slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

4 φορές που οι δηλώσεις Τσίπρα έγιναν εργαλείο τουρκικής προπαγάνδας


Συντάκτης  Newsroom Συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς ο τουρκικός προπαγανδιστικός μηχανισμός και φαίνεται ότι πλέον βρίσκει «τυράκι» στις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τις δηλώσεις που κάνει ενισχύει την τούρκικη προπαγάνδα, αφού το τελευταίο διάστημα έχει παίξει 4 φορές στα τούρκικα μέσα.



Ακολουθούν τα σχετικά δημοιεύματα:

Κοροναϊός: Η νέα άρση μέτρων για τους πλήρως εμβολιασμένους - Ποια δεδομένα επηρέασαν τους ειδικούς - Τι ανακοίνωσε ο Πλεύρης


Βασίλης Βενιζέλος

Τι ισχύει από το Σάββατο σε εστίαση, διασκέδαση, σχολικές εκδρομές και γήπεδα
νακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης την επανεκκίνηση των σχολικών εκδρομών, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου για τις μονοήμερες σχολικές εκδρομές και από την 1η Μαρτίου για εκείνες τις σχολικές εκδρομές, οι οποίες περιλαμβάνουν διανυκτέρευση.

Υπενθυμίζεται ότι η πραγματοποίηση όλων των σχολικών εκδρομών είχε απαγορευθεί από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2021.

COVID-19: Νέα μέτρα και οδηγίες για τις μετακινήσεις με πλοία

Σε δελτίο τύπου της BlueStarFerries από 14/2/2022, σχετικά με τα ταξίδια με πλοίο αναφέρεται ότι:

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 607/12-2-2022, οι μετακινήσεις επιτρέπονται εφόσον οι επιβάτες:

· Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, τριών (3) μηνών από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την ........

Κοροναϊός: Θεαματική η μείωση για διασωληνωμένους, νέες εισαγωγές και πληρότητες σε κλίνες


Βασίλης Βενιζέλος
Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, που καταγράφει ο ΕΟΔΥ
Ακριβώς 199 λιγότερους διασωληνωμένους ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 νοσηλεύουν σήμερα στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, σε σχέση με την 20η Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία οι διασωληνωμένοι ασθενείς με πολύ σοβαρή COVID – 19 ήταν… 688. Σήμερα η χώρα μας «μετρά» 489.
Η ως άνω εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 να έχει μειωθεί θεαματικά στο 73,5% και, μάλιστα, ενώ στις 6 Φεβρουαρίου ήταν στο 80%… Επίσης, θεαματικά έχει μειωθεί και η πληρότητα στις απλές κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με νόσο COVID – 19, η οποία έχει φτάσει πλέον στο 54,88%…

Θεοκλής Ζαούτης στα parapolitika.gr: Η Ελλάδα υπερεκτιμά τους θανάτους ασθενών με COVID-19

 



Βασίλης Βενιζέλος
«Διεξάγεται ενδελεχής μελέτη για να διευκρινιστεί ο βαθμός υπερεκτίμησης των θανάτων στην Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥΌσο περνάει ο χρόνος η κατάσταση με την πανδημία του νέου κοροναϊού θα τείνει να προσεγγίζει την ηπιότητα, ενώ το στέλεχος “Όμικρον 2” δεν φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό.
Αυτά τονίζει σήμερα στο parapolitika.gr ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθηγητής Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδότησε τη συντήρηση του Δημοτικού Γηπέδου Παροικίας Πάρου Π/Υ 400.000,00 €

 Επειδή τα γραπτά έχουν την αξία τους και την σημασία τους, θεωρούμε χρήσιμο να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο υλοποίησης του έργου συντήρησης και  επισκευής του Δημοτικού Γηπέδου Παροικίας Πάρου :

 α) Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, κατά την συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου 2018,  μετά από εισήγηση του Επάρχου Πάρου Κωνσταντίνου Μπιζά, ενέκρινε την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και Δήμου Πάρου για την εκτέλεση του έργου "Συντηρήσεις - επισκευές αθλητικών εγκαταστάσεων ν. Πάρου". 

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορούσε στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης και  επισκευής του Δημοτικού Γηπέδου Παροικίας Πάρου, με τις ακόλουθες εργασίες :

Κατερίνα Μονογυιού: 2,79 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες των νησιωτών σε 12 νησιά των Κυκλάδων

 


Κατερίνα Μονογυιού: 2,79 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες των νησιωτών σε 12 νησιά των Κυκλάδων


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος κατανέμεται το ποσό των 27,7 εκατομμυρίων ευρώ σε 100 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 12 μικροί δήμοι του Νομού Κυκλάδων οι οποίοι θα λάβουν 2,79 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιχορήγηση αποβλέπει στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων και αφορά τα ακόλουθα νησιά:

Διαμαρτυρία του Δημάρχου Αμοργού για την κατάργηση των ανταποκριτών ΟΓΑ:Η αναφορά που κατέθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος και η απάντησή του στον Δήμαρχο Αμοργού

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Αμοργού κου Ελευθέριου Καραΐσκου, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη για την κατάργηση των ανταποκριτών ΟΓΑ-eΕΦΚΑ, μεταξύ των άλλων και στο Δήμο Αμοργού, ζητώντας να ανακληθεί η σχετική απόφαση του Διοικητή του e- ΕΦΚΑ και να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία να εξαιρεί από την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 43 του Ν.4611/2019 τους νησιωτικούς δήμους.

Ο Νίκος Συρμαλένιος απαντώντας στον Δήμαρχο Αμοργού Ελευθέριο Καραΐσκο, αναφέρει τα εξής:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, 9 επενδυτικά σχέδια σε νησιά των Κυκλάδων, εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο



Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ) ανακοινώνεται ότι, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε 9 Αποφάσεις Υπαγωγής αντίστοιχων επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν προς υπαγωγή στα καθεστώτα Ενίσχυσης Γενικής Επιχειρηματικότητας (ΣΤ΄ & Ζ΄ Κύκλος) του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, για αιτήσεις που υπεβλήθηκαν στην ΠΕ Κυκλάδων.
• Το σύνολο του ενισχυόμενου κόστους των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε 11.987.007,62€.
• Η συνολική φορολογική απαλλαγή των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε 3.139.600,16€
• Η συνολική επιχορήγηση των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε 372.233,61€.
Οι οριστικοί πίνακας κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας αναρτήθηκαν ήδη :
 στην Ιστοσελίδα του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επενδυτών Κυκλάδων της ΠΝΑ, http://www.2890.syzefxis.gov.gr/index.php/oristikoi_pinakes/
 στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει καθημερινά τους ενδιαφερόμενους Επενδυτές, τόσο μέσα από την Ιστοσελίδα της, στην Διεύθυνση :
όσο και από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,
στη Σύρο και στη Ρόδο και παρέχουν κάθε σχετική με Ιδιωτικές Επενδύσεις Πληροφόρηση :
Στα Τ/Φ : 22810 – 98.818 (Σύρο), 22410 – 26182 (Ρόδο) & στις Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις: grependyton@1730.syzefxis.gov.gr & investors.dod@pnai.gov.gr
Κοινοποιήστε:

Γ. Βρούτσης: «Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει 12 νησιά του Νομού Κυκλάδων με 2,79 εκατ. ευρώ»


Με αφορμή την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, όπου κατανέμεται το ποσό των 2,79 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους σε 12 μικρούς νησιωτικούς δήμους του Νομού Κυκλάδων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθιά μου ικανοποίηση για αυτή τη θετική για τα νησιά των Κυκλάδων εξέλιξη. Η κυβέρνηση, στηρίζει τη νησιωτική Ελλάδα έμπρακτα, τηρώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της για στήριξη των μικρών νησιωτικών δήμων της χώρας, εγκρίνοντας χρηματοδότηση αυξημένη κατά 14% σε σχέση με πέρυσι. Χρηματοδότηση, που πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τη νησιωτικότητα, τις πραγματικές ανάγκες και των πραγματικό πληθυσμό των νησιών μας. 

Τα ποσά που θα διατεθούν, αναμένεται να καλύψουν λειτουργικές και λοιπές δαπάνες των νησιών, καθώς και την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών για αυτή τη θετική εξέλιξη για τα 12 νησιά των Κυκλάδων. Η συγκεκριμένη απόφαση επιβεβαιώνει, ότι ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας». 

 

 

Η οικονομική ενίσχυση αφορά τα ακόλουθα νησιά του Νομού Κυκλάδων:

 

Α/Α

ΔΗΜΟΣ

ΝΟΜΟΣ

ΠΟΣΟ σε ευρώ

1

ΑΜΟΡΓΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

234.600

2

ΑΝΑΦΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

222.200

3

ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

229.000

4

ΙΗΤΩΝ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

235.600

5

ΚΕΑΣ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

238.600

6

ΚΙΜΩΛΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

226.800

7

ΚΥΘΝΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

230.800

8

ΜΗΛΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

257.300

9

ΣΕΡΙΦΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

230.300

10

ΣΙΚΙΝΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

222.000

11

ΣΙΦΝΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

239.100

12

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

225.900

ΣΥΝΟΛΟ



2.792.200

 


Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου

 

15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου
 
Τα παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειες τους αγωνίζονται καθημερινά για τη ζωή. Σε αυτήν την καθημερινή μάχη οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι μας καθώς η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. 
Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στη λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα που αποτέλεσε δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.