Η σύγχυση, η διάσπαση και η ανευθυνότητα προκαλούν στη μείζονα αντιπολίτευση έντονα πολιτικά ολισθήματα.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης», Νίκος Βλησίδης, υπέπεσε σε πολιτικό ολίσθημα, συμπαρασύροντας αυτή τη φορά μαζί του και υπολήψεις συνδημοτών μας.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, αναφέρεται με κακοήθη σχόλια στην πρόσληψη με σύμβαση έργου της καθαρίστριας στο δημοτικό σχολείο στο Σαγκρί. Οι παραταξιακές παρωπίδες του δεν....
τον άφησαν να δει ότι η πρόσληψη έγινε καθ’ όλα νομίμως, αφού προκηρύχθηκε διαγωνισμός, στον οποίο η προστατευόμενη του κ. Βλησίδη ουδέποτε έκανε αίτηση πρόσληψης. Μάλιστα, η απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης είναι τέτοια, ώστε αναφέρεται σε «απόλυση» της προηγούμενης εργαζόμενης, ενώ όφειλε, καθώς κι ο ίδιος γνωρίζει, να γνωστοποιήσει ότι η σύμβασή της έληξε τον Αύγουστο, συνεπώς δεν έγινε καμία απόλυση. Είναι, όμως, τέτοιο το μένος του, που δεν δίστασε να προσβάλει και να διασύρει συνδημότες μας, προβάλλοντας στα Μ.Μ.Ε. στοιχεία της οικογενειακής τους κατάστασης. Ύστερα από τις τρεις ενστάσεις του κ. Βλησίδη σε βάρος αποφάσεων του.... δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες απορρίφθηκαν από την Περιφέρεια, αλλά είχαν ως συνέπεια να καθυστερήσει η έγκριση του δημοτικού προϋπολογισμού για περισσότερο από ένα μήνα, φαίνεται ότι ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μόνο σκοπό έχει την παραπληροφόρηση και την τροχοπέδη στη διοίκηση του Δήμου, θέτοντας τις προσωπικές του μικροπολιτικές σκοπιμότητες πάνω από το κοινό όφελος. Ίσως, προσπαθώντας να κάνει το άσπρο μαύρο, θέλει να δικαιολογήσει, πρώτα στον εαυτό του κι έπειτα στους ψηφοφόρους του, την εσφαλμένη απόφασή του να συνταχθεί στο πλευρό της «Συμπαράταξης», γεγονός για το οποίο φαίνεται να έχει προ πολλού μετανιώσει.
Επειδή, ωστόσο, είναι και καθηγητής των παιδιών μας, τον καλούμε να επιδεικνύει αυτοσεβασμό μεν, αυτοσυγκράτηση δε, όταν αναφέρεται σε προσωπικά δεδομένα δημοτών, μη εμπλεκομένων με τα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Καλό είναι τα όσα διδάσκει, να τα πράττει και ο ίδιος. Η λαϊκή ρήση που ταιριάζει στην περίπτωσή του είναι η εξής: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!»