slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ομιλία Νίκου Συρμαλένιου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας επιχειρεί να δημιουργήσει κανόνες διαφάνειας και δημοκρατίας στα θέματα της επιθεώρησης πλοίων, της διαχείρισης αποβλήτων, των υπηρεσιακών μεταβολών του Λιμενικού Σώματος, καθώς επίσης και στα θέματα του θαλάσσιου τουρισμού, επεσήμανε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Νέο Καταστατικό και τιμητική αναφορά στον εκλιπόντα πρόεδρο Εμμ. Μαρμαρά

Μια ενδιαφέρουσα καμπή στην ιστορία της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών σημειώθηκε με την ψήφιση στη Γενική Συνέλευση των μελών της του νέου Καταστατικού της (που τροποποίησε το Καταστατικό του 1972) και που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 το απόγευμα στα γραφεία της Εταιρείας (στην οδό Φερών 7 πλησίον της πλατείας Βικτωρίας, στην Αθήνα). 
Πρόκειται για ένα νέο Καταστατικό, που προσάρμοσε στις ανάγκες της εποχής μας το παλαιότερο, 

«Υπόλογη, η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες» - Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη


«Υπόλογη, η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την υιοθέτηση του κανονισμού Omnibus  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΡΑΣΗ ΟΝΝΕΔ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ & ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΡΑΣΗ ΟΝΝΕΔ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ & ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η ΟΝΝΕΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε συνέχεια των προγραμματισμένων δράσεων της, καλεί τα μέλη της καθώς και όλους τους κατοίκους της Νάξου στις 25/11/2017 στο Café Barcode και ωρα 17:00 μμ στην πραγματοποίηση συνάντησης με σκοπό την συλλογή βιβλίων κάθε είδους και περιεχομένου τα οποία δεν χρειάζονται και επιθυμούν να παραχωρήσουν. Τα βιβλία τα οποία θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων η οποία βρίσκεται στο Δημαρχείο Νάξου προς ενίσχυση της βιβλιοθήκης.

Εκτακτο: Τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για Καμμένο για το οπλισμό στη Σ.Αραβία


Εκτακτο: Τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για Καμμένο για το οπλισμό στη Σ.Αραβία


Πηγή:

Ψήφισμα Δ.Σ.Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την Αντωνίας Μαϊτού

ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο θλιβερό άγγελμα του θανάτου της συνδημότισσάς μας, Αντωνίας Μαϊτού, επί σειρά δεκαετιών ιδιαίτερα αγαπητής υπαλλήλου του Δήμου Νάξου του οποίου υπήρξε πραγματικά στυλοβάτης και άξιας οικογενειάρχου, συνήλθε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

ΕΚΛΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με το βλέμμα στο αύριο - Η αξιοποίηση των πόρων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι νέες προοπτικές

Εκδήλωση στη Νάξο για την ανάδειξη του ρόλου της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής, μέσα από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, διοργανώνεται εκδήλωση που έχει στόχο να αναδείξει τον ρόλο της Ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής και του τι προσέφερε και προσφέρει μέσα από τα

Ε όχι ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «τυμβωρυχία» στους νεκρούς της Μάνδρας

Επειδή πολλά ακούμε και πολλά βλέπουμε, να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους.
Ακούστηκε χθες από μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ πως τα ΜΜΕ και η αντιπολίτευση «τυμβωρυχούν» τους 15 νεκρούς της Μάνδρας.
Κι επειδή η αλήθεια κάποτε σε αυτή τη χώρα πρέπει να λέγεται και να γράφεται απλά θυμίζουμε:

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ
Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιάς φροντίδας υγείας και των υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής που παρέχει, διοργανώνει προληπτικό καρδιαγγειακό έλεγχο, ο οποίος περιλαμβάνει έλεγχο λιπιδαιμικού προφίλ (χοληστερόλης, τριγλικεριδίων , HDL, LDL, αρτηριακής πίεσης, γλυκόζης του αίματος κ.α ).
Οι εξετάσεις γίνονται εντελώς δωρεάν και συνίσταται οι εξεταζόμενοι να παραμείνουν νηστικοί 12 ώρες πριν την εξέταση.
Οι εξετάσεις θα λάβουν χώρα στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Κορώνου και στο

Υπάρχει ΠΑΣΟΚος που δεν θέλει να είναι στην κυβέρνηση; Πηγή: reporter.gr

Άγγελος Κωβαίος

akovaios@reporter.gr
Πηγή: reporter.grΜετά την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του λεγόμενου Νέου Φορέα, κάποια πράγματα (θα) αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν.
Ένα από αυτά είναι η φυσιογνωμία του. Δύσκολα μπορεί κάποιος να υποστηρίξει αυτήν την στιγμή ότι θα πρόκειται για κάτι πραγματικά νέο. Τα πρόσωπα είναι τα ίδια, μένει να αποδείξουν το κατά πόσον μπορούν να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες και τις απαιτήσεις της νέας εποχής.
Το άλλο είναι κατά πόσον μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις, α) κοινωνικές και β) πολιτικές. Το

Σ τις 26/11/2017 η ετήσια Γ. Σ. και στις 03/12/2017 οι εκλογές του Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στις 26/11/2017 στη λέσχη του Συλλόγου Φαιδριάδων 121, Άνω Κυψέλη και ώρα 11:00 π.μ.
Θέματα: