slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεδρίασε σήμερα στη Σύρο το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου – Αποφάσεις για Νεώριο Σύρου


Σχετικά με το ναυάγιο του Sea Diamond ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε πως “η Περιφέρεια στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της Σαντορίνης” και έκανε λόγο για παγκόσμιο θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Χαράλαμπος Κόκκινος :ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥ

Κατά την 7η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο, την 30.5.2011 και κατά τη συζήτηση του θέματος «Ενημέρωση για την πορεία λειτουργίας του ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ – ΝΕΩΡΙΟΥ Σύρου» ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος κατέθεσε προς έγκριση το παρακάτω ψήφισμα:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για βιωσιμότητα του ΝΕΩΡΙΟΥ. Καλεί την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, να αξιοποιήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ, να ενεργοποιήσει τον αναπτυξιακό νόμο, να κρατήσει ίσες αποστάσεις στην.....

Περιοδεία Π. Ρήγα και σύσκεψη στην Αχαΐα

Ο Υφυπουργός, Παναγιώτης Ρήγας, ενημέρωσε τους φορείς της Αχαΐας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου, υπό τον Πρωθυπουργό, στα Καλάβρυτα.
«Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας απλοποιεί περαιτέρω τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων και δράσεων των ΠΕΠ και στηρίζει μέσω της τεχνικής βοήθειας τους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων (Δήμους και Περιφέρειες), προκειμένου να υπάρξει ταχύτερη και βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ», αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου, στα Καλάβρυτα, με την παρουσία του Πρωθυπουργού, στελεχών της Κυβέρνησης και εκπροσώπων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Ελλάδας και των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Σαμαράς: Η κυβέρνηση πρέπει να συναινέσει στην διόρθωση του λάθους


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε σήμερα όλοι - η χώρα, ο λαός, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και η παράταξή μας - σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή...

Κι οι ευθύνες οι δικές μας είναι ακόμα μεγαλύτερες γιατί όλοι, μα όλοι, υπονοούν - ή μάλλον δεν υπονοούν πια, το λένε ευθέως - ότι από μας, από τη Νέα Δημοκρατία, εξαρτάται πως θα πάνε τα πράγματα από δω κι εμπρός.

Παράξενο πράγμα θα μου πείτε: Οι εξελίξεις να εξαρτώνται από την Αντιπολίτευση κι όχι από την Κυβέρνηση...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ:ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΟΡΩΝ,


Σε Δελτίο Τύπου ο  Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Κόκκινος  προειδοποιεί ότι :
ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΟΡΩΝ,
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΣΠΑ 2007-2013»! ! ! και καταθέτη ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ «ΕΣΠΑ 2007-2013» - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ «ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΥΣΤΩ»

Συνεδρίασε σήμερα στη Σύρο το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου


Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιείται στη Σύρο, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, απαντώντας σε σχετικά αιτήματα μελών του οργάνου, τόνισε πως όσες ερωτήσεις είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας θα απαντώνται γραπτώς.
Για τις άλλες που είναι ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως είναι η υγεία, θα γίνει συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση

Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 1/6/2011 και ώρα 12:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας (Πλατεία Τσιροπινά) στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1) στη Ρόδο με θέματα:
  1. Αποδοχές επιχορηγήσεων από ΕΣΠΑ για τα έργα: «Αγκυροβόλιο Τουριστικών Σκαφών Νάουσας ν. Πάρου» «Ολοκλήρωση Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Γαυρίου ν. Άνδρου», «Δρόμος Χώρας Κύθνου –Δρυοπίδα ν. Κύθνου».

Γιάννης Βρούτσης Κατάθεση Αναφοράς για την υποστελέχωση του Τελωνείου Μυκόνου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους της Μυκόνου, του Νομού Κυκλάδων. Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Οικονομικών κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Μυκόνου (α.π. 1916/16.03.2011), σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υποστελέχωση του Τελωνείου Μυκόνου.

Σύσκεψη για Στρατηγικό Σχεδιασμό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΝΑ

Οι βασικοί τομείς επεξεργασίας τόσο του Στρατηγικού Σχεδιασμού όσο και του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΝΑ, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, καθώς και γενικοί διευθυντές της Περιφέρειας.

Αναβολή δράσης τουριστικής προβολής


 Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι αναβάλλεται, επ’ αόριστον, η προγραμματισμένη από 1 ως 4 Ιουνίου η δράση προβολής των Κυκλάδων στο Μετρό του Συντάγματος, καθώς δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και του προωθητικού υλικού στο χώρο των περιπτέρων, εξ αιτίας των συγκεντρώσεων που οργανώνονται από τους πολίτες στην πλατεία Συντάγματος.
 Ως εκ τούτου, ακυρώνεται και η συνέντευξη τύπου που επρόκειτο να παραχωρήσει ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Πουσσαίος.

«Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί»

Παναγιώτης Ευθυβουλίδης.

«Το νοσοκομείο της Σύρου και τα Κέντρα Υγείας, έχουν τελικά ενταχθεί στην Γ’ Ζώνη εφημερίας; Εάν έχει υπογράψει ο υπουργός Οικονομικών, να δημοσιευθεί η υπογραφή»  Σκληρή απάντηση στα όσα ανέφερε ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Σωτήρης Ζώτος με επιστολή του στο δήμαρχο Πάρου, δίνει ο πρώην ΔΥΠΕάρχης Νοτίου Αιγαίου, Παναγιώτης Ευθυβουλίδης. Ο κ. Ευθυβουλίδης αναφέρει ότι είναι αδιανόητο ο κ. Ζώτος να λέει ότι φταίνε οι κινητοποιήσεις των Παριανών που οι γιατροί δεν αποδέχονται τον διορισμό τους, ενώ επισημαίνει ότι εάν είχε λίγο φιλότιμο, θα έπρεπε να είναι παραιτηθεί από τη θέση του υποδιοικητή. Ο πρώην ΔΥΠΕάρχης αναφέρεται και σε άλλα θέματα, όπως...

Ερώτηση Προς την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την σοβαρή αδικία εις βάρος των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων.


Στο Δελτίο Τύπου της 05-04-2011 του Υπουργείου ανακοινώνονται οι επαναληπτικές Πανελλήνιες Εξετάσεις μόνο για τους μαθητές των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, αποκλείοντας τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, παραβιάζοντας την αρχή της ισονομίας και ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές, αρχή συνταγματικά κατοχυρωμένη. Αυτό το γεγονός έχει τεράστια σημασία αν λάβουμε υπόψη μας, πως στην επαγγελματική εκπαίδευση οι μαθητές που διεκδικούν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συνήθως φοιτούν με μεγάλο προσωπικό κόστος και με πενιχρά μέσα, αντιμετωπίζοντας και μια συνεχώς υποβαθμιζόμενη από την πολιτεία ΤΕΕ.

Μάνης Ηλίας Δημοτικός Σύμβουλος Σχοινούσας: Δεν μας κάνουν χάρη, επιδοτούνται γι’αυτές τους τις υπηρεσίες oι ακτοπλοϊκές εταιρίες

Ύστερα από διαμαρτυρίες  συντοπιτών μου και συζητήσεις που έκανα μαζί τους για τη στάση των ακτοπλοϊκών εταιριών και των ναυτικών πρακτόρων, σχετικά με την δωρεάν μετακίνησή τους από και προς την Νάξο, επίσης την έκπτωση που δικαιούνται 50% στην οικονομική θέση από και προς τον τόπο κατοικίας τους,  έκανα αναφορά στο Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών.
Η απάντηση  με αρ πρωτ . 3324.1.1/07/11 αναφέρει ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 438 και ΦΕΚ 643  οι μόνιμοι κάτοικοι νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων  δικαιούνται έκπτωση 50 % στην οικονομική θέση από και προς τον τόπο κατοικίας τους   π.χ. από Πειραιά για Σχοινούσα και αντίστροφα .
Επιπλέoν οι μόνιμοι κάτοικοι νησιών με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων, οι δημότες (εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους) και τα  προστατευόμενα  μέλη τους,  δικαιούνται μηδενικό εισιτήριο  από και προς τη Νάξο.

Δεν φεύγω από τον Άρειο Πάγο

Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα...
Είναι δικαστικό πρόβλημα.
Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς.
Όταν έχει κάποιος ένα πρόβλημα υγείας, δεν πηγαίνει στην πολεοδομία, για να του το λύσουν. Πηγαίνει στο νοσοκομείο, γιατί εκεί υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και οι "κατά τω νόμω και τη επιστήμη" κατάλληλες υποδομές για την επίτευξη του θετικού αποτελέσματος. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θα πρέπει και οι Έλληνες ν' αναζητήσουν τη λύση του προβλήματός τους στους "αρμοδίους" και όχι στους άσχετους. Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα δεν είναι θέμα πολιτικής. Θα ήταν τέτοιο, αν το χρέος ήταν πραγματικό και όχι προϊόν απάτης. Θα ήταν τέτοιο, αν ίσχυε η παγκάλεια ρήση τού …

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΟΝΤΟΥΜΠΑ

ΤΟ ΕΘΝΟΣ  ΕΘΝΙΚΟΥ  ΜΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

TO ΦIΛΩTI ΣΤΗΝ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ο 12ο παίχτη της ομάδας του Φιλωτίου
Στο 46' με Πεν ο Μ. Κοττάκης
ΟΦΟΡΙΚΟΥΕ κάνει το 1-1
 MEΓAΛH NIKH TO ΦIΛΩTI ME 2-1 TO Α.Ο.ΠAΓO ΣYPOY
Ο Α.Μ.Σ Φιλωτίου χωρίς τον τιμωρημένο προπονητή του Ηλία Ορφανό και τον επίσης τιμωρημένο αρχηγό της ομάδας Στέφανο Ψαρρά ,θέλοντας όμως περισσότερο την πολύτιμη νίκη παίζοντας με πάθος και αποφασιστικότητα κέρδισε ΠΑΝΑΞΙΑ με 2-1 τον Α.Ο Πάγου.
Η ομάδα της Νάξου εκμεταλλευόμενη την καυτή της έδρα και την βοήθεια των Φίλαθλων οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρόν στις εξέδρες του γηπέδου του Φιλωτίου, ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, και αποτελέσαν  τον 12ο παίχτη της ομάδας μας κατάφεραν να πάρουν το τρίτο εισιτήριο ανόδου, που οδηγεί στην Α΄ Κατηγορία Κυκλάδων. Στον αγωνιστικό τομέα ο Α.Ο Παγου αν και κατάφερε να προηγηθεί στο 32’ 0-1 με το Πρίντεζης Μ , ο Α.Μ.Σ Φιλωτίου σαφώς ανώτερο ανάτρεψε το εις βάρος του σκορ κάνοντας στο 46' Πεν του Κοττάκη Μ. – ΟΦΟΡΙΚΟΥΕ- το 1-1 και στο 75' το 2-1 με τον Μαρούλη Δ. . Για την ιστορία θυμιζουμε ότι ....