slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πέθανε ο Νικόλαος Ντερτιλής


Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα, στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", ο τελευταίος έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, από τους πρωταίτιους του Απριλιανού πραξικοπήματος του 1967, Νικόλαος Ντερτιλής.

Ο 90χρονος ισοβίτης, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 18/11/1973, ήταν έγκλειστος εδώ και 38 χρόνια στην ΣΤ' Πτέρυγα του Κορυδαλλού, αρνούμενος να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης, όπως δικαιούτο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για λόγους αρχής, όπως πολλές φορές είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Ο Νικόλαος Ντερτιλής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, εξαιτίας, σύμφωνα με τους οικείους του, της ψυχολογικής πίεσης που του επέφερε ο χαμός του γιου του, Βασίλη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 62 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Μάλιστα, ο 90χρονος έγκλειστος Απριλιανός δεν είχε παραστεί στην κηδεία του γιου του, καθώς δεν ήθελε να καταθέσει σχετικό αίτημα προς τη διεύθυνση των φυλακών, ακόμη και μετά την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, να διευκολυνθεί, εφόσον θα επιθυμούσε να παραβρεθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο "σκληρός της Χούντας" νοσηλευόταν φρουρούμενος σε θάλαμο του νοσοκομείου, όπως προβλέπουν οι πάγιοι κανονισμοί για τους κρατούμενους.

news247.gr

Εκλογές το Σεπτέμβριο


Τι εισηγούνται στον πρωθυπουργό!

Εκλογές τον Σεπτέμβριο! Αυτό εισηγούνται κορυφαία στελέχη του κόμματος στον πρωθυπουργό, με αφορμή και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες, όλες δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στη ΝΔ και μάλιστα σε μια περίοδο χωρίς την προεκλογική πόλωση.
Αυτό το ποσοστό, εκτιμούν πως μετά το καλοκαίρι και αν όλα πάνε στο κυβερνητικό στρατόπεδο και όπως έχουν σχεδιαστεί όχι μόνο θα έχει αυξηθεί, αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι και 5% απόσταση, με την δυναμική που θα δώσει και το συνέδριο.

Στα σενάρια αυτά πρέπει να λάβει κάποιος υπ όψιν του και το γεγονός ότι ο νέος κομματικός σχηματισμός που θα δημιουργηθεί αύριο το πρωί, δεν αποκλείεται μακροπρόθεσμα να συνεργαστεί με την ΝΔ, ή το νέο μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα που θα σχηματιστεί.

Και κάτι ακόμα που αξίζει: Στην τελευταία δημοσκόπηση των Παραπολιτικών, από την Rass, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη πήρε 1,6&, τουτέστιν πάνω από 100.000 ψηφοφόροι. Που θα πάνε αυτοί;

Αυτό πάντως πρακτικά σημαίνει πως ο Σαμαράς μπορεί να είναι πρωθυποιυργός μέχρι το ...2017

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ενοποίηση των αφαλιστικών ταμείων


    
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, ξεκινούν οι διαδικασίες για την οικονομική και λογιστική ενοποίηση των τομέων ασφάλισης στα υπάρχοντα ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ).
Αύριο Τρίτη, υπό τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Βρούτση, θα γίνει η πρώτη συνάντηση της επιτροπής για το συντονισμό του έργου, η οποία θα προετοιμάσει τις προτάσεις των αλλαγών με στόχο το......

Λύση της συνεργασίας με τον Ευθύμη Καρμίρη.


Ο Α.Ο. Πανναξιακός, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Ευθύμη Καρμίρη.
Ο σύλλογος μας, ευχαριστεί θερμά το νεαρό ποδοσφαιριστή για τη μέχρι τώρα προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Στο ίδιο έργο θεατές…

Ύφεση και οπισθοδρόμηση φέρνει ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2013, με τις ευλογίες της Περιφερειακής πλειοψηφίας
 Σύρος, 28 Ιανουαρίου 2013
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Σύρο, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το 2013.
Κατά τη συνεδρίαση, ο  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Χ. Κόκκινος και οι εισηγητές του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα........

Ζητείται μαθηματικός ... τύπος!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Εδώ και ημέρες ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις των εκπροσώπων του οικονομικού επιτελείου της τριτοκομματικής κυβέρνησης (δηλ. της τρόικας του εσωτερικού) οι οποίοι μας λένε ότι το φετινό χειμώνα ενώ ...

Ρουσφετάκι ΕΡΤ: Από αθλητικός συντάκτης της κακιάς ώρας, ανταποκριτής στο Λονδίνο!

Μια εισήγηση στο ΔΣ της ΕΡΤ για τη μετακίνηση-τοποθέτηση δημοσιογράφου συμβασιούχου επί χρόνια στην κρατική ραδιοτηλεόραση, στο Λονδίνο ως ανταποκριτής, προκαλεί εύλογες απορίες. Τι ανάγκες αθλητικών προγραμμάτων έχει να καλύψει η ΕΡΤ στο Λονδίνο;
Κατά πληροφορίες η εισήγηση για τη μετακίνηση του στηρίζεται στο …βιογραφικό του. Εργάζεται στην ΕΡΤ από την 1/11/2006 στο τμήμα παραγωγής και αρχείου αθλητικών προγραμμάτων. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον Επικοινωνία FM και στον ιστότοπο Sport Action.

Στην ΕΡΤ έχει εργαστεί στην εκπομπή "Στα άκρα" με τη Β.Φλέσσα (3 χρόνια) και έκανε εκπομπή στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ (2 χρόνια). Έχει καλύψει θέματα δελτίων ειδήσεων, αθλητικών εκπομπών και γεγονότων. Για όλα αυτά λοιπόν η ΕΡΤ τον μετακινεί για ένα χρόνο, από την 1η Ιανουαρίου 2013 στο Λονδίνο για να "καλύπτει τις ανάγκες δημοσιογραφικής υποστήριξης του ραδιοφώνου (ΕΡΑ ΣΠΟΡ), της τηλεόρασης (αθλητικές εκπομπές και διοργανώσεις), των δελτίων ειδήσεων, των διεθνών τηλεοπτικών εκπομπών (Ert World) καθώς και του ιστότοπου της ΕΡΤ.

Πηγή:Typologies

Αναστέλλεται η απεργία -Στους δρόμους και πάλι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Στους δρόμους και πάλι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ προχώρησαν στην αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, κατά τη διάρκεια τη γενικής συνέλευσης των σωματείων τους.

Ο προέδρος του σωματείου ΟΑΣΑ - ΟΣΥ, Απόστολος Ραυτόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ALPHA 98,9 δήλωσε «κάνουμε πράξη, την πρόσκληση της διοίκησης για διάλογο».

Νωρίτερα η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Η εισαγγελική παρέμβαση έχει στόχο τη διεξαγωγή έρευνας ώστε να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία, ωστόσο οι απεργοί συνέχισαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.



Η Ιστοσελίδα του Βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Ρήγα

Μπορείτε να δείτε στην Ιστοσελίδα του Βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη (Τάκη) Ρήγα, η οποία περιέχει ομιλίες του στην ολομέλεια της Βουλής και άλλα πολιτικά θέματα που αφορούν τις Κυκλάδες.

Εκταμιεύθηκαν οι δόσεις, το ΧΑ σημείωσε άνοδο 70%, το spread υποχώρησε στις 870 μ.β. και οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 15 δισ - Τι θα συμβεί προσεχώς;

Μπορεί ακόμη η Ελλάδα να μην έχει αποφύγει την χρεοκοπία και ο κίνδυνος αυτός θα παραμείνει έστω και σε μικρότερο βαθμό καθ΄ όλο το 2013 ωστόσο από το καλοκαίρι έως σήμερα έχει καταγραφεί μια βελτίωση η οποία έχει διαχυθεί στην αγορά αλλά και στην ρευστότητα.

Προφανώς η βελτίωση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσει κανένα στο εύκολο συμπέρασμα ότι η χώρα διασώθηκε θα ήταν βιαστικό και επιπόλαιο συμπέρασμα αλλά σίγουρα έχει συντελεστεί μια πρόοδος.

Ειδικά από το καλοκαίρι του 2012 έως σήμερα έχει συντελεστεί μια πρόοδος.

Ποια είναι αυτή η πρόοδος;

1)Οι τράπεζες ειδικά οι συστημικές έλαβαν τα 27,5 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους. Απομένει μόνο η κατανομή.
Μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι αμκ 18,5 δις ευρώ και τα ομολογιακά 8,5 δις ευρώ.
2)Το ελληνικό χρηματιστήριο από τις 600 μονάδες βρίσκεται στις 1015 μονάδες έχει καταγράψει άνοδο 70% σε επίπεδο δείκτη και 500% σε επίπεδο ορισμένων μετοχών.
Οι τράπεζες για ειδικούς λόγους δεν έχουν ακολουθήσει αυτή την πορεία.


3)Τα spreads η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων από τις 3.500 μονάδες που ήταν προ πολλών μηνών έχουν υποχωρήσει στις 870 μονάδες.
Η ελληνική 10ετία εμφανίζει απόδοση 10,29% και η Γερμανική 1,56%.

4)Οι καταθέσεις από τον Ιούνιο του 2012 που σημειώθηκε το ιστορικό χαμηλό των 150,587 δις ευρώ έχουν αυξηθεί με στοιχεία Ιανουαρίου στα 165 δις ευρώ δηλαδή αύξηση 15 δις ευρώ.
Η αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη που καταγράφεται από το 2010 που ξεκίνησε η μεγάλη πτώση των καταθέσεων από τα 237,5 δις ευρώ στα 150,587 δις ευρώ τον Ιούνιο του 2012.

Το ερώτημα όμως είναι τι μέλλει γενέσθαι; Τι θα συμβεί προσεχώς η βελτίωση θα συνεχιστεί ή οριοθετείται η άνοδος που συντελείται;

1)Οι τράπεζες θα περάσουν μια φάση επώδυνης προσαρμογής λόγω της κατανομής των κεφαλαίων των 27,5 δις ευρώ.Με τις αυξήσεις κεφαλαίου και η συμμετοχή τους στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας μεταφέρεται για το 2014.
 
2)Το ελληνικό χρηματιστήριο μετά από μια εντυπωσιακή άνοδο 70% φαίνεται ότι μπορεί να συνεχίσει ανοδικά.
Η διάσπαση των 1050 μονάδων είναι δεδομένη ενώ θα επιτευχθεί και ο στόχος των 1200 μονάδων.
Τεχνικά να σημειωθεί ότι η μακροχρόνια τάση του ΧΑ από αυστηρά καθοδική θα μετατραπεί σε ανοδική αν διασπαστούν οι 1200 μονάδες.
Πολλοί αισιόδοξοι μιλούν για 1400 ή 1500 μονάδες αλλά δεν υπάρχουν ακόμη οι κατάλληλοι καταλύτες για τις 1400 ή 1500 μονάδες.
Όμως τις 1050 και τις 1200 μονάδες η αγορά θα τις δει. Οι στόχοι θα επιτευχθούν.

3)Τα spreads στα ομόλογα έχουν υποχωρήσει απόρροια κερδοσκοπίας.
Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει με τα ελληνικά ομόλογα δεν έχει προηγούμενο.
Η χώρα ξιφομαχούσε λεκτικά κατά των κερδοσκόπων όταν χρησιμοποιούσαν τα CDS, η χώρα έγινε διάτρητη λόγω των ομολόγων και της κερδοσκοπίας και τώρα τα hedge funds που κερδοσκοπούν ανεβάζοντας τεχνηέντως τις τιμές…θεωρούνται καλοί επενδυτές.
Η πτώση των spreads μπορεί να φθάσει έως τις 550-600 μονάδες αλλά η βελτίωση αυτή θα είναι κερδοσκοπική.

4)Στις καταθέσεις είναι γεγονός ότι ειδικά τον Δεκέμβριο σημειώθηκε σημαντική βελτίωση αλλά δεν εκτιμούμε ότι μπορεί να συνεχιστεί με αυτό τον ρυθμό. Είθισται κάθε Δεκέμβριο να καταγράφεται μια βελτίωση στις καταθέσεις, ως τάση έχει καταγραφεί και στο παρελθόν.
Θα υπάρξει βελτίωση των καταθέσεων πιο αισθητή από το 2014 και αν η Ελλάδα καταφέρει να αποφύγει την χρεοκοπία.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr
 

ΠΕΡΑΣΑΝ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΕΡΣΑΝΙ

Με σκορ 1-3 οι νέοι του Φιλωτίου πέρασαν από το Αγερσανί παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο προσπαθώντας να αναπτυχθούν περισσότερο από το κέντρο. Στο πρώτο ημίχρονο το Φιλώτι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά οι γηπεδούχοι στέκονταν πολύ καλά αμυντικά και ήταν περισσότερο παιχνίδι κέντρου. Το Φιλώτι κατάφερε και πέτυχε 2 τέρματα στο πρώτο ημίχρονο με το Μανιό και τον Κρασσά και πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά ασφαλείας.  Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Αναγέννησης μπήκε δυνατά και προσπάθησε με συνεχή πίεση να μειώσει  στο σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Το Φιλώτι όμως ήταν αυτό  που βγήκε στη κόντρα και με το Μανιό έκανε το 0-3 δίνοντας τέλος στις ελπίδες της Αναγέννησης για κάτι καλό από αυτό το παιχνίδι. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα η ομάδα της Αναγέννησης κατάφερε και πέτυχε το γκολ της  τιμής σε μία φάση διαρκείας  στα καρέ του Βασιλάκη Μ. Με τη νίκη αυτή το Φιλώτι έφτασε στους 9 βαθμούς και βρίσκεται στην τέταρτη θέση 6 βαθμούς πίσω από τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Η ομάδα της Αναγέννησης στην 5η θέση με  6 βαθμούς.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ: Lula, Κοκκολιός Ε., Δημητροκάλλης Ν., Κουφόπουλος Κ., Μαργαρίτης Ε., Σαντοριναίος Στ., Βαθρακοκοίλης Ι., Σαλτερής Α., Βαθρακοκοίλης Ν., Memlika, Papa.

ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ: Βασιλάκης Μ., Μουστάκης Ε., Μουστάκης Γ., Δέτσης Γ.,    Βασιλάκης Π., Μανιός ΣΤ., Κρασσάς Στ., Μανιός Γ., Μαράκης Ι., Καλαβρός Ν., Βασιλάκης Κ.

 

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!

Πάει για υποψήφιος δήμαρχος ο Λάζαρος Θεόφιλος

Theofilos Lazaros
Έντονη είναι πλέον η φημολογία στη Νάξο, ότι ο Λάζαρος Θεόφιλος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις εκλογές του 2014.
Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας, που σήμερα είναι εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Νάξου, ενώ παλαιότερα διατέλεσε και αντινομάρχης Κυκλάδων επί θητείας Δημήτρη Μπάιλα, φαίνεται να βάζει πλώρη για το Δήμο και να ετοιμάζεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι και παλαιότερα, το 2006, ο κ. Θεόφιλος είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για υποψηφιότητα δημάρχου στη Νάξο, όμως στην εσωκομματική διαδικασία στην οποία είχε λάβει μέρος, νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Μαράκης, που πήρε το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ . Τότε, ο κ. Θεόφιλος δε θέλησε να κατέλθει ο «πράσινος αντάρτης» στις εκλογές και εγκατέλειψε την προσπάθεια, θέτοντας υποψηφιότητα στη....

Τριγλία Ραφήνας-Πανναξιακός 1-1

Στο τέλος κατάφερε να «τσιμπήσει» τον βαθμό της ισοπαλίας η Τριγλία Ραφήνας από τον Πανναξιακό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στις καθυστερήσεις.
Οι νησιώτες προηγήθηκαν μόλις στο 8’, χάρη σε προβολή του Ντούκα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να απαντήσουν, ωστόσο η καλά στημένη άμυνα του Πανναξιακού δεν τους επέτρεπε να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες. Η λύτρωση για την Τριγλία ήρθε στο.......

Διατήρησε το αήττητο στη Λαμία ο Πανναξιακός ( αποτελέσματα- βαθμολογία)

Ο Πανναξιακός κατάφερε, έστω και δύσκολα, να επικρατήσει  στο «Χαλκιοπούλειο» επί του  ΓΣ Λαμίας με 3-0 στον τελευταίο αγώνα του Α΄γύρου και να  κατακτήσει   πανάξια τον άτυπο τίτλο του  πρωταθλητή χειμώνα στον Α΄όμιλο του πρωταθλήματος Α2 γυναικών διατηρώντας το αήττητο  σερί του σε κύπελλο και πρωτάθλημα.  
Εν τω μεταξύ η   οδυνηρή εκτός έδρας ήττα 3-0  του 2ου της βαθμολογίας Βύρωνα,  στην Ηλιούπολη,  δημιούργησε  νέα  δεδομένα  στον  όμιλο. Από το  στραβοπάτημα της......

Στους εισαγγελείς οι ταμίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ... ως ύποπτοι

Ως ύποπτοι έχουν κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη οι ταμίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.

Πρόκειται για τους ταμίες, ή τους οικονομικούς διαχειριστές των δύο κομμάτων που είχαν διαπραγματευθεί τις δανειοδοτήσεις από τις τράπεζες την τελευταία δεκαετία.

Ο ένας από τους ταμίες αυτούς, σημειώνει η στήλη, κατέχει σήμερα σημαντική κυβερνητική θέση (προφανώς εννοούν τον ΠΑΣΟΚο Ρ. Σπυρόπουλο που είναι πρόεδρος του ΙΚΑ) και δεν ήταν καθόλου ευχάριστο για το κόμμα που τον τοποθέτησε να αναγκάζεται σήμερα να δίνει εξηγήσεις στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ για θέματα που αφορούν τον Απόλλωνα



Η Κομματική Οργάνωση Κωμιακής του ΚΚΕ  επανέρχεται για μια ακόμη φορά για τα παρακάτω άμεσα και  σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας:
1.     Αλιευτικό καταφύγιο Απόλλωνα
Πάγια θέση μας είναι ότι το έργο είναι αναγκαίο και πρέπει να γίνει αλλά με τις κατάλληλες μελέτες  όπου θα υπάρχει σεβασμός προς το περιβάλλον, θα αναδεικνύονται και αξιοποιούνται τυχόν αρχαιότητες που υπάρχουν και θα εξυπηρετούνται οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση και με αυτό το σκεπτικό τοποθετήθηκαν και προωθούν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι