slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με δικές της εγκαταστάσεις στο νησί η ζυθοποιία Νάξου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝΑΞΟΣ

 Naxos Beer είχε ξεκινήσει να δραστηριοποιείται παρουσιάζοντας αρχικά στην αγορά τρεις ετικέτες, λειτουργώντας ως νομαδική μικροζυθοποιία από το 2016 και στη συνέχεια οι ιδρυτές της αποφάσισαν να δημιουργήσουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Νάξο. Όπως λέει ο Γιάννης Μπαμπούνης εκ των επενδυτών της  εν λόγω ζυθοποιίας των Κυκλάδων «ξεκινήσαμε να παράγουμε πριν από πέντε χρόνια, διαμορφώνοντας δικές μας συνταγές σε συνεργαζόμενο μικροζυθοποιείο στην Ελλάδα. Aρχικά κυκλοφορήσαμε μία Pilsner και έως το 2018 φέραμε στην αγορά και δύο ακόμη μπύρες μία Stout και μία IPA. Bασική μας φιλοσοφία στο ξεκίνημά μας ήταν ότι εφόσον χρησιμοποιούσαμε το όνομα της Νάξου, από σεβασμό στο νησί μας η διακίνηση και η διανομή γινόταν αποκλειστικά εδώ. Γι’ αυτό και δεν δίναμε την δυνατότητα σε όποιον ήθελε να γίνει πελάτης μας εκτός Νάξου, να το πράξει καθότι είχαμε φτιάξει ένα προϊόν, χρησιμοποιήσαμε το όνομα του νησιού μας και επειδή δεν παραγόταν εδώ λάβαμε αυτή την απόφαση».

Ταξίδι στη Νάξο με το ράλι ιστορικών αυτοκινήτων του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021!


Στιγμιότυπο από τον μοναδικό αγώνα ράλι με ιστορικά αυτοκίνητα της ΦΙΛΠΑ που διοργάνωσε, την τελευταία ημέρα του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021, ο σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (Ι.Δ.Ο.ΡΟ.) με την συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αναδεικνύοντας τις απαράμιλλες ομορφιές και την ιστορικότητα της Νάξου μας!

Γιοσέπ Μπορέλ προς Τουρκία: «Η οριοθέτηση της ΑΟΖ σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας»


 


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικών Γιοσέπ Μπορέλ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη. Η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ επί των χωρικών τους υδάτων και του εναέριου χώρου τους καθώς και όλα τα κυριαρχικά δικαιώματά τους. Η οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω διαλόγου σύμφωνα με τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Στην απάντησή του ο Γιοσέπ Μπορέλ αφού επισημαίνει και χαιρετίζει την πρόσφατη αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο με τη διακοπή των παράνομων δραστηριοτήτων γεώτρησης και την επανέναρξη των διμερών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας τονίζει:

«Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων καλή τη πίστει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και ιδίως με τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.»

Και καταλήγει:

«Η Τουρκία θα πρέπει να επιδείξει αταλάντευτη προσήλωση στις σχέσεις καλής γειτονίας, στις διεθνείς συμφωνίες και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών. Επίσης, η Τουρκία θα πρέπει να αποφεύγει τις απειλές και τις ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ επί των χωρικών τους υδάτων και του εναέριου χώρου τους καθώς και όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα εξερεύνηση και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων σύμφωνα με το ενωσιακό δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.»

 

Αναλυτικά η απάντηση του Ύπατου Εκπροσώπου Γιοσέπ Μπορέλ:

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2021-000963-ASW_EL.pdf

Αυλαία του 33ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Mε ευρεία συμμετοχή συνέδρων από όλη την Ελλάδα και με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Νάξο το διάστημα 11-13 Ιουνίου το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ), το οποίο οργανώθηκε από την ΟΚΛΕ σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. 

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Καλαντίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς και η Εκπρόσωπος της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου Αγγελική Ευσταθίου. Εισηγητές ήταν ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, ο θεωρητικός κιν/φου και συγγραφέας Γιάννης Σολδάτος, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Φρέντζος, η παραγωγός Α. Γαβριατοπούλου και η ιστορικός και Προϊσταμένη Film Office Δυτ. Μακεδονίας Λ. Μυλωνάκη. Στις εργασίες του συνεδρίου παραβρέθηκε η Προϊσταμένη του Τμήματος Κινηματογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων του Υπουργείου Πολιτισμού Ελένη Τουμπανάκη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Διεθνών  Φεστιβάλ Δράμας, Πελοποννήσου και Αλεξανδρείας.

Oδός «Νεκταρίου Σάββα» – Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την μνήμη του δολοφονημένου από τρομοκράτες αστυνομικού3 ώρες πριν



Τρισάγιο στο σημείο που δολοφονήθηκε ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του ο αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας, στη μνήμη του και στη μνήμη του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης από τις ομοσπονδίες Π.Ο.ΑΣ.Υ. – Π.Ο.ΑΞΙ.Α., στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, όπου προχώρησε στην μετονομασία της οδού Λάμπρου Πορφύρα, σε οδό Νεκτάριου Σάββα.
Στα αποκαλυπτήρια της αναθηματικής επιγραφής από τον δήμαρχο της Αθήνας παρόντες ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, καθώς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Θάνος Πλεύρης.





Αλλάζουν όλα για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, οι νέοι μισθοί και οι συμβάσεις που θα ισχύουν

Αλεξάνδρα Κλειδαρά 
Ειδικότερα αναφέρεται «Κηρύσσουμε γενικώς υποχρεωτική την από 20.1.2021 Σ.Σ.Ε. "Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας", με Π.Κ. 2/26.1.2021, για όλους τους εργοδότες και εργαζομένους του κλάδου, που αυτή αφορά.»
Έτσι πλέον ελάχιστους μισθούς από 792 έως 863 ευρώ θα υποχρεούνται να καταβάλλουν όλα τα