slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συλλυπητήρια του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ο " Ζεύς"

 PENTHOS

Το Δ.Σ του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ο " Ζεύς" και όλοι  η αθλητική οικογένεια εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για το χαμό της μητέρας των αθλητριών μας και τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στα μέλη της οικογένειας, κουράγιο και δύναμη.

ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα ερώτηση: Τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Νάξου

ΕΡΩΤΗΣΗΠρος: τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Θέμα: «Τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Νάξου»


Συνεχείς είναι οι καταγγελίες για συνεχείς και συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης περιοχών της Νάξου, αλλά και για τον ατυχή τρόπο αντιμετώπισης των καταναλωτών από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Εκτός από τις διακοπές και την ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν οι πολίτες τις δραστηριότητές τους, ο ΔΕΔΔΗΕ φτάνει στο σημείο να ζητήσει από τους καταναλωτές να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την κάλυψη των αναγκών τους.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού Πάρου και Αντιπάρου ζητάνε δικαίωση: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή αναφορά την επιστολή του Συλλόγου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων και Βιλλών Πάρου – Αντιπάρου, με θέμα τη δικαίωση των επαγγελματιών του τουρισμού των δύο νησιών από τις συνέπειες της ξαφνικής και χωρίς προειδοποίηση εφαρμογής έκτακτων μέτρων λόγω κρουσμάτων, η οποία μετέτρεψε την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου σε νεκρή τουριστική ζώνη. Επίσης στο έγγραφο αναφέρεται η δυσφήμιση που υπέστησαν παγκοσμίως τα δύο νησιά και προτείνονται μέτρα προκειμένου να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο.

 

«Άμεση ανάγκη για τοποθέτηση καθολικού ιεροδιδασκάλου στα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τήνου »: ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ


Αναφορά με θέμα: «Άμεση ανάγκη για τοποθέτηση καθολικού ιεροδιδασκάλου στα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τήνου" κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμσλένιος.

Στην Ανάφη ο Φίλιππος ΦόρτωμαςΕπίσκεψη στην Ανάφη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας από 6 έως 9 Σεπτεμβρίου.

Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου συμμετείχε σε σύσκεψη, παρουσία του Δημάρχου Ανάφης κ. Ιάκωβου Ρούσσου και Δημοτικών Συμβούλων, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, τη νησιωτικότητα, την ακτοπλοϊκή σύνδεση, την υγεία, την παιδεία και τον τουρισμό. 

Φίλιππος Φόρτωμας: «Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε τουρισμό και νησιώτες με ευεργετικά μέτρα»

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τις κυρώσεις των δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, με διατάξεις «για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού covid- 19 και άλλων επειγόντων ζητημάτων», οι οποίες εκδόθηκαν από τις επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής – Εμπορίου της Βουλής.

ΑΠ.Α.Σ. Νάξου "Τα Φανάρια: Συμμετοχή του Συλλόγου μας στα πλαίσια της συζήτησης για το νέο σ/ν για τον αθλητισμό

 Αξιότιμε

Υφυπουργέ κ. Αυγενάκη, ελπίζουμε η επιστολή μας να σας βρίσκει εξαιρετικά καλά και ασφαλή.

Θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να σας κάνουμε γνωστή την προσπάθεια που κάνουμε σαν Αθλητικό Σωματείο της νήσου Νάξου και για τον σκοπό αυτό σας στέλνουμε μια σύντομη περιγραφή του συλλόγου μας:

Άρθρα Ν. Δένδια, Μ. Τσαβούσογλου στην Καθημερινή - Τι λένε για διάλογο Ελλάδας, Τουρκίας

Ξεκάθαρος ο  Νίκος Δένδιας  Οι μονομερείς διεκδικήσεις κρατών δεν συνιστούν διακρατικές διαφορές. Μία και μοναδική διαφορά υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.
---------------------------------------------------------
Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την έναρξη ενός διαλόγου ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, καθώς και το πως αντιλαμβάνεται η κάθε πλευρά το σκηνικό που διαμορφώθηκε, μετά την επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Αττάλεια, διατυπώνουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου με άρθρο τους στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι οι μονομερείς διεκδικήσεις δε συνιστούν διαφορές, ενώ από την πλευρά του ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημειώνει ότι «η προτίμησή μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι διπλωματία χωρίς προϋποθέσεις».