slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου

Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του την Κυριακή 16 Οκτωβρίου το διοικητικό συμβούλιο του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου, στη Λέσχη του, Ορφέως και Ανδριτσαίνης, στο Γαλάτσι και ώρα 12 το μεσημέρι.
Τα θέματα, που θα συζητηθούν είναι:

Με αναμασήματα ο Τσίπρας στην Βουλή – Μητσοτάκης: Αφήνετε πίσω σας Καρανίκες;

Σκληρή ήταν η κόντρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Βουλή με τους δυο να κονταροχτυπιούνται για τα ζητήματα διαπλοκής.
Ο πρωθυπουργός όσο κι αν προσπάθησε δεν κατάφερε να ξεφύγει από αναμασήματα και ατεκμηρίωτες επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία από την άλλη δια του αρχηγού της παρουσίασε μάλιστα και 12 προτάσεις επί του θέματος που

Οι 12 προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη Διαφάνεια

Μια σειρά από προτάσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα τις ανέφερε και στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι 12 προτάσεις είναι:

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΡΑΤΟΥΡΗ ΣΤΟ 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΑi

 

 Aξιότιμες  Κυρίες  & Κύριοι, Αγαπητοί  Φίλοι & Φίλες , Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες Καλημέρα

Κυρία Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση σας καθώς και για το βήμα που μας παρέχετε.
Είμαι   ο Βαγγέλης ο Στρατούρης  πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου και τον εκπροσωπώ μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. και του Συλλόγου μας.
Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σας και θα προσπαθήσω να συμβάλω στην επιτυχία των εργασιών του συνεδρίου μας .

Εμείς σαν Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που σαν στόχο έχει το καλό των συναδέλφων εμπόρων και των μελών του συλλόγου μας .

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την σημερινή πραγματικότητα την γνωρίζουμε όλοι.

κ. Κατρούγκαλε σταματήστε να μας πουλάτε Φούμαρα και Μεταξωτά ... “Μαντιλάκια”!

Η δήλωση….
Γιώργος Κατρούγκαλος (Υπουργός Εργασίας)
«Κάθε άνθρωπος που βγαίνει στους δρόμους να διεκδικήσει τα δικαιώματά του θεωρώ ότι είναι κέρδος. Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να ενισχυθούν οι θέσεις μας και για τα εργασιακά»

Ο σχολιασμός …

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ¨ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ¨¨ ΤΟΥ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟγΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

Στο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων οι Ν.Συρμαλένιος και Α.Συρίγος

Οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ,
Νίκος Συρμαλένιος και
 Αντώνης Συρίγος
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Στο 9ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε στην Κέα το Σάββατο 8/10, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος Ν. Αιγαίου, Άννα Μαυρουδή.
Στην τοποθέτησή τους οι δύο βουλευτές, αφού ευχαρίστησαν τους διοργανωτές, την πρόεδρο του συλλόγου της Κέας Δήμητρα Κορασίδη, το δήμαρχο του νησιού Γιάννη Ευαγγέλου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσο για την

Αναφορά Βρούτση για την κατάργηση τμημάτων του ΕΠΑΛ Πάρου


Αναφορά, για την επικείμενη κατάργηση των τριών από τα έξι τμήματα του ΕΠΑΛ Πάρου, κατέθεσε στη βουλή και πιο συγκεκριμένα στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης. Πιο συγκεκριμένα στο έγγραφό του ο Δήμαρχος του νησιού επισημαίνει ότι πρόκειται για μια απόφαση που πλήττει και τη νησιωτικότητα, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες των νησιών της Πάρου και της Αντιπάρου, αφού στερεί από του μαθητές των δυο νησιών το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση.

Τι δείχνει η «δεύτερη» ανάλυση των γκάλοπ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ
Είναι στημένες όλες οι δημοσκοπήσεις, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση; Και για να κάνουμε πιο συγκεκριμένο το ερώτημα: Είναι δυνατόν επτά, δέκα ή και δώδεκα ποσοστιαίες μονάδες που δείχνουν πλέον όλες οι έρευνες να προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ να είναι τόσο άστοχες εκτιμήσεις, κατασκευάζοντας μια εντελώς ψευδή εικόνα της πραγματικότητας;
Σε αυτό το απλό ερώτημα θα όφειλε να απαντήσει το Μαξίμου το οποίο την εβδομάδα που πέρασε έκανε κάτι πραγματικά καινοφανές. Εξέδωσε ένα εντελώς παραπλανητικό non paper υποστηρίζοντας ότι όλες οι ερευνητικές εταιρείες –συμπεριλαμβανομένης και αυτής με την