slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μνημονιακά διλήμματα





Θα προσπαθήσουμε μαζί να ξετυλίξουμε το κουβάρι των μελλοντικών εξελίξεων, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα. Τα δίπολα  «Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο», «Ευρώ – Δραχμή», «μέσα-έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι ανυπόφορα εγκλωβιστικά όταν δεν συνοδεύονται από τον ανάλογο προβληματισμό και την απαραίτητη τεκμηρίωση της κάθε πιθανής επιλογής. Δεν έχει νόημα να υποστηρίζουμε την παραμονή στο Ευρώ μόνο και μόνο επειδή «είμαστε ευρωπαϊστές» ή την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι «η Ε.Ε. είναι η Ευρώπη των μονοπωλίων». ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ 

Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, στην Πάρο

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος επτά (7) ανηλίκων για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Βρέθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων σε εγκαταλειμμένη αποθήκη στις Λεύκες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου… Εξιχνίαση δεκατεσσάρων (14) περιπτώσεων   κλοπών και διαρρήξεων, στην........

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: Τον Παπανδρέου θα τον πλάκωνα στις σφαλιάρες!

H πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διευρυμένης νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στην Χαλκίδα εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία μάλιστα βρισκόταν ανάμεσα στους θερμούς υποστηρικτές του Γιώργο Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007, αναφερόμενη στον πρώην πρωθυπουργό είπε πως «ο Παπανδρέου διέλυσε το κόμμα. Εάν τον έβρισκα στον δρόμο θα τον πλάκωνα στις σφαλιάρες».

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών της 17ης Μαΐου, παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, ο Γιώργος Λυμπερόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπουραντάς καθώς και υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου. 

Παναγιώτης Ηλιόπουλος: "Αφήστε επιτέλους τα παραμύθια ότι με γιαούρτωσαν!"

Τελικά κάποιοι "μυθοπλάστες" δημοσιογράφοι έχουν βαλθεί να ξεπεράσουν ακόμα και τον Αίσωπο. Εδώ και 2 μέρες έχω γίνει αποδέκτης μιας κακοστημένης προβοκάτσιας του αριστερού δημοσιογραφικού κατεστημένου, το οποίο, χωρίς να μπει στον κόπο να με ρωτήσει, με εμφανίζει ως....

Νέες προσχωρήσεις στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΛΑΟΣ στη ΝΔ

Την προσχώρησή τους στη ΝΔ ανακοίνωσαν τέσσερα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δύο στελέχη του ΛΑΟΣ.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ο κ. Ιωάννης Βαγγέλης, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων, ο κ. Σπύρος Ρομποτής, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών, ο κ. Παύλος Σαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών και ο κ. Νίκος Χιδίρογλου, δημοσιογράφος.

Για να θυμόμαστε τι τράβηξε ο Καραμανλής: Στο σκαμνί οι αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης για την "απόβαση" στον Πειραιά

Ιδού ποιοι  θα έφερναν
 την ανανέωση 
Ξανά στον Πειραιά θα βρεθούν οι αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης στις 6 Ιουνίου αυτή τη φορά ωστόσο για να καθίσουν στο σκαμνί κατηγορούμενοι για την κρητική ¨απόβαση¨ και τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Φλεβάρη του 2009.
Στο εδώλιο του β' μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά θα καθίσουν κατηγορούμενοι, ο τότε πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης, οι τότε πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Ζ. Σπυριδάκης, Χανίων Η. Χαλακατεβάκης, Λασιθίου Στ. Κορνάρος, και Ρεθύμνου Ζ. Κουκουλάκης καθώς επίσης και ο τότε και νυν γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Γ. Ντισπιράκης.
  Οι κατηγορίες..........

Πως έγινε η προσέγγιση Σαμαρά-Ντόρας;

Για να γίνει το «συνοικέσιο» χρειάστηκαν να γίνουν δύο συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη, ένα ραντεβού της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τον ......

Ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές και πολιτευτές του δικομματισμού!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Καθημερινά βλέπουμε στα βοθρο-κάναλα των μεγαλοκαναλαρχοεργολάβων να φιλοξενούνται εκπρόσωποι του δικομματισμού οι οποίοι με την αβάντα των δημοσιοκάφρων (άραγε πόσοι από αυτούς είναι στο ημερολόγιο του κ. Τσοχατζόπουλου) προσπαθούν να ...

Αποθεώθηκε ο Λευτέρης Κοσμίδης

18:33Αθλητισμός
Στιγμές συγκίνησης κατά τη διάρκεια της απονομής του χρυσού μεταλλίου στον Λευτέρη Κοσμίδη. Ο Έλληνες πρωταθλητής αναδείχθηκε πρώτος στον τελικό εδάφους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης.

Σαμαράς:Με ενδιαφέρει να υπάρξει Κυβέρνηση δεν με ενδιαφέρει να είμαι εγώ πρωθυπουργός

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά αφήνει, μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να θέσει τον όρο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Δηλώνει, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι......

Αθερίδης σε γραμμή Παπαρήγα:Αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε 3 μήνες θα διαλυθεί

Για την πολιτική και τις εκλογές αλλά κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο γνωστός πρωταγωνιστής του θεάτρου Θοδωρής Αθερίδης, στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αν αναλάμβανε να κυβερνήσει θα τα έκανε χειρότερα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Δεν έχουν ιδέα. Όχι μόνο δεν υπάρχει plan B, αλλά ούτε καν plan A. Θέλω να ανέβει, να αναλάβει και να αυτοδιαλυθεί μέσα σε τρεις μήνες. (...) Πιστεύω δυο πράγματα. Αυτό που είπε η Παπαρήγα, ότι αν αυτός θελήσει ποτέ να βγούμε από το ευρώ να μου τρυπήσει τη μύτη και επίσης αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται να κυβερνήσει. (...) Ο Αλέξης Τσίπρας συντηρεί ένα προφίλ Ανδρέα Παπανδρέου με λαϊκισμό, με δύναμη, τάζει στον κόσμο αυτά που δεν γίνονται».

Eίπε επίσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου σοβαρός. Δυο είναι οι τάσεις. Το ΚΚΕ και οι άλλοι. Το ΚΚΕ έχει καθαρή θέση και όλοι οι άλλοι απλώς σκοτώνονται για τις καρέκλες».

Λέει πάντως ότι εκείνος σκοπεύει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, γιατί, όπως λέει «Έχω βρεθεί στην ομηρεία της Αριστεράς. Είμαι υποχρεωμένος να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, να του μεγαλώσω το ποσοστό, να βγει να κυβερνήσει, να τα κάνει χάλια, όπως τα κάνουν τα δυο μεγαλύτερα κόμματα, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι διαφορετικό-τότε θα ήταν ΚΚΕ».

Ελεύθερος ο Γ. Παπαγιάννης αφού πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο

Eλεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης με εντολή του Εισαγγελέα, προκειμένου να γίνει περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση της ανάρτησης Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του Εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης που συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως διαχειριστής ιστολογίου, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη, για ανάρτηση συκοφαντικού περιεχομένου σε βάρος του.
Ο Παπαγιάννης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία όπου ο αρμόδιος Εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί περεταίρω έρευνα για την υπόθεση.

Σε βάρος του Γιάννη Παπαγιάννη υπέβαλε μήνυση ο συνάδελφος του Κώστας Βαξεβάνης για πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου και συκοφαντική δυσφήμιση. Η μήνυση αφορούσε ανάρτηση στο ιστολόγιο που ο Παπαγιάννης φέρεται διαχειριστής του, απόδειξης πληρωμής που υποτίθεται ότι εξέδωσε η ΕΥΠ για λογαριασμό του Κώστα Βαξεβάνη, γεγονός που διέψευσε με ανακοίνωση της η ίδια η υπηρεσία. 

Οι επτά δημοσκοπήσεις του Σ/Κ σε μία

Για να έχετε πλήρη εικόνα των δημοσκοπήσεων του Σαββατοκύριακου ενώσαμε και τις επτά που κυκλοφόρησαν σε μία εικόνα

Ανοιχτή συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ στην Ποταμιά την Κυριακή, 27 Μαΐου.

Ανοιχτή συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ στην Ποταμιά την Κυριακή, 27 Μαΐου.

  • Κάτω Ποταμιά, στην Παναγιά 8 μ.μ.
  • Πάνω Ποταμιά, στην Πηγή 9 μ.μ.

Πανναξιακός-Αγία Παρασκευή 1-0


Με νίκη ολοκλήρωσε τη χρονιά ο Πανναξιακός στη Δ' Εθνική, καθώς επικράτησε 1-0 της Αγίας Παρασκευής. Η αναμέτρηση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς οι Ναξιώτες γιόρτασαν την παραμονή τους στην κατηγορία.
Πριν την έναρξη του αγώνα, το Κύπελλο ΕΠΣ Κυκλάδων έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο, ενώ μετά το τέλος του παιχνιδιού ακολούθησε πάρτι για την ανανέωση της συμμετοχής των «κυανόλευκων» στη Δ' Εθνική. Στα του αγώνα, ο Πανναξιακός ήταν ελαφρώς καλύτερος, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι και στο 28' ο Καρούσης σημείωσε το μοναδικό τέρμα. Στο 89' αποβλήθηκε με........ δεύτερη κίτρινη ο Τόσκας των γηπεδούχων.
 ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ: Θέμελης, Κατσάνης (85' Κοττάκης), Καζανάς, Δήμας, Τόσκας, Παπαδόπουλος, Καρούσης, Κουτελιέρης, Σταματίου (55' Αγγελής), Στάμος (66' ΠΟλυκρέτης Κ.), Πολυκρέτης Ν.  
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Τασσιόπουλος, Κότσης (85' Τσοχαντάρης), Δελαρδάς, Μιχαηλίδης, Μιχελής, Καρατζάλος, Θανασόπουλος (65' Μεϊμάργλου), Ρέτζης, Κόφφας, Τσιούτσας, Λίνας (65' Λαμπρινάκος) www.onsports.gr

Μπροστά η ΝΔ σε 4 δημοσκοπήσεις μέχρι και με 5,7%

Η ΝΔ προηγείται από 1,1 έως 5,7 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ, με εξαίρεση την εμφανιζόμενη υποχώρηση της δύναμης του ΚΚΕ, δεν αλλάζει η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων κομμάτων από τα οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν μεγάλο ποσοστό και ο συνασπισμός Δράση και Δημιουργία Ξανά, βρίσκεται κοντά στο όριο της εισόδου στην επόμενη Βουλή ως το όγδοο κόμμα.

Μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Kάπα Research

Μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Kάπα Research, σύμφωνα με την οποία το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται να συγκεντρώνει 25,8% και να ξεπερνά κατά...

Tα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (27-5-2012)

Δείτε τα:

Το «εγέρθητι» του Κ. Καραμανλή (ΒΙΝΤΕΟ)...


Δείτε πως ο πρώην πρωθυπουργός παρακίνησε τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ να σηκωθούν όρθια και να ...χειροκροτήσουν τον πρόεδρο της ΝΔ που εκείνη την ώρα ολοκλήρωνε την ομιλία του στην συνδιάσκεψη του κόμματος.