slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχαριστήριο ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΝΑΞΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Αντώνη Εμμ. Χωριανόπουλου Αντιπρόεδρου της Ένωσης Κυκλαδικού προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.ΝΑ.Σ.


Αποτέλεσμα εικόνας για Χωριανόπουλος ονασΕυχαριστήριο προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.ΝΑ.Σ.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων, κ. Καλαϊτζή, αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, για την τιμή που μου κάνατε να με τιμήσετε. Σας ευχαριστώ θερμά γιατί με επιβραβεύσατε για όλη τη διαδρομή των πενήντα δύο (52) χρόνων που ασχολούμαι με τη Νάξο και τις Κυκλάδες. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για ό,τι κάνατε για μένα, για τα συγκινητικά λόγια που εκφράσατε για μένα προσωπικά και το έργο που επιτέλεσα στα κοινά και τα οποία θα κρατήσω στη μνήμη μου και την καρδιά μου για πάντα.

Αδιανόητο: Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε τον Στουρνάρα -Μοίρασε τον διάλογό τους

Σε μια αδιανόητη κίνηση – που παραπέμπει σε άλλες εποχές -προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Εμφανώς ενοχλημένος από τον έλεγχο που άσκησε η ΤτΕ για το δάνειο που πήρε από την Attica Bank, ο Παύλος Πολάκης τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και... μαγνητοφώνησε – εν αγνοία του συνομιλητή του προφανώς – τον διάλογο. Στη συνέχεια...

Ως 1500μ η επέκταση του αεροδρομίου της Νάξου


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων η κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτριώσεων στις οποίες περιλαμβάνονται και εκτάσεις στο αεροδρόμιο τη Νάξου και την Μήλου. Όπως αναφέρεται στην απόφαση “Το γεγονός ότι τα υπαγόμενα στην παρούσα έργα, τα οποία συγχρηματοδοτούνται ή σχεδιάζεται να συγχρηματοδοτηθούν από προγράμματα της Ε.Ε. ορισμένης διάρκειας και από διεθνείς ή άλλους μηχανισμούς χρηματοδότησης, είναι γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας και

Ο Γιώργος Υψηλάντης, υποψήφιος στο πλευρό του Περιφερειάρχη Γιώργου ΧατζημάρκουΤην υποψηφιότητα του Γιώργου Υψηλάντη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο".
Ο Γιώργος Υψηλάντης, υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου, επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ στις δημοτικές εκλογές του 2014, με μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μεγάλη και μακροχρόνια προσφορά στα κοινά, μέσα από τις θέσεις που υπηρέτησε και υπηρετεί μέχρι σήμερα, με βάση την επιστημονική του κατάρτιση, στην δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, αναφέρει τα εξής:

 "Μετά από ειλικρινή διάλογο και ώριμη σκέψη, ανταποκρίνομαι θετικά στην πρόσκληση – πρόκληση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, να μετέχω στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο".
Με τον Γιώργο, μας χωρίζει η ιδεολογικοπολιτική προέλευση. Όπως όμως διαπιστώνει και λέει κι ο ίδιος, κανείς δεν θέλει και δεν μπορεί ν' αλλάξει τον άλλο. Μας ενώνουν όμως πολλά. Η γειτονιά που μεγαλώσαμε, η αγάπη για τα νησιά μας και ιδιαίτερα για την Ρόδο, η κοινή μας αντίληψη για μια εξωστρεφή, διεκδικητική και μαχητική αυτοδιοίκηση, η αλληλοεκτίμηση και ο αμοιβαίος σεβασμός, η επιμέλεια και η εργατικότητα μέχρι αυτοεξοντώσεως με ό,τι καταπιανόμαστε.
Τις εξετάσεις του τις έχει δώσει σε πολλά μέτωπα της αυτοδιοίκησης και τα αποτελέσματά τους τον έχουν δικαιώσει.
Ο κόσμος τα βλέπει κι είμαι βέβαιος ότι θα τον επιβραβεύσει πανηγυρικά. Είναι άνθρωπος που δεν διστάζει να συγκρουστεί αλλά και να συνεργαστεί στον βαθμό που αυτό επιτάσσει το συμφέρον του τόπου. Είναι αυτοδιοικητικός με υψηλή πολιτική ωριμότητα, ένστικτο και διορατικότητα, με πραγματικές και όχι απλά τυπικές ικανότητες. Τον εκτιμώ όχι για την φτιασιδωμένη τελειότητα που μπορεί να χτίσει ως εικόνα κάθε σύγχρονο δημόσιο πρόσωπο, αλλά για την αυθεντικότητά του. Δεν μασάει και δεν στρογγυλεύει.
Ο βαθμός συνεργασίας και υποστήριξης των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου από τον σημερινό Περιφερειάρχη, δεν έχει προηγούμενο και σύγκριση με άλλες περιφέρειες της χώρας. Είναι χαρακτηριστική η ιδιαίτερη συμπάθειά του, ενίοτε σε σημείο παρεξήγησης για την «προτιμησιακή» τους μεταχείριση, για τα μικρά, δυσπρόσιτα και γενικά «δύσκολα» νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Κι αυτό μ' αρέσει ιδιαίτερα.
Μέσα από την συνεργασία μας προσδοκώ να προσθέσω το δικό μου λιθαράκι, σε μια συλλογική αυτοδιοικητική προσπάθεια. Να προσθέσω στη δυναμική και στην αποτελεσματικότητά της. Κανένας κρίκος μιας αλυσίδας, δεν είναι ισχυρότερος από την ίδια την αλυσίδα. Η συλλογικότητα είναι εκείνη που φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, με τον απαραίτητο βέβαια σφιχτό συντονισμό και καθοδήγηση.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από πρόσθεση και όχι διαίρεση δυνάμεων. Για να πάει το Νότιο Αιγαίο, ακόμα πιο Μπροστά!

Σε προσωπικό επίπεδο δεν προσδοκώ και δεν επιδιώκω απολύτως τίποτα. Η συνήθης πρακτική των προαπαιτούμενων και των προσωπικών συμφωνιών δεν μου ταιριάζει και ξέρω ότι δεν ταιριάζει και στον Γιώργο Χατζημάρκο. Έχουμε κι οι δυο ηγηθεί παρατάξεων και έχουμε πλήρη επίγνωση του τι σημαίνουν και που οδηγούν αυτές οι πρακτικές. Παράτησα τη δουλειά μου και την καρέκλα μου, για να κατέβω Δήμαρχος. Μπορούσα και φυσικά μπορώ να επιστρέψω σ' αυτήν όποια ώρα θέλω ή να συνεχίσω ως ελεύθερος επαγγελματίας, όπως κάνω από το 2014. Δεν μ' ενδιαφέρουν λοιπόν οι καρέκλες και οι αντιμισθίες της όποιας αιρετής θέσης. Δεν τις είχα και δεν τις έχω ανάγκη. Όταν έχεις πράγματα να δώσεις, μπορείς να το κάνεις είτε είσαι στρατηγός, είτε απλός στρατιώτης. Αρκεί να έχεις και να μπορείς να δώσεις".
Βιογραφικό
Ο Γιώργος Υψηλάντης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Με καταγωγή από Χάλκη και Κάρπαθο. Τελείωσε πρώτος στην τάξη του, το Βενετόκλειο Γυμνάσιο Ρόδου. Σπούδασε Ναυπηγός Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό. Έγγαμος, πατέρας τριών γιών και πρόσφατα παππούς. Δούλεψε αρχικά στην ΤΥΔΚ Δωδεκανήσου, μετά στη ΔΕΥΑΡ ως Προϊστάμενος Υπηρεσιών και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής με ευθύνη τον τεχνικό τομέα της επιχείρησης. Για μια δεκαετία υπήρξε Γενικός Διευθυντής της ΔΕΚΡ. Από το 2014 έως και σήμερα ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής και σύμβουλος μηχανικός.
Πρόεδρος της Ένωσης Δωδεκανησίων Σπουδαστών Αθήνας στα φοιτητικά του χρόνια και δραστήριο στέλεχος της φοιτητικής παράταξης Πανσπουδαστική ΣΚ.
Ιδρυτικό μέλος και πρώτος Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αθήνας.
Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, αμέσως μετά την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.
Στέλεχος της δημοτικής παράταξης «Ρόδος Ανθρώπινη Πόλη», του Δημάρχου Γιώργου Γιαννόπουλου, από την πρώτη ως την τελευταία μέρα λειτουργίας της.
Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 15ου ΔΣ Ρόδου.
Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσοχωριτών Ρόδου και μέλος του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου.
Ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας του ΔΣ του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), από το 2002 έως το 2010. Σήμερα, τεχνικός σύμβουλος του Δικτύου.
Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου, επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ στις δημοτικές εκλογές του 2014. Μέλος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου έως σήμερα, επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης. Μέλος του ΔΣ της ΔΕΡΜ Α.Ε., της Γ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ και της Γ.Σ. της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.
«Αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις στην Κρήτη», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη

«Αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις στην Κρήτη», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά να πληροφορηθεί ποια κοινοτικά ταμεία μπορούν να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που έπληξαν την Κρήτη.

Αναλυτικά η ερώτηση:

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ
Λ. Χατζηανδρέου Προς Ένωση Ξενοδόχων Νάξου θα είμαι πάντοτε αρωγός στο σοβαρό έργο που κάνετε»

ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ
Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην εκδήλωση της
Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας παρέστη ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Λεονάρδος Χατζηανδρέου συνοδευόμενος από φίλους της παράταξης του.

Ο κ. Χατζηανδρέου συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων για τη δραστηριότητα του και κυρίως για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει σχετικά με την ανάδειξη των μονοπατιών της Νάξου με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ιάκωβος Γιακουμής : Ο Απόλλωνας των μεγάλων δυνατοτήτων και των μεγάλων προβλημάτων


Στον πανέμορφο Απόλλωνα βρέθηκε πρόσφατα  ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Ιάκωβος Γιακουμής και είδε από κοντά τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Απόλλωνα εδώ και χρόνια Κατά  την επίσκεψη του είχε την ευκαιρία να μιλήσει   με τους κατοίκους του οικισμού και  να προσέξει αυτά που  εδώ και 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. 
 Ας δούμε τι αναφέρει: 

Το Σάββατο 23/2 ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νάξου