slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νικηφόρος Παπανικόλας: ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2024

  

Ευχές για ένα ευτυχισμένο 2024

Το 2023 ήταν μία χρονιά με έντονη πολιτική δραστηριότητα σε μία Ελλάδα που ακόμη ψάχνει να βρει βηματισμό σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον.


Το νέο έτος 2024 που ξημερώνει, εκτός από ελπίδα και προσδοκίες, γεννά πολλαπλές προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα, απέναντι στις οποίες θα σταθούμε με υπεθυνότητα, ομοψυχία και πίστη σε ένα καλύτερο αύριο.


Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και δύναμη σε όλο τον κόσμο.


Ευτυχισμένο το 2024.


Ο Πρόεδρος Λ.Ν. Θεόφιλος του Ίδρυμα τος Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου μας ενημερώνει για τις δράσεις του το 2023


Το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου,
ευχαρίστως ανακοινώνει, ότι προς εκπλήρωση του σκοπού του
διέθεσε το 2023, από ίδιους πόρους, το ποσό των 13.500,00
ευρώ για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Οφθαλμολογικού
Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, το
ποσό των 7.000,00 ευρώ για την τετράμηνη πρόσληψη
υπαλλήλου με εμπειρία στο δημόσιο λογιστικό προς ενίσχυση
του Οικονομικού Τμήματός του, καθώς και το ποσό των
18.500,00 ευρώ, αξιοποιώντας τη σχετική χορηγία της
δικηγόρου Νέας Υόρκης Αικατερίνης χ. Σταματίου Σφυρόερα,
για την προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου 24,65 τ.μ., ο
οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος αναμονής της Μονάδας
Τεχνητού Νέφρου (Μ.Τ.Ν.) του Νοσοκομείου μας.
Χρόνια Πολλά με Υγεία!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Λ.Ν. Θεόφιλος

Γ. Χατζημάρκος: Στην εποχή των αλλεπάλληλων κρίσεων, απαντάμε με ανεξάντλητες δυνατότητες. Σε αυτό το Νέο Νότιο Αιγαίο ξημερώνει η νέα χρονιά του 2024 και μαζί μια νέα εποχή δημιουργίας και προόδου

 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γ. Χατζημάρκος: Στην εποχή των αλλεπάλληλων κρίσεων, απαντάμε με ανεξάντλητες δυνατότητες. Σε αυτό το Νέο Νότιο Αιγαίο ξημερώνει η νέα χρονιά του 2024 και μαζί μια νέα εποχή δημιουργίας και προόδου

 

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,

Γιώργου Χατζημάρκου για το νέο έτος

 

Σε λίγες ώρες αποχαιρετάμε μία χρονιά που είχε τα πάντα, στην εποχή των μόνιμων κρίσεων, της παρατεταμένης περιόδου αστάθειας και ανασφάλειας στην οποία ζει ο πλανήτης μας.

Μια χρονιά στην οποία και στο Νότιο Αιγαίο βιώσαμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και τον εφιάλτη των δασικών πυρκαγιών, τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης, όπου άνθρωποι και τόποι εργαλειοποιούνται με μεγάλο ανθρωπιστικό πρωτίστως κόστος 
και αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες του πληθωρισμού, της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης.

Ναι, το 2023 είχε δυσκολίες. Αλλά είχε και κατακτήσεις.

Αυτός ο τόπος υπήρξε η πρώτη Περιφέρεια σε απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η Περιφέρεια με τα πρωτοποριακά προγράμματα αειφόρου ανάπτυξης και βιωσιμότητας στην Τήλο, την Χάλκη, την Αστυπάλαια, τη Ρόδο που γίνονται πρότυπα στην Ελλάδα και στον κόσμο και ανοίγουν τον δρόμο σε ένα βιώσιμο αύριο.

Η πρώτη πανελλαδικά Περιφέρεια στον Τουρισμό τόσο σε αριθμό αφίξεων και επισκέψεων όσο και σε ύψος εσόδων.

Αλλά και η Περιφέρεια της οποίας τα νησιά βρέθηκαν στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε ταξιδιωτικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Η πρώτη Περιφέρεια στην Ευρώπη σε ρυθμό ανάπτυξης.

Η πρώτη στην Ευρώπη και στη μείωση της ανεργίας.

 Η μόνη Περιφέρεια της χώρας με αύξηση πληθυσμού, αδιαμφισβήτητος δείκτης ευμάρειας και ασφάλειας.

Ο τόπος που μέσα από την πολυήμερη κρίση των δασικών πυρκαγιών κατάφερε αφενός να γίνει πρότυπο αυθεντικής φιλοξενίας και παράλληλα να ολοκληρώσει ακόμα μια τουριστική χρονιά ορόσημο, να πετύχει ακόμα ένα ρεκόρ, ίσως το πιο ανέλπιστο στην τουριστική του ιστορία.

Η μεγαλύτερη όμως κατάκτηση για εμάς τους ίδιους, για τις οικογένειες και για τα παιδιά μας, για την καθημερινότητά μας είναι ότι η δουλειά που παράγει αυτά τα αποτελέσματα δεν μας δίνει απλώς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. 

Μας δίνει κάτι πιο σημαντικό. Την πίστη και την διαπίστωση ότι μια καλύτερη ζωή είναι ήδη εδώ και συναντάται στα νησιά μας.

Την απόδειξη αυτής της πίστης δώσατε οι νησιώτισσες και οι νησιώτες σε εμάς, με την ψήφο σας στις εκλογές του 2023. Την 1η του νέου χρόνου, ξεκινάμε μια νέα θητεία ανανεωμένοι σε υψηλό ποσοστό και δυνατότεροι με τη δική σας ενισχυμένη εντολή και συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να υιοθετούμε πολιτικές που θα μειώνουν την αβεβαιότητα και θα περιορίζουν τις κρίσεις. Δική μας ευθύνη και δέσμευση και τη νέα χρονιά που υποδεχόμαστε αλλά και κάθε μέρα είναι να δημιουργούμε ένα περιβάλλον στο οποίο οι σημερινοί νέοι μπορούν να ονειρευτούν, να σχεδιάσουν το μέλλον τους και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ένα περιβάλλον που εμείς οι ίδιοι χτίζουμε με τα χέρια μας, με το μυαλό μας, με τη δουλειά μας. Αυτό είναι το Νέο Νότιο Αιγαίο. Ο τόπος που μέσα από τα πιο βαθιά σκοτάδια, ανακαλύπτει την προοπτική. Που στην εποχή των αλλεπάλληλων κρίσεων, απαντάει με ανεξάντλητες δυνατότητες.


Σε αυτό το Νέο Νότιο Αιγαίο ξημερώνει η νέα χρονιά του 2024 και μαζί μια νέα εποχή δημιουργίας και προόδου.

Εύχομαι υγεία, χαρά και αισιοδοξία.

Ευτυχισμένο το νέο έτος!





Βάσια Παπαηλία
Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
 
P +30 2241360504

M +30 694 4205583
E press@pnai.gov.gr
publicrelations@pnai.gov.grW http://www.pnai.gov.gr/
A Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85131

 

Κοινό Τηνίων - Καλή και δημιουργική χρονιά





Λίγες μέρες πριν την εκκίνηση της νέας δημοτικής περιόδου οι ευχές για καλή συνεργασία μεταξύ των δημοτικών ομάδων και οι υποσχέσεις για την πρόοδο και την ισορροπημένη ανάπτυξη του νησιού γεμίζουν τους πολιτικούς λόγους και τις δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Αναμενόμενη η αισιοδοξία του νεοεκλεγέντος δημάρχου και των συνεργατών του και θεμιτές οι υποσχέσεις τους.

Για το "Κοινό Τηνίων", την πενταετία που θα ακολουθήσει, η Τήνος θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολες προκλήσεις και οι αποφάσεις της νέας διοίκησης θα αφήσουν το αποτύπωμά τους για πολλά χρόνια.

Ευχόμαστε λοιπόν να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις για συνεργασία και να μη μείνουν στα λόγια. Να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο δημοκρατικά και συλλογικά. Να ενεργοποιηθούν τα συμβούλια των κοινοτήτων. Να γίνουν γενικές συνελεύσεις. Να έχουν οι αποφάσεις την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και να μοιραστεί σε όλους η ευθύνη.

Καλές γιορτές, καλή και δημιουργική χρονιά – με δημοκρατική και συνετή διοίκηση.
Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων"

69.771.387 επιβάτες, διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια σε απόλυτους αριθμούς το 11μηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2023

Από την ανάλυση και σύγκριση των δεδομένων καταγράφεται ρεκόρ όλων των εποχών στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς προκύπτει ότι η επιβατική κίνηση τους 11 μήνες 2023 (Ιανουάριος- Νοέμβριος) ξεπέρασε κατά 9,6% την αντίστοιχη σε όλο το 2022 (01/01/22-31/12/22). Γιά να το πούμε σε απόλυτους αριθμούς το 11μηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2023 διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 69.771.387 επιβάτες, ενώ πέρυσι ολόκληρο το 12μηνο του 2022 είχαν διακινηθεί 63.672.121 επιβάτες...




Περίπου «7 Ελλάδες» διακινήθηκαν αεροπορικώς στους 11 μήνες
του 2023 με ευθύνη της ΥΠΑ

Παπαπαναγιώτου: Γιατί η ΠτΔ κάλεσε ΛΑΟΤΑΚΙ κι όχι πχ πολύτεκνους; Εχουν κάποια ιδιαιτερότητα;

Μέρες χαράς, γιορτινές και θεωρητικά «ζεστές», οι μέρες των Χριστουγέννων. Κάποια «θεία» μοίρα όμως χρωμάτισε τα φετινά Χριστούγεννα με τρεις συμβολικούς θανάτους. Εντελώς άσχετους μεταξύ τους, αλλά καθένας τους τράνταξε μία από τις ευαίσθητες χορδές μιας κοινωνίας που αναζητά ακόμα την ταυτότητά της. Και δίχασαν.
Χθες ξεψύχησε ο Γ. Λυγγερίδης, ο 31χρονος αστυνομικός που στις 7 Δεκεμβρίου δέχτηκε τη δολοφονική -όπως αποδείχθηκε- ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μ. Μερκούρη», όπου παιζόταν ένας αγώνας βόλεϊ. Μετά από 20 μέρες σκληρής μάχης στη ΜΕΘ, «έφυγε» δολοφονημένος από κάφρους και μπαχαλάκηδες, οι οποίοι έχουν βάλει διατίμηση στην ανθρώπινη ζωή. Αλλες αξίζουν κι άλλες όχι. Αυθαίρετα, με μίσος και «ταξικό πρόσημο» μέσα στην κάπνα του μπάφου που αναθυμιάζει. Η χολή τους δεν συγκρατήθηκε και πλημμύρισε το τοξικό Διαδίκτυο με ιαχές χαράς στο όνομα κάποιας παράφρονος «νίκης».

Καθορίζεται με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών: Πώς λειτουργούν οι αντιδήμαρχοι

Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπ. Εσωτερικών με την οποία, αποτυπώνονται και αναλύονται οι βασικοί παράμετροι που διέπουν το θεσμό του «Αντιδημάρχου» ενόψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου (από 1 Ιανουαρίου 2024 έως και 31 Δεκεμβρίου 2028) και σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Ειδικότερα, παρέχονται πληροφορίες και αναλυτικές διευκρινήσεις για θέματα που άπτονται τόσο του ορισμού αντιδημάρχων όσο και της άσκησης των αρμοδιοτήτων τους, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση και τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Συγκεκριμένα αναλύονται: