slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη με το Γενικά Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο

Τη Σύρο επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκος, όπου είχε συνάντηση με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη.

Ο κ. Σκάλκος συνοδευόμενος από τον κ. Λεονταρίτη επισκέφθηκε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου υπήρξε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή κλιμακίου της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό τον σχεδιασμό του νέου ΠΕΠ του Νοτίου Αιγαίου για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Ως γνωστόν, μετά από συστηματική προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής, το ύψος της χρηματοδότησης που εξασφαλίστηκε για το Νότιο Αιγαίο για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 θα φτάσει τα 285.400.000,00 ευρώ έναντι 154.000.000,00 ευρώ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Σε δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης τόνισε:


«Η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Περιφέρειά μας (ΕΣΠΑ 2021-2027) αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό πυλώνα πάνω στον οποίο θα στηρίξουμε τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό.

Το τέλος του 2021 βρήκε την Περιφέρειά μας πρώτη σε απορροφητικότητα.

Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το αρχικό ποσόν των 154.000.000,00 ευρώ και έχουμε εντάξει με αποφάσεις του Περιφερειάρχη 208 (διακόσια οκτώ) έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 254.000.000,00 ευρώ.

Η απόλυτη επιτυχία της Περιφερειακής Αρχής στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων αποτελεί εχέγγυο και για την επιτυχή διαχείριση του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Με πολλή δουλειά, σχέδιο και αγαστή συνεργασία με τον Α' Βαθμό Αυτοδιοίκησης, τους φορείς του Νοτίου Αιγαίου και τον ιδιωτικό τομέα θα συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας προσπάθεια διατηρώντας πάντα την Περιφέρειά μας στην κορυφή».

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ GRID TELECOM ΚΑΙ ISLALINK ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


ΣΥΜΦΩΝΙΑ GRID TELECOM ΚΑΙ ISLALINK ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2021


Η Grid Telecom και η Islalink ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας 25ετούς διάρκειας με αντικείμενο την επέκταση του επίγειου οπτικού δικτύου κορμού του υποβρυχίου καλωδίου IONIAN που συνδέει την Ιταλία και την Ελλάδα. Στην ελληνική πλευρά, το καλώδιο μήκους 320 χιλιομέτρων της Islalink θα συμπληρωθεί από δίκτυο οπτικών ινών 1.000 χλμ. της Grid Telecom, το οποίο συνδέει την Πρέβεζα με την Αθήνα και στη συνέχεια με τη Θεσσαλονίκη.

Δυναμική παρουσία της ΠΝΑΙ στο 120 Φεστιβάλ μελιού

 Δυναμική παρουσία της ΠΝΑΙ στο 12ο Φεστιβάλ μελιού

Στην Αθήνα θα μεταβεί ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, που είναι και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, για να δώσει το παρόν στο 12ο Φεστιβάλ Μελιού που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3-4-5 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Το Φεστιβάλ Μελιού θα πραγματοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή παραγωγών, ενώ οι παρουσίες επισκεπτών θα είναι περιορισμένες, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων covid19. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει και θα λειτουργήσει περίπτερο στο οποίο θα φιλοξενηθούν δείγματα που έχουν αποστείλει παραγωγοί μελισσοκόμοι των νησιών μας και θα εκπροσωπηθούν στον πανελλήνιο διαγωνισμό μελιού, ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα γαστρονομικές παρουσιάσεις με κύριο συστατικό το μέλι, όπως μελεκούνια, τηγανίτες, λουκουμάδες, λαδόπιτες κλπ.Φ

Παράλληλα, επίσης,  με τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ το ετήσιο συνέδριο της ελληνικής μελισσοκομίας, όπου θα παραστούν εκτός από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όλοι οι φορείς που ασχολούνται και στηρίζουν την μελισσοκομία. 

Αναχωρώντας για την Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Παρά την πανδημία και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα, που η Πολιτεία έχει θεσπίσει, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στο Φεστιβάλ φιλοδοξώντας να προβάλει και να αναδείξει το εξαιρετικό μέλι που παράγεται με πολύ μεράκι και κόπο από τους μελισσοκόμους παραγωγούς των νησιών μας, οι οποίοι χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την πλούσια χλωρίδα των νησιών. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας σε μία προσπάθεια στήριξης του νησιώτη μελισσοκόμου. Ήδη έχουν αποσταλεί πλέον των 500 δείγματα απ' όλη την Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύει την δυναμική του Φεστιβάλ».

Την αιγίδα της διοργάνωσης του 12ου Φεστιβάλ μελιού έχει αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Το Γραφείο Τύπου




--

Γραφείο Τύπου  Περιφέρειας Νοτίου  Αιγαίου

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100
email:press@pnai.gov.gr

Τηλ.: +30 2241 360662


Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού εκφράζουν ακραίους εθνικιστικούς κύκλους σε Αλβανία και Κόσοβο».

 

  

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης και σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αλβανίας με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού υπέρ της ενοποίησης Αλβανίας Κοσόβου κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ερώτηση του ο Έλληνας ευρωβουλευτής τονίζει ότι αυτές οι δηλώσεις δεν συμβάλλουν αφενός  στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων και παραπέμπουν αφετέρου σε ακραίους εθνικιστικούς και δήθεν αλυτρωτικούς κύκλους της Αλβανίας που ομιλούν για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας που θα εμπεριέχει όχι μόνο την ενοποίηση Αλβανίας Κοσόβου αλλά και τμήματα των Σκοπίων και ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας. Κάτι που δεν συνάδει ασφαλώς στις σχέσεις καλής γειτονίας.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

Εναρκτήρια κινηματογραφική προβολή για το Ετος Καμπανέλλη


 
Με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη στις 2 Δεκεμβρίου και την κήρυξη από το Υπουργείο Πολιτισμού του έτους 2022 ως Έτους Καμπανέλλη, ο, Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων με την κινηματογραφική προβολή της ταινίας "Το κανόνι και τ΄αηδόνι", καθώς και την προβολή του Ντοκιμαντέρ "Η ιστορία των χρόνων μου".

Νίκος Συρμαλένιος: «Οι στρατηγικές επενδύσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ δεν υπακούουν στο συνολικό σχεδιασμό βιώσιμης ανάπτυξης και ούτε εντάσσονται σε συγκεκριμένο χωροταξικό σχεδιασμό»

  

 

 

Ομιλία του βουλευτή στην Ολομέλεια της Βουλής

 

Οι επενδύσεις όπως τις επιθυμεί η κυβέρνηση της ΝΔ και όπως τις νομοθετεί το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή, δεν υπακούουν ούτε στο συνολικό σχεδιασμό βιώσιμης ανάπτυξης ούτε φυσικά εντάσσονται σε συγκεκριμένο χωροταξικό πλαίσιο, τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις και δημιουργία πλαισίου για τις εταιρείες τεχνοβλαστούς».

Ο Νίκος Συρμαλένιοςέκανε ειδική αναφορά στις Κυκλάδες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο επίκεντρο των λεγόμενων στρατηγικών επενδυτών, οι οποίοι φυσικά επιβουλεύονται το εξαιρετικό, φυσικό και θαλάσσιο περιβάλλον. Μέσα από αυτό το περιβάλλον, όπως τόνισε, οι επιχειρήσεις αυτές θέλουν να φτιάξουν επενδύσεις και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους αδιαφορώντας για τα ευαίσθητα, μικρά γεωγραφικά οικοσυστήματα αυτών των νησιών.

 

Ακολουθεί η πλήρης ομιλία του Νίκου Συρμαλένιου:

«Ποδηλατάδα 2021» για κάθε ηλικία


  Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ Α.Ο. θα πραγματοποιήσουν «Ποδηλατάδα» (διαδρομή με το ποδήλατο), την Κυριακή  5 Δεκεμβρίου 2021.

Στην ποδηλατάδα μπορούν να συμμετάσχουν ποδηλάτες κάθε ηλικίας. 

Θα γίνουν δύο διαδρομές:  

Παρουσία Μηνά Λυριστη στην στην έκθεση Xenia 2021

Παρευρέθηκα τις προηγούμενες μέρες στην έκθεση Xenia 2021.
Από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου, στο Metropolitan Expo, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας εκθέτες παρουσίασαν τις υπηρεσίες τους σχετικά με νέες τεχνολογίες και εξοπλισμό για ξενοδοχεία και εστιατόρια, παροχή υπηρεσιών ξενοδοχείων και εστιατορίων, επιλογές ανακαίνισης αλλά και λοιπές υποκατηγορίες των παραπάνω.

Κατά τη γνώμη μου, το πλέον ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης ήταν η κατηγορία "Greek breakfast - ελληνικό πρωινό», στα περίπτερα τις οποίας παρουσιάστηκε πλειάδα επιλογών με βάση αγαθά από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μάλιστα, μερίμνησε για την παρουσίαση τοπικών προϊόντων, μισθώνοντας δικό της περίπτερο.

Κοροναϊός: Σε κατάσταση πολιορκίας τα νοσοκομεία - Τι δείχνουν οι αριθμοί της πανδημίας


Βασίλης Βενιζέλος
Οι αριθμοί και τα επίσημα δεδομένα δείχνουν ότι η κατάσταση πλέον στο μέτωπο της πανδημίας είναι οριακήΜε µια πολύ τολµηρή όσο και αξιοσηµείωτα γενναία δήλωση εκ µέρους του Γερµανού υπουργού Υγείας, Γιενς Σπαν, ξεκίνησε η περασµένη εβδοµάδα. Σύµφωνα µε τον Γερµανό κυβερνητικό αξιωµατούχο, «µετά τον φετινό χειµώνα, ο καθένας µας θα είναι είτε εµβολιασµένος είτε ιαθείς είτε νεκρός»...

«Ναι» από ΚΙΝΑΛ στην απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60

Parapolitika Newsroom
Όπως αναφέρει ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, «η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα»Στηρίζει το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών έναντι μηνιαίου προστίμου 100 ευρώ το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά το μέτρο ως μέτρο που έρχεται με καθυστέρηση και αφού η ως τώρα πορεία του εμβολιασμού φάνηκε αναποτελεσματική.
Όπως αναφέρει ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, «η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα» και προσθέτει: