slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης: Διατίθενται άμεσα 11 εκατ. ευρώ για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΟΑΚΑ και αυξάνεται η ετήσια χρηματοδότησή του με επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ!


«Αυτό που κάνουμε, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι που ο Αθλητισμός μας δεν το έχει ξαναδεί σε επίπεδο πόρων. Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα το θέμα του Αθλητισμού κι αυτό αποδεικνύεται στην πράξη μέσα από τις αυξημένες χρηματοδοτήσεις, κατά 22 εκατ. ευρώ συνολικά, που χορηγεί το Υπουργείο μας στα εποπτευόμενά Εθνικά Αθλητικά Κέντρα όλης της χώρας».

Την έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΑΚΑ με 11 εκατ. ευρώ, διαθέσιμα εντός Νοεμβρίου, για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, αλλά και την αύξηση της ετήσιας επιχορήγησής του κατά 68,36%, ήτοι κατά 3,5 εκατ. ευρώ (8.620.000€ από 5.120.000€), ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, επισκεπτόμενος το Ολυμπιακό μας Συγκρότημα.

Γιάννης Πολυχρονάκος : ‘’ Έξω από το χάρτη των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για εγκεφαλικά επεισόδια το Νοσοκομείο της Σύρου- Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν στο χάρτη οι Κυκλάδες.’’



Ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ.Γιάννης Πολυχρονάκος αναφέρεται στον αποκλεισμό των Κυκλάδων και συγκεκριμένα του Νοσοκομείου Σύρου από τη δημιουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με εγκεφαλικά- αγγειακά επεισόδια:

Σήμερα (17/11) στις 19:00 ομιλίες και το Σαββατοκύριακο (18-19/11) Σεμινάριο για αγρότες και καλλιεργητές!


Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στον κύκλο «Μήνας Ξερολιθιάς: Ξερολιθιά και Εκπαίδευση» https://ambassada.gr/minasxerolithiasprogram/

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΖΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στις 19:00

στη Στέγη Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Τήνου (Μοσχούλειος Σχολή)

Ομιλητές:
Μάριος Δεσύλλας (γεωπόνος): «Θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε στα χρόνια που θα 'ρθουν;»
Αλέξανδρος Κωστής (Livada Farm, Άνδρος): «Βιοεντατική καλλιέργεια. Ένα παράδειγμα παραγωγικού αγροκτήματος από την Άνδρο»
Θα ακολουθήσει συζήτηση με Τηνιακούς καλλιεργητές ξερικών και «συμβατικών» καλλιεργειών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Σαββατοκύριακο 18+19 Νοεμβρίου

στην Αίθουσα Συνεδριάσεων ΑΓΡΟ (Ένωση, Καποδιστρίου 5, Χώρα Τήνου)

«Πώς μπορώ να καλλιεργήσω πιο φυσικά με αυξημένη παραγωγή και ποιότητα;»

με τον γεωπόνο Μάριο Δεσύλλα
ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

 

Σάββατο 18/11, 10-14:00 
και Κυριακή 19/11, 11-15:00

Στην αίθουσα συνεδριάσεων ΑΓΡΟ (Ένωση, Καποδιστρίου 5, Χώρα Τήνου)

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος «Αμπασάδα», Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου, Σύλλογος «Οι φίλοι του πρασίνου»

ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ για πετυχημένη καλλιέργεια σε συνθήκες ξηρασίας και καύσωνα.

1η μέρα: Εξηγούμε όλους τους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καλλιεργήσουμε πιο φυσικά
2η μέρα: Εισαγωγή στη Βιοδυναμική και το Καλλιεργητικό Ημερολόγιο 

Αναλυτικότερα:

1η  μέρα (Σάββατο 18/11):
– Εξήγηση των μεθόδων που παρουσιάστηκαν στην ομιλία (Παρασκευή 17/11, στη Μοσχούλα), με πρακτική επίδειξη («πετροσειρές», θύλακες οργανικής ουσίας, mulch κ.ά.)
– Τι κάνουμε για τη γονιμότητα του εδάφους (λιπάνσεις) με φυσικά μέσα και την εξοικονόμηση νερού.
– Πώς αντιμετωπίζουμε φυσικά τις ασθένειες των φυτών (με βάση και τα ερωτήματα καλλιεργητών). Πρακτική επίδειξη, αν είναι εφικτό (π.χ. σκεύασμα τσουκνίδας, χαμομηλιού κ.α.).
– Παρουσίαση όλων των φυσικών μεθόδων καλλιέργειας: Βιολογική, Φυσική, Περμακουλτούρα, Βιοδυναμική και τι ιδιαίτερο ή μοναδικό μας προσφέρει κάθε μία.


2η ημέρα (Κυριακή 19.11):
– Οι δυο απαραίτητοι παράγοντες για την επιτυχία κάθε καλλιέργειας: «Ποσότητα» (ή Κάτω πόλος) και «Ποιότητα» (ή Πάνω πόλος).
– Πώς ενεργοποιούμε αυτούς τους «δύο πόλους»: καταρχήν με απλές γεωργικές πρακτικές και στη συνέχεια με τα δ;yο βασικά σκευάσματα της βιοδυναμικής (500 και 501).
– Το Καλλιεργητικό Ημερολόγιο: οι βασικοί κύκλοι του φεγγαριού και πώς μπορώ να συγχρονιστώ μαζί τους για πιο ευνοϊκά αποτελέσματα στις καλλιέργειές μου / 1.Κύκλος Πανσελήνου, 2.«Ανοδική – Καθοδική» και 3.«Αστρική Σελήνη» (M.Thun).

Κόστος συμμετοχής: 20€ / 8 ώρες


Βιογραφικό

Μάριος Δεσύλλας, γεωπόνος (Γ.Π.Α., Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας). Από τους πρωτεργάτες της Βιολογικής Γεωργίας στη χώρα μας, με το πρώτο ελληνικό βιολογικό λάδι (Μάνη 1988-92). Ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Πιστοποίησης ΔΗΩ. Συντονιστής της ομάδας «εν δυνάμει» για την προώθηση της βιοδυναμικής.

Διδάσκει τη βιολογική γεωργία (1990-2000) και τη βιοδυναμική (2002-σήμερα). Συν-συγγραφέας του «Στοιχεία Βιολογικής Γεωργίας» του ΟΕΒΔ (Υπ. Παιδείας). Εκδίδει από το 2012 το «Καλλιεργητικό Ημερολόγιο» με σκοπό την κατανόηση, συλλογή και αξιοποίηση της παραδοσιακής γνώσης για τη «σπορά με τα φεγγάρια».

Έχει υλοποιήσει το πιλοτικό πρόγραμμα «Project Humus» για την αναγέννηση του εδάφους με τη βιοδυναμική, μέσα στη ζώνη ερημοποίησης (Κάρυστος 2007-2012). Ιδρυτικό μέλος του «Σχολείου του Εδάφους», με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον πολύτιμο αυτό φυσικό πόρο που χάνεται κι από τον οποίο εξαρτάται το μέλλον μας πάνω στον πλανήτη Γη.
Παρακολουθήστε τα βίντεο από τις εκδηλώσεις μας
στο κανάλι μας (youtube)
Facebook
Website
Email
Instagram
Copyright © 2023 AMBASSADA, All rights reserved.
Λάβατε αυτό το email γιατί έχετε εκδηλώσει ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν την Τήνο.

Our mailing address is:
AMBASSADA
Νόρδεστρομ ΤΘ141
Τήνος 84200
Greece

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp