slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δύναμη Δημιουργίας Νάξου & Μ. Κυκλάδων: Η Τήνος δεν «κείται μακράν»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                             Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2020 δυνάμεις των ΜΑΤ απαγόρευσαν την κυκλοφορία σε επαρχιακό δρόμο της Τήνου για την διευκόλυνση εργασιών εγκατάστασης αιολικού πάρκου και ειδικότερα προκειμένου να καταστείλουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας του νησιού. Οι Τηνιακοί  με «αιχμή του δόρατος» τον ίδιο τον Δήμο Τήνου και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο δείχνουν εδώ και μήνες, αν όχι χρόνια, τον δρόμο της αντίστασης απέναντι σε όσους αποφασίζουν χωρίς τις τοπικές κοινωνίες και τις πολιτικές εκχώρησης προς εκμετάλλευση συλλογικών και δημόσιων αγαθών σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Η Τήνος ήδη παλεύει και παλεύει για όλους τους Κυκλαδίτες.

Εκφράζουμε το θαυμασμό και τη συμπαράστασή μας στους πολίτες της Τήνου, οι οποίοι αγωνίζονται και δίνουν το παράδειγμα της συλλογικής δράσης για την υπεράσπιση του τόπου τους.
Για άλλη μια φορά προτείνουμε την εφαρμογή μιας ενεργειακής πολιτικής, που γνώμονα θα έχει τις αναγκαιότητες της κάθε τοπικής κοινωνίας, την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος κάθε τόπου και όχι τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Καλούμε όλους τους πολίτες, τους φορείς, συλλογικότητες και τις δημοτικές παρατάξεις
-        που θεωρούν ότι η υπεράσπιση και προστασία των συλλογικών δημοσίων αγαθών αποτελεί πρώτιστη και αδιαπραγμάτευτη συνθήκη
-         που κατανοούν μεν ότι η ενέργεια είναι μία από τις κύριες παραμέτρους επιβίωσής μας ως κοινωνία, αλλά κάθε σχεδιασμός πρέπει να διαπνέεται από το σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του τόπου μας,
να συστρατευθούμε σε ένα πανναξιακό και παγκυκλαδικό μέτωπο, που θα στείλει το μήνυμα σε κάθε αποδέκτη, ότι στα νησιά μας αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες, όσες fast track διαδικασίες και να ψηφίσουν, όσες διμοιρίες των ΜΑΤ και να επιστρατεύσουν.
Είναι ζήτημα δημοκρατίας και αλληλεγγύης μεταξύ των νησιών μας.
Νάξος, 12 Φεβρουαρίου 2020
Από το Γραφείο Τύπου
Με 21 νησιά της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνει αισθητή την παρουσία της στην τουριστική έκθεση BIT του Μιλάνου


Με 21 νησιά της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνει αισθητή την παρουσία της στην τουριστική έκθεση BIT του Μιλάνου 

Τα πολλά πρόσωπα του Νοτίου Αιγαίου, χάρη στη μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθενός από τα νησιά του, ανέδειξε και πάλι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην διεθνή έκθεση Τουρισμού BIT – International Travel Exhibition  2020, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως ηγέτιδας δύναμης του ελληνικού τουρισμού.
 Η έκθεση αφορά  τη διαμόρφωση του ελεύθερου χρόνου, τα ταξίδια και την αναψυχή. Άνοιξε τις πύλες της στις 9 Φεβρουαρίου 2020 και ολοκληρώνεται σήμερα, στο καινοτόμο εκθεσιακό χώρο Fieramilanocity στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Αποκριάτικος χορός της Πολιτιστικής Χορευτικής Ομάδας Κορωνοχωρίου – Μύλων Νάξου « Παναγία η Φλεριότισσα »,

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
     Η Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου – Μύλων Νάξου                                « Παναγία η Φλεριότισσα », σας προσκαλεί στον Αποκριάτικο χορό της, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020  και ώρα 14:00, στην ταβέρνα                 « Μουσάτος » στο Κουρνοχώρι.

Άρθρο ανάλυση για το νέο ασφαλιστικό στην εφημερίδα Kαθημερινή Φοροδοξίες: Γνωρίζετε ότι...

e-ΕΦΚΑ: Δημιουργείται για πρώτη φορά ένας εθνικός φορέας κοινωνικής ασφάλισης, ο e-ΕΦΚΑ. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί μια από τις σοβαρές καινοτομίες και βασικό άξονα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Θεσπίζεται για πρώτη φορά η ψηφιακή σύνταξη και προωθείται η ενοποίηση της βάσης των ασφαλιστικών δεδομένων, καθώς και γενικότερα η ψηφιοποίηση όλων των λειτουργιών της κοινωνικής ασφάλισης (ηλεκτρονική χορήγηση βεβαιώσεων, πιστοποιητικών κ.λπ.). Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις φιλοδοξούν να αποτελέσουν το αντίδοτο στη γραφειοκρατική δομή της κοινωνικής ασφάλισης, εξασφαλίζοντας σημαντικά ταχύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αποσυνδέονται πλήρως οι

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ (Αίθουσα Εκδηλώσεων Ξενοδοχείου Astir of Naxos)

  

Νίκος Συρμαλένιος: «Κοινωνικό μέρισμα κοροϊδίας και ανύπαρκτη προστασία της πρώτης κατοικίας προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ»

Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα
Το κοινωνικό μέρισμα, τα 215 εκατομμύρια, τα οποία έδωσε η Νέα Δημοκρατία τον Δεκέμβριο ήταν ένα κοινωνικό μέρισμα κοροϊδίας. Διότι απευθύνθηκε σε πολύ λιγότερο ευάλωτα στρώματα και συμπολίτες μας. Απευθύνθηκε περίπου στο 1/4 των νοικοκυριών και των φυσικών προσώπων από αυτά στα οποία απευθύνθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του 2018, με τα 780 εκατομμύρια, αλλά και με τα κοινωνικά μερίσματα με τα οποία είχε απευθυνθεί τον

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας - "Κυβερνητικός εμπαιγμός με την εντολή ακύρωσης του διαγωνισμού ανέλκυσης του Sea Diamond"

Σαντορίνη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Κυβερνητικός εμπαιγμός με την εντολή ακύρωσης του διαγωνισμού
ανέλκυσης του
Sea Diamond

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Ναυτιλίας κος Πλακιωτάκης εμπαίζει τον Σαντορινιό λαό και δεν εφαρμόζει την δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε από τον Οκτώβριο του 2019 για την αυτοτελή υποχρέωση του Υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στην ανέλκυση του ναυάγιου του SEA DIAMOND.

ΗΛΕΚΤΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ


O ΑΔΜΗΕ σχεδιάζει την υπογειοποίηση του εναέριου Συστήματος Μεταφοράς της Άνδρου με στόχο τη θωράκιση της τροφοδοσίας του νησιού και την ελαχιστοποίηση της οπτικής όχλησης.

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2020 από τον ΑΔΜΗΕ η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος 150kV στο τμήμα Άνδρος-Τήνος, δύο μήνες μετά την ηλέκτριση του καλωδίου που διασυνδέει την Άνδρο με το ηπειρωτικό σύστημα (Εύβοια).