slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανοίγει η ψαλίδα στον εγκέφαλο κάποιων πολυθεσιτών δημοσιογράφων

Χθες κάποιοι είχαν κέφια! Έτσι μας ενημέρωσαν ότι «σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr» σήμερα η δημοσκόπηση της MRB θα έδειχνε τη διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να ανεβαίνει στο 6-7% από το 5% που ήταν στις τελευταίες εκλογές όπως την υπολόγισε

στον εγκέφαλο τους




Έτσι και έγινε... στο θολομένο του μυαλό όμως... γιατί στον πραγματικό κόσμο η δημοσκόπηση της MRB δείχνει τη διαφορά να μειώνεται στο 4,1% αντί του 6-7% που θα θελε ο Ρετσίνας... ο οποίος ενώ χθες έβλεπε «γκρίνια» στη ΝΔ... σήμερα ξαφνικά βλέπει «θετικά στοιχεία και αισιοδοξία»... για να μπερδέψει δε όσους θυμούνταν και τις χθεσινές του παπαριές για διαφορά 6-7% πετάει και ένα 5,9% διαφορά στην ικανότητα διακυβέρνησης και όποιον πάρει ο χάρος...



Αυτοί είναι οι έγκυροι και οι ενημερωμένοι εκ των έσω; Καλά κρασιά...

Από Δεξί Εξτρέμ

Η Φιλοζωική Νάξου σας καλεί σε Bake Sale


Η Φιλοζωική Νάξου στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει πόρους για τα αδέσποτα του νησιού διοργανώνει στις 11 Δεκεμβρίου ένα Bake Sale.
Σας καλούμε να δοκιμάσετε σπιτικές λιχουδιές, στις οποίες ευχαρίστως θα συμπεριλάβουμε και δικές σας δημιουργίες!
Σας περιμένουμε από τις 11 έως τις 19.00, στο εστιατόριο "Η Καλή Καρδιά" δίπλα στη Χριστουγεννιάτικη Φάτνη.
Είσοδος 5 ευρώ ( παιδιά 2 ευρώ) που περιλαμβάνει 1 ρόφημα
Η Φιλοζωική Νάξου

Ρακιτζό στη Μονή

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ «Η ΤΕΧΝΗ»

Ρακιτζό
στη Μονή
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010
και ώρα 19:00

Ελάτε να γευτούμε ζεστή ρακή, νόστιμους μεζέδες και να γλεντήσουμε με παραδοσιακή «ζωντανή» μουσική.

3ο Βιωματικό Θεατρικό Σεμινάριο

Το Τμήμα Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δρυμαλίας Νάξου διοργανώνουν το 3ο Βιωματικό Θεατρικό Σεμινάριο (σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμοί, ήχοι/λόγος/δημιουργική χρήση φωνής, παντομίμα/ελεύθερη έκφραση, κ.λ.π.) για ενήλικες, με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και χοροθεατρικών εργαστηρίων Σοφία Πολυκρέτη, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και ώρα 2 μ.μ., στη Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο Νάξου.
Στο σεμινάριο μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε ενήλικας, ανεξάρτητα αν παρακολούθησε το προηγούμενο.

Ερώτηση Δρίτσα για την υποστελέχωση του Οίκου Ναύτου της Σύρου

Ο  βουλευτής Θ.Δρίτσας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας με θέμα: για το πότε θα στελεχωθούν επαρκώς οι διοικητικές υπηρεσίες του Οίκου Ναύτου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι νησιώτες;

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:
«Προβλήματα αντιμετωπίζουν στην εξυπηρέτηση τους πολίτες στο νησί της Σύρου λόγω της ελλιπούς στελέχωσης της τοπικής Υπηρεσίας του Οίκου Ναύτου. Η θέση πολιτικού υπαλλήλου είναι εκ των πραγμάτων κενή, αφού η διορισμένη από το 2003 υπάλληλος αποσπάστηκε σχεδόν άμεσα σε άλλη υπηρεσία και προ ολίγων μηνών έληξε η σύμβαση άλλης υπαλλήλου.
Σήμερα τους ασφαλισμένους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλοί συνταξιούχοι, εξυπηρετεί αποκλειστικά το προσωπικό του Λιμεναρχείου που και αυτό είναι μειωμένο.
Με βάση τα παραπάνω
Ερωτάται o κ.Υπουργός
Με ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να καλύψει την κενή θέση πολιτικού υπαλλήλου στον Οίκο Ναύτου Σύρου;

Ο ερωτών βουλευτής

Θοδωρής Δρίτσας»

Απολογισμός & Προγραμματισμός δράσεων της ΟΝΑΣ

<<  Ο. ΝΑ. Σ. >>                               Αθήνα  23  Νοεμβρίου  2010

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΝΑΞΙΑΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Μάρνη  33   Αθήνα  10432

Τηλέφωνο – Φαξ : 210 – 52 34 576

Κινητό τηλ. Επικ. : 6932 785 211

e – mail : onas.naxos@yahoo.gr

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

      Προσκαλούνται οι αντιπρόσωποι  των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων, στην ετήσια  τακτική  Γενική  Συνέλευση της Ομοσπονδίας  η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Απεραθίτικου Συλλόγου  ( Ανδριτσαίνης 51 Γαλάτσι )  με θέματα :

1.      Απολογισμός δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2010.

2.      Προγραμματισμός δράσης  του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2011.

3.      Οικονομικός Απολογισμός  του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2010.

4.      Προϋπολογισμός   του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2011.

5.      Περιοδικό ¨ΝΑΞΙΑΚΑ¨.

Η Γενική Συνέλευση  θα συγκληθεί την   Κυριακή 12η   Δεκεμβρίου  2010 

              και ώρα 10.30 πμ        και θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε ανεξάρτητα του αριθμού των αντιπροσώπων που θα παρευρεθούν ( δεύτερη Κυριακή).

     Παρακαλούνται οι Σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας :

v   Να ενημερώσουν  σχετικά  τους αντιπροσώπους τους μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΟΝΑΣ.

v   Να ενημερώσουν εγγράφως την Ομοσπονδία σε περίπτωση αλλαγής της σύνθεσης των αντιπροσώπων τους  από την αντίστοιχη της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης  ( εκλογές στο Σύλλογο κλπ )

v   Να τακτοποιήσουν την ετήσια συνδρομή τους έως και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

        Επίσης  προσκαλούνται οι Ναξιακοί Σύλλογοι  μη  μέλη  της  ΟΝΑΣ  να  παραβρεθούν   στη παραπάνω  Γενική  Συνέλευση

ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

               Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Η  ΕΙΔΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    

        Μ Α Ϊ Τ Ο Σ   Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ                                                                            Μ Α Ρ Κ Ο Υ    Σ Ο Φ Ι Α           

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ξετσίπωτη κοροϊδία και απειλές στο λαό"



Νέα λυσσαλέα επίθεση κατά των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση, με τη σύμπραξη των ντόπιων και ξένων συμμάχων της. Με μια φωνή, αυτήν της πλουτοκρατίας, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, και ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος - Καν, αμέσως μετά τη χτεσινή τους συνάντηση, ξεκαθάρισαν ότι τους επόμενους μήνες θα ληφθούν σωρεία νέων μέτρων σε βάρος του λαού.
- Απόκρυψη αναφερόμενου κειμένου -

«Μη νομίζετε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά», δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος - Καν, αφού πρώτα φρόντισε να εξάρει την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης, δηλώνοντας «εντυπωσιασμένος» από το ξεδίπλωμά της. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος σημείωσε: «Αν το 2010 λάβαμε επίπονα μέτρα, άμεσης απόδοσης, το 2011 θα εντείνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, που ήδη ξεκινήσαμε, αλλά οι οποίες συνεχίζονται (...) Ο δρόμος είναι δύσκολος, χρειάζονται να γίνουν ακόμα πολλά».

Η «έξωθεν» στήριξη μέσω των διαδοχικών παρεμβάσεων των εκπροσώπων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών - όπως η χτεσινή του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ - που επιβραβεύουν την «αποφασιστικότητα» της κυβέρνησης να εφαρμόσει την αντιλαϊκή στρατηγική της, έρχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου για τη λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα, που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης.

Το πλέγμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που θέτει ως προτεραιότητα με το πρόγραμμά της η κυβέρνηση, φρόντισε να διευκρινίσει και ο Στρος - Καν, σημειώνοντας ότι αυτό που έχει «τώρα ενώπιόν της» η κυβέρνηση είναι:

1) «Διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας». Με την άμεση προώθηση του νομοσχεδίου που θα επιφέρει μειώσεις μισθών μέσω της υπερίσχυσης των επιχειρηματικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.
2) «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα συνταξιοδότησης, που ήδη έχει αρχίσει να αλλάζει». Ουσιαστικά προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα οξύνει την αντιασφαλιστική επίθεση, βάζοντας στο στόχαστρο τις επικουρικές συντάξεις και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Λίγη ώρα αργότερα, από τη Βουλή, ο Στρος - Καν έκανε λόγο για παραπέρα μείωση των συντάξεων.
3) «Να συνεχιστούν οι αλλαγές στο δημόσιο τομέα και στον τομέα της Υγείας». Πρόκειται για τις ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στις πρώην ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και θα επιφέρουν μειώσεις μισθών, απολύσεις και μετατάξεις προσωπικού, ένταση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κοινωνικών αγαθών. Στο χώρο της Υγείας, ακόμα μεγαλύτερη περικοπή στην κρατική χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία.
4) «Προώθηση των αλλαγών στο χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών». Με στόχο το άμεσο άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, που θα οδηγήσει στην ταχύτερη μονοπώληση των κλάδων και στην αύξηση των τιμών των υπηρεσιών για τους εργαζόμενους καταναλωτές.

«Αυτά τα μέτρα είναι το σημαντικότερο μέρος των όσων πρέπει να γίνουν (...) για να μπορέσουν οι οικονομικοί κλάδοι, να μπορέσει η βιομηχανία να αναπτυχθεί», τόνισε ο Στρος - Καν. Ο ίδιος, μάλιστα, για να δημιουργήσει εντυπώσεις, σημείωσε ότι με τα συγκεκριμένα μέτρα οι «θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα επανέλθουν το 2012», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι με τις «διαρθρωτικές αλλαγές θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις, ώστε το 2012 να επιστρέψουμε σε θετική ανάπτυξη».

Τα νέα σκληρά μέτρα που απαιτούν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, στο όνομα της «ανάκαμψης και της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», δεν αφορούν στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το 2012, μετά τον καταιγισμό των «διαρθρωτικών αλλαγών», οι εργαζόμενοι θα έχουν απολέσει το σύνολο των δικαιωμάτων τους και θα αμείβονται με ψίχουλα, ενώ η πλουτοκρατία θα έχει εξασφαλίσει ακόμα φτηνότερα εργατικά χέρια.

Μνημόνιο διαρκείας φέρνει η επιμήκυνση

Την υπογραφή «νέου μνημονίου», αν υπάρξει επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου στην τρόικα, «φωτογράφισε» χτες ο Στρος - Καν, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να θολώσει τα νερά.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους. Και νομίζω ότι θα έπρεπε να επιμηκύνουμε την περίοδο αποπληρωμής. Βεβαίως, αυτό πρέπει να γίνει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση ταυτόχρονα. Είναι ένα τεχνικό θέμα, το οποίο έχει πολλές και συγκεκριμένες επιπτώσεις, βεβαίως, αλλά νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το διευθετήσουμε», είπε ο Στρος - Καν.

Οι «επιπτώσεις» που ανέφερε χτες ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ είναι τα «νέα μέτρα» που θα συνοδεύσουν την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και θα σηματοδοτήσουν την παράταση του μνημονίου.

Μάλιστα, με νόημα σημείωσε ότι «δεν έχει τελειώσει ακόμα η πορεία, δεν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα» της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Στρος - Καν ανέφερε ότι «όλοι στην ΕΕ καταλαβαίνουν πως υπάρχει ανάγκη επιμήκυνσης» και πρόσθεσε ότι «δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ, από τη δική μας πλευρά (σ.σ. του ΔΝΤ), είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε».

Είναι ενδεικτικό ότι χτες, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Στρος - Καν, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας σημείωνε ότι μαζί με την επιμήκυνση θα υπάρξουν «κάποιου είδους εκθέσεις που θα παρακολουθούν την πορεία των μέτρων»!

Ο ίδιος σημείωνε ότι το «πολιτικό πρόβλημα είναι να περάσει η επιμήκυνση από το Κοινοβούλιο της Γερμανίας», ενώ πρόσθετε ότι θα υπάρξει και αύξηση του επιτοκίου δανεισμού, το οποίο προσδιόρισε «σε σταθερό επιτόκιο» της τάξης του 5,8%.

Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, υποστήριξε ότι «η προοπτική που έχει ανοίξει για το χρόνο αποπληρωμής των δανείων είναι μόνο ένα δείγμα της αναγνώρισης της προσπάθειας που καταβάλλουμε» και έσπευσε να ευχαριστήσει τον Στρος - Καν που «από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ του ενδεχομένου αυτού».

Εμπαιγμός και κλίμα συναίνεσης

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, στηρίζοντας πλήρως την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα υποταγής και αποδοχής της εφαρμοζόμενης βάρβαρης πολιτικής, υπογράμμισε την ανάγκη συναίνεσης στις προσπάθειες της κυβέρνησης, τόσο από τον ελληνικό λαό όσο και από τα κόμματα, υποστηρίζοντας πως «διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας».

«Η κυβέρνηση είναι γενναία, χρειάζεται όμως πολιτική υποστήριξη από τον ελληνικό λαό και, ει δυνατόν, πολιτική υποστήριξη από όλα τα πολιτικά κόμματα», ανέφερε ο Στρος - Καν, καλώντας ουσιαστικά το σύνολο των αστικών πολιτικών κομμάτων να βάλουν πλάτη για την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής. Το θέμα έθεσε και στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά.

Προκαλώντας τον ελληνικό λαό, ο Στρος - Καν δήλωσε «εντυπωσιασμένος από τις προσπάθειές του» και προσαρμόζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στα μέτρα της προπαγάνδας που τον βολεύει, είπε ότι οι ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση «έχουν αναγνωριστεί ως αναγκαίες από το λαό, διά μέσου εκλογών (και αυτό) είναι κάτι στο οποίο προσέβλεπαν όλοι, σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι Ελληνες «δεν πρέπει να φοβούνται το γιατρό» (!) και ανέφερε ότι «πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, αλλά τα όσα έγιναν δείχνουν ότι όλα είναι εφικτά». Η κυνικότητα του εκπροσώπου του ΔΝΤ φανερώνει ότι αν ο λαός δεν ξεσηκωθεί και δεν αντισταθεί στα βάρβαρα μέτρα που έρχονται η επέλαση δεν θα έχει ημερομηνία λήξης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
 
Έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη έχουν προκαλέσει οι προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εκπτώσεις στην Παιδεία και στην Υγεία, στα πλαίσια της προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων την ιδία ώρα που τα λειτουργικά έξοδα των υπουργείων είναι υπέρογκα και οι έμμισθες επιτροπές έχουν πολλαπλασιαστεί.
Οι αντιδράσεις αυτές ανάγκασαν σε άτακτη υποχώρηση της κυβερνητικής προσπάθειας συνένωσης σχολείων στη Σύρο.
Τέτοιες ενέργειες μας γυρνούν δεκαετίες πίσω όπου τα πολυπληθή τμήματα εμπόδιζαν την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και την κατάκτηση της γνώσης.
Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση μείωσε τους διορισμούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και προχώρησε σε κομματικές επιλογές και τοποθετήσεις στελεχών στην εκπαίδευση.
Η πολιτική των ημετέρων και η υποβάθμιση της εκπαίδευσης δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 20ου αιώνα.
Όμως και στον τομέα της υγείας τα πράγματα είναι δυσάρεστα. Το κλείσιμο των μονάδων υγείας φέρνει την έντονη ανησυχία στους πολίτες ιδιαίτερα στους νησιώτες μας που  το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουν πρωτοφανή υποβάθμιση των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα βλέπουν ότι έργα δεν προσχωρούν και η υποστελέχωση των μονάδων υγείας έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Καλούμε την κυβέρνηση που υποδούλωσε τη χώρα στο ΔΝΤ να προχωρήσει σε αναπτυξιακές δράσεις και να σεβαστεί επιτέλους τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.
 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ (Πράσινη διαπλοκή με τις διαφημ)ίσεις του ΟΠΑΠ σε σελίδες ΠΑΣΟΚων

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τoν Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κον Γερουλάνο Παύλο

Νέα γενιά « χρυσών παιδιών» (golden boys) εγκαταστάθηκε , τον τελευταίο ένα χρόνο, στον ΟΠΑΠ. Με το πρόσχημα ότι ο ΟΠΑΠ είναι εισηγμένος στο ΧΑΑ οι αμοιβές των «χρυσών παιδιών» υπερβαίνουν προκλητικά το ανώτατο όριο αμοιβών που έχει ορισθεί για το δημόσιο.

Το ίδιο προκλητική είναι και η άρνηση του ΟΑΠΑΠ να δώσει στοιχεία για τις αμοιβές των «χρυσών παιδιών» ακόμη και στην Βουλή των Ελλήνων.

Αλλά –εκτός από τις αμοιβές- η συμπεριφορά των «χρυσών παιδιών» είναι το ίδιο προκλητική.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Σπανουδάκης ( η αμοιβή του ξεπερνάει , σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, τις 20.000 ευρώ τον μήνα) εγκατέστησε ατομικό ανελκυστήρα για να ανεβαίνει στο γραφείο του.

Ο προθάλαμος του γραφείου του αποτελεί άβατο για όλους.

Για να εισέλθει κάποιος - στον προθάλαμο !- πρέπει να χτυπήσει το κουδούνι ειδικής πόρτας και να υποστεί τον έλεγχο της γραμματέως του διευθύνοντος συμβούλου.

Εκτός του Ιωάννη Σπανουδάκη και τα άλλα «χρυσά παιδιά» του ΟΠΑΠ έχουν στην διάθεσή τους αυτοκίνητα, προσωπικούς οδηγούς, εταιρικές πιστωτικές κάρτες και κινητά τηλέφωνα.

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν στους απλούς εργαζόμενους του ΟΠΑΠ ( αλλά και στους κατοίκους του Περιστερίου όπου εδρεύει ο Οργανισμός) τα αμαξίδια γειτνιάζοντος με τον ΟΠΑΠ πολυκαταστήματος.

Με αυτά μεταφέρονται καθημερινά στον ΟΠΑΠ τρόφιμα και delicatessen για τα γεύματα εργασίας ( business lunches) των «χρυσών παιδιών»

Αναφέρω ενδεικτικά τις διαδικασίες πρόσληψης και τις (κατά μετριοπαθείς εκτιμήσεις) αμοιβές ορισμένων «χρυσών παιδιών»

1. Χάρης Σταματόπουλος . Πρόεδρος ΟΠΑΠ. Eκτιμώμενη μηνιαία αμοιβή : 20.000.
2. Βενετσάνος Ρογκάκος. Αν και μέλος Δ.Σ θυγατρικής του ΟΠΑΠ προσελήφθη ( με φωτογραφική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης) ως γενικός διευθυντής οικονομικής διαχείρισης. Εκτιμώμενη μηνιαία αμοιβή : 10.000.
3. Στέλιος Χειλαδάκης. Γενικός διευθυντής πληροφορικής. Εκτιμώμενη μηνιαία αμοιβή : 10.000.
4. Γιώργος Γανωτής. Νομικός Σύμβουλος. Προσελήφθη ενώ στον ΟΠΑΠ υπηρετούν ήδη εννέα δικηγόροι. Εκτιμώμενη μηνιαία αμοιβή : 10.000.
5. Απόστολος Κουκουβίνος. Τεχνικός σύμβουλος πληροφορικής. Προσελήφθη ενώ στον ΟΠΑΠ υπηρετούν ήδη σαράντα υπάλληλοι πληροφορικής. Εκτιμώμενη μηνιαία αμοιβή : 10.000.
6. Γιώργος Αγγελόπουλος. Γενικός διευθυντής τροφοδοσίας δικτύου. Μόλις προσελήφθη ενοικίασε για τον ΟΠΑΠ αποθήκη από την εταιρία (Yalco) στην οποία εργαζόταν πριν έρθει στον ΟΠΑΠ και στην οποία εργάζεται η γυναίκα του. Ο γενικός διευθυντής της Υalco Θανάσης Γιαννακόπουλος υπήρξε συνεργάτης του Ιωάννη Σπανουδάκη στον Αθήνα 2004. Εκτιμώμενη μηναία αμοιβή του Γιώργου Αγγελόπουλου : 6.000.

Για όλους τους παραπάνω αν και έχω υποβάλει (απλές) ερωτήσεις προς τον αρμόδιο υπουργό δεν έχω λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις. Οι ακριβείς αμοιβές τους παραμένουν εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τον τελευταίο μήνα εισέβαλαν και νέα «χρυσά παιδιά» στον ΟΠΑΠ. Ειδικότερα.

1. Ευθαλία Σιαμανή. Αρχικά διορίστηκε μέλος του Δ.Σ. Στην συνέχεια παραιτήθηκε από το Δ.Σ και προσελήφθη ως νομική σύμβουλος. Αν και ο ΟΠΑΠ διαθέτει ήδη (μαζί με τον , επίσης νέο-προσληφθέντα, Γιώργο Γανωτή) δέκα δικηγόρους.
2. Αθανάσιος Λαψάνας. Απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ. ( Γνωστός του Ιωάννη Σπανουδάκη από τον Αθήνα 2004). Προσελήφθη- αν και συνταξιούχος !- ως διευθυντής της υπηρεσίας ασφαλείας. Παρά το γεγονός ότι –προ ολίγων μηνών- την φύλαξη των κτιρίων του ΟΠΑΠΑ ανέλαβε η ιδιωτική εταιρία Mega Sprint με 95.000 τον μήνα !
3. Ε. Πλοιάρχου. Προσελήφθη ως σύμβουλος marketing αν και ο ΟΠΑΠ διαθέτει μια γενική διεύθυνση marketing, τρείς διευθύνσεις marketing και τέσσερα τμήματα marketing. Εκτιμώμενη μηνιαία αμοιβή : 7.000.

Εντύπωση, επίσης, προκαλεί η διαφημιστική πολιτική του ΟΠΑΠ.

Αυτή ασκείται από τις διαφημιστικές εταιρίες Cleverbank και Leobernet (διαφήμιση των αριθμό-λαχείων), Fortune ( διαφήμιση των Πάμε Στοίχημα και Προπό Γκολ) και Politics ( για την Εταιρική Προβολή).

Παράγοντες της αγοράς αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν οι διαφημιστικές αυτές εταιρίες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΟΠΑΠ έναντι αμοιβής… 500 ευρώ (!) τον μήνα και με ποιόν τρόπο καλύπτουν τα έξοδά τους.

Ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρίας Cleverbank είναι ο Δημήτρης Τζιώτης .

Στέλεχος του Πασοκ που τον Νοέμβριο του 2007 εφέρετο και ως υποψήφιος για την Προεδρία του Πασοκ στις τότε εσωκομματικές εκλογές.

Ο Δημήτρης Τζιώτης ανήρτησε πρόσφατα τον ιστότοπο Green Tank στον οποίο προσφέρει συμβουλές για επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη.

Στον ίδιο ιστότοπο προσφέρει τις πράσινες επενδυτικές συμβουλές του και ο Γιώργος Γανωτής.

Το εκτενές βιογραφικό του Γιώργου Γανωτή, όμως, στον ιστότοπο Green Tank ,δεν αναφέρει πουθενά την σημερινή εργασία του (!) .

Δηλαδή ότι είναι νομικός σύμβουλος του ΟΠΑΠ.

Το ίδιο συμβαίνει και με το βιογραφικό του Δημήτρη Τζιώτη που επίσης υπάρχει στον ιστότοπο Green Tank.

Αμφότεροι αποκρύβουν την εργασιακή σχέση τους με τον ΟΠΑΠ.

Παρόλα αυτά στον συγκεκριμένο ιστότοπο ( Green Tank) κυριαρχεί διαφημιστικό μήνυμα του ΟΠΑΠ.

Τελικώς ο κρατικός τζόγος διαπλέκεται και με την πράσινη ανάπτυξη.

Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Πόσοι και ποιοί προσελήφθησαν στον ΟΠΑΠ από τις 04-10-09 και ποιές είναι οι αμοιβές του καθενός και της καθεμιάς από αυτούς.
2. Ποιά είναι τα μηνιαία έξοδα παραστάσεως όλων των προσληφθέντων από τις 04-10-09 και πόσο έχει χρεώσει ο καθένας και η καθεμία από αυτούς τις εταιρικές πιστωτικές κάρτες και τα κινητά τηλεφωνά τους.
3. Γιατί δεν καθιερώνεται η διαδικασία του Πόθεν Έσχες και για τα στελέχη του ΟΠΑΠ αφού , στην ουσία, διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο ερωτών Βουλευτής

Αργύρης Ντινόπουλος

Επιστροφή στην περίληψη...