slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση


Με την αξιολόγηση η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων. Δεν έχει στόχο τη βελτίωση των υπαλλήλων και των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, αλλά να εφαρμόσει στους εργασιακούς χώρους το «Νόμος και Τάξη», την πλήρη υποταγή. Έχει στόχο την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων αφού θα καταργηθεί η μόνιμη εργασία και θα

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη”


Η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη”, όπως κάθε χρόνο κλείνει τον κύκλο των εκδηλώσεών της με την Κεντρική Πολιτιστική της Εκδήλωση, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη.
Οι διήμερες φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Φιλωτίου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Στην τελική ευθεία η κατασκευή του Μουσείου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στη ΝάξοΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ http://www.naxosnow.gr
Τα προσωπικά αντικείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη έχουν αρχίσει να τοποθετούνται στο κτήριο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ που θα στεγάσει το «Μουσείο Καμπανέλλη». (Το γραφείο, η βιβλιοθήκη, η μαγκούρα και στολές του Ιάκωβου Καμπανέλλη όταν ανακηρύχτηκε διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου)











Τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δ.Σ. του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. στα νέα του

ΕΚΤΑΚΤΗ- ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Οι προεκλογικές δεσμεύσεις , οι πολυεθνικοί κολοσσοί και οι Νάξιοι εκπρόσωποι τους αύριο Πέμπτη και ώρα 14:00μ.μ. στην έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση για το ναι η το όχι στη χορήγηση άδειας.
1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς   Συμβούλους    Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
2) Προς τον Πρόεδρο της

ΞΕΦΤΙΛΑ το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει 30.000 ευρώ το μήνα για δύο Airbus της παλιάς Ολυμπιακής που «σαπίζουν» στο αεροδρόμιο

Αλλη μια ιστορία... ελληνικής τρέλας έρχεται στο φως. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκονται δύο αεροπλάνα της παλιάς Ολυμπιακής τα οποία θα έπρεπε να έχουν πωληθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά λόγω γραφειοκρατίας αλλά και ενός απίστευτου μπλεξίματος παραμένουν στο Ελ. Βενιζέλος και το Δημόσιο συνεχίζει να καταβάλλει για αυτά μηνιαίως το ποσό των 30.000 ευρώ.

Την ιστορία με τα δύο Airbus της της Ολυμπιακής περιγράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στην εφημερίδα Τα Νέα και έχει ως εξής:

Το πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής


Οι συναντήσεις Μαργαρίτη – Σαμαρά και Μαργαρίτη – Ντινόπουλου, η οικονομική διαφορά που θέλει «απέναντι» δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, η λειψυδρία, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλά και η υπόθεση που αφορά στον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Νάξου κυριάρχησαν στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που γύρω στα μεσάνυχτα εκτίναξε στα ύψη το θερμόμετρο της εντάσεως και του… κακού χαμού!
Τα τσαμπουκαλικια του προεδρου
Για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεγάλη κουβέντα έγινε…

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΓΚΑΡΙΤΩΝ


Σήμερα, Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 15ης Ιουνίου 2014, ως εξής:


Για το ΔΣ Αθηνών:

Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό

Αύξηση στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε Καταλύματα και Τουριστικά Γραφεία που θα στείλουν πελάτες τους σε καταλύματα χωρίς «βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων»,ακόμη και για παραπλανητική διαφήμιση της επιχείρησης!
Σειρά αλλαγών επί το αυστηρότερο, επέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη στο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσής του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της

Θετικές εξελίξεις σε τρία σημαντικά έργα της Πάρου


Σε δελτίο τύπου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου της περιφερειακής ενότητας Πάρου - Αντιπάρου Κώστας Ν. Μπιζάς ενημερώνει για την θετική εξέλιξη τριών σημαντικών έργων για την Πάρο.

Α) Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας.
Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με έγγραφο της με α.π.: 3655 / 4-7-2014 προς τον Δήμο Πάρου διατύπωσε την σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο « Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας», της ενταγμένης στο ΕΠ ΚΝΑ πράξης με κωδ. ΟΠΣ 457163, συνολικού προϋπολογισμού 2.110.000 €.

Δε θα γίνουν ψεκασμοί καταπολέμησης κουνουπιών στις Κυκλάδες...


...λόγω της αδράνειας της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής * Εγκρίθηκαν παρατάσεις έργων τον Ιούλιο (!!!) όταν αίτημα ζητούσε να δοθεί παράταση και να ολοκληρωθεί το Μάιο και τον Ιούνιο!!! * Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Π.Ν.Α.

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο και στη Ρόδο με

Βρε Αϊ το διάολο Άκου .... Εκατόν είκοσι χιλιάδες (120.000) ευρώ εισέπραξε για έρευνα, η κυρία “λεφτά υπάρχουν”

«Λεφτά υπάρχουν», όπως προκύπτει και για την ιστορική φράση, που την εξεστόμιζε καθημερινά ο Γιώργος Παπανδρέου ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, και αποδίδεται στην ίδια η μητρότητα!
Ο λόγος για τη συνοδοιπόρο του ΣΥΡΙΖΑ Λούκα Κατσέλη, η οποία στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής της δραστηριότητας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αναλαμβάνει ερευνητικά πρότζεκτ για χάρη ιδιωτών με το αζημίωτο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ανέλαβε ως επιστημονική υπεύθυνη για λογαριασμό της...

ΤΑ ............. ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ!! Η μάνα της Ζωής προσφεύγει εναντίον της Πιπιλή στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ επειδή είπε ότι μάσαγαν τα επιδόματα ανήλικου τέκνου


Στα… κάγκελα και με το δίκιο της, έχει βγει η βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της ΕΣΗΕΑ Φωτεινή Πιπιλή για τη απόφαση του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης να την καλέσει σε εξηγήσεις.
Της «την έκανε», το επίσης μέλος της ΕΣΗΕΑ, αντιπρόεδρος του Ε.Σ.Ρ. και (το σημαντικότερο) μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΑΙΑ


Ήρθε και πάλι η ώρα..Η εθελοντική ομάδα Συν+Αξία και η Τοπική Κοινότητα Χαλκείου συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Ελαία.
Ο Καλόξυλος ως υποδοχέας πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δρώμενων θα ανοίξει τις πύλες του από την 1η έως 3 Αυγούστου για να υποδεχτεί καλλιτέχνες επαγγελματίες και ερασιτέχνες οι οποίοι μέσα από το έργο τους θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους εμάς να γίνουμε κοινωνοί της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας.
Σας καλούμε, λοιπόν, για μία ακόμη χρονιά να ομορφύνετε και να αναδείξετε το χωριό αυτό μέσα από τις δημιουργίες σας και