slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχαριστήριο - Αρχείο Κεφαλληνιάδη‏

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δρυμαλίας Νάξου ευχαριστεί θερμά τον κ. Γεώργιο Λεων. Τζαννετή, Πρόεδρο Εφετών ε.τ. για την προσφορά βιβλίων και ανατύπων του Νίκου Κεφαλληνιάδη καθώς και περιοδικών που περιέχουν κείμενά του.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αρχείου του Νίκου Κεφαλληνιάδη, έτσι ώστε να υπάρχει διαθέσιμο το έργο του για ανάγνωση και μελέτη.

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια ας επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα: 22850 31955, 6977387578

Ποιούν τη νήσσα!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Απίστευτο! 430 δις per;ipoy έφτασε μας λένε το εξωτερικό χρέος και εμείς ψάχνουμε να μαζέψουμε κάτι ψίχουλα για το μέγεθος αυτό, από περικοπές που όμως είναι σημαντικές για τον καθένα μας ,στους μισθούς και στις συντάξεις.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει και που το πάνε αλλά τα νούμερα πλέον είναι τρομακτικά και μόνο που τα ακούς σε πιάνει απελπισία και ψυχοπλάκωμα για το μέλλον.

Για το τι θα γίνει και πως θα βγούμε από αυτή την δίνη δεν ακούμε να μας λέει κανένας. Δεν υπάρχει αναπτυξιακή πολιτική και τα μεγάλα κεφάλαια φεύγουν στο εξωτερικό. Οι εφοπλιστάδες οι μεγαλοεπιχειρηματίες και γενικά όσοι οικονόμησαν εις βάρος αυτού του λαού κάνουν τα κοροΐδα μια και έχουν φροντίσει προ πολλού και έχουν εξασφαλίσει έως και δεκατέσσερις γενεές τα παρανόμως αποκτηθέντα σε τράπεζες του εξωτερικού!!!

Οι άχρηστοι πολιτικάντηδες της μεταπολίτευσης τώρα Ποιούν τη νήσσα για...

τις ευθύνες, τις παραλείψεις και ενδεχόμενος τον δόλο ορισμένων του συναφιού τους και συνεχίζουν το παραμύθι και τις υποσχέσεις ότι δήθεν έχουν την θέληση και κυρίως την ικανότητα να μας οδηγήσουν έξω από το σκοτεινό τούνελ που βαδίζουμε εδώ και καιρό.
Κύριοι εσείς τα κάνατε έτσι γιατί οι περισσότεροι ήσασταν μέτριοι έως μικροί, καιροσκόποι, λαμογιάρηδες και παρτάκιδες. Φάγατε με δέκα μασέλες και τώρα κάποιοι έχετε και το θράσος να λέτε ότι τα φάγαμε μαζί! … έλεος πια! … ο παχυδερμισμός σας εξαφάνισε και την λίγη ντροπή που θα έπρεπε να έχετε!!!
Οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι εδώ και καιρό λένε ότι θα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους για να μπορέσουμε δειλά δειλά να κάνουμε και κάποια αναπτυξιακά βήματα που μακροπρόθεσμα θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από αυτή την καταστροφή.
Αν θέλετε λοιπόν να επανορθώσετε στο ελάχιστο τα κακά που φέρατε σ’ αυτό τον τόπο, ένας είναι ο τρόπος …. να ξεκουμπιστείτε οικιοθελώς, ΟΛΟΙ σας … μια και η Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναζήσει ένα νέο Γουδί … όπως φοβάται ο κ. Λοβέρδοςί!!

Ηηλεκτροσοκ απο την ΔΕΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ


Ρόδος 5 Οκτωβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ξενοδοχοι.jpg

Ο κ.Χαράλαμπος Κόκκινος συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, συναντήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με τον Πρόεδρο τον κ.Μηναίδη και τα μέλη του Δ.Σ.. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η βούληση για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος και τη συνεργασία με τους φορείς του Τουρισμού προκειμένου να διαφυλαχτεί ‘’η βαριά βιομηχανία’’ της περιοχής μας.

Ο κ.Μηναίδης αναγνώρισε την συνεισφορά του κ.Κόκκινου στις κοινές προσπάθειες και στις συνεργασίες που αναπτύχθηκαν προκειμένου να στηριχθεί ο Τουρισμός στην περίοδο 2004-2009 όταν ήταν Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όταν για πρώτη φορά υπήρξε τουριστική προβολή και των σαράντα οκτώ (48) κατοικημένων νησιών της περιοχής μας και ανακοίνωσε πρόθεση του για τη δημιουργία γραφείου Συνεδριακού & Εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη Ρόδο με τη στήριξη του Δήμου για το 2011.

Ο κ.Κόκκινος επικρότησε την ανωτέρω πρόταση και δήλωσε ότι και η Περιφέρεια θα μπορούσε να στηρίξει την συγκεκριμένη δράση. Θύμισε ότι επί θητείας του στην Π.Ν.Α. αξιοποιήθηκαν με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα περίπου τρία (3) εκατομμύρια ευρώ από πόρους του Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτήθηκε η καινοτόμα δράση ‘’των πλωτών σεμιναρίων τουρισμού’’ το 2008 και το 2009, ενώ ακυρώθηκε η προγραμματισμένη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης για το 2010 από τη σημερινή διοίκηση της Π.Ν.Α.. Επίσης στηρίχθηκε η επιχειρηματικότητα, η κατάρτιση στον τομέα του Τουρισμού και τα χίλια οχτακόσια (1800) έργα που υλοποιηθήκαν βελτίωσαν την ζωή των μονίμων κατοίκων και έκαναν πιο άνετη τη διαβίωση των εκατομμυρίων επισκεπτών μας .

Δήλωσε ότι ‘’μέσω του ΕΣΠΑ είναι διαθέσιμα (και δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί) 3,5 εκ. ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί η τουριστική προβολή των νησιών μας. Στις άμεσες προτεραιότητες του περιφερειακού συνδυασμού μας είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς του τουρισμού και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων. Στόχος μας είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, η αξιοποίηση καινοτόμων δράσεων και η προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Θα ξαναβάλουμε το Νότιο Αιγαίο σε τροχιά ανάπτυξης με άυλες δράσεις και με έργα υποδομών’’ .


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ’ (05/10/2010)


Ρόδος 5 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ΠΕΡΙ «ΓΚΡΙΖΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλω να επισημάνω και να αποσαφηνίσω ότι υπάρχει τεράστιας τάξης διαφορά ανάμεσα στα δυο ζητήματα που απασχολούν την δικαιοσύνη τόσο για εμένα όσο και για τον κ.Μπάιλα (νομάρχη Κυκλάδων).

Η κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω αφορά πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα , αντίθετα η πράξη για την οποία είναι υπόδικος ο κ.Μπάιλας αφορά έγκλημα κακουργηματικού χαρακτήρα και ειδικότερα απλής συνεργίας σε απιστία και μάλιστα κατ’εξακολούθηση. Επίσης διευκρινίζω ότι παρά το λαϊκίστικο «κονιορτό» που επιχείρησε να δημιουργήσει -πριν καλά καλά εκδοθεί απόφαση του Πλημμελειοδικείου Σύρου (τυχαίο άραγε…)- ο διορισμένος Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.Μπρακουμάτσος, παρεμβαίνοντας προκλητικά και αναρμόδια έτσι στις περιφερειακές εκλογές, έχει ανασταλεί ήδη επί τριετία και κατά συνέπεια δεν υπάρχει στο νομικό κόσμο(σύμφωνα με την νομική ορολογία). Ταυτόχρονα το δικαστήριο έκρινε με ρητή διάταξη του ότι δεν πρέπει να στερηθώ των πολιτικών δικαιωμάτων μου, διάταξη που είναι αμετάκλητη.

Με βάση των δεδομένων ότι ήδη έχουμε ασκήσει έφεση και μέχρι η απόφαση να καταστεί αμετάκλητη, δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα συμμετοχής μου στις εκλογικές διαδικασίες, όμως δεν υφίσταται ούτε ηθικό πρόβλημα καθώς όσο σεβαστές και αν είναι οι δικαστικές αποφάσεις οφείλουν να περνούν από την ‘’κρισάρα ‘’ των τριών βαθμών δικαιοσύνης ούτως ώστε να καταστήσουμε κάποιον ένοχο ή αθώο.

Θυμίζω επίσης, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ότι ο ίδιος είχα ακυρώσει τον διαγωνισμό εν τη γενέσει του (για κακή δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων) και αφορούσε διοικητική πράξη που είχε στόχο την ημιαπασχόληση τριάντα (30) ατόμων και την στελέχωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με διαφανείς διαδικασίες. Η μήνυση που μου υποβλήθηκε πραγματοποιήθηκε ένα (1) μήνα αργότερα από τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων και σημερινό κυβερνητικό στέλεχος κο Π.Ρήγα (ο οποίος σημειωτέων δεν παρέστη στη πρόσφατη δίκη) και πραγματοποιήθηκε μετά από πολλές αναβολές πριν λίγες ημέρες.

Γίνεται σαφέστατο ότι μεταξύ της δικιάς που υπόθεσης και του κ.Μπάιλα δεν υπάρχει συσχετισμός ούτε νομικός ούτε λογικός. Δεν είναι θεμιτός ο οποιοσδήποτε συσχετισμός σε μια πράξη διοικητικού χαρακτήρα που με αφορά, με μια κατ’εξακολούθηση κακουργηματική συμπεριφορά που προκάλεσε τεράστια ζημία στο Δημόσιο που αποτιμάται με σοβαρότατη τελμάτωση της περιουσίας του από την μη είσπραξη προστίμων, όπως τουλάχιστον αποτιμάται το περιβόητο σκάνδαλο της Μυκόνου και της πολεοδομίας Σύρου που ανήκει στη νομαρχία Κυκλάδων.

Καλαματιανό μαντίλι κούνησε ο Δημήτρης Μπάιλας

ΌΛΗ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΊΤΗΣΗ - ΚΑΡΑΤΌΜΗΣΗ ΜΠΑΪΛΑ ΑΠΌ ΤΟ syrianospolitis.blogspot.com

Πριν από λίγες ώρες παραιτήθηκε από την υποψηφιότητα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ο Δημήτρης Μπάιλας. Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε, ο νομάρχης επικαλέστηκε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», που για μία ακόμη φορά τον εμπλέκει με το σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου.

«Αποφάσισα αν και δικαιωμένος από την επιλογή του στο πρόσωπο μου να με προτείνει ως Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων να απέχω από τις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές διότι όπως διαφαίνεται κάποια σκοτεινά κέντρα (παράκεντρα εξουσίας) θα συνεχίσουν τις αήθεις, ανοίκειες και κακόβουλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου προκειμένου να πλήξουν το συνδυασμό ενώ γνωρίζουν ότι η κατηγορία που με βαραίνει είναι τελείως υποβολιμαία και αβάσιμη», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωση του ο Δημήτρης Μπάιλας, δηλώνοντας παραίτηση υποψηφιότητας.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Οι δικές μας πληροφορίες, οι οποίες είναι εγκυρότατες, αναφέρουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η εμπλοκή του Δημήτρη Μπάιλα – άμεση ή έμμεση- με το σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου είναι δεδομένη, παρά το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός ουδέποτε είχε ανάμειξη στις «βρομοδουλειές» που γίνονταν εκεί. Απ’ τη στιγμή που η εισαγγελία Σύρου του απήγγειλε κατηγορία απλής συνέργειας σε βαθμό κακουργήματος και το θέμα πήρε ευρύτερες διαστάσεις με δημοσιεύματα εφημερίδων πανελλαδικής εμβέλειας, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Μπάιλα.

Προχθές το απόγευμα, λίγη ώρα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Μπάιλα, ενημερώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ (πληροφορίες λένε ότι ενημερώθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός) ότι υπάρχει ποινικό θέμα με το νομάρχη. Έτσι, δόθηκε εντολή επιλογής άλλου προσώπου μιας και επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεκριμένη: «Δεν επιλέγουμε υποψηφίους που διώκονται ποινικά».
Έτσι, ενημερώθηκε ο κ. Μπάιλας ότι δε θα είναι υποψήφιος και τον κάλεσαν να δηλώσει παραίτηση. Όπερ και εγένετο. Ο νομάρχης εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε ότι παραιτείται της υποψηφιότητας. Ουσιαστικά λοιπόν δε μιλάμε για παραίτηση, αλλά για καρατόμηση.
Το αργότερο μέχρι αύριο θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη που θα είναι ή ο Τζώρτζης Μακρυωνίτης ή ο Γιώργος Πουσσαίος.

ΥΓ: Πάντως, το δημοσίευμα της "Καθημερινής" μάλλον δε εκδόθηκε τυχαία μία μέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπάιλα

ΠΑΣΟΚ: Ένας Χρόνος στην Εξουσία

Εθνική προδοσία το χρέος των 434,3 δις ευρώ

Γράφειη
Σοφία Βούλτεψη
Αίσχος! Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγράψει αυτό που και επισήμως πληροφορηθήκαμε χθες μέσω της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας. Το εξωτερικό χρέος της χώρας έφθασε τα 434,3 δις ευρώ. 

Το παρέλαβε ο Σημίτης στα 100 δις ευρώ και το παρέδωσε στα 200 δις ευρώ (αν και οι κυβερνήσεις του διαχειρίστηκαν το αστρονομικό ποσό των 100 τρις δραχμών).  

Το παρέλαβε ο Καραμανλής στα 200 δις ευρώ και το παρέδωσε στα 300 (αν και η δική του κυβέρνηση υποσχόταν να δημιουργήσει έσοδα για να ισοσκελίζει τους δυσβάστακτους τόκους των δέκα και άνω δις ευρώ που πληρώναμε ετησίως λόγω του ήδη διογκωμένου χρέους). 

Έναν χρόνο μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και παρά τις δικές του περσινές – φρέσκιες δηλαδή – υποσχέσεις, το χρέος αγγίζει τα 450 δις ευρώ. 

Την ίδια ώρα, ως ποσοστό του ΑΕΠ το χρέος έφθασε στο 130,3% και προβλέπεται ότι το 2011 θα βρεθεί στο 139,4%. Παρά τις υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων ότι θα το κατεβάσουν κάτω από το ανεκτό όριο του 100%. (Θυμάμαι τον ΄Ακη Τσοχατζόπουλο, που ως υπουργός Ανάπτυξης είχε κάνει την περίφημη δήλωση «θα μειώσουμε το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ κάτω του 100% - αυτήν την φορά πραγματικά»)! 

Το «πραγματικά» δεν ήλθε ποτέ. Το μόνο που συνέβη ήταν η έκρηξη του χρέους, καθώς τα μαστόδοντα της ελληνικής πολιτικής σκηνής συνέχισαν – και συνεχίζουν – να ακκίζονται, να κορυβαντιούν, να πολυπραγμονούν, να διαφημίζουν τις σπάνιες ικανότητές τους και να προπαγανδίζουν ένα μέλλον που δεν έρχεται ποτέ. 

Το μόνο που έρχεται είναι ο νέος λογαριασμός για τα χρέη και τα χρεολύσια.  Ο φόρος βλακείας, που δημιουργούν τα χρέη των εγκεφάλων που μας κυβερνούν θα είναι 12,34 δις ευρώ το 2010 και 15,7 δις ευρώ το 2011. 

Τα λεφτά μας τα τρώει ο τόκος! Όσο κι αν ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως οι θυσίες του λαού δεν πάνε χαμένες, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ο λαός αιμορραγεί και το αίμα του πέφτει σε ένα απύθμενο πηγάδι. 

Κόβουμε μισθούς και συντάξεις για να πληρώνουμε ένα ελάχιστο μέρος από τους τόκους από τα χρέη που οι ιδιοφυίες που μας κυβερνούν φρόντισαν να φορτώσουν στην πλάτη μας. 

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδας δεν αποτελούν απλώς τον καθρέφτη της πολιτικής ανικανότητας και την απόλυτη απουσία του πολιτικού φιλότιμου. Είναι δόλος. Είναι έλλειψη πατριωτισμού. Είναι εθνική προδοσία. 

Αυτά είχε προφανώς στον νου του ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν στην εφημερίδα Real News και στον Βασίλη Σκουρή μιλούσε για τον κίνδυνο να πάμε σε ένα νέο Γουδί. Προσπάθησε, βέβαια, να απαλύνει τον παραλληλισμό, λέγοντας πως δεν εννοεί μια ανάλογη Επανάσταση του 1909 – πού να βρεθούν σήμερα Ζορμπάδες – αλλά ότι θα περάσει η υπόθεση στα χέρια της Βουλής. 

Λάθος. Ούτε αυτό πρόκειται να συμβεί. Διότι η σημερινή Βουλή δεν μας έχει παρουσιάσει τέτοια δείγματα γενναιότητας. Η υπόθεση θα πάει στα χέρια του λαού. Και τότε από το Γουδί του 1909, ίσως βρεθούμε στο Γουδί του 1922.

Αφιερωμένο εξαιρετικά....



Να τους χαίρεστε συντρόφια...
Και μην ξεχνάτε...ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΒΡΕ...

Μανώλης εξ Απειράνθου

Οι εκλογές στη Πάρο εκρίθησαν

Το Σάββατο 2 Οκτώβριου 2010 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του συνδυασμού της ανεξάρτητης ΠΑΣΟΚικής Δημοτικής Παράταξης για την Πάρο «Πάρος - ΑΞΙΑ».
Οι χιλιάδες Παριανοί και Παριανές που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια μπορούν να συγκριθούν ποσοτικά μόνο με αυτούς που παρακολούθησαν τις μοναδικές συναυλίες που είχε δώσει στο Δημοτικό Στάδιο Παροικιάς ο ΜΕΓΑΛΟΣ Γιάννης Πάριος.
Συνεπώς όπως δείχνει και η φωτογραφία οι εκλογές εκρίθησαν…
Είναι δε τόσο μεγάλη η απήχηση που είχε η εκδήλωση των εγκαινίων της υποψήφιας δημάρχου στα αθηναϊκά πολιτικά και δημοσιογραφικά στέκια που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με νεώτερη απόφαση του ματαίωσε την επίσκεψη του υπεύθυνου εκλογικού αγώνα για την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Πάνου Καμένου στην Πάρο που ήταν προγραμματισμένη για την Τέταρτη 6 Οκτώβριου.

Ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» με επικεφαλής τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο παρουσίασε επτά (7) νέα ονόματα υποψηφίων

Ρόδος 4 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 13.00 μμ, ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» με επικεφαλής τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, παρουσίασε στην Αίθουσα «ΑΚΤΑΙΟΝ» στη πόλη της Ρόδου επτά (7) νέα ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού, για την περιφερειακή ενότητα της Ρόδου. Αναλυτικά:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. Σακελλαρίου Παναγιώτης: Αρχιτέκτονας – Μηχανικός



Πτυχιούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Πανεπιστημίου Βενετίας (I.U.A.V.)

Αντιδήμαρχος Ροδίων με ευθύνη τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό

Αναπληρωτής Δημάρχου και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου

Ροδίων (2007-2009)

Έχει διατελέσει:

Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Τμήμα Δωδεκανήσου(1994-2003)

Μέλος της Α/θμιας Αρχιτεκτονικής Επιτροπής και της Κεντρικής Αντιπροσωπείας Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών στο νομό Δωδεκανήσου (1995-2002).

Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής πόλεως Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας (2004-2006).

Γενικός Γραμματέας της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

Μέλος, τέως Πρόεδρος και τέως Πρόεδρος Ζώνης της Λέσχης Lions Ρόδου.

Μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου.

Είναι παντρεμένος με την Πόπη Ιατρού και πατέρας δυο παιδιών, του Μανώλη και της Ήβης.

2.Τσέλιος Αθανάσιος: Επιχειρηματίας

Γεννήθηκε στα Μαριτσά Ρόδου.

Αντιδήμαρχος στον Δήμο Πεταλούδων.

Εκλέγεται δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πεταλούδων από το 1999 μέχρι και σήμερα.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου «Ηρακλής Μαριτσών».

Εκλέχτηκε Κοινοτικός Σύμβουλος και στην πρώην Κοινότητα Μαριτσών, όπου ήταν αντιπρόεδρος για οκτώ χρόνια.

Είναι παντρεμένος με τη Λουκία Φώτενα και έχουν ένα γιο , το Βασίλη.

3. Ορφανός Σταύρος: Ελεύθερος Επαγγελματίας

Αντιδήμαρχος στο Δήμο Λινδίων.

Επί 8 χρόνια, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λινδίων.

Επί 18 χρόνια Πρόεδρος του Αστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Πολυτέκνων Δωδεκανήσου.

Τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Λινδίων.

Επί 2 χρόνια πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού Δήμου Λινδίων και 4 χρόνια μέλος του ιδίου Οργανισμού.

Επί 7 χρόνια, γραμματέας στην τότε Κοινότητα Λαέρμων.

Έγγαμος και Πολύτεκνος.

4. Κυριαζής Στέφανος: Επιχειρηματίας

Πτυχιούχος Σχεδιαστής Δομικών Έργων.

Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας από το 2006 μέχρι και σήμερα.

Πρόεδρος Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Καλυθιών.

Μέλος Δ.Ε.Υ.Α. Καλλιθέας από το 2006 μέχρι το 2008).

Μέλος της αθλητικής ομάδας «Απόλλων Καλυθιών».

5. Τσιριγωτάκης Μιλτιάδης: Επιχειρηματίας

Πρώτος υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΛΑΟΣ στις εκλογές του 2009.

Έχει σπουδάσει Εμπορία Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων.

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ροδίων

Πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ρόδου(ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)

Μέλος του ΣΥΣΠΑ

Έχει διατελέσει Διοικητικό Στέλεχος στις Εισαγωγικές Εταιρίες Αλκοολούχων ποτών.

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

6. Αποστολάκη Μαρία: Πολιτικός Μηχανικός

Απόφοιτος Τμήματος Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκλεγμένο μέλος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

Μέλος της ΕΚΟ Μηχανικών της Ν.Δ.

Εργάζεται ως Τεχνικός Ειδικός Σύμβουλος στο Δήμο Καλλιθέας

Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού.

7. Παπαοικονόμου Κωνσταντίνος (Καντίκας): Ελεύθερος Επαγγελματίας

Απόφοιτος Λυκείου. Διετέλεσε:

Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος για 6 χρόνια στον ΔΟΝΑ Αρχαγγέλου.

Πρόεδρος ΑΡΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ από το 1992 – 2000.

Ιδρυτής της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΕΤΡΩΝΑΣ Αρχαγγέλου και Πρόεδρος μέχρι το 2009.

Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ομάδων 4ης Εθνικής Κατηγορίας για 5 χρόνια.

Τέως Γενικός Αρχηγός ΠΑΕ Ρόδου και ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΣΣΑΡΩΝ.

Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. Δήμου Αρχαγγέλου για 18 χρόνια (μέχρι και σήμερα).

Εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ για 12 χρόνια μέχρι και σήμερα.

Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΟΜΕΚΕ) ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και υπεύθυνος Οργανωτικού.

Πρόεδρος Εξελεγκτικής Επιτροπής Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου και μέλος του δ.σ.

Είναι παντρεμένος με τη Τσαμπίκα Κανάρη και έχει δύο γιούς, το Δημοσθένη και τον Σάββα.