slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΒΡΟΥΤΣΗΣ : ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣΗ ανικανότητα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δυστυχως δεν εξαντλειται μόνο στην ανάπτυξη της οικονομιας! Την πληρώνουν περισσότερο οι αδύνατοι & φτωχοί!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΔ


Γ. Χατζημάρκος: «Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιτεύχθηκε το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Α΄ και Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης, πανελλαδικά»

Ο Περιφερειάρχης στο ετήσιο συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Αυτοί είναι οι «εκλεκτοί» της ΝΔ για τους δήμους της Αττικής (Ονόματα)


 


Συνολικά 34 µικρούς «πονοκεφάλους» έχει η Νέα ∆ηµοκρατία στην Αττική, όσοι και οι δήµοι της Β’ Αθηνών, που από τις επόµενες εθνικές εκλογές σπάει σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Σχεδόν σε κάθε δήµο, δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι διεκδικούν το «γαλάζιο» χρίσµα για τη δηµαρχία, έστω και αν γνωρίζουν ότι επισήµως η Πειραιώς δεν θα στηρίξει καµία υποψηφιότητα σε δήµους, πέραν των µεγάλων της χώρας.

Ωστόσο, η επιτροπή εκλογικού αγώνα της Νέας ∆ηµοκρατίας (Ν. Κακλαµάνης, Λ. Αυγενάκης, Κ. Τσιάρας, Μ. Βορίδης, Γ. Γεωργαντάς, Τ. Θεοδωρικάκος, Σ. Πέτσας, Θ. Νέζης, Τ. Γαϊτάνης, Μ. Σταυριανουδάκης, Κ. Τζανακούλης) προσπαθεί εδώ και καιρό να παρέµβει «πυροσβεστικά» σε δήµους όπου υπάρχει µεγάλη ένταση µεταξύ των νεοδηµοκρατών, να στηρίξει έστω και άτυπα υποψήφιους δηµάρχους και να αποτρέψει µε ήπιο τρόπο άλλους από το να είναι υποψήφιοι.

Σήµερα, περίπου έξι µήνες πριν από τις δηµοτικές εκλογές, οι ακόλουθοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να λάβουν, ανεπίσηµα, τις «ευλογίες» της Νέας ∆ηµοκρατίας για να διεκδικήσουν τη δηµαρχία.

Δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Νέζου «Μαγειρεύοντας στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες»

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

Σε μία αίθουσα κατάμεστη (και με το κέφι να… ξεχειλίζει!) παρουσιάστηκε, τη Δευτέρα 19/11 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το βιβλίο του Χρήστου Νέζου, «Μαγειρεύοντας στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες» (το οποίο ήδη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανός-Oceanos Publications)! 
Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος του Alpha, Ελένη Λαζάρου. Αφού προλόγισαν η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και η Εκδότρια των

Μαθητές από τον Άγιο Αρσένιο Νάξου στον Αρχιεπίσκοπο. Τους έδωσε συμβουλές ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ

Σχολείο από τον Άγιο Αρσένιο, φωτογραφίες:
 Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκαν σήμερα μαθητές της ΣΤ' τάξης του δημοτικού σχολείου Αγίου Αρσενίου Νάξου, με την επιθυμία να συνομιλήσουν μαζί του.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τους καλωσόρισε, ενδιαφέρθηκε να μάθει για τις δραστηριότητες του σχολείου, αλλά και τους συμβούλευσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση του Διαδικτύου και να αξιοποιούν εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Τέλος, τους ευχήθηκε υπομονή, υγεία και όρεξη για δουλειά.

Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις εξελίξεις της επικαιρότητας


 Α. Για τη συμφωνία Αρχιεπισκόπου – Τσίπρα
Από την αρχή και χωρίς δεύτερη σκέψη η Ν.Δ. επισήμανε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι δεν έχει καμία αντίρρηση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Άλλωστε η ΝΔ ξεκίνησε το 2013 την προσπάθεια αξιοποίησης των ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία, αλλά διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο που είπε, επίσης από την αρχή, είναι ότι διαφωνεί απόλυτα με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε προβλέψει την ένταξη των κληρικών στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και είχε διασφαλίσει πλήρως τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους. Η απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει 10.000 κληρικούς και τις οικογένειές τους σε καθεστώς ανασφάλειας μόνο και μόνο για να ισχυρίζεται ότι δημιουργείται δήθεν δημοσιονομικός χώρος και να υπόσχεται προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα, είναι απαράδεκτη.

Βρούτσης-Σταϊκούρας : «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξηλώνουν τον νόμο Κατρούγκαλου και παραδέχονται ύστερα από 2,5 χρόνια τις καταστροφικές επιπτώσεις του»

 

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τα στοιχεία του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού 2019, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Γιώργος Χατζημάρκος για την ακτοπλοΐα στο Νότιο Αιγαίο : «Οι χρηματοδοτήσεις είναι σαν μονό σεντόνι σε διπλό κρεβάτι".

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, σε ημερίδα για την ακτοπλοΐα , στη Σύρο


Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί επιτέλους το Νότιο Αιγαίο με όρους ισονομίας και δικαιοσύνης, όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις στον τομέα των μεταφορών, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την παρέμβασή του  στην ημερίδα «Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου» , την οποία διοργάνωσε η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου σήμερα στην Ερμούπολη.

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ