slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδόθηκε το Προεδρικό διάταγμα για τις εκλογές της ΚΕΔΕ -Μέχρι 28 Φεβρουαρίου η εκλογή του νέου ΔΣ

Διαβάστε το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο ορίζει τη διαδικασία και τον τρόπο εκλογής των οργάνων της ΚΕΔΕ ΕΔΩ.

 

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αθηναίων.

 

Διαβάστε μερικές από τις αλλαγές που προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα

Άρθρο 10
Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. - Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 25 π.δ. 75/2011

Η περ. γ) της παρ. 2 του άρθρου 25 του π.δ. 75/2011 αντικαθίσταται και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:
«2. Μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι:

Ένωση Ξενοδόχων Νάξου : Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 18:30 στα γραφεία της η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και Γενική Συνέλευση.


Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας θα πραγματοποιήσει η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 18:30 στα γραφεία του Συλλόγου μας.
Παράλληλα η Ένωση Ξενοδόχων θα πραγματοποιήσει και Γενική Συνέλευση.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη, καθώς θα μας δοθεί η ευκαιρία να συναντηθούμε και να συζητήσουμε και πάλι όλα τα θέματα που μας απασχολούν.
Για το ΔΣ της ΕΞ Νάξου
Μπαρδάνης Μανώλης Λεγάκη Μαρία
Πρόεδρος ΔΣ Γ.Γ. ΔΣ της ΕΞΝ

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

 





 

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ  ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Γ.Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνει την έναρξη του πρώτου κύκλου δωρεάν εξ' αποστάσεως σεμιναρίων για το 2024, για τους κατοίκους των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.

Τα σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κι έχουν στόχο τη διενέργεια εκατοντάδων εκπαιδευτικών δράσεων κάθε χρόνο με τη συμμετοχή χιλιάδων ωφελούμενων. 

Κόκκινη κάρτα στους Αυτοδιοικητικούς Άρχοντες




Με το "καλημέρα" του 2024 (δίσεκτον γαρ έτος), αμφότεροι οι Αυτοδιοικητικοί Άρχοντές μας, υπέπεσαν εις απαράδεκτα σφάλματα, που κίνησαν αρνητικά το περί ορθού και δικαίου συναίσθημα των πολιτών. Και γενόμενος μάρτυς αυτών, οφείλω να τα καταχωρήσω προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. 

Α) Εις τον Δήμον Ρόδου και εις το πρώτον Δημοτικόν Συμβούλιον, που ακόμα καλά- καλά δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αναθέσεως καθηκόντων, ο Δημοτ. Συμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Τάσος Σπανός εισπράττει ένα λαμπρότατο, σπανιότατο και μεγαλοπρεπέστατο φιλοφρόνημα από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη: "Βγάλε τον σκασμό" (!)ενώπιον όλων των Δημοτικών Συμβούλων και ενός εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων (Γ.Νικητιάδη). Ούτε ο Μπέος του Βόλου να ήτο!! Βέβαια η θαυμαστή ψυχραιμία του "βραβευθέντος" και της αξιωμ. Αντιπολίτευσης αλλά και το ανακλητικό ρήμα του Δημάρχου απεσώβησαν τα χείρρωνα. Όμως διατυπώνω τον φόβο πολλών συμπολιτών που διερωτώνται: " Τι θα γίνει εντός της 5ετούς θητείας, όπου ο νέος "βασιλεύς" ισχυροποιηθείς θα αψηφά και θα υποτιμά τα λοιπά μέλη της μειοψηφίας;? Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν δω να εκσφενδονίζονται αντικείμενα, ύβρεις ή γρονθολακτίσματα και προπηλακισμοί. Ας κρατά λοιπόν τα όποια παρορμητικά νεύρα του. Και να έχει κατά νουν και την πιθανήν ανατροπήν του εκλογικού αποτελέσματος (βλεπε Δήμον Ν.Ημαθείας, όπου με Δικαστικήν απόφασιν διατάσσεται η επανάληψις της εκλογικής διαδικασίας). 

Β) Εις την Περιφέρειαν Νοτίου Αιγαίου, όπου ο "Αυτοκράτωρ" έδρεψε περίλαμπρον νίκην, εδώ και καθ' άπασαν την Επικράτειαν (φυσικά και με την δική μας ψήφο, λόγω των καλών Συμβούλων του), αφού εξουδετέρωσε πολιτικά τον μόνον αντιπολιτευόμενόν του Χαράλαμπο Κόκκινο, και διείδε ορθώς ότι οι εκπρόσωποι των άλλων συνδυασμών (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) ήσαν "καραμέλλες" και αναλώσιμα "στραγάλια", λόγω της νεότητος και απειρίας των αλλά και της πολιτικής καθιζήσεως των ως άνω Κομμάτων), ενδυθείς τον απαστράπτοντα μανδύα της Αλαζονείας, περιέπεσε και ούτος εις απαράδεκτα σφάλματα, που δυστυχώς αφήνουν ανεξίτηλον σφραγίδα εις νόας και μνήμας πολιτών τε και Ελλήνων:
α) Ου μόνον ειρωνεύθη τους Αστυνομικούς της Κω (που έβγαλαν φωτογραφία), αλλά και εξηκόντισε βέλη εναντίον τους, επειδή τόλμησαν-οι τάλαινες- να επικαλύψουν με τσιμέντο λακκούβα του οδοστρώμματος, προς αποφυγήν τροχαίου δυστυχήματος! O tempora o mores!! Αντί επαίνων και ευχαριστιών ο Περιφερειάρχης εκδηλώνει την μήνιν του και την διατυπώνει ανενδοιάστως εις τα ΜΜΕ. Αποτέλεσμα της οργής αυτού (διότι υπεισήλθον εις τας ιδικάς του αρμοδιότητας), κινείται τώρα διαδικασία  Ενόρκου Διοικητικής Εξετάσεως (ΕΔΕ) κατά των Οργάνων της Αστυνομίας ! Πολύ λυπηρόν! Και κρίμα! Δεν σκέφθηκε καθόλου τις επιπτώσεις αυτής εις την υγείαν, σταδιοδρομίαν και οικογένεια των Οργάνων!? Και καλόν θα ήτο να "στήσει αυτί" εις την μικρήν μας κοινωνίαν και να αφουκρασθεί το "Εύγε" και "Μπράβο" που λένε στα Όργανα για το κλείσιμο της λακκούβας! Εύφημος μνεία δεί αποδοθήναι αυτοίς! Εξ άλλου, ας πάει ένα ταξιδάκι σε Ισραήλ, Αυστραλία, Κίνα, Γερμανία να δεί πώς λειτουργούν ή συνεργάζονται αγαστά επικαλυπτόμενες Υπηρεσίες! Και δη την ταχύτητα διεκπεραιώσεως των έργων! Και ώφειλε να ακούσει τους Συμβούλους του διά καταλαγήν, ως προείπε και ο συγχωριανός μου Νικηφόρος Παπανικόλας. 
β) Το δεύτερο σφάλμα εδράζεται και αυτό εν νήσω Κώ. Πρόκειται περί των λόγων που εξεφώνησε κατά τα εγκαίνεια του Τεμένους Γαζή Χασάν εκεί [παρουσία του μητροπολίτου Κώ-Νισύρου Ναθαναήλ, του Υφ/ργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, του Γεν. Γραμμ.του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, του Γεν.Γραμ.Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γ.Καλατζή, πάρα πολλών επισήμων εκπροσώπων διαφόρων Υπουργείων και των ιμάμηδων: Κώ, Ρόδου και Κομοτηνής]. Είπε δηλαδή ότι "Η Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου  χωρίς να έχει αρμοδιότητα , ανέλαβε να χρηματοδοτήσει την αναατήλωσιν του τεμένους Γαζή Χασάν στο Πλατάνι της Κω, το οποίον είχε -λέει- υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 2017. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τους ιδίους πόρους της Περιφέρειας και δή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων!! Και αισθάνθηκε περηφάνεια και συγκίνηση και ηθική ικανοποίηση που διεύρυνε τα όρια του αυστηρά περιγραφομένου καθήκοντός του (αντικρούοντας τον ίδιο του τον εαυτόν εις το ανωτέρω θέμα με τους Αστυνομικούς της λακκούβας)!!
Όμως εδώ γεννώνται πλείστα όσα ερωτήματα:
1)Γιατί υπερέβη τα όρια καθηκόντων του και γιατί δαπάνησε χρήματα των Δημοσίων Επενδύσεων? Τι είδους επένδυσις είναι? Τι οφέλη και προσόδους θα φέρει εις την Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου ή στο Ελληνικό Δημόσιο? Γιατί δε "περηφάνεια και συγκίνηση"? Τουρκόσπορος είναι?? Γνωρίζει ότι οι Τούρκοι πλην της Θράκης επιδιώκουν κι εδώ αναγνώρισιν Τουρκικής μειονότητος? Αντιλαμβάνεται τα μακρόπνοα σχέδιά των ? 
2) Οι κύριοι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως (Δήμοι και Περιφέρειες) είναι από το Ελληνικό Δημόσιο (τον κρατικό "κορβανά"). Ήτοι από τον ιδρώτα και τους φόρους των Ελλήνων πολιτών! Ερωτήθησαν οι πολίτες ή οι νησιώτες (που υποφέρουν οικονομικά με την τεράστια ακρίβεια αγαθών και υπηρεσιών) αν συμφωνούν για τέτοιου είδους φαεινές αποφάσεις μιάς ομάδος, που επιλλέγεται πλειοψηφικά κάθε 4-5 χρόνια? Πού η Δημοκρατία? 
3)Γιατί αναστηλλώνεται ένα ισλαμικό τέμενος σε μιά ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελληνική Πολιτεία, όπου επικρατέστερη θρησκεία είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική και δεν αφήνεται να καταρρεύσει τελείως, για να μην θυμίζει στους σημερινούς και αυριανούς Έλληνες την 400 και 500 χρόνων Σκλαβιά σ' έναν βάρβαρο Ασιάτη κατακτητή και σφετεριστή πατρώων περιουσιών, που με ποταμούς αιμάτων κατάφεραν οι προπάπποι μας να εκδιώξουν? Το αυτό ισχύει και για τα τεμένη της Ρόδου (που ο Δήμος στο παρελθόν χρηματοδότησε τις αναστηλώσεις των!). Τι συμβαίνει? Εθνοπροδοσία ή νοσταλγία του αφέντη? (Κατά την λαική παροιμία: "που γεννηθεί στην φυλακή, την φυλακή γυρεύει!!??).
4) Μας προδιαθέτουν άραγε για επανισλαμοποίηση των νησιών μας? Καθότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να έχει αγαστές σχέσεις και ειρήνη με τον Σουλτάνο και γι αυτό συνήψε 10-15 μυστικές συμφωνίες προ διμήνου (τη υποδείξει ΕΛΙΑΜΕΠ και του Μεγάλου Αφεντικού του Ατλαντικού)? Γιατί ηρέμησε το θεριό που μας απειλούσε ότι θάρθη νύχτα και παραβίαζε τα θαλάσσια σύνορά μας εδώ στη Ρόδο, κάτω από τα 6 μίλια? 
5)Το Τουρκικό Δημόσιο πόσα Ελληνικά, Χριστιανικά, ή αρχαία μνημεία μας αναστήλλωσε για να ανταποδώσουμε και εμείς τα ίσα?? Εγώ (και πολλοί επισκέπτες της γείτονος )γνωρίζω ότι τους μεν χριστιανικούς ναούς της Μικρασίας (Μάκρη, Φετυγιέ, Κάς, Μποντρούμ, Αλικαρνασός ως πάνω το Αιβαλί και τ Αλάτσατα) τους έχουν μετατρέψει σε σταύλους και αποθήκες και μπαρ, τα δε αρχαιοελληνικά μνημεία μας όχι μόνον τα συντηρούν για το κέρδος (για τον παρά) αλλά και τα παρουσιάζουν ως Ρωμαικά ή Ελληνιστικής περιόδου και όχι Ελληνικά! Εμείς τους ζητήσαμε αποκατάστασιν της αληθείας ή συμμετοχή στα ακριβά εισιτήρια εισόδου σε προγονικούς χώρους (kazan-kazan) σε Έφεσσο, Πέργαμο, Αλικαρνασό ??
6) Όταν ο σουλτάνος μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε Τζαμί(!) ποιός Περιφερειάρχης ή Πρωθυπουργός ή Αρχιεπίσκοπος έβγαλε φωνή διαμαρτυρίας  ή μάλλον Κραυγή, να ταρακουνήσει την υφήλιο? Ουδείς!! Μόνο ένας Ρόδιος με ..."βαρίδια" τον κατήγγειλε εγγράφως εις την UNESCO, η οποία μόλις και μετά βίας αρχίζει τώρα να κουνιέται σαν την χελώνα!
7)Γιατί δεν εδόθησαν αυτά τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών για αναστήλλωσιν και προβολήν των αρχαιοτήτων της Ρόδου και Κώ? Για το Ιπποκράτειο Ίδρυμα και Ασκληπείο, που μετά τον θάνατο του Αριστοτέλη Παυλίδη καταρρέει? Για τον κυκλώπειο ναό του Αταβυρίου Διός? Για την Κυμησάλλα? Για την ανάδειξιν της Ακροπόλεως Ιαλυσού, που έφθανε ως την Δάφνη της Κρεμαστής? 
8) Γιατί δεν μεριμνά η Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου (πού είσαι κ. Μουτζούρη;) για την μετατροπή του μιναρέ στον παλαιοχριστιανικό ναό του αγίου Ιωάννου στ' Ασγούρου  που είχαν κάνει τζαμί τους οι κατακτητές (έναντι Δημοτ. Σχολείου) σε καμπαναριό??
9)Γιατί δεν επένδυσε αυτά τα χρήματα στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Ρόδου, σε αγρότες και κτηνοτρόφους ή στο οδικό δίκτυο, που κι αυτό πάσχει παντού βαρέως? Ο δε φωτισμός των χωριών μας από τον Αρχάγγελο ή τα Καλαβάρδα προς τα μακρυνά χωριά είναι ανύπαρκτος!?
10)Γιατί δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει και στον Πολιτισμό? Ο τομέας αυτός ου μόνον προβάλλει τα νησιά μας αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη. Και η επένδυση σ αυτόν αποφέρει κέρδη άμφω. Κι ως πολιτισμό δεν εννοώ μόνον τους μουσικοπολιτιστικούς συλλόγους  με χορούς και τραγούδια και τις τοπικές φορεσιές και παραδοσιακά εδέσματα. Εννοώ και το Πολιτισμικόν Μέλαθρον Ρόδου, που από τα εγκαίνειά του (2015) ως τα σήμερα, όχι μόνον Δεν κατεδέχθη να επισκεφθεί, αλλ' ούτε και τηλεφωνικά Συγχαρητήρια θέλησε να δώσει εις τον κτήτορα και δ/ντή του , για τις Πανελλήνιες και Διεθνείς Βραβεύσεις (που σίγουρα επληροφορείτο από τα ΜΜΕ), ακόμα και από την UNESCO. Μπορεί να το απαξιεί. Ποιός ξέρει.;Κι όμως: Αυτό το κόσμημα της Ρόδου  ανεδείχθη ως το κορυφαίο μουσειακό αξιοθέατο της χρονιάς που μας πέρασε, από την GOOGLE!! Ας μπει λοιπόν να το δεί και τα ξαναλέμε....

ΑΝΑΚΡΕΩΝ ΔΑΥΛΗΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ
Ρόδος 17 Ιανουαρίου 2024

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ρητά αποφασίσει ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο και άκυρο»


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας ότι στο πλαίσιο του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου η Τουρκία είναι έτοιμη να δραστηριοποιηθεί στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης και να υπενθυμίσει τα «δικαιώματα» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζητά τη λήψη μέτρων.

Με την ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπενθυμίζει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει υπερψηφίσει μία πολύ σημαντική τροπολογία που είχε καταθέσει το Νοέμβριο του 2022 με την οποία το Κοινοβούλιο είχε ρητά αποφασίσει ότι το μνημόνιο συμφωνίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών που υπεγράφη μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας στη Μεσόγειο Θάλασσα δεν συμμορφώνεται με τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και επομένως δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη.

Fwd: 📅Pita Cutting ⏳ Κοπή Πίτας





facebook facebook
Κύκλος Πάρος: Μια Επίδειξη Δημιουργικής Έκφρασης από ντόπιους και επισκέπτες
Kyklos Paros: A Showcase of Creative Expression by Locals and Visitors
Μοιραστείτε τα νέα! / Share the news!
facebook email
Δευτέρα 22: Κοπή πίτας
Δευτέρα 22: Κοπή πίτας

Ελάτε στον Κύκλο Πάρου για την Κοπή της Πίτας του, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 6:15 μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα
Monday 22: Pita Cutting
Monday 22: Pita Cutting

Join Kyklos Paros for 'The Pita Cutting' ceremony on Monday, January 22nd at 6:15 pm.

Find out more
Sent on behalf of Kyklos Paros, by Parosweb.

Parosweb office has moved to Kalami

facebook location
+30 22840 24571
office@parosweb.com

You can choose to receive news from specific groups. You can easily unsubscribe at any time.

Μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε νέα από συγκεκριμένες ομάδες. Μπορείτε εύκολα να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή.

Choose groups or Unsubscribe / Επιλέξετε ομάδες ή Διαγραφείτε

Σύλλογος γυναικών Φιλωτίου : προσκύνημα στην Παναγία την Φλεβαριώτισσα (Υπαπαντής) στην Αστυπάλαια


 Ο σύλλογος γυναικών Φιλωτίου διοργανώνει προσκύνημα στην Παναγία την Φλεβαριώτισσα (Υπαπαντής) στην Αστυπάλαια όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις