slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ημιβύθιση Ε/Γ – Τ/Ρ πλοίου και πνιγμός 63χρονου στην Αντίπαρο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες της Παρασκευής 20-7-2012, η Λιμενική Αρχή Αντίπαρου, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Ε/Γ – Τ/Ρ «ΠΕΤΡΑΔΙ» Ν. Λαυρίου 427, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νησίδος «ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ» Αντίπαρου με πέντε (05) επιβαίνοντες (δύο ημεδαπούς και τρεις αλλοδαπούς).
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Πάρου και το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΣΑΡΓΟΣ Ι» Ν. Πάρου 230 το οποίο εντόπισε τους ανωτέρω εντός βοηθητικής λέμβου (tender) και τους περισυνέλεξε με ασφάλεια, καλά στη....

«Πρώτοι στο σεξ οι Έλληνες» σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα

«Ούτε η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να πτοεί το ηθικό των Ελλήνων». Αυτό ήταν το σχόλιο της Τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ετήσιας σεξουαλικής έρευνας της Durex.

Σε αντίθεση με την κοινή λογική, που θέλει την οικονομική κρίση να έχει επηρεάσει αρνητικά την εθνική μας λίμπιντο, έρχονται τα συμπεράσματα της έρευνας της Durex (που έλαβε χώρα σε 37 χώρες με την συμμετοχή 37.000 ατόμων).

Συγκεκριμένα οι Έλληνες έρχονται πρώτοι στον κόσμο σε αριθμό σεξουαλικών επαφών με μέσο όρο 154 κατ΄ άτομο τον χρόνο με Βραζιλιάνους (145 φορές), Ρώσους και Πολωνούς (143 φορές) να ακολουθούν και ουραγούς τους Ιάπωνες (48 φορές το χρόνο).

Επίσης πρώτοι είναι οι Έλληνες στον αριθμό των σεξουαλικών φαντασιώσεων και στο χρόνο που αφιερώνουμε στα προκαταρκτικά (21 λεπτά). Ενώ βρισκόμαστε στην 2η θέση της λίστας σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε από τους οργασμούς μας.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα που προκύπτει -σχετικά με την σεξουαλική συμπεριφορά του έθνους- είναι ότι παρά το ότι η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία κάνουν τις περισσότερες φορές σεξ την εβδομάδα, από πλευράς συντρόφων δεν πέτυχε να μπει στις τρεις πρώτες χώρες, ενώ εντοπίστηκε πως οι Ελληνίδες μέσα σε ένα χρόνο πήγαν κατ΄ αναλογία με περισσότερους άντρες.

http://www.iefimerida.gr

Το 5,66% δεν κάνει δήλωση

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στις καταβολές των συντάξεων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, παραδόθηκαν τα στοιχεία των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν και στο ΕΤΑΑ/ΤΝ, όπου ασφαλίζονται οι δικηγόροι, στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση,

Τα ευρήματα από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, αποκάλυψαν ότι:

Από τους 18.951 ασφαλισμένους, ένα ποσοστό 0,17%, δηλαδή 32 άτομα, είχε λανθασμένο ΑΦΜ. 

Επίσης, 1.070 ασφαλισμένοι, ποσοστό 5,66%, εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλλει καθόλου φορολογική δήλωση, 642 ασφαλισμένοι (ποσοστό 3,39%) δεν υπέβαλλαν δήλωση παρότι υποχρεούνταν εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.

Ακόμα, 1.186 ασφαλισμένοι, ποσοστό 6,64%, δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο. 

Τέλος, 1.696 είναι οι συνταξιούχοι του ταμείου με αναπηρία, δηλαδή σε ποσοστό 9,5%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%.

 

''Η αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων από έκνομες συμπεριφορές φτάνει στο τέλος της.
Από τις μέχρι σήμερα διασταυρώσεις, ένα σημαντικό ποσοστό – πολύ μεγαλύτερο του 10% - στο σύνολο των συνταξιούχων του κάθε ταμείου, εμφανίζεται είτε να μην έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση, είτε να δηλώνει μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο'', ανέφερε, με αφορμή τα ανωτέρω ευρήματα ο υπουργός, Γιάννης Βρούτσης.

Σημείωσε επίσης ότι ξεκινούν ''άμεσα εστιασμένους ελέγχους, σε κάθε ταμείο, για το συγκεκριμένο δείγμα με στόχο να εντοπίσουμε παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν παράνομη είσπραξη συντάξεων και φοροδιαφυγή. Κανένας, πλέον, δεν μπορεί να ξεφύγει από το «Ηλεκτρονικό Δίχτυ»''.

Το ανέκδοτο της ημέρας,εκπρόσωπος της λαϊκής δεξιάς αυτοανακηρύχθηκε ο «κουρτινάκιας»

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ εμφανίστηκε σήμερα ο «γνωστός και ως κουρτινάκιας» Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος.

Κατά την προσφιλή τακτική των Α.Ε. στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις και όχι μόνο κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά για «νεοθατσερική νεοφιλλελεύθερη τακτική που θα την βρει μπροστά της διότι ξεκινάει με τον διχασμό αντί της συνεννόησης» στο θέμα της χαλυβουργίας.

Στην συνέχεια κατηγόρησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης ότι δεν τόλμησαν να ανοίξουν συζήτηση για το θέμα –βέβαια δεν μας είπε γιατί δεν το άνοιξαν οι Α.Ε.- όσο διαρκούσε η προεκλογική περίοδος ενώ η Χαλυβουργία ήταν κλειστή. Είπε για να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σέρνεται πίσω από το «ΠΑΜΕ». Για το κόμμα του που σέρνεται πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ όπως και για την υπόθεση με τις κουρτίνες δεν είπε τίποτα ο λαλίστατος Κωστάκης.

Αυτό πάντως που εξέπληξε τους πάντες ήταν όταν ο Κωστάκης αυτοανακηρύχθηκε ως  γνήσιος εκπρόσωπος της λαϊκής δεξιάς υπερασπιζόμενος φτωχούς και αδύνατους και άρχισε να μιλάει για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και τόνισε ότι είναι λογικό να αντιδρούν αφού δεν μπορούν να ζήσουν.

Τα φιλαράκια τα καλά τρώνε ΨΑΡΟΜΕΖΕΔΕΣ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ στη ακρογιάλια

ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΛΑΙΜΕ  ΓΙΑ  ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ

Ουζάκι και ψιλή κουβεντούλα για τα εργασιακά περιελάμβανε η χθεσινή τυχαία συνάντηση του Γιάννη Μανώλη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο στην Κάντια Ναυπλίου.

Ο κ.Μητρόπουλος επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο την Αργολίδα (το Σάββατο παρακολούθησε τους "Ιππής" του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο μαζί με τον συνάδελφό του Π.Κουρουμπλή), η παρέα του ωστόσο το πρωί της Κυριακής τον πήγε για μπανάκι στα λημέρια του Γιάννη Μανώλη.Συγκεκριμένα στην Κάντια, ένα μικρό χωριό κοντά στα Ίρια Ναυπλίου όπου ο Γιάννης Μανώλης έχει σπίτι και τα parapolitika έχουν καλούς "κατασκόπους".

Οι δύο άνδρες δεν ήταν δυνατόν να μην συναντηθούν, με τον Γιάννη Μανώλη να "τραβάει" τον Αλέξη Μητρόπουλο για λίγο από το μπαράκι όπου είχε καταλύσει η παρέα του και να τον πηγαίνει σε διπλανή ψαροταβέρνα για ουζάκι και ψαρομεζέδες. Οι δύο άνδρες τα είπαν για λίγη ώρα με αντικείμενο τα εργασιακά και ανανέωσαν το ραντεβού για την Αθήνα. Λέτε η τυχαία συνάντηση να προμηνύει και γενικότερη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα;

Μια 40άρα με κορμί κόλαση..! (pics)


Με καμπύλες που... κολάζουν η σεξοβόμβα που απολαμβάνει
τις καλοκαιρινές της βουτιές σε πισίνα αποδεικνύει περίτρανα ότι η σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες.
Φορώντας ένα μαγιό που αναδεικνύει τα δυνατά αλλά και επίμαχα σημεία του κορμιού της αγνοεί το φωτογραφικό φακό αλλά εκέινος την "τσακώνει" και δεν μπορεί να την αφήσει εστιάζοντας σε συγκεκριμένα... σημεία.

Στη Σύμη ο Περιφερειάρχης, συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης

Στις διήμερες εργασίες της Επιτροπής Επιλογής Πράξεων και της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος (INTERREG), που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στη Σύμη, συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

 

Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετέχει και η περιφερειακή σύμβουλος εντεταλμένη για τα ευρωπαϊκή προγράμματα και τις διεθνείς συνεργασίες Λίτσα Φτακλάκη, η Περιφέρεια θα καταθέσει συγκεκριμένες προς χρηματοδότηση προτάσεις.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Δελτίο Τύπου Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου για το Νεώριο, με αφορμή τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, πρώτο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν για μια ακόμη φορά, το φλέγον ζήτημα του Νεωρίου της Σύρου.

Ομολογούμε πως δεν μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις όλων των πλευρών δεν κόμισαν τίποτα καινούριο στις ήδη γνωστές θέσεις και τα ευχολόγια που διατυπώνονται κάθε φορά που έρχεται στην επικαιρότητα η επαπειλούμενη βιωσιμότητα του Ναυπηγείου.

Αντιθέτως, ιδιαίτερη εντύπωση μας προξένησε η δήλωση του προέδρου του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου ότι «όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, μηδενός εξαιρουμένου, επισκέπτονται συχνά-πυκνά το ναυπηγείο, κρατώντας απλά σημειώσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων, χωρίς να κάνουν τίποτα».

Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια σταθερή πορεία στήριξης του ναυπηγείου και όσοι δεν έχουν κοντή μνήμη θα θυμούνται ότι  τη δεκαετία του ΄90 μέσω του τότε ευρωβουλευτή του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου, υπήρξε ο μοναδικός ειλικρινής αρωγός των εργαζομένων, όταν όλοι οι άλλοι κομματικοί σχηματισμοί τούς ενέπαιζαν ηθελημένα. Έκτοτε, με πολλαπλές παρεμβάσεις και ερωτήσεις στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θέτει συνεχώς τα προβλήματα που ταλανίζουν το ναυπηγείο και τους εργαζόμενους, ζητώντας ρητές δεσμεύσεις που ουδέποτε όμως δίνονται. Η συμπαράσταση μας είναι ουσιαστική και έμπρακτη.

Οι θέσεις και οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον στρατηγικό χαρακτήρα της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και για την ανάγκη δημιουργίας ενός δημόσιου ναυπηγο-επισκευαστικού φορέα ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, είναι διατυπωμένες και σαφείς.

Με τη νέα εκλογική δύναμη που μας έδωσαν οι πολίτες της Σύρου, θα συνεχίσουμε από καλύτερη θέση τις προσπάθειες μας για να μην χαθεί, μέσα στον μνημονιακό ορυμαγδό των χιλιάδων απωλειών θέσων εργασίας, ούτε μία από τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας του ναυπηγείου που ... δεν είναι αριθμοί αλλά άνθρωποι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.

Δηλώνουμε, για μια ακόμα φορά, πως θα είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εργαζομένους του Νεωρίου και θα μας έχουν στο πλευρό τους σε όποια πρωτοβουλία εκείνοι αναλάβουν.

 

 

 

 

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου












Η "Χρυσή Αυγή" για τους απεργούς

«Η κυβέρνηση οφείλει να λύσει άμεσα τα προβλήματα των απεργών της χαλυβουργίας, ώστε να επιστρέψουν όλοι στην εργασία τους και το εργοστάσιο να ξεκινήσει εκ νέου να παράγει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Χρυσή Αυγή».

«Το πρόβλημα στην παρούσα φάση δεν είναι η απεργία, αλλά η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που εδώ και δεκαετίες διαλύει με σύστημα την εθνική μας παραγωγή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Έκθεση - κόλαφος για το δημόσιο


Κόλαφος η έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για το 2011 όπου περιλαμβάνονται στοιχεία για ατασθαλίες, δωροληψίες, δωροδοκίες, πλαστογραφίες, υπεξαιρέσεις, μέχρι και κοπάνα 159 ημερών από τη δουλειά αλλά και αποπλάνηση ανηλίκου από εκπαιδευτικό! Στην κορυφή της έκθεσης, που αποκαλύπτει τι περιλαμβάνει με δημοσίευμά της η "Real News", βρίσκονται υποθέσεις που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα με την αποκάλυψή τους, όπως με την περίπτωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και τις οικονομικές ενισχύσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, τα πολυδάπανα ταξίδια αναψυχής των εργαζομένων, αλλά και η πολυτελής φιλοξενία ξένων συνδικάτων στη χώρα μας. Περισσότερα του ενός ήταν και τα πορίσματα για τον ΟΚΑΝΑ στα οποία γινόταν λόγος για υπερτιμολογημένες προμήθειες υλικών, ταξίδια του προσωπικού, υπερωρίες που δεν πραγματοποιούνταν, παραποιημένα παραστατικά για πληρωμή ενταλμάτων και παράνομες προσλήψεις. Στην έκθεση περιλαμβάνονται και λεπτομέρειες για την υπόθεση της σύμβασης για την Τραμ Α.Ε., το πόρισμα για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ο έλεγχος στο Νοσοκομείο "Η Ελπίς", το πόρισμα για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το αποτέλεσμα του ελέγχου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το πόρισμα για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και πλήθος άλλων υποθέσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία διώκονται πειθαρχικά 217 αστυνομικοί, 201 δημόσιοι υπάλληλοι, 83 δημοτικοί υπάλληλοι, 77 δήμαρχοι, 46 αντιδήμαρχοι, 39 γιατροί του ΕΣΥ και τρεις νομάρχες

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις με τις οποίες ασχολήθηκε ο γενικός επιθεωρητής το 2011 ήταν και αυτή εκπαιδευτικού που είχε αποδεδειγμένα σχέση με μαθήτριά του και σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης για έξι μήνες. Προσέφυγε όμως στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να του επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης, κρίνοντας ότι η παραμονή του στον χώρο της εκπαίδευσης είναι αδύνατη με τη συμπεριφορά που απέδειξε κάτι που πέτυχε με τη δικαίωσή του από το Ανώτατο Δικαστήριο. Ο Λέανδρος Ρακιντζής, ζήτησε από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα φορέων να λάβουν διοικητικά μέτρα σε πολλές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα υπάλληλοι ΔΟΥ να τεθούν σε αργία για παράβαση καθήκοντος και αναξιοπρεπή διαγωγή και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ να τεθούν σε αργία για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση.

Εκτός από την αποκάλυψη σκανδάλων, ο Λέανδρος Ρακιντζής άσκησε και ενστάσεις κατά αποφάσεων υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων, τα οποία επέβαλαν ποινές - χάδια σε υπαλλήλους που έβλαψαν με πολλούς τρόπους τα δημόσια ταμεία και τους Έλληνες φορολογούμενους. Μία εξ αυτών για υπάλληλο ΔΟΥ που το υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε προσωρινή παύση έξι μηνών για πειθαρχικά παραπτώματα και συγκεκριμένα επειδή απουσίαζε 159 εργάσιμες ημέρες από την υπηρεσία της. Η έκθεση αυτή, όπου αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο "ο βίος και η πολιτεία" της δημόσιας διοίκησης, θα υποβληθεί εντός των ημερών στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Ερώτηση καταπέλτη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κάνει ο Σάββας Ανστασιάδης

Νέα ερώτηση-φωτιά για τα έργα και τις ημέρες του Κλέωνα Παπαδόπουλου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.
Στην ερώτηση απαριθμεί 14 "ύποπτα" σημεία κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, ενώ ζητά ..

Ο όρος Βρούτση για Χαλυβουργία

Για το ζήτημα της λειτουργίας του εργοστασίου της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, ο υπουργός Eργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πεποίθησή μου είναι, ότι τα προβλήματα που ανακύπτουν στο χώρο της εργασίας μπορούν να επιλυθούν με έναν τρόπο. Με ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, με πνεύμα συνεννόησης και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, είμαι έτοιμος να συνεχίσω το διάλογο για το ζήτημα της Χαλυβουργίας.
Αυτή τη φορά, όμως, με ανοιχτό το εργοστάσιο, χωρίς λουκέτα και αλυσίδες, χωρίς αστυνομική παρουσία».

Άφησαν σε κωματώδη κατάσταση από το ξύλο 15χρονη στην Πάρο!

kentro_ygeias_parou

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε 15χρονη κοπέλα στην Πάρο που μεταφέρθηκε επειγόντως σε νοσοκομείο της Αθήνας και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση.

Το κορίτσι είχε πάει με τη μητέρα του για διακοπές στην Πάρο, όπου φιλοξενούνταν σε φιλικό τους σπίτι.

Χθες Κυριακή, γύρω στις 8.30 το βράδυ, έκαναν μπάνιο στην περιοχή "Χρυσή Ακτή" και κάποια στιγμή η μητέρα της την έχασε.

Η γυναίκα άρχισε να την αναζητά και βρήκε τη 15χρονη πίσω από βράχια, αναίσθητη και σε κακή κατάσταση.

Το κορίτσι έφερε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, ενώ έλειπε το κάτω μέρος του μαγιό.

Το κορίτσι, όπως κατήγγειλε ο πατέρας της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, βρέθηκε ημίγυμνο το απόγευμα της Κυριακής σε παραλία του νησιού και έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και την κοιλιά.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Πάρου, με την κατάσταση της κοπέλας να είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς κρίσιμη και να δίνει μάχη για τη ζωή της.

Αρχικά διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, μεταφέρθηκε τη νύχτα με ελικόπτερο σούπερ πούμα στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου εισήχθη τις πρώτες πρωινές ώρες στο χειρουργείο για το κάταγμα που φέρει στο κρανίο.

Από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, διαπιστώθηκε επίσης ότι κορίτσι φέρει χτύπημα στην κοιλιά, ενώ έχει υποστεί θλάση στον πνεύμονα.

Υπάρχουν, επίσης, σημάδια που μαρτυρούν απόπειρα πνιγμού της, ενώ, μετά από αίτημα του πατέρα της θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί τυχόν σεξουαλική κακοποίησή της.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου.

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν λεωφορείο των ΚΤΕΛ ξέφυγε το πρωί από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν συνολικά δέκα άτομα, πήρε φωτιά. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τους επιβάτες απεγκλώβισαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής οι οποίοι έσβησαν και τη φωτιά πριν πάρει διαστάσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διαπιστώθηκε ότι δύο από τους επιβάτες -ένας άνδρας και μία γυναίκα- ήταν νεκροί, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Αντιδρούν οι καθηγητές στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου... το περίεργο θα ήταν να συμφωνήσουν να δουλέψουν πάνω από 18 ώρες τη βδομάδα

Αντιδρούν δάσκαλοι και καθηγητές στην αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου, σχέδιο το οποίο προσανατολίζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τονίζει ότι σκοπεύει να προωθήσει το ζήτημα, όχι όμως από τη φετινή σχολική χρονιά.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι δεν μπορούν να δεχτούν άλλες επιθέσεις στα εργασιακά τους δικαιώματα , μετά και τις περικοπές στους μισθούς τους.

Το πολιτικό σχέδιο του κ. Τσίπρα και τα πολιτικά παιχνίδια του κ. Ψυχάρη

Όποιος αγοράσει το Βήμα της Κυριακής και διαβάσει στην πρώτη και τη δεύτερη σελίδα το άρθρο του εκδότη, γνωστού σε όλους για τα παιχνίδια του, Σταύρου Ψυχάρη, θα μπορούσε να καταλάβει τι παίζεται στην Ελλάδα και στα εκδοτικά συμφέροντα.

Ο τίτλος του άρθρου είναι «Οι υπάλληλοι τότε και τώρα» και αφορά στις συναντήσεις που έχουν οι υπάλληλοι της τρόικας με Έλληνες αξιωματούχους. Ο κ. Ψυχάρης ξεκινά με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είναι πιο ώριμος πολιτικά, όπως ισχυρίζεται, καθώς αρνήθηκε να δεχθεί τους συγκεκριμένους υπαλλήλους. Και η άρνησή του είναι υποχρεωτική για δική του προστασία.

Ο εκδότης του Βήματος επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται ισότιμα από παλιά. Οι υπουργοί με υπουργούς, πρέσβεις με πρέσβεις και ούτω κάθε εξής. Επομένως, συνάγουμε εμείς το συμπέρασμα, κατά τον κ. Ψυχάρη καλά έκανε ο κ. Τσίπρας και δε συναντήθηκε με τους υπαλλήλους τους τρόικας αφού δεν είναι ισότιμοι.

Μάλιστα, στο άρθρο γίνεται αναφορά στο πραξικόπημα της Κύπρου που, όπως λέει ο κ. Ψυχάρης, που τα ξέρει καλά αυτά, επιβλήθηκε από κάποιους υπαλλήλους των ΗΠΑ στην Αθήνα και όταν η Κύπρος υποδουλώθηκε ο Αμερικανός πρέσβης είπε «Σας είπα εγώ να κάνετε πραξικόπημα;».

Φυσικά και δεν είναι τυχαίος ο παραλληλισμός, ο κ. Ψυχάρης ξέρει καλά το πολιτικό παιχνίδι. Σα να μας λέει ότι όλοι οι άλλοι υπουργοί και αξιωματούχοι που συναντώνται με τους υπαλλήλους της τρόικας είναι άθλιοι γιατί δε μπορούν να συναντώνται με κατώτερούς τους. Και με βάση την ιστορία για την Κύπρο, σα να μας λέει ο κ. Ψυχάρης, ότι πιθανόν να ζήσουμε μια ανάλογη (οικονομική) τραγωδία επειδή κανείς δε μας ζητά Μνημόνια, παρά μόνο κάτι άθλιοι υπάλληλοι στους οποίους η τρόικα κάθεται σούζα.

Το άρθρο συνδυάζεται και με ολοσέλιδο ρεπορτάζ για τον ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη φωτό στο κέντρο της πρώτης σελίδας του Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «το πολιτικό του σχέδιο».

Ξαφνικά ο κ. Τσίπρας αναγορεύεται σε μεγάλο πολιτικό ηγέτη ο οποίος «πίσω από το ήρεμο χαμόγελό του, κρύβει τη σιγουριά της νίκης», όπως λέει το άρθρο.

Δεν ξέρουμε αν είναι ξαφνικός έρωτας του ΔΟΛ με τον κ. Τσίπρα, είναι γνωστά τα παιχνίδια που παίζει ενίοτε.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δε μπορούν ξεπερασμένοι και χρεοκοπημένοι εκδότες που είχαν μάθει να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις, να δίνουν εντολές και να κάνουν συστάσεις στις κυβερνήσεις. Ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Άλλωστε, ο κ. Ψυχάρης μήπως θα μπορούσε να μας πει το εξής: Όταν ζητά δάνειο για τον χρεοκοπημένο ΔΟΛ μιλά απευθείας με τον πρόεδρο της τράπεζας ή εξ ανάγκης διαπραγματεύεται και με διευθυντές; Έτσι για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος το Καίσαρι.

http://www.antinews.gr/2012/07/22/171813/#more-171813

Οι 255 οργανισμοί του δημοσίου που κλείνουν ή συγχωνεύονται

Οι 255 οργανισμοί του δημοσίου που κλείνουν ή συγχωνεύονται

Κύμα σαρωτικών μετατάξεων περίπου 4.000 υπαλλήλων θα φέρουν η κατάργηση και η συγχώνευση οργανισμών και φορέων, που προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς η κυβέρνηση Σαμαρά. Οι πρώτες συγχωνεύσεις αποτελούν θέμα λίγων εικοσιτετράωρων. Θα αποτελέσουν πιλότο για τα ... περισσότερα

Δεν σώζεται το κωλοχανείο: Έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών για ΔΕΚΟ που δεν έκοψαν μισθούς και επιδόματα

Επιστολή προς όλους τους υπουργούς, με την οποία ζητά να ελέγξουν σε ποιες ΔΕΚΟ και οργανισμούς που τελούν υπό την εποπτεία τους δεν έχουν γίνει οι μισθολογικές περικοπές που ορίζονται σε πέντε νομοσχέδια του 2010 και του 2011, απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real news, στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η εκτίμηση ότι το 60% των ΔΕΚΟ, φορέων και οργανισμών δεν έχει προχωρήσει σε περικοπές μισθών και επιδομάτων, όπως ορίζουν οι νόμοι 3833/2010, 3845/2010, 3899/2010, 3986/2010 και 4024/2011 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει).

Στην επιστολή του, η οποία εστάλη στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, ο κ. Σταϊκούρας ζητά από τους υπουργούς: «Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, μέχρι την Παρασκευή 20/7/12, σε ποιούς από τους εποπτευόμενους φορείς σας εφαρμόζονται πλήρως, σε ποιούς μερικώς και σε ποιούς δεν εφαρμόζονται καθόλου οι διατάξεις των ανωτέρω νόμων.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι έως την Παρασκευή ο κ. Σταϊκούρας δεν είχε λάβει σχεδόν καμία απάντηση, ωστόσο οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ που τους αφορά το θέμα προφανώς ενημερώθηκαν, καθώς τουλάχιστον σε μία περίπτωση το ΔΣ έσπευσε να συνεδριάσει προκειμένου να λάβει τώρα την απόφαση για περικοπές.

Σύμφωνα με το Mega, τα στοιχεία αναμένεται να φθάσουν στα χέρια του κ. Σταϊκούρα στις αρχές της εβδομάδας, εν όψει και της άφιξης της τρόικας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δείξει ότι οι νόμοι εφαρμόζονται στην πράξη και δεν ψηφίζονται μόνο, όπως η χώρα έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν από τους εταίρους της.


ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες συνθήκες γνωστοποιήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά η πρόθεση Νικολόπουλου να κατέλθει υποψήφιος για της θέση του γραμματέα του κόμματος.

Η συνέχεια στο enpatrais.blogspot.gr

Ένα απλό παράδειγμα για το λόγο που μπήκαν οι Ισπανοί στο Μνημόνιο

Στη μακρινή Μαδρίτη αυτό το 27όροφο κτίριο,το οποίο έχει υπόγειο πάρκινγκ,ορόφους με γραφεία καθώς και πολλά διαμερίσματα παραμένει εδώ και τρία χρόνια άδειο καθώς η κατασκευαστική εταιρεία χρεοκόπησε και εξαφανίστηκε..Και ποια τράπεζα βρίσκεται από πίσω..;
Μα φυσικά η  BANKIA,ο κύριος λόγος του Μνημονίου της Ισπανίας...
Και όσο η Μαδρίτη καίγεται,θυμίζοντας την Αθήνα τον πρώτο καιρό,εμείς απλά ελπίζουμε να πετύχουν οι Ισπανοί ότι δεν πετύχαμε εμείς!

http://pikri-sokolata.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8965.html

Κατάργηση τεκμηρίων με... αποδείξεις δαπανών;

"Ξήλωμα" του άδικου –όπως εφαρμόζεται τουλάχιστον- συστήματος των τεκμηρίων, που οδηγούν σε υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις ακόμα και όσους δεν έχουν καν εισόδημα, υπόσχεται για το 2013 η κυβέρνηση, στο παρά ένα όμως της έλευσης των ελεγκτών της Τρόικα που απαιτούν να πληρωθούν «εδώ και τώρα» οι φόροι του 2012.
Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει να αντικατασταθούν τα τεκμήρια από τις «Πραγματικές Δαπάνες Διαβίωσης» (αγορές, ενοίκια, δαπάνες για λογαριασμούς ΔΕΚΟ κ.α.) οι οποίες θα αποτυπώνονται στο πόθεν έσχες που θα συνοδεύει, από το 2013, την φορολογική δήλωση.

Μέσω του πόθεν έσχες θα ενημερώνεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο στο οποίο θα αποτυπώνεται ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου, τα εισοδήματα του καθώς επίσης και όλα τα στοιχεία για τις καταθέσεις και τις επενδύσεις του σε ομόλογα, μετοχές κ.α.

Με τον τρόπο αυτό θα προκύπτει αυτόματα το καθαρό διαθέσιμο εισόδημα που μεταφέρεται προς ανάλωση στον επόμενο χρόνο, δηλαδή ο πλούτος που αποκτά και δικαιολογεί το «πόθεν έσχες». Το νέο αυστηρότερο σύστημα ελέγχου του «πόθεν έσχες» θα ισχύει για όλη ανεξαιρέτως την περιουσία και τις αποταμιεύσεις κάθε φορολογούμενου, δηλαδή ακόμη και για την πρώτη κατοικία, τις καταθέσεις, τις μετοχές, τα ομόλογα και τα αμοιβαία κεφάλαια που σήμερα εξαιρούνται από το «πόθεν έσχες» της Εφορίας, δηλαδή από τα «τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων».

Το μέτρο αυτό θα ευνοεί τους φορολογουμένους αν δηλώνουν μεγαλύτερα πραγματικά εισοδήματα. Στον αντίποδα όμως ίσως αποτρέπει άλλους από το να ζητούν αποδείξεις για δαπάνες, που θα μειώνουν το δηλωθέν εισόδημά τους. Έτσι στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν και δύο επιπλέον μέτρα:

- Να δοθεί κίνητρο για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις πληρωμές καταναλωτικών δαπανών, ώστε να περιοριστούν οι πληρωμές με μετρητά και οι δαπάνες αυτές να καταγράφονται αυτομάτως στο σύνολό τους και να διασταυρώνονται με τους τζίρους των επιχειρήσεων. Στα κίνητρα αυτά περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, η αυτόματη συμμετοχή των καταναλωτών σε ...κληρώσεις που θα γίνονται στο τέλος κάθε μήνα!

- Να θεσπιστούν το 2013 επιπλέον κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες κατηγορίες επιτηδευματιών, όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί κ.λπ.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διατηρηθούν οι φοροαπαλλαγές για φορολογούμενους με εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Για εισοδήματα περίπου 20.000 έως 40.000 ευρώ σχεδιάζεται περικοπή των απαλλαγών κατά 50% ενώ για τα υψηλότερα εισοδήματα οι φοροαπαλλαγές θα καταργηθούν.

e-Επιλογές της 22/07/2012