slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Υπ. Οικονομικών oμολόγησε την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών στο Φορολογικό Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :


 «Σαν να μην έχει την ευθύνη επί 18 μήνες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Ο Υπ. Οικονομικών, με τις δηλώσεις του στο Φορολογικό Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, άσκησε δριμεία κριτική στον ίδιο του τον εαυτό και στη δική του φορολογική πολιτική.
Την αξιολόγησε ως άδικη και αναποτελεσματική.
Ομολόγησε την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, επιβεβαιώνοντας τις ενστάσεις της Ν.Δ. για ανυπαρξία φορολογικής πολιτικής.
Σαν σκιώδης Υπουργός του ίδιου του
εαυτού του, μετατόπισε τις ευθύνες για την κατάρρευση των εσόδων και τη μη αποτελεσματική συλλογή της φορολογητέας ύλης στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Όταν την ίδια στιγμή, έρχεται με το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και με τρόπο αυθαίρετο να δημιουργήσει «ελεγκτικό μηχανισμό» φίλων και ημετέρων με την πρόφαση της δήθεν επανασύστασης Ελεγκτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.
Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, δεν ανέφερε ούτε λέξη για το χάος που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Υπουργείο Οικονομικών, αφού η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθίσταται αδύνατη, με τραγικές επιπτώσεις στα έσοδα.
Παράλληλα, ανακοίνωσε τον ερχομό του 10ου, στη σειρά, νομοσχέδιου με φορολογικές διατάξεις με το οποίο καταργεί τις εναπομείνασες φοροαπαλλαγές.

Όσο η κυβέρνηση λειτουργεί με αντιφάσεις και παλινωδίες, όσο ενοχοποιεί την επιχειρηματικότητα και δημιουργεί ένα επαχθές γι’ αυτήν φορολογικό περιβάλλον, τόσο η υστέρηση των εσόδων του προϋπολογισμού θα διευρύνεται και οι στόχοι θα γίνονται άπιαστο όνειρο.

Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικά μέτρα, αφορισμούς και αναχρονιστικές πρακτικές.
Απαιτεί δέσμη αναπτυξιακών και αποτελεσματικών μέτρων, τα οποία σήμερα απουσιάζουν από την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΝΑΞΟΥ « ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ »

Προς :1)ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ
2)Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης
Κύριοι
Ως σύλλογος ερασιτεχνών Αλιέων Νάξου σας ενημερώσουμε για ορισμένα θέματα – προβλήματα που έχουμε επισημάνει και ζητάμε από σας να βοηθήσετε, το συντομότερο δυνατόν, για την επίλυση τους, που θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία των χώρων ελλιμενισμού σκαφών, την εξυπηρέτηση των μελλών μας, και την αναβάθμιση ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του νησιού,
ως εκ τούτου ενδεικτικά σας αναφέρουμε τα κάτωθι:
1) Πρέπει άμεσα να διευθετηθεί ο χώρος του καρνάγιου, (καθαριότητα, περίφραξη, φωτισμός, απομάκρυνση παροπλισμένων σκαφών). Όπως γνωρίζεται ο χώρος αυτός είναι για προσωρινή εναπόθεση σκαφών προκειμένου να προβούν οι ιδιοκτήτες τους στις απαραίτητες και αναγκαίες επισκευές και μέχρι του διαστήματος ενός (1) μήνα.
2) Διευθέτηση και απεγκλωβισμό του χώρου στην ίδια περιοχή της υπάρχουσας γλίστρας για την διευκόλυνση κατά την είσοδο και έξοδο των ανελκόμενων σκαφών.
3) Επισκευές γλίστρας στο καρνάγιο και της γλίστρας του λιμανιού
4) Εγκατάσταση παροχών νερού και ρεύματος στην παραλιακή ζώνη και στο χώρο του λιμανιού της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας καθώς και την τοποθέτηση σωστικών μέσων κατά μήκος σε όλη την παραπάνω περιοχή (σωσίβιο με σχοινί, σκάλα άμεσης τοποθέτηση για την περίπτωση που πέσει κάποιος κατά λάθος στην θάλασσα κ.τ.λ.π)
5) Τακτοποίηση ρεμένζων ασφαλούς πρόσδεσης εντός και εκτός θαλάσσης σε όλη την παραλιακή ζώνη καθώς και στο χώρο του λιμανιού της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
6) Τοποθέτηση φωτεινής σήμανσης ( φανός ) στις ξέρες στη θέση φρουρός Στυλίδας.
7) Απομάκρυνση παροπλισμένων σκαφών που βρίσκονται εντος του λιμένα
8) Καθαρισμός του λιμανιού από παλιά ρεμενζα σχοινιά δίχτυα ρόδες μπιντονάκια και αλλά αντικείμενα που βρίσκονται στον πυθμένα κατά μήκος της παραλιακής ζώνης και στο λιμανάκι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας
9) Επισκευή καθαρισμός και δημιουργία γλίστρας στο λιμάνι της Αγίας Άννας
10) Δημιουργία γλίστρας και ασφαλούς αγκυροβολίου στην περιοχή Αλυκού.
11) Κατασκευή ασφαλούς αγκυροβολίου και δημιουργία γλίστρας στο λιμάνι του Απόλλωνα.
Είμαστε στην διάθεση σας να βοηθήσουμε για την επίλυση και διευθέτηση των παραπάνω προτάσεων – προβλημάτων οποτεδήποτε μας ζητηθεί, ευχαριστούμε.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ


ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Η ΜΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ (3)

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/karam1-425x287.jpgΑπό τον ΠΕΤΡΟ
(Τα προηγούμενα άρθρα είναι εδώ)

Τι έκανε λοιπόν ο συνεταιρισμός σε όλη τη περίοδο διακυβέρνησης; Όσα δεν έγιναν ποτέ σε βάρος πολιτικής ηγεσίας! Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα για να ελεγχθεί ο επικίνδυνος Κ.Κ..

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, παρακολούθηση (άκουσον-άκουσον) από τις πρώτες μέρες των τηλεφώνων του. Χοντρή προβοκάτσια στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων (Κεντέρης, Θάνου- Wada). Όχι σε όλα, πλήρης άρνηση σε κάθε ενέργεια της Κυβέρνησης- ακόμα και για τη συγχώνευση των 130 ασφαλιστικών ταμείων σε 6.

Με το κομματικό στρατό ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ μπροστά, ακόρεστη διεκδίκηση με συνεχείς απεργίες.

Με τον πρωτοφανή αυτό πόλεμο φθάνουμε στο φθινόπωρο του 2007 και την προκήρυξη των εκλογών. Ο συνεταιρισμός λύσσαξε. Τώρα έπρεπε να τα 'δώσει' όλα. Καίνε την Ελλάδα, 200 φωτιές σε μια βραδιά. Τα νταβατζοΜΜΕ στο τόπο του εγκλήματος να αλαλάζουν για το ανύπαρκτο κράτος - με εντολή να μη δείχνουν τίποτε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τα αεροπλάνα που υπερίπτανται, μόνο κραυγές διαμαρτυρόμενων απελπισμένων πολιτών. Προπηλακίζουν, πολιτικά, ακόμα και το Μπαρόζο που ήλθε να δει από κοντά τις καταστροφές.

Το αποτέλεσμα; Γνωστό. Η μισή νίκη. 152 Βουλευτές μαζί με τον Τατούλη (σημερινό περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ - το μπλόγκ του οποίου είχε ανακηρυχθεί σε βασικό μετερίζι των νταβατζήδων). Το πρώτο βήμα για το συν/σμό έγινε. Μίσθωση, τώρα, όλων των μέσων και χολερική επίθεση παντού.

Θα αναφέρω επιγραμματικά γεγονότα και ημερομηνίες από τη δεύτερη θητεία.

Φθινόπωρο του 2007, Μαγγίνας - ανασφάλιστος Ινδός κηπουρός (φαντάζεστε να γίνει πρώτο θέμα, για μέρες, ένα τέτοιο ζήτημα σήμερα; Απάντηση και σε όσους από μας 'τσιμπούσαν' διαμαρτυρόμενοι: δίνουν και οι 'δικοί' μας αφορμές).

20/12/07 μέχρι τέλους Ιανουαρίου 2009 Ζαχοπουλιάδα. Μονοθεματικό δελτίο σε όλα τα νταβατζοΜΜΕ. Κομιστής την ημέρα της αναχώρησης για το κρίσιμο ταξίδι του αγωγού στη Μόσχα, υπονοούμενα στη συνέχεια για το αμοντάριστο DVD και σχετικές αθλιότητες στο διαδίκτυο (το τελευταίο χρησιμοποιείται πλέον σαν καθεστωτικό εργαλείο για τις πιο χυδαίες επιθέσεις).

28/1/08 Πέφτει η πρώτη κολώνα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.( θυμηθείτε τις χυδαιότητες που προηγήθηκαν -Βαβύλης, Γιοσάκης, Παντελεήμων, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων - έπρεπε να φύγει από τη μέση το μεγάλο 'εμπόδιο'.)

7/2/08 Εκλέγεται (μέσα από μεγάλο παρασκήνιο) ο Ιερώνυμος.

3/4/08 Όχι στο Βουκουρέστι -ΝΑΤΟ

22/4/08 Αποβολή από το Κιότο - τή συνδρομή του καθηγητή Λάλα (το αναφέρω σαν παράδειγμα υπονόμευσης σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους μηχανισμούς).

Η οικονομική κρίση έχει εν τω μεταξύ χτυπήσει. Το πετρέλαιο στα 135 $.

Απεργία φορτηγών - βυτιοφόρων.

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά: COSCO GO HOME.

Αύγουστος 2008. Υπόθεση Μανούση -Παυλίδη. Ένα στέλεχος της Ν.Δ. μισθώνεται για να προβεί σε καταγγελίες.

Σεπτέμβριος του 2008. Στήνεται το Βατοπέδι που κρατά μήνες.

29/9/08 Διαγραφή Δαιλάκη. Μένουν 150 + Τατούλης. Χαράς ευαγγέλια για το συνεταιρισμό.

Σκάνε τα πρώτα γκάλοπ με προβάδισμα ΠΑΣΟΚ.

6/10/08 επιστρέφει ο Δαιλάκης. Αφρίζει ο συν/σμός. Για να αποτρέψουν την επιστροφή είχαν επιστρατεύσει μέχρι και την Μπεζεντάκου, που 'απευθύνθηκε' με επιστολή στον Πρωθυπουργό.

15/10/08 Παραιτούνται δύο δικαστές γιατί 'παρεμποδίζονται' στην έρευνά τους για το Βατοπέδι.

6/12/08 Δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δεν προσθέτω τίποτα. Θυμόμαστε όλοι τα γεγονότα.

Σε λίγες μέρες επίθεση, με καλάσνικοφ, σε κλούβα των ΜΑΤ μέσα από το 'άσυλο' του Πολυτεχνείου.

Ιανουάριος του 2009. Αγροτικές κινητοποιήσεις - μπλόκα. Το ΠΑΣΟΚ χλευάζει τα 'ψίχουλα' των 500 εκατομμυρίων που δίνει η Κυβέρνηση για την στήριξη των αγροτών. Ο Γιώργος υποδέχεται, αν μέσω δακρυγόνων, τους αγρότες που έφερε το κόμμα από την Κρήτη, για να πορευθούν στο Μέγαρο Μαξίμου διεκδικώντας περισσότερα.

22/2/2009 Απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Ευρωεκλογές. Ο πόλεμος απέδωσε. Τη βοηθεία εκατοντάδων χιλιάδων Νεοδημοκρατών, που δεν προσήλθαν στην κάλπη, το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά. Το μεγάλο βήμα για το συν/σμό έγινε.

Θυμίζω εδώ, πως στη δεύτερη κυβερνητική θητεία ο Κ.Κ. είχε φροντίσει να τοποθετήσει τον Αντώνη Σαμαρά στο προνομιακό Υπουργείο πολιτισμού, ολοκληρώνοντας, με τους πιο ευνοϊκούς όρους, την πολιτική του επαναφορά.

Ακολουθεί το πικρό καλοκαίρι του 2009 με τον Κ.Κ. να πολεμά (με λίγους), χωρίς θερινές διακοπές, να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και να κατευθύνει τη κυβέρνησή του. Τα ΜΜΕ μιλούν για ανύπαρκτο Πρωθυπουργό (αυτά που με τόση 'κατανόηση' χειρίστηκαν τις ατέλειωτες διακοπές εν μέσω κρίσης του ΓΑΠ το περασμένο καλοκαίρι).

Ο ΓΑΠ διακηρύσσει τον εκβιασμό των εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
21/8/09 Καταστρεπτικές φωτιές στην Αττική.

Προκήρυξη εκλογών... Μόνος, σχεδόν, ο Κ.Κ. δίνει τον προεκλογικό αγώνα

Λέει την αλήθεια προεκλογικά. Απέναντι ο ΓΑΠ με τις 'αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό' και 'τα λεφτά υπάρχουν'. Σε μια ασυνήθιστη παρέμβαση, αμέσως μετά την πλειοδοτική εμφάνιση στη ΔΕΘ του ΓΑΠ, ο επίτροπος Αλμούνια καυτηριάζει την ανευθυνότητα. Για να λάβει την 'περήφανη' απάντηση από το κίνημα: και ποιος είναι ο Αλμούνια, ένας κοινοτικός υπάλληλος που τον ανήγαγαν σε ισότιμο συνομιλητή οι ανίκανοι Υπουργοί της Ν.Δ.. (αλήθεια πως σας ακούγονται τα παραπάνω σήμερα που οι Υπουργοί τρέμουν μπροστά στους υφισταμένους του σημερινού Αλμούνια - Όλι Ρέν;)

Ο συνεταιρισμός πανηγυρίζει. Η Ν.Δ. στην πιο ταπεινωτική της ήττα αλαλάζουν (τον χαρακτηρισμό τον υιοθετούν και πολλοί της από δω πλευράς - για προφανείς λόγους)

Στο επόμενο, τα πανηγύρια των νταβατζήδων και οι δικαιολογημένες αμέλειες της ΝΔ τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009...

Πανικός στο Καρατζαφερέικο από το φτύσιμο του Λιάσκου: Παραδέχονται ότι καταγράφουν συνομιλιτές του οι ασφαλίτες!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYO_KYAdrrELbdRqpn2X39VWc3p4I7hl2JHiKDTGM0RGKIgh7ruwC3GJ1fqql3hCMMC7AxGEXnUPjXCr-NL8CXIHLZ9Vw5GJiIYJt-IMJCtqJliHyE7RkiddeAefF1TMPr59bGb6MBjyU/s1600/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B7%CF%82.jpgΜετά την ανακοίνωση του Λιάσκου που τους διαψεύδει έχουν βγάλει δύο ανακοινώσεις:

Στη μία ο Κολοτούμπας λέει ότι έχει καταγράψει τον Λιάσκο να του λέει ότι προσχωρεί στο ΛΑΟΣ μιας και ως γνωστόν από χαφιεδοασφαλίτικες μεθόδους ο Κολοτούμπας σκίζει και στη δεύτερη κάνει και την προβοκάτσια του λέγοντας ότι ο Λιάσκος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι υπαναχώρησε από την προσχώρηση γιατί δέχθηκε πιέσεις αυτός και η οικογένειά του!!!

Πάλι καλά που δεν λέει εκβιάστηκε :)))

Αν είναι δυνατόν να κάτσει η ΝΔ να πιέσει τον Λιάσκο που δεν είναι καν βουλευτής να μην προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ!!!

Έλα κολοτούμπα, ρούφα την πορτοκαλάδα σου και κάτσε με τις μαγνητοταινίες σου...

Ρόμπα τον έκανε τον Καρατζαφέρη ο Λιάσκος: «Φυσικά και παραμένω παραμένω στη ΝΔ»

«Πληροφορήθηκα ότι έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. σύμφωνα με την οποία προσχωρώ στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Πράγματι, είχα μία συνάντηση με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη στην οποία μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στο κόμμα του.

Παρά την τιμητική -εκ μέρους του- πρόταση, παραμένω και αγωνίζομαι στη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία»

Δείτε και την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΛΑΟΣ:

Επιστροφή στην περίληψη...

Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΕΝΤΙ ΑΥΡΙΟ

Μάρνη  33   Αθήνα  10432     Τηλέφωνο – Φαξ : 210 – 52 34 576    email : onas.naxos@yahoo.gr
                                                                                                              Αθήνα  14  Μαρτίου  2011
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

             Η  Ομοσπονδία  Ναξιακών  Συλλόγων   διοργανώνει  ΑΞΩΤΙΚΟ  ΓΛΕΝΤΙ  το  Σάββατο  19  του  Μάρτη  2011  στις  9.30  το  βράδυ,  στο  κέντρο   ¨ΦΑΡΟΣ¨    Δεκελείας  201   στη  Νέα  Φιλαδέλφεια.

           Το  γλέντι  θα  είναι  βασισμένο  στη  μουσική  παράδοση   των  ναξιώτικων  πανηγυριών  της  10ετίας  του  ΄70,   με  ένα  ειδικό  πρόγραμμα  που  ετοιμάστηκε  ειδικά  γι΄ αυτή  τη  βραδιά,   στην  οποία  εκτός  από  τους  καλλιτέχνες  του  κέντρου              ( Μανόλης  Μπαρμπεράκης ,  Λέτα  Κορρέ  κλπ  )  θα  συμμετάσχουν  και  πολλοί  άλλοι  ναξιώτες    καλλιτέχνες,   εντασσόμενοι  στο  πνεύμα  της  βραδιάς.

            Το  μενού  ( ζούλα  βραστή  με  μακαρόνια,  μπριζόλα,  σαλάτες,  τυριά  κλπ )  καθώς  και  το  κρασί ,  προέρχονται  όλα  από  το  νησί  μας  και  τα  παραδοσιακά  προϊόντα  του . 

            Η  τιμή  της  πρόσκλησης  που  περιλαμβάνει  το  μενού ,   το  κρασί  και  τα  αναψυκτικά,  είναι  25  ευρώ.

            Καλούμε  όλους  τους  συμπατριώτες  μας,  να  γλεντήσουμε  μαζί,   σε  μια  ιδιαίτερη  βραδιά  για  το  νησί  μας,  που  ετοίμασε  η  Ομοσπονδία  μας,  με  πολύ  μεράκι   και  σεβασμό  στις  παρακαταθήκες  του  ναξιώτικου  γλεντιού. 
        



ΝΔ Κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία στο θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί για διγλωσσία όσον αφορά το θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών εξαπέλυσε η ΝΔ. Ο Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε δηλώσεις των κκ Ραγκούση και Μπεγλίτη, από όπου σύμφωνα με τη ΝΔ, διαφαίνονται αντίθετες απόψεις για το θέμα.

Ο Ραγκούσης είχε επισημάνει σε συνέντευξή του πως " ένας οικονομολόγος ένστολος ο οποίος εργάζεται για τις ένοπλες δυνάμεις, αυτός δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από έναν οικονομολόγο, ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης ο οποίος εργάζεται σε ένα υπουργείο για παράδειγμα στο υπουργείο Οικονομικών".

Από την άλλη σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μπεγλίτης σε χθεσινή του δήλωσε ξεκαθάρισε πως "η απόφαση της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις."

"Είναι προφανές ότι έχουμε άλλο ένα επεισόδιο σύγκρουσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας. Αλλο ένα επεισόδιο στο αλαλούμ της Κυβέρνησης Παπανδρέου, είτε ο Μπεγλίτης δεν συντονίζεται είτε ο κ. Ραγκούσης είναι ασυντόνιστος" επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Η ΜΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ (2)

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/karam1-425x287.jpgΑπό τον ΠΕΤΡΟ
(Το προηγούμενο άρθρο είναι εδώ)

Και ήλθε, λοιπόν σαν το πιο ηχηρό χαστούκι του λαού, το αποτέλεσμα, τον Μάρτιο του 2004. Λύτρωση.

Ο Κώστας Καραμανλής στο τιμόνι. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Με την πρώτη πολιτική του κατάθεση, δίνει το ποιοτικό του στίγμα. Βασικός άξονας συμπεριφοράς και δράσης στην νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι η σεμνότητα και η ταπεινότητα.

Ταραχή στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Αμέσως μετά την εποχή Σημίτη (καταναλωτισμός, ξεπούλημα, διαπλοκή, αλαζονεία, ξενόφερτος 'εκσυγχρονισμός'), ένας πολιτικός ηγέτης τοποθετεί τόσο ασυνήθιστα και ανορθόδοξα τον πήχη. Με ένα εξυγιαντικό κώδικα συμπεριφοράς που έρχεται από τις ρίζες της θρησκείας μας, της πολιτιστικής μας παράδοσης, από τις καλές στιγμές της ιστορίας της Πατρίδας μας.

Ό,τι ποιοτικότερο ακούστηκε τα τελευταία χρόνια στην πολιτική μας ζωή. Πολύ καλό για να το αντέξουν. Και έβαλαν μπροστά τη μηχανή ακύρωσής του. Με τα γνωστά εργαλεία (αστειάκια, παραπολιτικά, συνεχή λοιδορία, σάτιρα κατά παραγγελία κ.λ.π.), δούλεψαν για να συκοφαντήσουν, να φθείρουν να φθηνύνουν το επικίνδυνο 'δόγμα', που εκτός από διακήρυξη διακυβέρνησης, ήταν, στην ουσία, διακήρυξη και ενός νέου συστήματος αξιών.

Η έμπρακτη εφαρμογή του από τον Κ.Κ. (που με τον τρόπο της ζωής του έδωσε το μέτρο του σεμνού πολιτικού), συκοφαντήθηκε και διαστρεβλώθηκε δηλητηριωδώς, σε: ξάπλα, play station και άλλες αθλιότητες. Και αν κρίνω από όσα γράφονται κατά καιρούς και δω μέσα, δεν είμαστε λίγοι και όσοι από μας 'τσίμπησαν' στη σχετική προπαγάνδα. Έδωσα αρκετή έμφαση σε αυτή τη 'διακήρυξη', γιατί τη θεωρώ πολύ χαρακτηριστική της ελπίδας που έφερε ο Κ.Κ. και της ποιότητας του πολιτικού άνδρα.

Τις πρώτες μέρες η δύσκολη διαπραγμάτευση στη Λουκέρνη, με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να έχει δρομολογήσει τα πράγματα για την επικράτηση του σχεδίου Ανάν. Προσεκτικοί χειρισμοί και ισορροπημένες δηλώσεις, έφεραν το ζητούμενο αποτέλεσμα της απόρριψης - προς μεγάλη πικρία των 'συμμάχων'.

Τα ολυμπιακά έργα στο κόκκινο. Υπερπροσπάθεια να προλάβουμε. Και προλάβαμε. (χωρίς να προσχωρήσουμε στο ζεύγος Αγγελόπουλου, που έσπευσε το βράδυ της νίκης στη Ρηγίλλης να 'γιορτάσει με το λαό').

Στις Ευρωεκλογές ο Καραμανλής ρισκάροντας κάνει το πρώτο βήμα να βγάλει από την αφάνεια τον Αντώνη Σαμαρά.

Επίπονη προσπάθεια στη συνέχεια για επανίδρυση του κράτους. Κεντρικό σημείο της πολιτικής μας. Του κράτους - κόμματος, με την Μπααθική φυσιογνωμία. Έγιναν λάθη; Ναι και πολλά. Ένας δρόμος ήταν το γενικό ξήλωμα από το νικητή, αλά ΠΑΣΟΚ. Ο άλλος της αξιοκρατίας. Ο Καραμανλής, προβληματίστηκε, προσπάθησε να ισορροπήσει, επιλέγοντας, τελικά, το δεύτερο. Πραγματικός δημοκράτης και βαθιά πατριώτης, κατέληξε ότι είμαστε λίγοι για να συνεχίσουμε τόσο διχασμένοι. Μέχρι πότε θα είμαστε δύο Ελλάδες. Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην καλή μας πλευρά να ανθίσει. Του το αναγνώρισαν. Όχι. Για γαλάζια παιδιά που επέδραμαν στο κράτος λάφυρο κραύγαζε το ΠΑΣΟΚ και τα νταβατζοΜΜΕ. Που και από την θέση της αντιπολίτευσης έβαζε σε πρώτη ιεράρχηση τη μέριμνα για τους 'πελάτες' του. Έσκουζε υπερασπιζόμενο τους 200.000 συμβασιούχους (που είχε προσλάβει από το παράθυρο). Και σιγά -σιγά τους διόριζε, με τον Παυλόπουλο να απολογείται ότι όσους δεν μπόρεσε να διορίσει, τους δίνει ισχυρή μοριοδότηση για μελλοντικούς διαγωνισμούς.

Από την άλλη ο κόσμος της παράταξής μας απογοητευμένος: Πάλι απ΄ έξω. Πάλι εμείς οι χαμένοι. Πάλι δαπάναις της δικής μας πλευράς, η σωτηρία της οικονομίας και της Πατρίδας; Αλλά και όσοι καταλάμβαναν θέσεις να αποδεικνύονται, πολλές φορές, κατώτεροι των περιστάσεων και κάποιοι (λίγοι), να βάζουν και το δάχτυλο στο μέλι.

Οι τρομοκρατημένοι, μετά τη νίκη, Πασόκοι στη δημόσια διοίκηση, στην αρχή λούφαξαν, μετά έγλειψαν και παρέστησαν τους πρόθυμους για συνεργασία, όταν ξεθάρρεψαν άρχισαν τη λευκή απεργία και όταν το κόμμα διέταξε τη γενική επίθεση, μπλόκαραν την κρατική μηχανή με υπονόμευση σε όλα τα επίπεδα. Τροφοδοτώντας συγχρόνως με ατέλειωτα 'στοιχεία', τον μηχανισμό 'τεκμηρίωσης' του Καρχιμάκη. Ενδιάμεσα αρκετοί (αρκετές) έπαιξαν 'κολπαδόρικα' με την νέα ηγεσία (Θωμαή - Βαρθολομαίος, 'Τριανταπεντάχρονη' - Ζαχόπουλος κ.ά.).

Αποδειχθήκαμε, τελικά, ανώριμοι για το ποιοτικό άλμα της αξιοκρατίας. Ήταν πιο μπροστά ο Κ.Κ. απ΄ όσο μπορούσε η κοινωνία.

Δεν υπάρχει χώρος να επεκταθώ σε άλλα θέματα.

Στο επόμενο θα αναφερθώ στο τι έκανε ο συνεταιρισμός σε όλη τη περίοδο διακυβέρνησης...

Σαμαράς: Αντί για μικρότερο έλλειμμα περισσότερα λουκέτα

Νέα επίθεση κατά της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής του κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ για νέα δυσβάστακτα μέτρα την περίοδο 2011-2014. Συγκεκριμένα είπε:


«Ενώ το Μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προέβλεπε 20 δις σκληρά μέτρα για το 2011-2014, σήμερα, για την ίδια περίοδο, η έκθεση του Δ.Ν.Τ. έφτασε να προβλέπει περίπου τα διπλά! Γιατί, όπως το ίδιο το Δ.Ν.Τ. παραδέχεται, η ύφεση αναχαιτίζει τη μείωση του ελλείμματος. Δηλαδή, αντί για μικρότερο έλλειμμα, θα έχουμε περισσότερα λουκέτα! Και έτσι συνέχεια παίρνονται νέα μέτρα, που προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση και κάνουν απαραίτητα αργότερα και άλλα πρόσθετα μέτρα.Να γιατί είπα στον κ. Παπανδρέου ότι το κύριο πρόβλημα είναι η οικονομική πολιτική του.Γεγονός που, πλέον, επισημαίνουν πολιτικοί και οικονομολόγοι απ΄ όλες τις πολιτικές πτέρυγες, ακόμη και από τη δική του!».

¨ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ¨ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥ ΣΥΡΟΥ

Την

Την άμεση λήψη μέτρων για την στήριξη της βιωσιμότητας του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση (13259/17-03-2011) που κατέθεσε στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης του ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι:
«Πριν από αρκετούς  μήνες, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωνε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους εργαζόμενους του Νεωρίου Σύρου, ότι με συγκεκριμένα άμεσα μέτρα θα διασφάλιζε την απρόσκοπτη και βιώσιμη λειτουργία του ναυπηγείου.
Σήμερα, παρά τις όποιες κυβερνητικές δεσμεύσεις, ο εφιάλτης της ανεργίας για τους 500 εργαζόμενους του Νεωρίου Σύρου και τις οικογένειές τους είναι….
 
πλέον ορατός, αφού η μητρική εταιρεία (Ναυπηγεία Ελευσίνας) κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά τόσο για το μέλλον των 500 εργαζομένων, όσο και του ίδιου του ναυπηγείου, με αποτέλεσμα να «μηδενίσει» μέσα σε λίγους μήνες την μεγάλη προσπάθεια που έκανε η Νέα Δημοκρατία – ως κυβέρνηση - για την στήριξη του Ναυπηγείου την περίοδο 2004-2009.
Στήριξη πραγματική, που εκφράστηκε με την προώθηση για επισκευή στο Νεώριο 2 ΤΠΚ του πολεμικού ναυτικού, 3 πυροσβεστικών σκαφών, τη στήριξη του ΚΕΚ Νεωρίου με επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και τη χρηματοδότηση της εταιρίας μέσω του αναπτυξιακού νόμου.
Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να εμπαίζει τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου, αλλά και ολόκληρη τη Σύρο.
Τα ψέματα και οι αίολες υποσχέσεις που συνεχώς παραπέμπουν στο μέλλον, έχουν όριο.
Η κυβέρνηση, είναι πλέον, εκτεθειμένη απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες του νησιού.
Προεκλογικά έταζε τα πάντα στους πάντες.
Σήμερα, κρύβεται πίσω από ψέματα, επικοινωνιακά τεχνάσματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Όμως, οι Συριανοί και οι Κυκλαδίτες τους έχουν πλέον καταλάβει.
Η Ν.Δ. καλεί την Κυβέρνηση την ύστατη αυτή ώρα να δώσει άμεσα λύση και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Νεωρίου.

Η διάσωση της μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας στο Αιγαίο, αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη όχι μόνο για τη συνέχιση της λειτουργίας του ναυπηγείου και την διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και για την διασφάλιση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής ολόκληρης της Σύρου».

Ο Γιάννης Μηλιός στη ΠΑΡΟ σε εκδήλωση στην αίθουσα του Αρχίλοχου

" Την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωϊ, σας καλούμε σε εκδήλωση - συζήτηση που θα γίνει στην αίθουσα του ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ στην Παροικιά 
                             ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ " 

ΘΕΜΑ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ομιλητής: Γιάννης Μηλιός,
Ο Γιάννης Μηλιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο. Τον Οκτώβριο του 1982 ίδρυσε μαζί με άλλους την τριμηνιαία επιθεώρηση οικονομικής και πολιτικής θεωρίας "Θέσεις", στην οποία μέχρι σήμερα είναι διευθυντής. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 200 άρθρων σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις. Πέραν της ελληνικής, τα κείμενά του έχουν κυκλοφορήσει στην αγγλική, γερμανική, γαλλική, ισπανική, ιταλική και τουρκική γλώσσα

Ηθική άλλα καρτ



Ο Μαγγίνας για τον Ινδό και το αυθαίρετο πήγε σπίτι του ο Πετσάλνικος όχι μόνο  παραμένει ακόμα Πρόεδρος άλλα κάνει και υποδείξεις περί
διαφάνειας.











Μην ενοχλείτε: η ΝΔ… κοιμάται!

Η αλήθεια για την χρηματοδότηση του «Παιδικού Σταθμού Χώρας Νάξου»

Την μεγάλη της ικανοποίηση εκφράζει η «Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη να ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 του έργου «Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου» με προϋπολογισμό 980.000€. Θυμίζει επίσης ότι το έργο αυτό αποτελούσε όραμα και πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Νάξου βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις σημαντικά αυξημένες ανάγκες φροντίδας και ασφάλειας των νηπίων της Πόλης της Νάξου.
Βεβαίως ουδείς αμφισβήτησε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε όραμα και πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Νάξου.
Όπως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η σχετική απόφαση για την υποβολή του συγκεκριμένου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, ελήφθη στην τελευταία κατεπείγουσα.....

συνεδρίαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου Νάξου στις 18 Δεκεμβρίου 2010 μετά από τις έντονες πιέσεις της σημερινής πλειοψηφίας προς την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Νάξου.

Μάλιστα σε δυο συνεδριάσεις πριν τις 18-12-2010 του Δ.Σ. που αναβληθήκαν λόγω μη απαρτίας η προηγουμένη Δημοτική αρχή έφερνε το έργο με πρόταση να πληρωθεί από χρήματα του Δήμου Νάξου, κάτι που θα αποτελούσε οικονομική καταστροφή για τα οικονομικά του Δήμου.

Συνεπώς ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η χρηματοδότηση του έργου «Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου» από το ΕΣΠΑ και όχι από το ταμείο του Δήμου Νάξου αποτελεί καθαρή δικαίωση της νυν δημοτικής πλειοψηφίας, που επέμεινε μέχρι τέλους για τη λήψη της σχετικής.

Όπως είναι μάλιστα γνωστό σε όλους οι σχετικές ενέργειες τότε, από πλευράς του συνδυασμού του δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη, έγιναν από τον σημερινό Αντιδήμαρχο Απόστολο Ψαρρά σε συνεργασία φυσικά με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Καλές είναι λοιπόν οι «ικανοποιήσεις» άλλα η αλήθεια πρέπει να λέγεται…

Κυπελλούχος Κυκλάδων 2011 ο ΑΟ Μυκόνου


Ο Α.Ο. Μυκόνου κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τον Πανναξιακό στον χθεσινό τελικό, στο γήπεδο της Ερμούπολης, και να στεφθεί για 9η φορά κυπελλούχος Κυκλάδων.
Το χρυσό γκολ πέτυχε με κοντινό σουτ μέσα από την περιοχή ο Καρακίτσος στο 48' μετά από εκτέλεση έμμεσου φάουλ.
Οι άνθρωποι του Πανναξιακού έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία που σε πολλές περιπτώσεις αδίκησε την ομάδα. Σημαντικότερη απ΄ όλες η τραβηγμένη αποβολή του Βασαλάκη στο 51' που στην ουσία έκρινε και το αποτέλεσμα αφού ο Πανναξιακός αναγκάστηκε να παίξει με 10 για τα επόμενα 40 λεπτά κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο που πρωταγωνιστεί στην Δ' κατηγορία και ενώ το παιχνίδι ήταν 0-1.
Συγκινητική ήταν οι παρουσία των 150 περίπου Ναξιωτών που... ακολούθησαν την αποστολή με κάθε μέσο, δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα και κέρδισαν την μάχη της εξέδρας. Με καπνογόνα, ιαχές και τραγούδια προσπάθησαν να εμψυχώσουν τους παίκτες, ιδιαίτερα μετά την αποβολή, και να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα να γυρίσει το παιχνίδι.
Ο ΑΟ Μυκόνου αποδεικνύεται τελικά κακός δαίμονας για τον Πανναξιακό. Η σημερινή ήταν η 6η φορά στην ιστορία του θεσμού που οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον τελικό και επίσης για 6η φορά νικητής είναι ο ΑΟ Μυκόνου.

Χωρίς Σχόλια

Διαθέστε 20 λεπτά να δείτε το βίντεο.
Και μετά να πάτε να τους ξαναψηφίσετε.






Παράκληση στο naxio να πρωωθήσει το βίντεο σε όλους τους bloggers ώστε να το δουν όσο γίνεται περισσότεροι.
Να μείνει το βίντεο σ' όλα τα blogs ως πρώτη ανάρτηση για δέκα μέρες.

Κύριε ΣΑΜΑΡΑ εάν έλθετε,όποτε έλθετε στην εξουσία, ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ότι όλα αυτά τα σχολεία θα επανέλθουν στην προτέρα τους κατάσταση.
Αν δεν το κάνετε, είστε κι εσείς σαν το φίλο σας τον G.A.P.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ οι λόγοι των συγχωνεύσεων. Το άλλο με τον Τοτό;

78 ΧΛΜ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ;



Έ. Παπαδημητρίου: "Πιστεύω πως η Ντόρα θα πάει καλά. Αξίζει να πάει καλά. Η Βουλή την χρειάζεται"... μωρέ τι μας λές;

Συνέντευξη σε τοπικό κανάλι-αλλά στην Κόρινθο!!!-έδωσε η βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. Έλσα Παπαδημητρίου.

Απελευθερωμένη από το άγχος της λίστας αφού η συνέντευξη δόθηκε ακριβώς 1 ημέρα μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας προκήρυξης πρόωρων εκλογών εντός του 18 μηνου (τυχαίο;), ξεσπάθωσε και με υπέρμετρη δόση υπεροψίας, αλαζονείας και προκλητικής συμπεριφοράς που η θέση και η ηλικία της δεν θα έπρεπε να επιτρέπει,δήλωσε προς κάθε ενδιαφερόμενο:

«Πιστεύω πως η Ντόρα θα πάει καλά. Αξίζει να πάει καλά. Η Βουλή την χρειάζεται. Θεωρώ πως θα έχουμε εκπλήξεις."
"βλέπω πως υπάρχουν άνθρωποι όλων των χώρων που την περιμένουν να φουλάρει"
"Είναι πολύ μεγάλος ο πόνος μου που όσοι θα με διαδεχθούν μια μέρα δεν θα είναι καλύτεροι από μένα"
"τα αστεία "μειράκια" που τολμάνε να μιλάνε για μένα.........που δεν θα τους έπαιρνα ούτε να μου γυαλίσουν τα παπούτσια"

Μετά από αυτά μπορούμε να βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα για το πως ο Καραμανλής και η Ν.Δ έχασε τις εκλογές το 2009 και ο Σαμαράς το 2011 είναι καθηλωμένος στο 25% με το ΠΑΣΟΚ 5% μπροστά.

cobra-argos.blogspot.com