slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δήλωση (on camera) του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα
 Ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει σχέδιο και αξιοπιστία, διχάζει αντί να ενώνει – Οι πολίτες να απορρίψουν το διχασμό, όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος απέναντι στην πανδημία

Δυστυχώς η πανδημία χτυπάει για άλλη μια φορά την πόρτα μας.

Παρότι για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ο κ. Μητσοτάκης πανηγύρισε το τέλος της και μας διαβεβαίωνε ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι για την ελευθερία, η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε πάλι στη λεωφόρο της αγωνίας.

Η Κατερίνα Μονογυιού στις Μικρές Κυκλάδες για την ενίσχυση των υποδομών τους


Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα , στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στα νησιά των Κυκλάδων, επισκέφτηκε την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και το Κουφονήσι.

Η βουλευτής κ. Μονογυιού παρευρέθηκε στον 3ο αγώνα δρόμου «Τρέχω/Ανακαλύπτω την Ηρακλειά» . Η κ. Μονογυιού έδωσε την εκκίνηση του αγώνα, σκοπός του οποίου είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με το φυσικό περιβάλλον και να γνωρίσουν τις ομορφιές του

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δήλωση on camera Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστου Σπίρτζη - Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών

 

Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών

Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύψεις που περιλαμβάνουν δύο ενότητες θεμάτων.

Η πρώτη σχετίζεται με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη θέση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αποδεικνύεται ότι ο μόνος σαμποτέρ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το επιτελικό παρακράτος που έχει δομηθεί.

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: ​«Τέσσερα ερωτήματα για τον κ. Χαρδαλιά και ένα για τον κ. Μητσοτάκη που τον καλύπτει»

 


Έχει περάσει μία μέρα και ο κ. Χαρδαλιάς βγάζει την ουρά του απέξω, εκτοξεύει απειλές αλλά δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας:

1. Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;

2. Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;

3. Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ

Γιώργος Χατζημάρκος: «Κάθε ευρώ ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας, έπιασε τόπο. Στην Υγεία, πρωτίστως»

 

Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Σύρου, δαπάνης 1,77 εκατ. ευρώ και ενίσχυση του προσωπικού με 27 άτομα, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

 

 

Το Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη και τον Αντιπεριφερειάρχη μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων, Μάρκο Δαδάο.


Ο Περιφερειάρχης και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Μιχάλη Ζουλουφό, επισκέφθηκαν τους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος όπου έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που προσφάτως απέκτησε το Νοσοκομείο και τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», ένα μεγάλο μέρος του οποίου κατευθύνθηκε στην ενίσχυση των δομών υγείας στο Νότιο Αιγαίο, τόσο κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19 όσο και πριν από αυτήν.

Το συνολικό ύψος της δαπάνης για τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Σύρου, ανέρχεται σε 1.774.000,00 ευρώ, ενώ επιπλέον η Περιφέρεια, με ευρωπαϊκούς πόρους καλύπτει και την δαπάνη μισθοδοσίας 27 εργαζομένων, 2 γιατρών και 25 ατόμων νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού για τον χειρισμό των μηχανημάτων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση  των δομών υγείας με το απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους προσωπικό, καθώς οι ανάγκες αυξήθηκαν κατακόρυφα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, λόγω του κορωνοϊού SARS-CoV-2. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια  μεγάλου αριθμού σύγχρονων μηχανημάτων  έγινε στο πλαίσιο της επείγουσας προμήθειας εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς απόφαση της Περιφερειακής Αρχής ήταν να μετατραπεί η υγειονομική κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία για την θωράκιση των δομών υγείας στα νησιά, παράμετρος καθοριστική για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών σε μια πρωτοφανώς δύσκολη περίοδο.

Συγκεκριμένα, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», το Νοσοκομείο της Σύρου ενισχύθηκε με τα παρακάτω μηχανήματα:

 

 • Τράπεζα Γενικής Χειρουργικής

 • Πλήρες λαπαροσκοπικό σύστημα

 • Φορητό ακτινοσκοπικό C-ARM

 • Τομογραφία οπτικού νεύρου OCT 

 • Laser λιθοτριψίας HOLMIUM – YAG

 • Προμήθεια 2 Διαγνωστικών σταθμών εργασίας ακτινολογικού

 • Προμήθεια ενός πλήρους οδοντιατρικού συγκροτήματος

 • Προμήθεια και εγκατάσταση ενός Ακτινογραφικού συγκροτήματος ψηφιακού, DR (με ανάρτηση οροφής)

 • Προμήθεια Κλιβάνου Θερμοευαισθητων Υλικών

 • Φορητή και τροχήλατη μονάδα αντιστροφής όσμωσης - Επέκταση συστημάτων και συσκευών όσμωσης για την διασφάλιση της σωστής και απρόσκοπτης λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ΓΝ-Σύρου

 • Αναβάθμιση υπολογιστικών και πληροφοριακών συστημάτων υποστήριξης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

 

Στο πλαίσιο της επείγουσας προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού SARS-CoV-2 το Νοσοκομείο Σύρου εξοπλίστηκε με:

 

 • Μόνιτορ μεταφοράς, ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτροκαρδιογράφων

 • Απινιδωτή και αναλυτές αερίων αίματος

 • Αναπνευστήρα μεταφοράς

 • Αυτόματα πιεσόμετρα αναφοράς

 • Αντλία έγχυσης φαρμάκων

 • Σύστημα βίντεο λαρυγγοσκοπίου δύσκολης διασωλήνωσης

 • Φορητό βίντεο λαρυγγοσκοπίου

 • Φορητά οξύμετρα με αισθητήρες για όλες τις παιδιατρικές ηλικίες

 • Οξύμετρα μεταφοράς δακτύλου

 • CRAP & HOOD BOX 

 • Μίνι φορητό αναπνευστήρας βρεφών

 • Βηματοδότη εξωτερικό διαφλέβιο

 • Ουρολογικό εξοπλισμό

 • Φορητό απεικονιστικό σύστημα υπέρηχων τσέπης

 • Συσκευή αυτόματων θωρακικών συμπιέσεων

 • Κλίνη ανάνηψης νεογνών

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:

 

«Ο τομέας της υγείας σε μια πολυνησιακή Περιφέρεια όπως είναι το Νότιο Αιγαίο, δεν είναι μόνο εξαιρετικά κρίσιμος, λόγω των συνθηκών που διαμορφώνει η νησιωτικότητα. Για τον ίδιο λόγο, είναι και απαιτητικός. Ουδέποτε διστάσαμε μπροστά σε νέες, τολμηρές  νομοθετικές πρωτοβουλίες τις οποίες προτείναμε για να δώσουμε λύσεις, ακόμα και όταν αυτές ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Ουδέποτε διστάσαμε να επενδύσουμε στην υγεία μεγάλο μέρος ευρωπαϊκών και ίδιων πόρων, για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας που έχουν ανάγκη οι νησιώτες μας. Με αυτό ως γνώμονα, επιλέξαμε να δούμε στην υγειονομική κρίση της πανδημίας, την ευκαιρία να καλύψουμε ελλείψεις δεκαετιών και να δώσουμε στα Νοσοκομεία των νησιών μας τη δυνατότητα να παρέχουν στους νησιώτες υπηρεσίες υγείας που δεν υστερούν σε τίποτα από τα νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας. Όχι μόνο τα εφοδιάσαμε με ό,τι πιο σύγχρονο στον τομέα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά συμβάλαμε και στην ενίσχυση του προσωπικού, καλύπτοντας το κόστος μισθοδοσίας, μεγάλου αριθμού εργαζομένων. Σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας  την 2η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου, η Περιφέρεια είναι πάντα παρούσα, έτοιμη να συνδράμει, για ένα ακόμα πιο αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας, με λύσεις για ό,τι αποτελεί πηγή αγωνίας για τους νησιώτες».  

 

 

 


Το Γραφείο Τύπου
 

 

 

 

 

Στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών στην Πάρο και την Αντίπαρο το καλοκαίρι του 2021, για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ασφαλείας

Νίκος Συρμαλένιος

Στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών στην Πάρο και την Αντίπαρο το καλοκαίρι του 2021, για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ασφαλείας

Jul.7,2021

Οι βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος και Ανδρέας Ξανθός κατέθεσαν αναφορά την επιστολή του Επάρχου Πάρου-Αντιπάρου, Κωνσταντίνου Μπιζά, με θέμα την ανάγκη στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών στην Πάρο και στην Αντίπαρο το καλοκαίρι του 2021, για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ασφαλείας. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι και την φετινή περίοδο ιδιαίτερα το διάστημα 15 Ιουλίου – 20 Αυγούστου 2021, στην Πάρο και την Αντίπαρο θα υπάρχουν χιλιάδες νέοι που έρχονται για διακοπές και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι και ζητείται να υπάρξει αυστηρός έλεγχος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα κέντρα διασκέδασης, στις πλατείες, στα μέσα μεταφοράς ( πλοία, λεωφορεία ) κλπ. Καθώς η οικονομία της Πάρου, της Αντιπάρου και των υπόλοιπων νησιών εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από τον τουρισμό, ζητείται να αποτραπεί οποιαδήποτε νέο lockdown που θα δημιουργήσει τεράστιες συνέπειες στην οικονομία και στην κοινωνία.

Επισυνάπτονται τα σχετικάέγγραφα.

2021-07-05 Συρμαλένιος -Ξανθός ΠΑΡΟΣ

ΕΠΑΡΧΟΣ_ΠΑΡΟΥ

Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων Νάξου για την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΔΔΗΕ

 

Απαγόρευση διακοπής ρεύματος στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες και επανασύνδεση σε όλους όσοι αδυνατούν να πληρώσουν , απαίτησε αντιπροσωπεία εργαζομένων και συνταξιούχων με παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΔΔΗΕ Νάξου, με αφορμή τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε σπίτι στη Βίβλο Νάξου, όπου διαμένει ηλικιωμένη με καρδιολογικά προβλήματα.


 Η επιτροπή συνάντησε την απαράδεκτη στάση του προϊσταμένου της ΔΕΔΔΗΕ, που ακολούθησε την τακτική αποποίησης των ευθυνών παραπέμποντας στην ΔΕΗ, λέγοντας ότι αυτοί εκτελούν εντολές και απείλησε ότι αν δεν απομακρυνόταν η αντιπροσωπεία, θα καλέσει την αστυνομία!!


 Αυτό το περιστατικό, όπως και πολλά που είναι προγραμματισμένα, είναι αποτέλεσμα της «περίφημης» απελευθέρωσης της ενέργειας, που την καθιστά εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό.


 Η δικαιολογία που δίνει η ΔΕΗ για την χωρίς προειδοποίηση διακοπή ρεύματος, με ότι αυτό σημαίνει, είναι ότι έχουν γίνει συστάσεις για διακανονισμό και την πληρωμή με δόσεις. Μόνο που και αυτή η λύση είναι αδύνατο να αξιοποιηθεί, καθώς ζητείται να δοθεί ένα σημαντικό ποσό αρχικά, που οι περισσότεροι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν, είτε το ύψος των δόσεων είναι επίσης αποτρεπτικό με δεδομένο τα χαμηλά εισοδήματα και μεροκάματα.


 Επισημαίνουμε ότι η ΔΕΗ προχωρά σε πολλές διακοπές ρεύματος, εν μέσω πανδημίας, όπου η εργατική-λαϊκή οικογένεια είναι αντιμέτωπη με την ανεργία, την αδυναμία αποπληρωμής χρεών και κάλυψης βασικών αναγκών επιβίωσης.


 Καλούμε τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες, να οργανώσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν έμπρακτα τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, όχι μόνο σε ότι αφορά στο ρεύμα, αλλά σε κάθε λαϊκή ανάγκη.Νάξος, 7-7-2021 


Κατερίνα Μονογυιού: 2 χρόνια από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολιτικά κυρίαρχη.

  


Τα τεράστια προβλήματα που παρέλαβε η Ν.Δ. μετά από τεσσεράμισι
χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να αντιμετωπισθούν άμεσα και
να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας και της ανάπτυξης της χώρας.
Η νέα κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει πολλά ανοικτά μέτωπα, μεταξύ
άλλων τα ελληνοτουρκικά, συνέπειες της οικονομικής κρίσης ,την κρίση

Στη Σαντορίνη για το διήμερο συνέδριο οινοτουρισμού ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος ΛεονταρίτηςΤη Σαντορίνη επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο διήμερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Ιουλίου και ήταν αφιερωμένο στον ελληνικό οινοτουρισμό.


Το συνέδριο οργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού με μέριμνα της αρμόδιας Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Θήρας.