slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιώργος Βακόνδιος : ¨Είμαι σίγουρος ότι είναι τα τελευταία μέτρα για μισθούς και συντάξεις¨

Για όλους και για όλα μίλησε ο  πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιώργος Βακόνδιος στη μεγάλη συνέντευξή που παραχώρησε   στο Cyclades24. Ο Γιώργος Βακόνδιος έδωσε απαντήσεις και για σημαντικά τοπικά θέματα και ως τεχνοκράτης  και άνθρωπος της αγοράς τοποθετήθηκε για όλες τις τελευταίες πολιτικές και εθνικές εξελίξεις.
Μίλησε για την  υπερδόση των 44 δις ευρώ που φαίνεται ότι διασφάλισε η Ελλάδα, σηματοδοτεί για τον κ. Βακόνδιο, μια νέα αρχή για τη χώρα, εκτιμώντας ότι τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης θα έρθουν το 2014 και προβλέποντας ότι δε θα χρειαστούν άλλα επώδυνα μέτρα για μισθούς και συντάξεις.
Μίλησε για  της  ευθύνες που έχουν για την οικονομική κατάρρευση της χώρας,οι κυβερνήσεις των Ανδρέα και Γιώργου Παπανδρέου.
Παραδέχεται με ειλικρίνεια ότι αν ήταν βουλευτής θα ψήφιζε το Μνημόνιο 3, γιατί όπως ισχυρίζεται, δεν υπήρξε άλλη εναλλακτική πρόταση παρά μόνο αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα μετέτρεπε τη χώρα σε Αργεντινή και θα την έσπρωχνε σε άτακτη χρεοκοπία.
Χαρακτηρίζει πρόσκαιρο και επίπλαστο το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύει ότι ο βίος της παρούσας συγκυβέρνησης, θα εξαρτηθεί από το έργο που θα επιτελέσει και από τις εσωκομματικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.
Μίλησε για  το μεγαλύτερο πρόβλημα των Κυκλάδων που  είναι η αθηνοκεντρική δημόσια διοίκηση και δηλώνει ότι αν ήταν βουλευτής, θα έδινε σκληρές μάχες για την εφαρμογή της νησιωτικότητας, ενώ καταθέτει ενδιαφέρουσες απόψεις για το ακτοπλοϊκό, το Νεώριο και την ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σύρο.
Τέλος, δηλώνει ότι εφόσον είναι υγιής και έχει τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του, θα επιδιώξει να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτές στις Κυκλάδες.
Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη:

Τον πούλο Και επίσημα αναστολή διαδικασίας απονομής ιθαγενείας


Εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των άρθρων 1Α και 24 του ν. 3838/2010, παρακαλείσθε όπως...
αναστείλετε τη διαδικασία απονομής Ιθαγένειας ( υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια) όλων των σχετικών αιτήσεων που βασίζονται στα προαναφερθέντα άρθρα.
Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε σχετικά τους Δήμους της χωρικής σας αρμοδιότητας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών
Χαράλαμπος Αθανασίου  

Όχι στην κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά…

Μάνα, γιατί με γέννησες   
 Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τα φορολογικά νομοσχέδια δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε καμιά χώρα. Ούτε στην Ανατολή, ούτε στη Δύση. Ούτε στις αναπτυγμένες χώρες, ούτε στις αναπτυσσόμενες.
Κάθε υπουργός Οικονομικών, όποτε γουστάρει, μπορεί να φέρει ένα φορολογικό νομοσχέδιο και να αλλάξει,κυριολεκτικά, τα φώτα στους πολίτες.
Όλο κάποια προσχηματική δικαιολογία μπορεί να επικαλεστεί για να δικαιολογήσει την πράξη του αυτή. Και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα. Δεν τον απασχολεί κάν, αν τα  νοικοκυριά έχουν κάνει τον ....

“Ξεπαγώνει” η καταβολή εφάπαξ σε 40.228 δικαιούχους



«Ξεπαγώνουν» από την ερχόμενη Δευτέρα, οι διαδικασίες για την καταβολή εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως έγινε γνωστό μετά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, με τον πρόεδρο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) Μ. Κωνσταντίνου.
«Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας τονίζοντας ότι πρέπει να απονεμηθούν 1,1 δισ. ευρώ σε 40.228 δικαιούχους έως το τέλος του 2013. Όπως ανέφερε ο υπουργός, το προσωπικό του Ταμείου θα ενισχυθεί με 26 επιπλέον υπαλλήλους, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί 3.500 – 4.000 αιτήσεις το μήνα.
«Ξεκινάμε από τη Δευτέρα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο ....

Μούγγα για τον Μπόμπολα ο Καμμένος... μόνο τον διευθυντή του ΕΤ είδε και μετά από πίεση τον Τράγκα...


Ανέβηκε στο βήμα τις Βουλής και άρχισε να πετάει τις γνωστές συνωμοσιολογίες που δεν αποδεικνύονται εδώ και ενάμιση χρόνο μπας και τσιμπήσει κανας άσχετος... Κατέθεσε μάλιστα και CD με τα CDS... μη φανταστείτε κανα έγραφο με σφραγίδες και υπογραφές... ένα κολόχαρτο με ένα κατεβατό από νούμερα που μπορεί να γράψει ο καθένας. Εκεί όμως που έγινε ρόμπα ήταν όταν είπε μόνο το όνομα του διευθυντή του ΕΤ που είναι στη λίστα Λαγκάρντ (ο οποίος απάντησε και είπε ότι είναι εκεί λόγω της διευθυντικής του θέσης στον εκδοτικό όμιλο ΠΗΓΑΣΟΣ)... Όταν διάβαζε τη λίστα Λαγκάρντ και έφτανε στο όνομα Μπόμπολας (που αναφέρεται 3-4 φορές) αλληθώριζε...
Μετά από πίεση της Βούλτεψη θυμήθηκε και τον Τράγκα... τον Μπόμπολα όμως δεν θα τον θυμόταν ακόμα και αν τον βάζαμε στο εκτελεστικό απόσπασμα...
Διαβάστε τη μουγγαμάρα του για τους άλλους εκδότες:

Το νούμερο την Πυργιώτη το βάλαμε στο Ινστ. Καραμανλής για να το ξεφτιλίσει καλώντας τον Μπουτάρη και κάνοντας εκδηλώσεις για τους εβραίους;

- Ούτε ένα μέλος της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης δεν έδωσε το "παρών".
- Οργή στα στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης 
- Προβληματισμός για τις ενέργειες που εκθέτουν το Ινστιτούτο
- Γιατί το Ινστιτούτο χαϊδεύει τον άνθρωπο που μαχόταν πεισματικά ώστε να μην τοποθετηθεί στην παραλία το άγαλμα του Κων. Καραμανλή;

Ανακοίνωση Ομοσπ.Τουρ.Καταλυμάτων

Η Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, συνιστά στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων που ανήκουν στους 24 Συλλόγους – μέλη της, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όταν τους επισκέπτονται ή τους τηλεφωνούν διάφοροι διαφημιστές ή πωλητές για διαφημίσεις και καταχωρήσεις σε τουριστικούς οδηγούς ή ιστοσελίδες Ιντερνέτ, διότι έχουν εμφανιστεί πολλοί απατεώνες,
 Συνήθως δεν αναφέρουν ότι είναι διαφημιστικές εταιρείες, αλλά παραπλανούν αναφέροντας κοινοτικούς ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή ευρωπαϊκά προγράμματα. Πριν από οποιαδήποτε συμφωνία και πληρωμή, σας συμβουλεύουμε τα παρακάτω:

ΙΚΑ: Επιστροφή και διακοπή συντάξεων σε λαμόγια του ΠΑΣΟΚ όπως οι «Κολλάδες» και άλλοι

εγκύκλιος του ΙΚΑ με την οποία ζητούνται πίσω οι επιπλέον συντάξεις που δόθηκαν με ειδική ρύθμιση Λοβέρδου,, αναγνωρίζει σε λαμόγια πλασματικά χρόνια εργασίας με αποτέλεσμα να εμφανίζουν περισσότερα πλασματικά χρόνια απ' όσα επιτρέπει ο νόμος!! Για να καταλάβετε για τι λαμόγια μιλάμε, η απόφαση αφορά (μεταξύ άλλων) τους Κολλάδες των Αστικών λεωφορείων και άλλους που απολύθηκαν το 1990 και επαναπροσλήφθηκαν το 1993 από το ΠΑΣΟΚ, στους οποίους...

e-Επιλογές της 29/11/2012



Συνάντηση Πανναξιακού ΑΟΝ με τον υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε πολύ θετικό κλίμα διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα η συνάντηση του Υπουργού  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη  Βρούτση  με εκπροσώπους του Διοικητικού Συβουλίου του Πανναξιακού ΑΟΝ.  Ο Πρόεδρος του  Πανναξιακού  Γιάννης Βαλληνδράς και  μέλη  του Δ.Σ.  επισκέφθηκαν τον Υπουργό στο γραφείο του και του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σωματείο τόσο στο........

Αρχαιρεσίες στην Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου


Η Περιβαλλοντική κίνηση Νάξου σας προσκαλεί σε αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον πολιτικό–κοινωνικό χώρο «Αντιμάμαλο» στην οδό Παπαβασιλείου, την Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2012 από τις 5.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ.

Υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνεται μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που είναι οι:

Αναστασία Περιστεράκη (6949802948),

Σοφία Σπανέλη (6984623239),

Μαρία Βασιλάκη (6971832042).

Νέοι Αγρότες και Δίκτυα παραγωγών-καταναλωτών


 Το Σάββατο, 1 Δεκ 2012, στην Πάρο, στις 17.30, στο «Σπιτικό» στην παραλία της Παροικιάς, και την Κυριακή, 2 Δεκ 2012, στην Νάξο, στις 16.00, οργανώνονται από την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού και την Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πρασίνων συναντήσεις-συζητήσεις με θέμα «Νέοι Αγρότες και Δίκτυα Παραγωγών-Καταναλωτών».

Μπα; Εξοργίστηκε η Παπαρήγα... από την πραγματικότητα ότι ψήφισε μαζί με τη Χρυσή Αυγή (βίντεο)


Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή, λίγο πριν από την ψηφοφορία, όταν πήρε το λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για "σύμπλευση" της Αριστεράς με τα άκρα. Άμεση ήταν η αντίδραση της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία έκανε λόγο για "εκβιασμό", τονίζοντας ότι "εσείς θρέφετε αυτή τη Χρυσή Αυγή".

"Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ενίοτε όχι ως φάρσα", είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην δημοκρατία της Βαϊμάρης. "Θυμηθείτε στη δημοκρατία της Βαϊμάρης πως εξετράφη το αυγό του φιδιού και τα λάθη που έκανε η αριστερά και πως συνέπλευσε πολλές φορές κοινοβουλευτικά με όσους δολοφόνησαν τη δημοκρατία", ανέφερε.

"Σήμερα συμπλέετε μαζί τους", τόνισε, "σπέρνετε ανέμους και πολύ φοβάμαι ότι όλοι μαζί θα κληθούμε να θερίσουμε θύελλες. Ας το έχετε αυτό υπόψη σε μία δύσκολη στιγμή για τον κοινοβουλευτισμό".

Από την πλευρά της η γγ του ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας είπε: "Μην εκβιάζετε. Είναι εκβιασμός αυτός όταν μιλάτε για σύμπλευση των κομμάτων που θα στηρίξουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και να λέτε ότι θα ψηφίσουν το ίδιο με την Χρυσή Αυγή". "Αφήστε τη θεωρία των δύο άκρων . Εσείς θρέφετε αυτή τη Χρυσή Αυγή", πρόσθεσε η κυρία Παπαρήγα.

enikos.gr

27η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

 Ο   Δήμος Τήνου  διοργανώνει   σε  συνεργασία  με  το  Κλιμάκιο  Αιμοδοσίας  του  Νοσοκομείου  Παίδων  «ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ» την 27η Εθελοντική  Αιμοδοσία, εις μνήμην Νικολάου Ελ. Κορνάρου, τ. Δημάρχου Τήνου:   

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ : ΝΕΑ ΕΝΗΜΝΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΘΑΚΗ


«Αιτίας Πολέμου», συνέχεια.

Σε συνέχεια των όσων αναφέραμε τη Δευτέρα 26/11 και την Τετάρτη 28/11, ενημερώνουμε με ικανοποίηση κάθε ενδιαφερόμενο ότι σε επικοινωνία του Δημάρχου με την εταιρεία του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΘΑΚΗ», υπήρξε ρητή δέσμευση από μέρους της ότι αποσύρεται το αίτημα για αποδρομολόγηση του πλοίου από τη γραμμή. Το δρομολόγιο θα εξακολουθήσει να εκτελείται κανονικά (με μόνη εξαίρεση το Σάββατο), απλώς το πλοίο θα κινείται με μειωμένη ταχύτητα.

Ανακοίνωση του Κ.Σ. της ΚΝΕ για τα κρούσματα υποσιτισμου στα σχολεία "Φτάνει πια στην κοροϊδία και τις ελεημοσύνες"


Ο υποσιτισμός των παιδιών, η σύγχρονη βαρβαρότητα που αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο ενός απάνθρωπου συστήματος, καλά κρατεί. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς εφόσον οι αιτίες που το γεννούν, η ανεργία και η φτώχεια των γονιών απόρροια μιας άνευ προηγουμένου βάρβαρης επίθεσης, διευρύνονται.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν δρομολογίων προς το νέο κοιμητήριο

Ο Δήμος Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων, προκειμένου να  εξυπηρετήσει τους κατοίκους  της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου και ιδιαίτερα την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ηλικιωμένων, ανακοινώνει την έναρξη δρομολογίων προς και από το νέο δημοτικό κοιμητήριο. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιούνται, σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Νάξου, με μικρά λεωφορεία, μέσω κυκλικών συγκοινωνιακών γραμμών, που θα......

Συνάντηση Πανναξιακού ΑΟΝ με τον υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε πολύ θετικό κλίμα διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα η συνάντηση του Υπουργού  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη  Βρούτση  με εκπροσώπους του Διοικητικού Συβουλίου του Πανναξιακού ΑΟΝ.  Ο Πρόεδρος του  Πανναξιακού  Γιάννης Βαλληνδράς και  μέλη  του Δ.Σ.  επισκέφθηκαν τον Υπουργό στο γραφείο του και του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σωματείο τόσο στο........
οικονομικό μέρος όσο και στις γηπεδικές εγκαταστάσεις (στέγη, όργανα, προπονητήριο, κλπ)  τα οποία  χρήζουν άμεσης επίλυσης, χωρίς χρονικές μεταθέσεις,  ζητώντας  την δική του συμπαράσταση  και αρωγή 
Ο Υπουργός έδειξε ότι είναι ενήμερος για τα αθλητικά δρώμενα του τόπου. Κατανοώντας απόλυτα  τον σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός ως αντιστάθμισμα της δυσμενούς οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας στην τοπική κοινωνία, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα να ξεπεράσει τα εμπόδια  και να συνεχιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των τμημάτων της.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας
Γιάννης Βαλληνδράς              Βασίλης Βρούτσης

Κάλεσμα ΣΒΕΝΝΑΜΙΚ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στις καταργήσεις -συγχωνεύσεις Νοσοκομείων

Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.
Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, Κ.Υ. Αμοργού, Π.Ι. & Π.Π.Ι. Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, Κ.Υ. ΑΜΟΡΓΟΥ, Π.Ι. & Π.Ι.Ι. ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση του ΑΟ Πανναξιακού για το Κυριακάτικο ματς με Ιωνικό

Την Κυριακή 2/12 στις 2.00 το μεσημέρι στο ΔΑΚ, η ομάδα μας, δίνει το σημαντικότερο μέχρι στιγμής φετινό παιχνίδι της, κόντρα στην ιστορική ομάδα του Ιωνικού Νίκαιας.
Καλούμε το φίλαθλο κόσμο της Νάξου, να σταθεί αρωγός και να στηρίξει με κόσμιο τρόπο την προσπάθεια των αθλητών, ώστε να έρθει το πολυπόθητο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη, η οποία θα φέρει τον Πανναξιακό στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Παράλληλα, το σωματείο μας καλωσορίζει τον Ιωνικό και τους φιλάθλους του στο νησί της Νάξου, για το μεγάλο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, με την ευχή το θέαμα που θα προσφέρουν οι δυο ομάδες να είναι αντάξιο του ονόματος και των προσδοκιών των δυο συλλόγων για τη φετινή χρονιά.