slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι μας ξημερώνει, ξέρουμε;

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ - Επικοινωνιολόγου
 Κοκορομαχίες άνευ αντικειμένου, λαϊκισμός και ξύλινος λόγος, κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή του τόπου μας όσο πλησιάζουμε σε πιθανές πρόωρες εκλογές. Η μεγάλη κρίση δεν έχει διδάξει και πολλά, με αποτέλεσμα να οδηγούνται όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι στο στρατόπεδο της «διαμαρτυρίας» που εκδηλώνεται κυρίως με την αποχή από την κάλπη.

Το σάλπισμα Σκουρλέτη δείχνει εκλογές

Το εμπόριο ελπίδας που ξεκίνησε η κυβέρνηση με την αγωνία χιλιάδων συμβασιούχων του Δημοσίου αναδίδει πλέον έντονη την μυρωδιά των εκλογών.
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης άνοιξε διάπλατα χθες από τη Βουλή το θέμα της μονιμοποίησης τους, γνωρίζοντας πολύ καλά πως με την αόριστη αυτή υπόσχεση, η κυβέρνηση εγκλωβίζει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο χρυσό κλουβί της προσδοκίας ότι με τη στήριξή τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αγοράσουν το εισιτήριο για μια μόνιμη θέση εργασίας στο Δημόσιο.

Τα δρομολόγια του «Superrunner». Που θα πηγαίνει…


Η Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου ανακοίνωσε τα δρομολόγια του νεοαποκτηθέντος πλοίου της εταιρείας Superrunner για την περίοδο από 28 Απριλίου έως 1 Οκτωβρίου 2017.
Δρομολόγια 2017
F/B SUPERRUNNER
Ραφήνα > Τήνος > Μύκονος > Πάρος > Νάξος > Ίος > Σαντορίνη
από 28 Απριλίου έως 25 Μαΐου 2017

Εγκρίθηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις για τα υδατοδρόμια

Τέλος στην κόντρα που είχε ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για το θέμα των υδατοδρομίων.Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, με απόφαση που αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Διαύγεια, ενέκρινε τελικά την νομιμότητα των αποφάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την

Πρόγραμμα του Διονυσιακού Καρναβαλιού της Νάξου 2017


Το μοναδικό Διονυσιακό καρναβάλι της Νάξου!


Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, είναι από τις λίγες περιοχές της Ελλάδας που κρατούν ζωντανά αρχαιο-ελληνικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις που αναβιώνουν και κατά τη διάρκεια της Αποκριάς. Τόσο στη Χώρα όσο και στα χωριά του νησιού, η Αποκριά είναι μια τεράστια γιορτή και ένα ξεχωριστό γλέντι.
Διόνυσος, Αριάδνη, Ποσειδώνας, Αμφιτρίτη, Σάτυροι, Μαινάδες, Κουδουνάτοι, Κορδελάτοι, Φουστανελάδες και Λαμπαδηφόροι είναι οι πρωταγωνιστές του πιο ξεχωριστού καρναβαλιού στην Ελλάδα!
Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η αυλαία ανοίγει και η Νάξος από την Τσικνοπέμπτη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα μετατρέπεται σε μια διαδραστική σκηνή που εκτός από την παραδοσιακή διασκέδαση σε ξεναγεί στη μακραίωνη ιστορία και την παράδοσή της...
Από το χθες στο σήμερα, το Διονυσιακό Καρναβάλι στη Νάξο παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων που σε καλεί να το ζήσεις χωρίς όρια...
Από τα γραφικά χωριά, έως το μοναδικό Ενετικό Κάστρο, από τον μύθο του "Διόνυσου και της Αριάδνης" και του "Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης", έως τα χρώματα των Κορδελάτων και τους ήχους των Κουδουνάτων, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει, παραδοσιακά δρώμενα στα χωριά, αναβιώσεις διονυσιακών εθίμων, τις μοναδικές Λαµπαδηφορίες, τη Μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού αλλά και πολλές εκπλήξεις.


«Ο Ποσειδώνας και η Αμφιτρίτη στη Νάξο»
Το δρώμενο - θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί στην παραλία της Χώρας Νάξου, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ.
"Ο θεός της θάλασσας, Ποσειδώνας ταξίδευε με το χρυσό άρμα του πάνω στα κύματα, που άνοιγαν χαρούμενα στο πέρασμά του, μέχρι που έφτασε στη Νάξο... Εκεί  στάθηκε σε μια από τις καταπληκτικές παραλίες του νησιού και καθώς ήταν καθισμένος σε ένα βράχο, μια κεφάτη παρέα από πανέμορφα κορίτσια -οι Νηρηίδες- έκαναν την εμφάνιση τους παίζοντας, χορεύοντας και γελώντας... Από όλες ομορφότερη ήταν η Αμφιτρίτη που τάραξε την καρδιά του Ποσειδώνα αλλά και τη Νάξο ολόκληρη..."
Αμέσως μετά το δρώμενο θα ακολουθήσει χορευτικό παιχνίδι με τη συμμετοχή όλου του κόσμου!

Λαµπαδηφορίες
Από το Ενετικό Κάστρο του νησιού στην κεντρική παραλιακή οδό, οι Λαμπαδηφόροι θα ξεσηκώσουν το νησί στο πόδι!  
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 7:00 το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κάστρο για την

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Ελεύθερη οικονομία χωρίς τα δάκρυα των υπουργών του κ. Τσίπρα για οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται στον τομέα των επενδύσεων.»



Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:
«Ελεύθερη οικονομία χωρίς τα δάκρυα των υπουργών του κ. Τσίπρα για οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται στον τομέα των επενδύσεων.»

Το βίντεο της παρέμβασης:

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:00 με Φωτεινή Βασιλάκη και Φώτη Κιμωλιάτη ο Αποκριάτικος Χορός του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου σας προσκαλεί με μεγάλη χαρά στον Αποκριάτικο Χορό του που θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:00 το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης "ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ" Λεωφ. Βουλιαγμένης 318 και Αγ. Βασιλείου, Άγιος Δημήτριος. Θα παίξουν και θα τραγουδήσουν με το συγκρότημά τους η Φωτεινή Βασιλάκη, στο βιολί θα ειναι ο Φώτης Κιμωλιάτης και στο λαούτο ο Μανώλης Λιβάνιος.
Την βραδιά όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια θα ανοίξουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας με τις χορευτικές εμπνεύσεις του χοροδιδάσκαλου Στέφανου Μουστάκη να κλέβουν τις εντυπώσεις σε κάθε παράσταση.
Η τιμή εισιτηρίου είναι στα 20 ευρώ και σε αυτήν περιλαμβάνεται η μουσική, το φαγητό, το κρασί και τα ανψυκτικά.
Σας περιμένουμε λοιπόν όλους για ένα ξέφρενο γλέντι με πολύ

Ψηφίστε τα έργα μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Φιλωτίου Νάξου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Φιλωτίου Νάξου συμμετέχει στον 1ο Μανδακάσειο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας έτους 2016. Μπορείτε να ψηφίσετε τα έργα των μαθητών και των μαθητριών μας πατώντας «Μου αρέσει» εδώ, εδώ, εδώ, και εδώ στη σελίδα της Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ως τελευταία μέρα της διαγωνιστικής διαδικασίας που ορίζεται η 10η Μαρτίου. Με αυτό τον τρόπο ενισχύετε την υποψηφιότητα των

Μακάριος Λαζαρίδης: Ο κ. Τσακαλώτος κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ως ψεύτη



«Αυτή η Κυβέρνηση έχει γεμίσει ψέματα τους Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε, μιλώντας στην τηλεόραση του Star, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

«Για πρώτη φορά, από τη Μεταπολίτευση και μετά, ο υπουργός Οικονομικών μίας χώρας κατηγορεί στην ουσία τον πρωθυπουργό του ως ψεύτη» ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.