slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυτή είναι η 35χρονη φιλολόγος που νταραβεριζόταν με τον 13χρονο μαθητή-Τι αναφέρει η δικογραφία

[Η μαλ@κία δεν ήταν τόσο το πήδημα αλλά οι παπαριές που του έλεγε ότι θα τον πάρει να φύγουν στο εξωτερικό😲😲]
Δείτε τα στοιχεία που συγκέντρωσε η έρευνα του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας - Το «πολύ έντονο και πρόστυχο σεξουαλικό περιεχόμενο» σε διαλόγους στα social media
Σοκάρουν οι διάλογοι μέσω Instagram και Messenger της 35χρονης φιλολόγου από τη Νέα Ερυθραία με τον 13χρονο μαθητή.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, όπως αποκαλύπτεται, η σάτυρη καθηγήτρια πρότεινε στον μικρό και σχεδίαζε να τον αρπάξει μια για πάντα και να φύγουν στο εξωτερικό.

Ανοικτή Επιστολή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη στήριξη του Δικτύου Δομών Πρόληψης & Αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών - Ενώνουμε τις φωνές μας και σπάμε τη σιωπή


Ενώνουμε τις φωνές μας και σπάμε τη σιωπή

 

Τις τελευταίες μέρες έχει βγει στη δημοσιότητα πληθώρα καταγγελιών από δημόσια πρόσωπα, γυναίκες, που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, λεκτική και σωματική βία, ακόμη και σεξουαλική κακοποίηση στους χώρους εργασίας τους. Γυναίκες που βρήκαν την δύναμη και το κουράγιο να σπάσουν την σιωπή και να καταθέσουν δημόσια τη σεξιστική βία που υπέστησαν από κατέχοντες θέσεις ευθύνης, δύναμης και εξουσίας. Την πρόσφατη καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης της αθλήτριας και Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου ακολούθησε χιονοστιβάδα καταγγελιών άλλων αθλητριών, αλλά και πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών, φοιτητριών, κλπ. Ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συντασσόμαστε με όλες τις γυναίκες, με όλες τις θηλυκότητες που βρήκαν το σθένος να καταγγείλουν τον κακοποιητή τους.

ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ - ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 10/2/2021

 


ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 10/2/2021

Έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα για κατοίκους του Νότιου Αιγαίου (Δωδεκάνησα & Κυκλάδες) για την υλοποίηση  του έργου «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στις αγροτικές οργανώσεις της χώρας» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση διάρκειας 80 ωρών με τη διαδικασία εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning ) στα παρακάτω αντικείμενα:

Κοινότητες ΑΝΩ των 500 κατοίκων: Η εκλογή των Συμβουλίων

Σε συνέχεια αποτύπωσης των εκλογικών αλλαγών που επέρχονται στις Κοινότητες με πληθυσμό μικρότερο ή ίσο των 500 κατοίκων  , σήμερα ο AIRETOS εστιάζει στις διατάξεις του Νομοσχεδίου  που αφορούν ειδικά τις Κοινότητες με πληθυσμό μεγαλύτερο ή ίσο των 501 κατοίκων.

Συγκεκριμένα, σταχυολογήσαμε κατωτέρω τις σημαντικότερες ρυθμίσεις για το πως θα εκλέγεται το συλλογικό τους όργανο, δηλαδή το Συμβούλιο (Συνδυασμοί, σταυροδοσία, έδρες Δημάρχου, εκλογή τακτικών Συμβούλων).

 

Η ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ

Κατ’ αρχάς, και οι Κοινότητες άνω των 500 κατοίκων μετονομάζονται με το αρ.75, από σκέτο «Κοινότητες» σε «Δημοτικές Κοινότητες»

 

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σύμφωνα με το αρ.2, « Δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό μεγαλύτερο ή ίσο των 501 κατοίκων, διοικούνται από:

τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας και

Ξεκίνησε η δημόσια Διαβούλευση για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Νοτίου Αιγαίου κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027


Υπερδιπλάσιοι πόροι ύψους 357 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στο Νότιο Αιγαίο, από το νέο ΕΣΠΑ 2021 - 2027

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενόψει της κατάρτισης του νέου Περιφερειακού Προγράμματος της προγραμματικής περιόδου 2021-2027, ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για τις Στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) που θα υιοθετηθούν και αναπτυχθούν στην Περιφέρεια την περίοδο αυτή, μέσω της ηλεκτρονική πλατφόρμας με τίτλο «Συμμετέχω - συμβάλλω στον προγραμματισμό». 

Όπως και κατά την υλοποίηση του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ θα υλοποιηθεί μέσω Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, τόσο Τομεακών, τα οποία αφορούν στη χρηματοδότηση οριζόντιων δράσεων που υλοποιούνται στο σύνολο της χώρας, όσο και Περιφερειακών, ένα για κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες.

Ειδικά για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η χρηματοδότηση μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, είναι υπερδιπλάσια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και συγκεκριμένα, 357 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδοτική περίοδο 2021 – 2027, έναντι των 172 εκατ. ευρώ της περιόδου 2014 - 2020.

Σημειώνεται ότι την τελευταία 20ετία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει έναν πολύ χαμηλό προϋπολογισμό σε ό,τι αφορά το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα από ευρωπαϊκούς πόρους, διότι ανήκε στην κατηγορία των πιο αναπτυγμένων περιφερειών της Ευρώπης. Στη νέα χρηματοδοτική περίοδο, στο ΕΣΠΑ 2021-2027, το Νότιο Αιγαίο έχει δικαίως επιτύχει τη μεγαλύτερη αύξηση, διότι άλλαξε ο ευρωπαϊκός κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο γίνεται η κατάταξη των περιφερειών. Ο υπερδιαπλασιασμός των πόρων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για έναν σχεδιασμό του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος που θα απαντά στις ανάγκες της πολυνησιακής Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου. 

Στη νέα Προγραμματική Περίοδο, οι Στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) εντάσσονται στον Στόχο Πολιτικής που έχει τον τίτλο «Μια Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες μέσω της προώθησης της βιώσιμης και ολοκληρωμένης ανάπτυξης των αστικών, αγροτικών και παράκτιων περιοχών, καθώς και μέσω της στήριξης τοπικών πρωτοβουλιών».

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης ένα ευρύ σύνολο από δημόσιους φορείς, μεταξύ των οποίων οι Δήμοι των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, τα Επιμελητήρια και οι αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας, καλούνται σε πρώτη φάση να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο στον σύνδεσμο https://espa3.pepna.gr/oxe, που υπάρχει στην πλατφόρμα διαβούλευσης για τη νέα προγραμματική περίοδο, η οποία έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου http://www.pnai.gov.gr.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021, ενώ η ηλεκτρονική διαβούλευση θα συνεχιστεί μέσω της πλατφόρμας σε όλη τη διάρκεια του προγραμματισμού της νέας περιόδου.


Το Γραφείο Τύπου


Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Το σύστημα Nutri-Score υποβαθμίζει άδικα τη διατροφική αξία παραδοσιακών Ελληνικών προϊόντων.»

 


 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ανταποκρινόμενος στις έντονες ανησυχίες που έχουν εκφράσει Έλληνες παραγωγοί και οι εμπορικές τους ενώσεις για το σύστημα Nutri-Score κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

Το Nutri-Score που έχει προταθεί ως σύστημα επισήμανσης τροφίμων συσκευασίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση διακρίνει άδικα ως λιγότερο υγιεινές επιλογές παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές και η φέτα, ενώ αντίθετα σημαίνονται ως υγιεινές επιλογές ανθρακούχα αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά χωρίς ζάχαρη.

Στην ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ζητά μεταξύ άλλων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφενός την τροποποίηση του αλγορίθμου βαθμολόγησης του Nutri-Score ώστε να επιτευχθεί πιο αξιόπιστη αξιολόγηση όλων των σημαντικών συστατικών των τροφίμων και αφετέρου την κατάταξη του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου στην κατηγορία Α λόγω της υψηλής διατροφικής αξίας κάτι που έχει τονιστεί και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

Ψήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου για το θάνατο της Κάτιας Χουλιάρα – Ανωμερίτη

Σήμερα, 3 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:15 ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση λόγω της θλιβερής είδησης του θανάτου της 

Συνάντηση του Φίλιππου Φόρτωμα για τις δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, συνοδευόμενος από την Έπαρχο Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου.

Με 220.000,00 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Φολεγάνδρου


Στο πλαίσιο της καλής και αποδοτικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και η Δήμαρχος Φολεγάνδρου Ευθαλία Παπαδοπούλου, συνυπέγραψαν Διαβαθμιδική Σύμβαση Συνεργασίας για την εκτέλεση του έργου «Επισκευές – συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Φολεγάνδρου (Β΄φάση)», προϋπολογισμού 220.000,00 ευρώ.