slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ μάρτυρας κατηγορίας κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Ο αποτειχισμένος κληρικός της Μητροπόλεως Φλωρίνης Μάξιμος Καραβάς εξέδωσε μία πανταχούσα υπέρ του προέδρου του κόμματος ΝΙΚΗ Δημητρίου Νατσιού, θεωρώντας ότι αδίκως ασκείται κριτική από «χριστιανούς» στον «αγωνιστή δάσκαλο», όταν αυτοί που θα μας κυβερνήσουν θα «ξεπουλήσουν ό,τι απέμεινε ακόμη απούλητο εις την δύσμοιρη πατρίδα».

Το ενδιαφέρον όμως είναι το δεύτερο σκέλος της πανταχούσας του αποτειχισμένου κληρικού:

Tσίπρας – Τεμπονέρας: Τα κρυφά ραντεβού, το «δαχτυλίδι» και τα... νεύρα των «δελφίνων»


Ο γνωστός εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας, αποτελεί το «next big thing» στην Κουμουνδούρου -με ό,τι σημαίνει αυτό σε μία φάση που η «διαδοχολογία» δίνει και παίρνει σε όλα τα «πηγαδάκια».
Ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει μπει με ορμητικό τρόπο στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει εκτιναχθεί στην κομματική επετηρίδα ήδη από την εποχή που, χωρίς να «παίζει» με συγκεκριμένες τάσεις και συστήματα, «έσκισε» στις αρχαιρεσίες για την Κεντρική Επιτροπή και τα υπόλοιπα κομματικά όργανα. Τότε ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να τον προσεγγίζει και να οικοδομεί μαζί του μία σχέση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την παρακάμερα της εσωκομματικής «κουζίνας» της Κουμουνδούρου.

📺Επικεφαλής της Frontex: Οι Έλληνες έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές (video)


Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση στο λιμεναρχείο της Καλαμάτας, καθώς μέχρι στιγμής 8 άτομα έχουν περάσει από την προανακριτική διαδικασία ως ύποπτοι για την παράνομη μεταφορά των δεκάδων μεταναστών με αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αιγύπτιους που φέρονται ως ύποπτοι για διακίνηση.

Σκυλακάκης: Παραλάβαμε το χρέος στο 180% του ποσοστού του ΑΕΠ και φέτος θα πάει στο 160%

Παραλάβαμε το χρέος στο 180% του ποσοστού του ΑΕΠ, πέρυσι έφτασε στο 171% και φέτος θα πάει στο 160%, πρόκειται για τεράστιες μειώσεις του χρέους», τόνισε σήμερα ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, πως η δυνατότητα της οικονομίας να αποπληρώνει το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σκυλακάκης για πρωτογενές πλεόνασμα

Γ. Βλασερός: Επίσκεψη σε Σαντορίνη και Νάξο

Τον δεύτερο γύρο της προεκλογικής του εκστρατείας πραγματοποίησε ο Γιάννης Βλασερός ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων και με την ιδιότητα αυτή επισκέφθηκε τα νησιά της Νάξου και Σαντορίνης.

Η δραστηριότητα του αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να καταστεί αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση και παράλληλα να καταλάβει μια έδρα στη Βουλή για τον Νομό.

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Στέφανου Λιόφαγου




Την υποψηφιότητα του Στέφανου Λιόφαγου στο πλευρό του Μανώλη Πολυκρέτη, για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ανακοινώνει η παράταξη «Αξίζουμε καλύτερα». 


Ο Στέφανος Λιόφαγος στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Μανώλη Πολυκρέτη αναφέρει:

Υποψήφια με τον Γιώργο Χατζημάρκο η Κατερίνα Αρτέμη από την Ίο


Την υποψηφιότητα της Κατερίνας Αρτέμη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας.

 

Η κ. Αρτέμη, επιχειρηματίας και ενεργό μέλος της κοινωνίας των Ιητών με δράση στους τομείς του αθλητισμού, τουρισμού και παιδείας κυρίως, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί για δεύτερη φορά με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

Δήλωση της Κατερίνας Μονογυιού για τραγικό ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου

«Το τραγικό ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου μας έχει συγκλονίσει και η απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών μας γεμίζει με τεράστια θλίψη. Το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική και διεθνή συνεργασία με σκοπό να μπει τέλος στα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την απελπισία και δεν σέβονται ούτε στο ελάχιστο την αξία της ανθρώπινης ζωής.»

Συνάντηση υποψήφιου Δήμαρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Πολυκρέτη με το ΔΣ του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου "Τα Φανάρια"

 Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Φανάρια» (τον πρόεδρο Μανώλη Γεροντή και τα μέλη Γαλήνη Μπαρδάνη, Δημήτρη Κριμιτζά, Μανώλη Πρωτονοτάριο και Γιάννη Μπαρδάνη), συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης και στελέχη της παράταξής του «Αξίζουμε καλύτερα», στο πλαίσιο συναντήσεων και επαφών με φορείς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και τέθηκαν προβλήματα και θέματα που απασχολούν το Σύλλογο και αφορούν την Κοινότητα Απεράθου.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Γιάννης Μπαρδάνης έθεσε τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου που αφορούν τα παρακάτω ζητήματα: 

Στη σκιά της τραγωδίας του ναυαγίου της Πύλου συνεχίζεται η περιοδεία του Νίκου Συρμαλένιου σε νησιά των Κυκλάδων- Τήνος και Πάρος οι πρόσφατοι σταθμοί


Ανάμεσα σε μια αμείλικτη πραγματικότητα όπου αναφύονται τραγωδίες όπως αυτή ανοικτά της Πύλου με τους μέχρι χθες 79 νεκρούς, συνεχίστηκαν οι περιοδείες του Νίκου Συρμαλένιου.

Πεζοδρόμηση στην χερσαία ζώνη της πόλης


Σε εφαρμογή αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, από
σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 η παραλιακή οδός Π. Πρωτοπαπαδάκη θα πεζοδρομείται κατά τις
βραδινές ώρες και συνεπώς θα διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, καθημερινά από τις 20:00
έως τις 5:00 το πρωί.
Ειδικότερα, τα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι τα εξής:

«Επί Κοτζιά άνθισε η διαφθορά στο ΥΠΕΞ» – «90 υποθέσεις έστειλα στα Δικαστήρια» Υστερόγραφο: έχω όλα τα ντοκουμέντα”.



Άγρια κόντρα Αϋφαντή – Κοτζιά



Ακάθεκτοι συνεχίζουν την αντιπαράθεση ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και πρέσβης (ΠΥΑ) επί τιμή, Γιώργος Αϋφαντής, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά… Εγκαλώντας ο πρώτος τον δεύτερο για ψεύδη αναφορικά με τα περί κυκλώματος εμπορίας βίζας στην ελληνική πρεσβεία της Τεχεράνης, το 2016.

Ο κ. Αϋφαντής, για την οποίο στην Κουμουνδούρου λένε ότι έχει «προσωπική ατζέντα», εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς έχασε δυο ευκαιρίες: Α) να σιωπήσει, Β) να πει την αλήθεια, για τους λόγους που μου άσκησε πειθαρχική δίωξη όταν αποκάλυψα χρυσοφόρο κύκλωμα εμπορίας βίζας στην Ελληνική Πρεσβεία Τεχεράνης. Επέλεξε να ψεύδεται ασύστολα:

Ψέμμα πρώτο: Η “έντιμη διοικητική υπάλληλος” της Πρεσβείας Τεχεράνης, την οποία επικαλείται ο Υπουργός Κοτζιάς ήταν στην πραγματικότητα σημαντικό στέλεχος του κυκλώματος. Την κατήγγειλα ταυτόχρονα με τον προϊστάμενό της Ιωάννη-Σπυρίδωνα Λούζη με συντριπτικά στοιχεία. Αν είχε τελεσφορήσει η Εισαγγελική ανάκριση θα ήταν μαζί του κατηγορούμενη στο εδώλιο. Αυτή είσήγαγε τα προδήλως πλαστά στοιχεία στο ηλεκτρονικά σύστημα Σένγκεν για τις βίζες που παράνομα ενέκρινε και πούλαγε ο προϊστάμενος της Λούζης επί δύο ολόκληρα έτη (από τα τρία που λειτουργούσε το κύκλωμα) πριν φθάσω εγώ στην Τεχεράνη!

Ο Υπουργός Κοτζιάς επέλεξε να μην την παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο πού απέλυσε τον συνεργό της. Αντίθετα, την χρησιμοποίησε ως βασική μάρτυρα κατηγορίας εναντίον μου ενώπιον του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο οποίο παρέπεμψε εμένα μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος. Η μαρτυρία της κρίθηκε διάτρητη και αναξιόπιστη από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μαζί με το πόρισμα του Πρέσβυ Γεωργακέλου που παρήγγειλε επί μέτρω ο Υπουργός Κοτζιάς. Γι’ αυτό και αθωώθηκα πανηγυρικά από το Ανώτατο Πειθαρχικό, το οποίο εξέτασε διεξοδικά την υπόθεσή μου επί δύο έτη, ερευνώντας πλέον το ίδιο πρωτογενώς τα πραγματικά περιστατικά!

Ψέμμα δεύτερο: ο Υπουργός Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι “έφερε με συνοδεία φρουράς” την “έντιμη” διοικητική υπάλληλο στην Αθήνα από την Τεχεράνη. Είναι χονδροειδέστατο ψέμα! Ας δώσει στη δημοσιότητα τα παραστατικά μετακίνησης… φρουράς στην Τεχεράνη ο τερατολόγος Κοτζιάς! Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω επισκέφθηκε κατά την άδειά της στην Αθήνα στενή συνεργάτιδα του Υπουργού Κοτζιά, προκειμένου να απολογηθεί επειδή, μετά τις αλλαγές προσώπων και διαδικασιών που έκανα ήδη τον πρώτο μήνα της θητείας μου στην Πρεσβεία Τεχεράνης, τα έσοδα από λαθρεμπόριο βίζας εξανεμίσθηκαν και για τους εν Αθήναις παραλήπτες!

Ψέμμα τρίτο: ο Υπουργός Κοτζιάς έστειλε κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΞ 90 υποθέσεις στα δικαστήρια και καταδικασθηκαν οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι. Ακόμη και σήμερα τα δικαστήρια αθωώνουν μαζικά αθώα θύματα από το πογκρόμ διώξεων και τρομοκρατίας που είχε εξαπολύσει, ως μέθοδο διοίκησης ο Κοτζιάς στο ΥΠΕΞ με την ανάληψη των καθηκόντων του. Σαν νέος Βισίνσκυ, εμπνέεται από τις σταλινικές δίκες της Μόσχας! Γι’ αυτόν έχει σημασία ότι άσκησε δίωξη, όχι η πανηγυρικά αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Στην Αθήνα όμως τα δικαστήρια αθωώνουν υπαλλήλους του Υπουργείου που είχε παραπέμψει ο Κοτζιάς, “λεπτομέρεια” που αποσιωπά!

Ψέμμα τέταρτο: Ο Υπουργός Κοτζιάς μας λέει ότι ενημέρωσε πρώτος την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου και της ζήτησε να στείλει Εισαγγελέα στην Τεχεράνη. Τον προκαλώ να δημοσιεύσει το έγγραφο να δούμε ποιός ζήτησε πότε και τί. Μετά θα δημοσιεύσω και εγώ.

Καί μιά αλήθεια: Στο ΥΠΕΞ επί Κοτζιά άνθισε η διαφθορά από το λαθρεμπόριο βίζας. Του είναι κομμάτι δύσκολο του Υπουργού Κοτζιά να πεί την αλήθεια, γι’ αυτό την λέω και την ξαναλέω εγώ.

Γιώργος Αϋφαντής, Πρέσβυς (ΠΥΑ΄) επί τιμή.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντώντας στον Αϋφαντή για το κύκλωμα με τις βίζες στην πρεσβεία της Τεχεράνης αναφέρει ότι

έστειλε πάνω από 90 υποθέσεις στα δικαστήρια.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Κοτζιά έχει ως εξής: “Όλοι γνωρίζουν ότι όσο ήμουν Υπουργός Εξωτερικών έστειλα πάνω από 90 υποθέσεις στα δικαστήρια και υπήρξαν πολλαπλές καταδίκες ακόμα και φυλάκιση επίορκων υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών που κάναν παράνομες πράξεις, όπως με πώληση βίζας. Όλοι γνωρίζουν ότι μετά από συστηματική δουλειά βρήκα στο εξωτερικό σε διάφορους παράνομους λογαριασμούς σαράντα εκατομμύρια ευρώ να λιμνάζουν και με ενέργειές μου επιστράφηκαν στο Ελληνικό δημόσιο, γεγονός που προκάλεσε την έχθρα γνωστών κύκλων που δρουν παρακρατικά και οι οποίοι μου επιτίθενται συνεχώς και μανιωδώς.

Μια από αυτές τις βρόμικες περιπτώσεις ήταν και τα όσα συμβαίνανε στην πρεσβεία της Τεχεράνης στην οποία πρεσβευτής ήταν μετά από συμφωνία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης Σαμαρά το σημερινό πουλέν των μέσων ενημέρωσης της ΝΔ, ο οποίος με θράσος και χωρίς ντροπή ψεύδεται εφ’ όλης της ύλης.

Η ιστορία άρχισε όταν στο γραφείο μου ήρθε καταγγελία για παράνομη πώληση βίζας από μια έντιμη τρομοκρατημένη διοικητική υπάλληλο της πρεσβείας της Τεχεράνης και την οποία αναγκαστήκαμε να φέρουμε στην Αθήνα συνοδεία φρουράς ώστε να νοιώσει ασφαλής και να μπορέσει να καταθέσει. Μετά την κατάθεσή της, ζήτησα και μου έρχονταν αντίγραφα από όλες τις βίζες που εξέδιδε το προξενείο της Τεχεράνης. Εντόπισα πάνω από 400 παράνομες ειδικές βίζες (!) που στέλνονταν σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Κεφαλονιά που ήταν το γραφείο του αδελφού του Προξένου. Την υπόθεση την έστειλα ως γνωστό στο Πειθαρχικό και αυτός ο διπλωμάτης εκδιώχθηκε παντελώς από το Υπουργείο, ενώ η ποινική δίωξη «εξαφανίστηκε» μετά την παραίτησή μου από το Υπουργείο.

Άμεσα έστειλα τότε στον Πρεσβευτή στην Τεχεράνη μήνυμα να πάρει τα μέτρα του έναντι του προξένου του. Με τηλεγράφημα ειδικού χειρισμού το πουλέν των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής μου απάντησε ότι δεν υπήρχε ζήτημα διότι είχε εξετάσει, ως υποστήριζε, «μία προς μία τις βίζες και είναι καθαρές»!

Χωρίς χρονοτριβή απευθύνθηκα στην τότε εισαγγελία διαφθοράς προκειμένου να στείλει για πρώτη φορά στην ιστορία του Υπουργείου εισαγγελέα σε πρεσβεία, στην Τεχεράνη, και να εξετάσει την υπόθεση σε συνδυασμό με τον Πρεσβευτή κ. Γεωργακέλο στον οποίο είχε ανατεθεί το πειθαρχικό. Η έκθεση του ήταν καταπέλτης και στη βάση αυτή στάλθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Πειθαρχικό.

Το πουλέν της διαπλοκής, ενόψει των εκλογών λέει ψέματα ότι ενημέρωσε για το σκάνδαλο το Υπουργείο. Στην πραγματικότητα αρνήθηκε να κινηθεί στην πρεσβεία του αν και τον ενημέρωσα. Ψεύδεται ότι αποκάλυψε το σκάνδαλο. Το αποκάλυψε παρά τους φόβους της μια έντιμη διοικητικός υπάλληλος. Λέει ψέματα ότι εκείνος προκάλεσε την έλευση Εισαγγελέα, αφού αυτός εστάλη μετά από μεγάλη επιμονή και μάχη που έδωσα και με απόφασή μου. Λέει, κατά προέκταση, ψέματα ότι πλήρωσε εκείνος μια αποκάλυψη που ποτέ δεν έκανε. Τα γραπτά υπάρχουν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η διαπλοκή, οι παρακρατικοί κύκλοι και η ΝΔ χρησιμοποιούν τον ιδιόμορφο αυτό πρώην διπλωμάτη λίγες μέρες πριν τις εκλογές για να μου κάνει μία ακόμα επίθεση με ψέματα και συκοφαντίες παρόλο που δεν είμαι καν υποψήφιος στις εκλογές;

Η απάντηση είναι απλή: ετοιμάζονται να πιέσουν την Λευκωσία για ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στο Κυπριακό και έχουν έτοιμες απαράδεκτες συμφωνίες για το Αιγαίο. Και αυτό που θέλουν είναι να μου κλείσουν το στόμα, να αποτρέψουν τους Έλληνες να ακούν τον λόγο της αλήθειας.

Υστερόγραφο: έχω όλα τα ντοκουμέντα”. 

https://www.enimerosi24.gr


Τα γεγονότα μέχρι τη βύθιση του σκάφους…

Σε ενημέρωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης περιγράφεται: Αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, τα γεγονότα μέχρι τη βύθιση του σκάφους όπου επέβαιναν οι αλλοδαποί, όπως τα γεγονότα αυτά καταγράφηκαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας, έχουν ως ακολούθως:

• Το πρωί της 13ης Ιουνίου γύρω στις 11:00 από το Κέντρο Επιχειρήσεων Ρώμης ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ότι υπάρχει ένα αλιευτικό σκάφος με μεγάλο αριθμό μεταναστών (στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου) σύμφωνα με πληροφορία που ελήφθη στις ιταλικές αρχές έπειτα από κλήση ακτιβίστριας ΜΚΟ.

Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: Η ακτιβίστρια που ειδοποίησε τις ιταλικές αρχές αποκαλύπτει όσα είπε με τους μετανάστες-«Ο κυβερνήτης τους είχε εγκαταλείψει»


«Τους έλεγα πως θα έρθει η ελληνική βοήθεια» - «Είναι η τελευταία μας νύχτα στη ζωή» της έλεγαν τρομοκρατημένοι - Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή της στο Facebook - Περιγράφει όσα συνέβησαν - Ποια είναι η βραβευμένη Μαροκινοϊταλίδα

Με μία ανάρτηση στο Facebook η γυναίκα η οποία δηλώνει πως ήταν η πρώτη που ενημέρωσε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές δίνει πληροφορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι μετανάστες πάνω στο πλοίο το οποίο βυθίστηκε τελικά σε διεθνή ύδατα ανοιχτά τη Πύλου.