεύματος ότι το συμβατικό κόστος των υπηρεσιών του ΟΣΚ είναι κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό των δήμων ; Αν ναι πως προτίθεται να το αντιμετωπίσει το Υπουργείο;

•    Τι θα γίνει με τις δεσμεύσεις του ΟΣΚ ως προς τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα ενʼ εξελίξει έργα: Θα μεταβιβαστουν σε άλλο φορέα; Με ποιες διαδικάσίες;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης

Ένταξη έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου

EΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ  ΟΤΙ ΝΑΞΟΣ ΑΝΗΚΕΙ   ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ  ΚΑΙ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΝΑΞΟ  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου

 

 Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «Βελτίωση δρόμου από Αγ. Ματθαίο (Καλαμούρια) έως δρόμο Αγ. Αρσενίου - Αγ. Άννας Νάξου» με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προϋπολογισμό 1,1 εκ. .

 

Πρόκειται για τη βελτίωση του δρόμου μήκους 2,8 χιλιομέτρων και πλάτους 7 μέτρων, που συνδέει το δρόμο Αγ. Αρσενίου - Αγ. Άννας με την περιοχή του Αγ. Ματθαίου, έργο το οποίο θα έχει σημαντική συμβολή στην αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού από την έντονη κυκλοφοριακή κίνηση που παρατηρείται σήμερα.

 

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Γ.Σ. Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος

Νάξος 5-9-2011


Ανοιχτή Πρόσκληση

Το Παράρτημα Νάξου της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος, σας καλεί στη 1η του Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 7μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΓΕ.Λ. Νάξου.
Τα θέματα της συνέλευσης θα είναι:
1.            Η συγκρότηση σε Σώμα
2.            Η ενημέρωση
3.            Ο προγραμματισμός επιστημονικής εκδήλωσης από τη μητρική Εταιρεία.
4.            Οργάνωση βραδιάς  αστροπαρατήρησης.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Για το Παράρτημα Νάξου

Λεονάρδος Χατζηανδρέου

«Δήμος Κουμπάρων, Συγγενών και Φίλων»

"...Αποκορύφωμα της αξιοκρατίας είναι η απόφαση δημάρχου 550 (που συνοδεύεται από το ανάλογο ιδιωτικό συμφωνητικό) όπου ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης αναθέτει στον κουμπάρο του δημοτικό σύμβουλο..."

Αίτηση Χ. Κόκκινου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ΝΕΩΡΙΟ

"...ζητούμε τη σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου με βασικό θέμα τη στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας της μοναδικής ναυπηγικής βιομηχανίας στο Νότιο Αιγαίο".

Ο Χ. Κόκκινος στο Ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΝΕΩΡΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ * ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ * ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ (500) ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Επαναξιολόγηση της ασπαρτάμης

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δελτίο τύπου

  • Επαναξιολόγηση της ασπαρτάμης από την Κομισιόν μετά από αίτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή
  • Απάντηση του Επιτρόπου για θέματα Ασφάλειας Τροφίμων και δημόσιας Υγείας κ. Ντάλι

Περιοδεία σε Σύμη και ΚάρπαθοΠολίτες Κόντρα στον Καιρό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιοδεία στη Σύμη και στην Κάρπαθο πραγματοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος στις 1 και 2/9/2011.
Στη Σύμη, συνοδευόμενος από το Δ. Χρυσοχόο επισκέφθηκαν το Δήμο όπου είχαν ενημερωτική συζήτηση με το Δήμαρχο Λ. Παπακαλοδούκα και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μ. Τσαβαρή.

«Έφυγε» στα 89 ο "Ναξιώτης" πρώην υπουργός Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης


Απεβίωσε σε ηλικία 89 χρόνων, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο καθηγητής και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης. Με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, η κηδεία του Γ. Αλ. Μαγκάκη θα γίνει δημοσία δαπάνη και με τιμές υπουργού εν ενεργεία.


Ξεκίνησε η προετοιμασία της γυναικείας ομάδας βόλει του Πανναξιακού ΑΟΝ

O Γολγοθάς της προετοιμασίας για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ ξεκίνησε σήμερα στις 19 :00 στο κλειστό γυμναστήριο της Νάξου. Οι παίκτριες παλιές και καινούριες ήταν "Εγγλέζες" στο ραντεβού τους, έδωσαν όλες το παρόν πλην της Γιακούμπ η οποία πήρε άδεια από τους προπονητές λόγω εξετάσεων και αναμένεται να ενσωματωθεί στην ομάδα μετά τις 10 Σεπτεμβρίου
.Οι προπονήσεις της προετοιμασίας θα διαρκέσουν περίπου 2 μήνες, θα είναι καθημερινές ενώ στην πορεία θα εντατικοποιηθούν και θα γίνονται δυο φορές την ήμερα(πρωί - βράδυ).Μέσα σ αυτό το διάστημα ίσως γίνουν και μερικά φιλικά παιχνίδια τα οποία θα βοηθήσουν την ομάδα να παρουσιαστεί όσον το.......