slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των μικρών και μεσαίων ξενοδοχείων

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα τις μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των μικρών και μεσαίων ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με την ερώτηση, μεσούσης της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας εισερχόταν το 2020 σε ένα καλοκαίρι, στο οποίο Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση παρουσίασαν ένα διαφορετικό πρόγραμμα διαχείρισης του τουρισμού. Η μεν Κυβέρνηση προτίμησε να στηριχτεί στην ακαριαία χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων και των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας ως προς τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ τόνιζε επανειλημμένως την ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού τουρισμού και τούτο αφενός για περισσότερους από έναν λόγους.

Αυθαίρετες μετακινήσεις – μεταθέσεις υπαλλήλων οδηγούν σε υποστελέχωση των περιφερειακών τμημάτων της Επιθεώρησης Εργασίας

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο., Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με τις αυθαίρετες μετακινήσεις – μεταθέσεις υπαλλήλων που οδηγούν σε υποστελέχωση των περιφερειακών τμημάτων της Επιθεώρησης Εργασίας.

Παρουσίαση φωτογραφικού (ΣΙΦΝΟΣ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ) λευκώματος από τον Δήμο Σίφνου & της Εκδόσεις Mίλητος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ & οι Εκδόσεις MIΛΗΤΟΣ με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος  ΣΙΦΝΟΣ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ,
την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 στις 18:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387, είσοδος Πεντέλης 11).
Ομιλητές:

Πως αλλάζουν οι καιροί και από “προδότης” κορυφαίος συνταγματολόγος

Γιάννης Καμπουράκης @jkampourakis:                     «Ρε πώς τα φέρνουν οι καιροί! Για τον Τσίπρα ο Βενιζέλος δεν είναι πια “προδότης”. Έγινε κορυφαίος συνταγματολόγος»! Ο Τσίπρας υμνεί τον άνθρωπο που ήθελε να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο! Πραγματικά οι καιροί αλλάζουν.

Άπαξ τυχοδιώκτης, για πάντα τυχοδιώκτης


Του  Δημοσιογράφου ΊωναΠαπαδάκη                  Οταν η πολιτική αντιπαράθεση μετατρέπεται σε πολιτικό τυχοδιωκτισμό, τότε κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας» [2]. Δυστυχώς ο κάθε σκεπτόμενος ψηφοφόρος θα ήλπιζε -ή έστω θα ευχόταν- η τελική «ευθεία» προς τις εκλογές να περιλάμβανε προτάσεις και θέσεις, έστω και υποσχέσεις προς όφελος της χώρας και των πολιτών… Φευ! Δυστυχώς όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο απομακρυνόμαστε από την παραπάνω «ελπίδα», μιας και η χυδαιότητα και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη παραχωρούν τη θέση τους στον άκρατο «τυχοδιωκτισμό» που μόνο