slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ θα μπορούν να διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, καθορίζονται ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και διοικητικές διαδικασίες του ΟΑΕΔ που θα μπορούν να διεκπεραιώνονται στο εξής και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στον e-ΕΦΚΑ, θα μπορούν να διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ αιτήματα πολιτών για τις εξής ηλεκτρονικές διαδικασίες:

Νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Πρόσθετες παρεμβάσεις για τον μήνα Απρίλιο, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Αναλυτικά τα μέτρα είναι τα εξής:

Με δύο εκδηλώσεις για τον Πολιτισμό και την Κλιματική Αλλαγή συνεχίζεται

«Πολιτισμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη», Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, στις 19:00

Ο Πολιτισμός μπορεί να υπάρξει βασικός μοχλός ανάπτυξης, με μακρά βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα, ειδικά σε χώρες με πλούσιο πολιστιτικό υπόβαθρο και κληρονομιά, όπως η Ελλάδα. Καινοτομία, τεχνολογίες, νέοι τρόποι βιώματος και προωθησής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, νέες θέσεις εργασίες, νέοι τρόποι καλλιτεχνικής δημιουργίας, πρακτικές και παραδείγματα θα μας εμπνεύσουν για να βάλουμε τον Πολιτισμό στο κέντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής μας.

Ομιλητές:

"Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων

 

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της νέας 21μελούς Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων, διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 159 αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών των νησιών μας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου οργάνου, στο οποίο, αλφαβητικά, μετέχουν οι εξής:

Γιώργος Λεονταρίτης: Εγκρίθηκε η μελέτη και οι όροι δημοπράτησης για το έργο: «Επισκευές - συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια (Γ' Φάση) Δήμου Σύρου - Ερμούπολης»

Εγκρίθηκαν ομόφωνα, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα 29-03-2021, η μελέτη και οι όροι δημοπράτησης για το έργο: «Επισκευές - συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Σύρου - Ερμούπολης».
Πρόκειται για την Γ' φάση χρηματοδότησης παρεμβάσεων σε σχολικά κτίρια του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ύψους 240.000,00 ευρώ και η δαπάνη θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
Το προς υλοποίηση έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο κτίριο που στεγάζεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και οι εργασίες που θα εκτελεστούν συνοψίζονται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την εξέλιξη της πανδημίας

 

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι δείκτες διαχείρισης της πανδημίας καταγράφουν αρνητικές εξελίξεις για τη χώρα μας. Γεγονός για το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να απολογηθεί.

Σύμφωνα με τον δείκτη ανθεκτικότητας του Bloomberg η Ελλάδα μέσα σε ένα μήνα έχασε 20 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Η χώρα μας κατρακυλάει συνεχώς με βάση την εξέλιξη των κρουσμάτων, το ποσοστά θνησιμότητας, την ελεύθερη κυκλοφορία ακόμα και τον εμβολιασμό.

Παραίτηση Γιάννη Ντουνιαδάκη από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την παραίτησή του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου υπέβαλε  με επιστολή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Για υποχρεώσεις κομματικού χαρακτήρα δηλώνει την παραίτησή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Τα παραπάνω γνωστοποιεί με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, ενώ να σημειωθεί πως θα υπάρξει ενημέρωση για την αντικατάστασή του.

Ακολουθεί η επιστολή του ίδιου:

Ποιοι δεν ήθελαν την Ιωάννα στο Κ.Υ. Αμοργού ;


Σύμφωνα με  επιστολή που έστειλε στις 10 Φεβρουαρίου 2021 στην 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου, και δημοσίευσε  στην προσωπική της σελίδα στο facebook  η Ιωάννα Συνοδινού ζητά απο τον κ. Ροιλό να αποσύρει την αίτηση της στην Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Αμοργού. Η   Ιωάννα Συνοδινού δεν άντεξε άλλο να βλέπει να υπολειτουργεί το κέντρο υγείας και ανακοίνωσε την πρόθεση της δημόσια.
«Δυστυχώς η Ελλάς πάσχει τις πιο πολλές φορές από μικρά προβλήματα. Τα μεγάλα, όσο φοβερά κι αν είναι, τα ξεπερνάει. Τα μικρά είναι ακριβώς οι τρικλοποδιές που την κάνουν και

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια και η Γέφυρα Κρεμαστής


 

Γιώργος Χατζημάρκος: «Κλείνουμε βήμα - βήμα, ένα - ένα τα μέτωπα αδιαφορίας και ανικανότητας που κληρονομήσαμε και προχωράμε μπροστά»

 

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, ενέκρινε την προκαταρκτική μελέτη, τις υποστηρικτικές μελέτες,  τα τεύχη δημοπράτησης, τους  όρους  διενέργειας  και τον ορισμό της Επιτροπής Διεξαγωγής του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του

Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης: Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 και ώρες 9:00 – 12:00, θα γίνει διανομή προϊόντων Τ.Ε.Β.Α., της Βασικής Υλικής Συνδρομής (γάλατα, παιδικές κρέμες, αθλητικά ενδύματα, κ.ά.), στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα οι υπηρεσίες του Τμήματος συγκοινωνιών και επικοινωνιών (πρώην ΠΙΚΠΑ) επί της οδού Παπαβασιλείου.

  Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν παιδιά μικρής ηλικίας.

50 εκατομ. για 332 Δήμους – Πόσα παίρνει ο καθέναςΕκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26ης Μαρτίου η (επανειλημμένως εξαγγελθείσα) Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων της Χώρας με συνολικό ποσό ύψους 50.000.000,00 € « για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς του. Τα ποσά της κατανομής θα καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους. »

Είχε προηγηθεί Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών την 11η Μαρτίου για αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Κοινωνική στήριξη από την ΕΕ για τους άστεγους, μία από τις πιο ακραίες μορφές φτώχειας και στέρησης», απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη.

 

 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αναφερθεί στο μεγάλο ζήτημα των αστέγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα ζητώντας λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 Όπως είχε επισημάνει στην ερώτησή του πάνω από 700.000 άτομα αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης, ένα αριθμός που αυξήθηκε κατά 70% τα τελευταία δέκα χρόνια. Κάτι που καθιστά την έλλειψη στέγης όχι απλά ένα κοινωνικό φαινόμενο που παρουσιάζει επικίνδυνες αυξητικές τάσεις αλλά μια κοινωνική μάστιγα καθώς συνιστά μία από τις πιο ακραίες μορφές φτώχειας και στέρησης.

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση............Η ΑΡΠΑΓΗ της ΓΗΣ των Ελλήνων.... ...Επετειακό δώρο του κράτους....δικαίου(??) ...στους πολίτες του....


Γεώργιος Στεφάνου Μπάκαλος*

Παρά το γεγονός ότι έχω επιλέξει την απομάκρυνση μου από την τοπική αυτοδιοίκηση, την αποφυγή δημόσιων εμφανίσεων και δηλώσεων ακόμη και από το διαδίκτυο, επιλέγοντας έναν άλλο τρόπο ζωής με φιλοσοφική προσέγγιση, αναζητώντας ηρεμία, οι εξελίξεις και το απύθμενο κρατικό θράσος δεν μου επιτρέπουν να "αγιάσω" και προπάντων να δω τα πράγματα με απάθεια ως απλός θεατής...

«Συλλυπητήρια» του Πανναξιακού ΑΟ για το θάνατο του Στέφανου Παγώνη

Η οικογένεια του Πανναξιακού ΑΟ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του Στέφανου Παγώνη, που έφυγε από κοντά μας.
Ο κυρ Στέφανος, με τεράστια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο του νησιού ως εκπαιδευτικός, σύνδεσε άρρηκτα το όνομά του με το Πανναξιακό, υπηρετώντας τον πιστά, ως διοικητικός παράγοντας από

Ψήφισμα του 1ου Γυμνασίου Νάξου για το θάνατο του Στέφανου Παγώνη

 


Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Νάξου μετά το άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του πρώην Διευθυντή του σχολείου μας και επί σειρά ετών ενεργού και δραστήριου εκπαιδευτικού Στέφανου Παγώνη, φιλολόγου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Παύση λειτουργίας υποκαταστήματος Alpha Bank Σίφνου

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το ψήφισμα διαμαρτυρίας της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου προς τη Διοίκησης της Alpha Bank, με το οποίο δηλώνεται η αγωνία, απογοήτευση και πικρία των κατοίκων του νησιού για την πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας να παύσει τη λειτουργία του καταστήματός της στη Σίφνο. Αυτή η αιφνιδιαστική απόφαση δημιουργεί σειρά προβλημάτων και δυσκολιών που θίγουν ποικιλοτρόπως και το νησί της Σίφνου και τους εξυπηρετούμενους πελάτες της Τράπεζας (κατοίκους, επαγγελματίες, παραθεριστές, επενδυτές κ.λπ.), αφού αυτομάτως συνεπάγεται την υποχρέωση να μετακινούνται σε άλλο νησί ή πόλη, όπου λειτουργεί κατάστημα.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.