slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα νέα αντι-covid μέτρα που θα ισχύουν από σήμερα 29/10 στην Π.Ε. Νάξου



Σύμφωνα με τον το υπ΄αριθμ. 4757/Β/28-10-2020 ΦΕΚ, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τέθηκε στο Επίπεδο 3 – Αυστηρής Επιτήρησης. Στο επίπεδο αυτό προβλέπεται η χρήση μάσκας σε όλους του εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 5:00 το πρωί.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

Με ραντεβού η εξυπηρέτηση πολιτών στα ΚΕΠ Νάξου

  


Κατόπιν ραντεβού θα εξυπηρετούνται οι πολίτες στα ΚΕΠ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19. 

Ειδικότερα, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται με προτεραιότητα σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. Η χρήση μάσκας από υπαλλήλους και κοινό είναι υποχρεωτική

Ερώτηση στη Βουλή από το ΜέΡΑ25 για τον κίνδυνο που υπάρχει Κινδυνεύει να κλείσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάξου


Προς:  την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Κινδυνεύει να κλείσει το ΣΔΕ Νάξου»


Σύμφωνα με δημοσιεύματα της 26ης Οκτωβρίου 2020, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Νάξο κινδυνεύει να μη λειτουργήσει καθώς δεν έχει υπογραφεί η απόσπαση του εκπαιδευτικού που θα αναλάμβανε την ευθύνη των εγγραφών και της λειτουργίας του σχολείου.

Ερώτηση του ΜέΡΑ25 στη Βουλή με θέμα τη βελτίωση της ΚΥΑ αναφορικά με το 3ο Κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής που ζήτησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων


 Προς:  τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ζητά βελτίωση της ΚΥΑ αναφορικά με το 3ο Κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής»



Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ζητά τη βελτίωση του άρθρου 10 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ώστε να μην αδικηθούν οι εποχικές νησιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και οι επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας που απασχολούν περισσότερο προσωπικό κατά τη θερινή περίοδο.

Συνάντηση Νίκου Συρμαλένιου με το δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη

Συνάντηση του Νίκου Συρμαλένιου με το δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27/10 στο γραφείο του δημάρχου στη Μήλο.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής αλληλοενημέρωση για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και ειδικότερα συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα του νησιού. Μεταξύ αυτών, το θέμα της διάθεσης των λυμάτων, όπου οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής επικεντρώθηκαν στη συντήρηση του βιολογικού στην Τανταλιά αλλά και στην ολοκλήρωση της μελέτης τόσο για τη μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων, όσο και το δίκτυο αποχέτευσης του Αδάμαντα, το θέμα των απορριμμάτων όπου η διακομιδή εξασφαλίστηκε με την προμήθεια των νέων απορριμματοφόρων, ενώ τα ήδη προγραμματισθέντα έργα για τη συνολική διαχείριση οφείλουν να εναρμονιστούν με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που αφορά την μεταφορά της αρμοδιότητας στον Περιφερειακό ΦΟΣΔΑ, το θέμα της ύδρευσης όπου κύριος στόχος είναι η διασύνδεση με τα Πολλώνια. Επίσης η δημοτική αρχή βρίσκεται στη φάση κατοχύρωσης της δημοτικής περιουσίας, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ρίξει το βάρος της στην επεξεργασία και ολοκλήρωση του Χωροταξικού, στην υπογειοποίηση του δικτύου της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στην αποτροπή έργων που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του νησιού όπως η εγκατάσταση μεγάλου αιολικού πάρκου, η εγκατάσταση αποθηκών καυσίμων στον Καστανά κλπ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης για την ολοκλήρωση της επαναλειτουργίας του κτιρίου του γυμνασίου και λυκείου με παράλληλη προώθηση εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και των υποδομών του. Τέλος αναφερθήκαμε και στο λιμενικό έργο των Πολλωνίων (φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Ν.Α.), το οποίο δημοπρατήθηκε και θα προχωρήσει.

Χυδαία επίθεση από τα πρωτοπαλίκαρα του Τσίπρα Καρανίκα και Νίκου Παππά στην 28η Οκτωβρίου -Υμνούν το ΕΑΜ που ιδρύθηκε το ΄41!

Καμία ντροπή δεν νιώθουν στον ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενη την σημερινή ημέρα για να σπείρουν διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων. Όσο ο λαός είναι ενωμένος, γνωρίζουν καλά πως δεν έχουν καμία απολύτως ελπίδα να επιστρέψουν στην εξουσία. Μετά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με το μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου επιχείρησε να δηλητηριάσει την κοινωνία, δουλειά έπιασαν και τα πρωτοπαλίκαρά του, ο άλλοτε σύμβουλος (!) στο Μέγαρο Μαξίμου Καρανίκας και ο πανταχού παρών και πάντα προστατευόμενος Νίκος Παππάς.