slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών την Κυριακή 24/9/23 για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Εφης Αχτσιόγλου θα διεξαχθεί αυτή τη Κυριακή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ στη Σύρο, στα γραφεία της Οργάνωσης, στην οδό Νεωρίου αρ. 16.
 Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν

Τριήμερη περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρου Παπανικόλα στην Νάξο

Ρόδος, 21.9.2023



Τριήμερη επίσκεψη στην Νάξο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Κυκλάδες, πραγματοποίησε την Κυριακή 17,την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ Νικηφόρος Παπανικόλας όπου είχε σειρά επαφών για τα ζητήματα του νησιού.


Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του «Νέα Εποχή» Γιάννη Βάβουλα, Μιχάλη Καπίρη, Μιχάλη Σέργη, Ανδρέα Πράσινο και Νάντια Σαλτερή και τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βλασερό και Γιάννη Πολυχρονάκο επισκέφθηκαν τις δημοτικές κοινότητες Φιλώτι, Χαλκί, Απόλλωνας, Κωμιακή, Κόρωνος και Κινίδαρος όπου συνομίλησαν με κατοίκους, εργαζόμενους και καταστηματάρχες μέσα σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα ενώ επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο και συνομίλησε με το προσωπικό.


Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του Τομέα Υγείας στις νησιωτικές περιοχές που εντοπίζονται κυρίως στην υποστελέχωση, κυριάρχησαν στη συνάντηση του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρου Παπανικόλα με την αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου, κ. Καλλίτσα Φραγκίσκου και με τον διοικητή διασυνδεδεμένων μονάδων Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» και του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Νάξου κ. Νικόλαο Ρούσσα.  Συνεχάρη τη διοίκηση, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασθενείς, παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης και δήλωσε πως πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαιτέρως η Περιφέρεια να πιέσει το κεντρικό κράτος για να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών στις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στον Τομέα Υγείας στα νησιά πάει από το κακό στο χειρότερο εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων τουριστών.


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης δημόσιες υπηρεσίες στη Χώρα και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Νάξου Δημήτρη Λιανό με τον οποίον συζήτησαν για ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦΟΔΣΑ) και πώς ο φορέας θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε νησιού ξεχωριστά.


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κατά την παραμονή του στην Νάξο παρέστη και στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Λεονάρδου Χατζηανδρέου.


Ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Καπούνη και μέλη του Δ.Σ. και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Σ. Νάξου αποτελεί από τις πιο αναγνωρισμένες και πιο δραστήριες ενώσεις πανελλαδικά.


«Η Ε.Α.Σ. Νάξου αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο για τις Κυκλάδες και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι εκτός από την αλματώδη ανάπτυξη του νησιού προς όφελος της τοπικής οικονομίας έχει να επιδείξει και ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο. Η ανάπτυξη  του πρωτογενούς τομέα στον χώρο του Νοτίου Αιγαίου χρειάζεται να στηριχθεί σε νέες βάσεις λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις: την στροφή στα οικολογικά αγνά και ποιοτικά προϊόντα και στη φυσική διατροφή και να συνδεθεί με την αυξημένη ζήτηση του τουρισμού», επισήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Δήλωση Γιάννη Αγγέλου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την απεργία


Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι μεγάλη και αποκαλύπτει τα κοντά ποδάρια που
έχουν τα ψέματα που διακινεί η κυβερνητική προπαγάνδα. Στη σημερινή απεργία υπάρχει
συμμετοχή ρεκόρ από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε συνθήκες που δεν έχει πάρει
απεργιακή απόφαση η ΓΣΕΕ. Συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι όλου του δημόσιου τομέα
στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Στα νησιά μας χιλιάδες εργαζόμενοι κύρια στον τουρισμό βλέπουν τις συνθήκες
εργασιακής ζούγκλας που υπάρχουν και οξύνουν την εκμετάλλευση. Αυτή η
πραγματικότητα θα γίνει ακόμα πιο ζοφερή. Και πρέπει να μπει φρένο.
Σε αυτή την υπόθεση η Λαϊκή Συσπείρωση είναι στρατευμένη. Οι θέσεις των άλλων
συνδυασμών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ παίρνουν θέση υπέρ των κερδών του κεφαλαίου.
Εμείς είμαστε απέναντι και οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και
περιφέρεια δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία των εργατικών
κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός των νησιών με την πάλη τους θα οργανώσουν την αντεπίθεσή
τους και με την ψήφο τους στις 8 Οκτώβρη μπορούν να αποδοκιμάσουν την πολιτική που
στηρίζει τα κέρδη των λίγων, σε αντιπαράθεση με τις ανάγκες των πολλών.
21/09/2023

Οι δραστηριότητες της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών τον Οκτώβριο


Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών ενημερώνει ότι για τον Οκτώβριο έχει προγραμματίσει δύο δραστηριότητες
Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19.30 στην κεντρική αίθουσα της Εταιρείας Φίλων του Λαού στην Οδ. Ευριπίδου 12, τκ 10559 διοργανώνει εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Ακαδημαϊκό ομ καθ Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ κ. Μανόλη Κορρέ για τα Ναξιακά Μάρμαρα.
Επίσης προς το τέλος του μηνός θα διοργανωθεί εκδρομή στην περιοχή της Θήβας και της Λειβαδιάς
Με νεότερες ανακοινώσεις μας θα γίνει λεπτομερέστερη ενημέρωση.
Παρακαλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας για την ενεργή τους συμμετοχή και παρουσία για την στήριξη του έργου της Εταιρείας