slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τήνου :Το κράτος δίπλα στους «επενδυτές» και απέναντι στους πολίτες.

 

 


Την 31η Αυγούστου του 2021 θα την θυμόμαστε όλοι.

Είναι η ημέρα που το κράτος ήταν ενάντια στον πολίτη. Είναι η ημέρα που τα σώματα ασφαλείας  ήταν  ενάντια στον πολίτη. Είναι η ημέρα που η αυτοδιοίκηση ήταν ενάντια στους δημότες της. 

Οι γερανοί πέρασαν , πέρασαν από τον δρόμο της Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης κ.Χατζημάρκος δεν έκανε τίποτα, πέρασαν από τον χωματόδρομο του Δήμου Τήνου και ο Δήμαρχος κ.Σιώτος δεν έκανε τίποτα. Ενίσχυσαν όμως την καταστολή στο νησί  ,όχι για να αποτρέψουν τις αλλεπάλληλες παρανομίες των «επενδυτών» αλλά για να αποτρέψουν με κάθε τρόπο τους πολίτες να υπερασπιστούν τον τόπο τους.

ΔΕΗ:Καταστροφικες διακοπές ρεύματος στα νησιά μας... μεγάλες οι αυξήσεις στα τιμολόγια της.... και αγώνας για να αποτελεί η εντοπιότητα κριτήριο στις προσλήψεις της στο Ν. Αιγαίο!

Η παράταξη μας έχει δηλώσει με παρρησια προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν κρύβουμε τα προβλήματα "κάτω από το χαλί" και δεν σιωπουμε (όπως κάποιοι κάνουν συστηματικά... ) στα  κοινωνικά  ζητήματα ! 
Στα πλαίσια της υπέρασπισης των  δικαιωμάτων των νησιωτων μας αποστείλαμε επιστολή στη Διοίκηση της ΔΕΗ όπου θέτουμε και διεκδικουμε λύση σε σειρά ζητημάτων. 
Συγκεκριμένα :

Περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου στην Αμοργό

Περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου στην Αμοργό

  • Απαιτείται καθολική εκπαίδευση διότι χωρίς γνώση ένας λαός δεν έχει ούτε ιστορικό παρελθόν, ούτε παρόν, ούτε μέλλον
  • Σημαντικά έργα χρηματοδοτήθηκαν, εκτελούνται και εντάσσοναι, τόσο από το Φιλόδημο, όσο και από το Αντώνης Τρίτσης
  • Κρίσιμο θέμα η βιώσιμη ανάπτυξη και η διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού
  • Χωρίς άμεση ανταπόκριση οι διακομιδές την τελευταία περίοδο

Υπό διωγμό το δικαίωμα για ελεύθερες και ανοιχτές παραλίες στο λαό.


Φρένο προσπαθούν να βάλουν οι κάτοικοι των νησιών στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με επιχειρηματικές δραστηριότητες,  που «πνίγουν» τις παραλίες. 

Την ίδια ώρα που τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι στον «αφρό», απλώνοντας την ασυδοσία τους μέχρι το κύμα, το δικαίωμα για «παραλίες ανοιχτές στο λαό» βρίσκεται υπό διωγμό.

Με νόμους και διατάγματα όλων των κυβερνήσεων, έχει δοθεί  το ελεύθερο σε επενδυτές στον τουρισμό να βάζουν στο χέρι κάθε σπιθαμή ελεύθερης παραλίας.

Σ' αυτό το «ευνοϊκό» περιβάλλον, στήθηκαν αυθαίρετες κατασκευές, όχι μόνο στη Γλύστρα της Ρόδου και στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, αλλά και σε πολλές άλλες παραλίες των νησιών μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μυκόνου αποφάσισε ομόφωνα «να αναλάβει ο Δήμος με δικά του μέσα την αποκατάσταση του κοινόχρηστου χώρου και την απόδοση του στο κοινό» εάν δεν το έκανε η ίδια η επιχείρηση. Η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε και ο Δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων, ο οποίος μηνύθηκε στη συνέχεια από την εταιρεία.

Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια της ξενοδοχειακής επιχείρησης και στηρίζουμε τις δίκαιες απαιτήσεις του Μυκονιάτικου λαού, που εκφράστηκαν και μέσα από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Να σταματήσει κάθε δίωξη στο δήμαρχο Μυκόνου και τους δημοτικούς συμβούλους, που εφάρμοσαν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Να σταματήσει η κοροϊδία περί «αρμοδιοτήτων» για Γλύστρα και Καλό Λιβάδι και η ασυλία που δίνει η κυβερνητική τροπολογία σε επιχειρηματικά συμφέροντα με την αναστολή της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών.

Απαιτούμε ελεύθερες και ανοιχτές παραλίες για όλο το λαό.

1 Σεπτεμβρίου 2021


Βουλή: Ψηφίστηκαν μόνο από τη ΝΔ τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες – Δεν τα ψήφισε η αντιπολίτευση

Με τις ψήφους των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας
Με τις ψήφους των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνονται οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα μέτρα για την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε η Νέα Δημοκρατία. «Όχι» στο νομοσχέδιο είπαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. «Παρών» δήλωσε το Κίνημα Αλλαγής.

Πόσοι εργαζόμενοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων «βγήκαν» σε αναστολή εργασίας

Του Βασίλη  Βενιζέλου 
Ελάχιστες οι ενστάσεις, που έγιναν δεκτές
Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας, αύριο Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, για την θέση των ανεμβολίαστων υγειονομικών σε αναστολή εργασίας, ενδιαφέρον έχει να δούμε τι συμβαίνει με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων (ΜΦΗ), στις μονάδες φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), καθώς και στις προνοιακές δομές της Εκκλησίας.