slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χωρίς επαρκή αριθμό γιατρών παραμένουν πολλά νησιά


Τα «κρυφά» μέτρα της συμφωνίας: Παγώνουν οι μισθοί στο δημόσιο – Τι γίνεται με τα ειδικά μισθολόγια

Εκτός από τον επίσημο πίνακα με τα μέτρα συνολικού ύψους 7,9 δις ευρώ η Ελληνική πρόταση περιέχει χωρίς όμως να κοστολογεί 5+1 «κρυφά» μέτρα.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του enikonomia.gr:

Ν. Μανιός: «Να εξαιρεθούν της μείωσης των εφημεριών οι υγειονομικές μονάδες της 2ης Υ.Π.Ε.»

Νικός Μανιός
Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εξαιρεθούν της μείωσης των εφημεριών τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, εξήγησε με επιστολή του προς τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός.

Η επιστολή εστάλη με αφορμή την εγκύκλιο με αριθμό 22621/90 από 16/6/2015 του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, με τον κ. Μανιό να

Έξαλλος ο Βρούτσης που τον ταύτισαν με τον Βούτση

Ένα λάθος στην αναγραφή του σχεδίου νόμου, καθώς στην επισυναπτόμενη έκθεση του άρθρου 75 του συντάγματος «ανακάλυψε» ο...

“Πρώτη φορά Αριστερά”: Ο Κατρούγκαλος ξαναφέρνει στο ΕΣΥ γιατρούς που έπαιρναν “φακελάκι”

12%
Ο περίφημος «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», Γιώργης Κατρούγκαλος (ο μαντηλάκιας, ο καραμπουζουκλής) εκτός από τα δικά του ρουσφέτια –εκείνων που αναλάμβανε τις υποθέσεις τους, το δικηγορικό του γραφείο- ξαναφέρνει στο δημόσιο και τους επίορκους γιατρούς που συνελήφθησαν στα πράσα να παίρνουν φακελάκι!
Βάσει του… περίφημου νόμου Κατρούγκαλου που δρομολογεί την επαναφορά τους, εκτιμάται ότι

Ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα πληρώνουμε ακριβότερα


Κύμα ανατιμήσεων αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τις αλλαγές στον ΦΠΑ. Δείτε τι θα πληρώνουμε ακριβότεραΚύμα ανατιμήσεων σε μία σειρά προϊόντων-υπηρεσιών αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση των θεσμών για αλλαγές στον ΦΠΑ και αυτό θα αποτυπωθεί στις τσέπες και τα πορτοφόλια όλων των φορολογούμενων, φτωχών και πλουσίων.

Δείτε ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα ακριβύνουν

Έπιασαν οι ζέστες τον Ζουράρι – Εντυπωσιακή εμφάνιση στη Βουλή (φωτο)


Οι εμφανίσεις του Ερικ Τουσέν, τον οποίο έφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου να γνωμοδοτήσει για το ελληνικό χρέος, με σανδάλι με ή χωρίς κάλτσα φαίνεται πως ενέπνευσαν τον Κώστα Ζουράρι. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, προφανώς επηρεασμένος και από τον ηλιόλουστο καιρό, εμφανίστηκε στην ΚΟ των ΑΝΕΛ με αεράτο πουκάμισο και σανδάλι κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τον παρευρισκομένων. Βέβαια δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν… ζουμ στο σανδάλι του Κώστα Ζουράρι σχολιάζοντας ποικιλοτρόπως. Πηγή:
Ποια μέρη επιλέγουν οι Έλληνες για τις φετινές διακοπές τους, εντός και εκτός Ελλάδος; Ποια τα μέσα επίπεδα τιμών σε καθένα από αυτούς τους προορισμούς; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές των Ελλήνων και τη μέση τιμή διαμονής στον καθένα από αυτούς.Οι κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί που επιλέγουν οι Έλληνες για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.
Προτίμηση στα Χανιά δείχνουν οι Έλληνες τουρίστες, αφού τα κατατάσσουν στην κορυφή των

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου: «Πολιτικές εξελίξεις, Διαπραγμάτευση, Κυβέρνηση της Αριστεράς, Ρόλος του κόμματος»


Την Κυριακή 21 Ιουνίου στην κατάμεστη Αίθουσα Ρίτσου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου με ομιλητές τους Χριστόφορο Βερναρδάκη, (γραμματέα συντονισμού κυβερνητικού έργου), Πάνο Λάμπρου (Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ) και τους βουλευτές Κυκλάδων Αντώνη Συρίγο, και Νίκο Συρμαλένιο με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις, Διαπραγμάτευση, Κυβέρνηση της Αριστεράς, Ρόλος του κόμματος».
Πολίτες της Σύρου, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ γέμισαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου παρακολούθησαν τις τοποθετήσεις των

Γ. Χατζημάρκος: «Οι νησιώτες δεν είναι λαθρεπιβάτες στο σκάφος που λέγεται Ελλάδα»


Στην πρόσφατη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον με τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλο για διαχείριση των ροών προσφύγων και το μεταναστευτικό, καθώς και τις κρίσιμες ώρες των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας στέλνοντας σαφή όσο και αυστηρά μηνύματα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

«Δεν δεχόμαστε ψευτοδιλήμματα»
Αδιανότητο και εξαιρετικά επικίνδυνο χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης το...

Η δική μας Ιωάννα Σαχά στον τελικό των 200μ ύπτιο γυναικών,στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού.

Πρόκριση στον τελικό των 200μ ύπτιο γυναικών, που διεξάγεται την Τετάρτη (16:41 ώρα Ελλάδος) πήρε και η Ιωάννα Σαχά, που είχε τον 7ο καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά με 2:16.63. Ποσοστό 100% επιτυχία είχαν οι κολυμβητές μας που αγωνίστηκαν σήμερα σε ημιτελικούς. Κώστας Μερετσόλιας, Νίκος Σοφιανίδης και Ιωάννα Σαχά προκρίθηκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου τα πλοία δένουν κάβους


Η απεργία των ναυτικών, που αναμένεται να ξεκινήσει από τις 00:01 της Τρίτης 30 Ιουνίου έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα τη ίδιας ημέρας πρόκειται να προκαλέσει αναστάτωση σε ταξιδιώτες τουρίστες και ακτοπλοϊκές εταιρείες

Για κατάφωρη παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτικών από ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες, με σιωπηρή όπως μάλιστα τονίζει ανοχή των λιμενικών αρχών, κάνει λόγο σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία κήρυξε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 30 Ιουνίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με