slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΣΑ : Σας ενημερώνουμε ότι από την 1/12/2021 θα λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και για τακτικά ραντεβού.




Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού καθημερινά 8:00-9:30 πμ στο τηλέφωνο 2285 360632 (Ακτινολογικό Τμήμα).Οδηγίες για την προετοιμασία των ασθενών, θα δίδονται κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους με το Ακτινολογικό Τμήμα για τον προγραμματισμό του ραντεβού τους.
Κρίνεται σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι ο αξονικός τομογράφος μεταφέρθηκε από το ΓΝ Ασκληπιείου Βούλας και εγκαταστάθηκε στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου τον Οκτώβριο του 2019 με έξοδα που κάλυψε εξολοκλήρου ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.
Για τη ομαλή και ασφαλή λειτουργία του, ήταν απαραίτητη η παρουσία δεύτερου ιατρού Ακτινοδιαγνώστη, κάτι το οποίο, παρά τις εντατικές προσπάθειες τόσο της Διοίκησης του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, όσο και της 2ης ΥΠΕ, δεν κατέστη δυνατόν.

Κοινό Τηνίων - Τοποθέτηση σχετικά με την αντικατάσταση του κ. Σανταμούρη

 


Κύριε Πρόεδρε,

ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης "Κοινό Τηνίων" δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στην σημερινή συνερίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για λόγους υγείας.

Σας στέλνουμε την τοποθέτηση μας ηλεκτρονικά και ζητάμε να αναγνωστεί κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος της αντικατάστασης του κ. Σανταμούρη.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Δημιουργία Αθλητικού Πάρκου στη Φολέγανδρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Φολεγάνδρου




Εκκινούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δημιουργία Αθλητικού Πάρκου στη Φολέγανδρο, με το έργο να βρίσκεται στο στάδιο διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του.


Ως καταληκτική προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών ορίζεται η 07-12-2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π. μ.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ μέχρι την παραπάνω καταληκτική ημερομηνία και ώρα.

"Προτάσεις του Χ. Κόκκινου για την κλιματική αλλαγή, την πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)".



"Προτάσεις του Χ. Κόκκινου για την κλιματική αλλαγή, την πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)".



Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) στην Αιδηψό (23&24/11/21) συμμετείχε
ο Χαράλαμπος Κόκκινος Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ" και Περιφερειακος Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.
Στη βασική θεματολογία του συζητήθηκαν θέματα που αφορούν :το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, η κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές.

Στην τοποθέτηση του " για την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές" ο Χ. Κόκκινος κατέθεσε προτάσεις και επισήμανε τα παρακάτω : 

Νίκος Συρμαλένιος: «Ο Προϋπολογισμός για το 2022 είναι υπεραισιόδοξος, διευρύνει περαιτέρω τις κοινωνικές ανισότητες και υποτάσσει τη χώρα σε ένα παραγωγικό μοντέλο που υπαγορεύουν ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα»


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Συρμαλένιος: «Ο Προϋπολογισμός για το 2022 είναι υπεραισιόδοξος, διευρύνει περαιτέρω τις κοινωνικές ανισότητες και υποτάσσει τη χώρα σε ένα παραγωγικό μοντέλο που υπαγορεύουν ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα»

 

Ομιλία του βουλευτή στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής

 

Ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν δοθεί με απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,  τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, κατά τη συζήτηση με θέμα τον Προϋπολογισμό. Ειδικότερα ανέφερε ότι γύρω στα 2,5 δισ. ευρώ δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις και άλλα 2,5 δισ. δόθηκαν με κλειστούς διαγωνισμούς.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Πράσινη ανάπτυξη, αλλά με κανόνες»

Για την προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, τη σημασία της Πράσινης Μετάβασης, αλλά και τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μίλησε στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συνεδρίασή της με θέμα «Η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο – Πράσινη ενεργειακή μετάβαση για τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές”.