slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστροφή στη δραχμή και δελτίο στα τρόφιμα προτείνει ο Λαπαβίτσας - ΒΙΝΤΕΟ



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας μιλώντας σε αμερικανικό περιοδικό ανέφερε ως καλύτερη λύση την έξοδο από το ευρώ, επιστροφή στη δραχμή και επιβολή δελτίου στα τρόφιμα.
Την ίδια ώρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί το δίλημμα ρήξη ή επώδυνη συμφωνία με τα στελέχη να εμφανίζονται μοιρασμένα.
Δείτε το βίντεο του Star

Έλεος πλέον με την κυρία Κωνσταντοπούλου!

.

Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης

Η κατάσταση με την κυρία Πρόεδρο έχει φτάσει πλέον στο μη περαιτέρω. Και αν ακόμα κάποιοι είχαν αμφιβολίες ως το βράδυ της Δευτέρας, αυτές δεν πρέπει πλέον να υφίστανται. Η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι εντελώς ακατάλληλη για τη θέση της Προέδρου της Βουλής, μέσα σε δυο μήνες έχει καταφέρει να τη... βρίζει όλος ο κόσμος και είναι διαρκώς προκλητική. Για όλους αυτούς τους λόγους, είτε η κυβέρνηση, είτε η αντιπολίτευση, πρέπει να κάνουν κάτι για την περίπτωσή της.
Υπήρξαν σκληροί αλλά και σκληρά κομματικοί Πρόεδροι της Βουλής ανά τους καιρούς. Πλην ...

ΠΟΡΤΑ : Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Να μην υπολογίζει σε ρωσική βοήθεια η Ελλάδα


Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε σήμερα ότι ο προϋπολογισμός της χώρας του δεν περιλαμβάνει σχέδια για προσφορά οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ουκρανίας.

Διαβάστε περισσότερα στο

Παραιτήθηκε ο Μανώλης Γλέζος από το Ευρωκοινοβούλιο την θέση του θα καταλάβει ο ΔΡΑΧΜΟΛΑΧΝΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Γιάννης Μηλιός,

 
Την παραίτηση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέβαλλε ο Μανώλης Γλέζος.

O κ. Γλέζος είχε από πέρυσι ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει, όταν ολοκληρώσει ένα χρόνο θητείας.

Η παραίτηση θα ισχύσει από τις

Γ. Χατζημάρκος: «Οι νησιώτες δεν είναι λαθρεπιβάτες στο σκάφος που λέγεται Ελλάδα»


Στην πρόσφατη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον με τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλο για διαχείριση των ροών προσφύγων και το μεταναστευτικό, καθώς και τις κρίσιμες ώρες των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας στέλνοντας σαφή όσο και αυστηρά μηνύματα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

«Δεν δεχόμαστε ψευτοδιλήμματα»

Ο ανταγωνισμός και ο κρατισμός


Του Γιώργου Βακόνδιου 
Όσο κι αν φαίνεται αστείο κάποιοι ακόμη επιμένουν να θυμούνται και να επικαλούνται τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης.

Τρανή απόδειξη οι πρόσφατες παρεμβάσεις του αρμοδίου για την ακτοπλοΐα υπουργού κ. Δρίτσα και του βουλευτή Κυκλάδων κ. Συρμαλένιου κατ’ αρχάς στη Βουλή και δευτερευόντως πρόσφατα στην Νάξο.
Ο κύριος υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η δημιουργία Δημοσίου Φορέα Θαλασσίων Συγκοινωνιών είναι προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μας διαβεβαίωσε λοιπόν στις 7 Ιουνίου ο κ.Δρίτσας ότι προχωράει μέχρι το τέλος του

Δεν θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην “μαϊμού” Επιτροπή της Κωνσταντοπούλου

Προσθήκη λεζάντας
Κάτι τρέχει μεταξύ των εγχώριων… θεσμών, αφού τελικά ο ΠτΔ δεν θα παραστεί στην εκδήλωση της Επιτροπής της Κωνσταντοπούλου για το χρέος.

Όλα ξεκίνησαν όταν δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στο site της Βουλής προκειμένου να προαναγγείλει την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας σημείωνε μεταξύ άλλων ότι θα παραστεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με τον τρόπο αυτό η κρίσιμη συνεδρίαση κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα...

Συγκέντρωση την Πέμπτη στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής στο ευρώ | Μένουμε Ευρώπη



Μία ομάδα πολιτών, με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», διοργανώνουν την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα, συγκέντρωση στο Σύνταγμα, υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. https://www.facebook.com/events/377931602408434/
Η συγκέντρωση διοργανώνεται μέσω των social media και έχει αποσταλεί ως τώρα σε 30.000 πολίτες, από τους οποίους οι 2.500 έχουν ανταποκριθεί θετικά.

Η συγκέντρωση σύμφωνα με πληροφορίες οργανώνεται την Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος, ως απάντηση στη συγκέντρωση που διοργανένεται την Τετάρτη από πολίτες μέσω Διαδικτύου με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, με σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».

Ολόκληρο το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Facebook:

Στην εκδήλωση "Άνδρος-Νησιωτικότητα,Προβλήματα-Προτάσεις-Παρεμβάσεις" οι βουλευτές του Σύριζα


Οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός επισκέφθηκαν την Άνδρο στις 13 και 14 Ιουνίου. Κατά την επίσκεψή τους στο νησί συναντήθηκαν με μέλη της ΟΜ Άνδρου και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν τόσο τις τρέχουσες εξελίξεις όσο και προβλήματα που χρονίζουν στο νησί και αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξή του.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η εκδήλωση με θέμα "Άνδρος - Νησιωτικότητα, Προβλήματα - Προτάσεις - Παρεμβάσεις" που διοργανώθηκε από τα μέλη του

Ο Μανώλης Μαργαρίτης στο Κουφονήσι


Την πορεία εκτέλεσης των έργων που υλοποιούνται στο 

 παρακολούθησε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλης  Μαργαρίτης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τοτόμη Πρωτονοτάριο, τον αντιδήμαρχο Κουφονησίου, Παναγιώτη Φωστιέρη, αλλά και τον

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στην οικία του πρώτου στην Κηφισιά.
Η συνάντηση ξεκίνησε στις 7.15 και ολοκληρώθηκε στις 8.30. Σύμφωνα με τη Συγγρού, και οι δύο (Σαμαράς και Καραμανλής) θεωρούν ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει την κρίση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Συμφωνούν ότι χρειάζεται εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν η ΝΔ είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
Το τετ α τετ έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντώνη Σαμαρά, κλείστηκε πριν από λίγες μέρες και