slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα 50 κόμματα που κατέθεσαν αίτηση στον Άρειο Πάγο


Συμμετοχή στις εκλογές δήλωσαν 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν συνολικά συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι, αριθμός διπλάσιος και πλέον των εθνικών εκλογών του 2019.

Τριήμερη περιοδεία της υποψήφιας βουλευτή Ανθής Χαλκιά στο νησί της Τήνου

 -


           Συνεχίζονται οι περιοδείες της υποψήφιας βουλευτή Κυκλάδων με την Νέα Δημοκρατία κ.Ανθης Χαλκιά στα νησιά των Κυκλάδων.

             Την Παρασκευή 28 Απριλίου,το Σάββατο 29 Απριλίου και την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 η υποψήφια βουλευτής Κυκλαδων θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στην Χωρα της Τήνου καθώς σε αρκετά χωριά του νησιού στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων της στα νησιά των Κυκλάδων εν όψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαίου.

Περιοδεία του Φίλιππου Φόρτωμα στην Κύθνο

Το νησί της Κύθνου επισκέφθηκε ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στις Κυκλάδες, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Επίσκεψη της υποψήφιας βουλευτή Κυκλάδων ΝΔ Ανθής Χαλκιά στον Λιμενάρχη Σύρου.


          Την Πέμπτη 27Απριλιου η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ συναντήθηκε στο Λιμεναρχείο Σύρου με τον Λιμενάρχη κ.Γιάννη Βαμβακούση, στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε φορείς και υπηρεσίες νησιών των Κυκλάδων.

Εκλογές 2023: Ο Άρειος Πάγος «έκοψε» το κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου



 Εκτός εκλογικής διαδικασίας θα μείνει το κόμμα «Πατριωτική Ένωση», των Κωνσταντίνου Μπογδάνου-Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, καθώς κόπηκε από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, λόγω συμβόλου και ονόματος.

Το ευχαριστώ του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού για το έργο εγκατάστασης συστήματος τηλελέγχου και τηλεχειρισμού των δικτύων ύδρευσης

 Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση δικτύων ύδρευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων», προϋπολογισμού 8.991.178 €, με υπογραφή του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ Γιώργου Ζερβού.

 Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση συστήματος τηλελέγχου και τηλεχειρισμού των δικτύων ύδρευσης


και 9.310 έξυπνων μετρητών κατανάλωσης νερού στις απολήξεις του δικτύου ύδρευσης (τελικοί καταναλωτές).

Στη Σίφνο ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

 

 


Επίσκεψη στη Σίφνο πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
Γιώργος Λεονταρίτης. Στο πλαίσιο της παραμονής του ο κ. Λεονταρίτης είχε
συναντήσεις με τη Δήμαρχο κα Μαρία Ναδάλη και φορείς του νησιού ενώ
άδραξε την ευκαιρία να περπατήσει στο ολοκαίνουργιο κεντρικό οδικό δίκτυο
της Σίφνο, ξεκινώντας από τον Αρτεμώνα, την Απολλωνία μέχρι και τον
Πλατύ Γιαλό.
Η οδική ασφάλεια είναι ένας τομέας όπου η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου
Αιγαίου δίνει ιδιαίτερη έμφαση, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των
κατοίκων και τη διάχυση της τουριστικής κίνησης, διαθέτοντας μεγάλο μέρος
των διαθέσιμων πόρων, ταυτόχρονα με την διαρκή αναζήτηση νέων
χρηματοδοτικών πηγών.

Ο Βαζαίος Πετρόπουλος, από την Πάρο, υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο


 





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Βαζαίος Πετρόπουλος, από την Πάρο,

υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

 

Την υποψηφιότητα του Βαζαίου Πετρόπουλου στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου.

Γιάννης Πολυχρονάκος: «8+1 Προτάσεις για μια Ολοκληρωμένη Νησιωτική Πολιτική»




Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ στη Νάξο για τη Νησιωτική Πολιτική με την παρουσία του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κατρίνη.

Ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πολυχρονάκος, μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε ότι, «έχει έρθει η ώρα, το ΠΑΣΟΚ να βγει μπροστά. Να αποκτήσουμε μια Πραγματική, μια Αληθινή Νησιωτική Πολιτική γιατί το Αθηνοκεντρικό Κράτος δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να ζει κανείς σε νησί».

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος παρουσίασε 8+1 προτάσεις για μια Ολοκληρωμένη και Πραγματική Νησιωτική Πολιτική:

Ικανοποίηση Μ. Πολυκρέτη για την ένταξη έργου 9 εκ. στο Δήμο Νάξου που αποτελούσε προσωπικό του στοίχημα!

Τη  μεγάλη του χαρά και ικανοποίησή εκφράζει ο   υποψήφιος Δήμαρχος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, για την ένταξη  σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση 9 εκατ. ευρώ, το έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δικτύων Ύδρευσης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» τη μεγαλύτερη που έχει πάρει ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια. Ο πρώην Αντιδήμαρχος και   υποψήφιος Δήμαρχος σήμερα θεωρεί ότι η ένταξη  του έργου  ήταν προσωπικό στοίχημα  

Ακολουθούν η  ανοιχτή επιστολή και το δελτίο Τύπου του κ. Πολυκρέτη προς τα τοπικά ΜΜΕ και το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό 

Επίσκεψη της Μαρίας Χανιώτη στην Αντίπαρο

 Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων, του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη, επισκέφτηκε την Τετάρτη, 26 Απριλίου, την Αντίπαρο, όπου είχε συναντήσεις με τις τοπικές Αρχές, επαγγελματίες του νησιού, ενώ επισκέφτηκε και το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο.

Η κ. Χανιώτη, μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Μαραγκό, αρχικά συνάντησαν στο δημαρχείο της Αντιπάρου, τον δήμαρχο, Αναστάσιο Φαρούπο, τον αντιδήμαρχο, Αρτέμη Τριαντάφυλλο και την επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ελένη Βιάζη. Κατά τη συζήτηση εκεί προτάθηκε το θέμα της υποστελέχωσης του δήμου, η ανησυχία για την επάρκεια νερου στο νησι λόγω της ανομβρίας και το πρόβλημα με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση.

Γ. Βρούτσης: Επισκέψεις σε Νάξο, Σαντορίνη και Ανάφη


Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο κ. Γιάννης Βρούτσης, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στα νησιά Νάξος, Σαντορίνη και ΑνάφηΑρχικά θα επισκεφθεί τη Νάξο, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Απριλίου 2023 θα μεταβεί στη Σαντορίνη. Εκεί θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, μαζί με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα, ενώ παράλληλα θα συμμετέχει και ως ομιλητής στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Πολυτελείας στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Επίσης, θα συναντηθεί με τα στελέχη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Θήρας.