slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τήνου για την στήριξη του Κέντρου Υγείας Τήνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Οργάνωσης Μελών ΤΗΝΟΥ

 Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΗΝΟΥ στηρίζει το κάλεσμα της δημοτικής παράταξης «Κοινό Τηνίων» και καλεί τους Τήνιους πολίτες να πάρουν μέρος στην διαμαρτυρία την Κυριακή 31/01/2021, μπροστά από το Κέντρο Υγείας.

Επισημαίνουμε ότι από την πρώτη στιγμή, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκο Συρμαλένιο,  κάναμε ενέργειες για την επαναλειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος αλλά οι προσπάθειες μας δεν έτυχαν καμίας απάντησης.

Αναφορά του Φίλιππου Φόρτωμα για το πρόβλημα εκπομπής της Digea στην Άνδρο

Το πρόβλημα των «λευκών περιοχών» της Άνδρου οι οποίες αδυνατούν να κάνουν λήψη του ψηφιακού σήματος της Digea ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με σχετική αναφορά την οποία κατέθεσε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης:«Παράταση των μέτρων στήριξης στον αμπελοοινικό τομέα για ένα χρόνο με αναδρομική ισχύ»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παράταση των μέτρων στήριξης στον αμπελοοινικό τομέα για ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021 και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Ένα μέτρο που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του κλάδου και στήριξαν από την πρώτη στιγμή τόσο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Επιτροπή Γεωργίας όσο και η ελληνική κυβέρνηση στα πρόσφατα Συμβούλια Υπουργών Γεωργίας.

Π. Σκουρλέτης: Τα ψέματα του κ. Θεοδωρικάκου και η δικαίωση του «ΦιλόΔημου»

 Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπουτου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη 

Πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκαν τα ψεύδη του πρώην Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου για το εμβληματικό και καινοτόμο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», το οποίο έσπευσε να αποδομήσει από την αρχή της θητείας του εξυπηρετώντας αποκλειστικά μικροκομματικές και πελατειακής λογικής τακτικές.

Γιώργος Λεονταρίτης:«Ένα βήμα πριν την υλοποίηση των αθλητικών έργων σε Σύρο, Τήνο και Κύθνο»

Εγκρίθηκαν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την Τρίτη 26-1-2021, τα πρακτικά δημοπρασίας και ορίστηκε ο προσωρινός ανάδοχος τεσσάρων (4) πολύ σημαντικών παρεμβάσεων στο χώρο των αθλητικών υποδομών στις Κυκλάδες.


Πρόκειται για τα ακόλουθα έργα:

Η Πρωτοβουλία του Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό είναι εδώ, στην πρώτη γραμμή, και για την μάχη του 2021

 

Να συνεχισθεί και να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ήταν η ομόφωνη απόφαση όλων των εμπλεκόμενων παραγωγικών και κοινωνικών φορέων 

Σε πλήρη απαρτία συνεδρίασαν, χτες, με τηλεδιάσκεψη οι εκπρόσωποι των φορέων που απαρτίζουν την Πρωτοβουλία του Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, για πρώτη φορά μετά τη λήξη της πρωτόγνωρης τουριστικής περιόδου του 2020, σε συνέχεια της πρόσκλησης που τους απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

«Αντικείμενο αυτής της συνάντησης είναι να συζητήσουμε, αν θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, κατά την προσωπική μου γνώμη υπέροχη, η οποία έφερε αποτελέσματα χειροπιαστά, αν θα συνεργαστούμε ξανά όλοι μαζί» έθεσε το ερώτημα ο Περιφερειάρχης, στο οποίο τοποθετήθηκαν ένας ένας οι συμμετέχοντες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ


Καλείσθε όπως συμμετάσχετε  σε τακτική  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤΝάξου ,που θα πραγματοποιηθεί μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, με την εφαρμογή της υπηρεσίας e-presence,  στις   02 Φεβρουαρίου  2021 ημέρα Τρίτη   και ώρα 10:00 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και σε συνδυασμό με το άρθρο 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 55/11-03-2020), το υπ’ αρ. πρωτ. 18318/13.03.2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το υπ’ αρ. πρωτ. 1822/16.03.2020 έγγραφο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τις υπ’ αρ. 18318/13.03.2020, 40/20930/31.03.2020, 33282/29.05.2020, 60249/22.09.2020 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών , την Κ.Υ.Α. Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12-12-2020, την αριθ.Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 81699/17-12-2020 , για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα  της...... 

“TRUST THE CHANGE” Ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης για περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιχειρήσεις”

 


Στο πλαίσιο του προγράμματος“SeaChange Greek Islands”, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη σε συνεργασίαμε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The People’s Trust”ανακοινώνουντο νέο πρόγραμμα“TRUSTTHECHANGE:Ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης για περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιχειρήσεις”, με στόχο την ενδυνάμωση της μικροεπιχειρηματικότηταςκαι της τοπικής οικονομίας με τρόπο βιώσιμο και επωφελή για το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα “SeaChangeGreekIslands”περιλαμβάνει πολυεπίπεδες παρεμβάσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ενίσχυση των κατοίκων και την ευαισθητοποίηση για τη μείωση της παράκτιας και υποθαλάσσιας ρύπανσης. Πραγματοποιείται σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, υπό την αιγίδα των τοπικών Δήμων και σε συνεργασία με κατοίκους, οργανώσεις και φορείς (Σέριφος, Σίκινος, Αμοργός, Φολέγανδρος, Κίμωλος, Ανάφη, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια).

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “The People’s Trust”δημιουργήθηκε το 2016 με ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το..........

Βασίλης Βρούτσης: Κάθε δημότης, είτε μας ψήφισε είτε όχι στο πρόσωπο της Σοφίας, αναγνωρίζει μία άξια γυναίκα, με ήθος, και τιμιότητα,


Ορκίστηκε χθες (28.01.2021) νέα Δημοτική Σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Σοφία Βασιλάκη ως πρώτη επιλαχούσα της ανεξάρτητης παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» στη Δημοτική Ενότητα Δρυμαλίας. Καταλαμβάνει την έδρα που κατείχε μέχρι τώρα, ο Γιάννης Μαράκης. Κάθε δημότης, είτε ψήφισε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές την παράταξή μας, είτε άλλη, αναγνωρίζει στο πρόσωπο της Σοφίας, μία άξια γυναίκα, με ήθος, με τιμιότητα, μία ακάματη εργάτρια ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν στον αθλητισμό. Της εύχομαι καλή θητεία, να τιμήσει τους συμπολίτες μας όπως την τίμησαν και αυτοί, αναθέτοντάς της σημαντικό ρόλο στην παράταξή μας.

Να εμπνέονται διαχρονικά οι επόμενες γενιές και οι εθνικές πολιτικές από την θυσία των ηρώων μας στα Ίμια ".

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΑΥΡΗ" ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ       Ρόδος 29-01-21"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
    " Να εμπνέονται διαχρονικά οι επόμενες γενιές και  οι εθνικές πολιτικές από την θυσία των ηρώων μας στα Ίμια"
Συμπληρώνονται εικοσιπέντε (25 χρόνια) από την ημερα που η χώρα μας θρήνησε στα Ίμια  την απώλεια  τριών (3)  γενναίων αξιωματικών ,που με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης στο πατριωτικό ιδεώδες θυσιάστηκαν προασπιζομενοι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Το μήνυμα που εξέπεμψε η απώλεια τους παραμένει -περισσότερο από ποτέ -επίκαιρο  διότι:

Ευχαριστήριο μήνυμα του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Νάξου

Εκ μέρους των μαθητών, της Διευθύντριας και των Εκπαιδευτικών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Νάξου, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς:

·         το «Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστική Μιχάλης Δέτσης», στο Χαλκί Νάξου,  για την ευγενική χορηγία σε κουλούρια, τα οποία παρέχονται καθημερινά, τα τελευταία 7 έτη, (αδιάλειπτα από το 2014 έως και σήμερα), ενισχύοντας το καθημερινό πρόγραμμα σίτισης  των μαθητών

·         την αλυσίδα καταστημάτων «SPAR ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗΣ», τον ιδιοκτήτη κ. Ευάγγελο Κουτελιέρη καθώς και τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος Νάξου κ. Σταύρο Αναστασίου,   για την ευγενική χορηγία σε είδη τροφίμων (χυμοί, μπισκότα, τοστ), τα οποία παρέχονται δωρεάν σε εβδομαδιαία βάση, για την κάλυψη των αναγκών του πρωινού γεύματος

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με 16,4 μονάδες η Νέα Δημοκρατία

Πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τρίτος, πίσω από τη Φώφη Γεννηματά, ο Αλέξης Τσίπρας - Τι πιστεύουν οι πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας - Ευρήματα έκπληξη για τον εμβολιασμό - Θέλουν ή όχι οι πολίτες αστυνόμευση των πανεπιστημίων


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 16,4 ποσοστιαίες μονάδες εμφανίζει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Το ποσοστό είναι μάλιστα διευρυμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, τον προηγούμενο Δεκέμβριο.


Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,7%, το ΚΙΝΑΛ 6,4%, το ΚΚΕ 5,7%, η Ελληνική Λύση 3,6% και το ΜέΡΑ25 2,4%. Τον Δεκέμβριο του 2020 η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είχε μετρηθεί στο 15,6%.

Δημοσκόπηση PULSE: Σταθερή η διαφορά-Απαισιοδοξία για τις διερευνητικές-Υποχωρεί η «εμβολιοφοβία»

Στη δημοσκόπηση της PULSE για το ΣΚΑΙ σταθερό προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία (39%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (23%) στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων).

Πρόθεση ψήφου

Νέα Δημοτική Σύμβουλος ορκίστηκε η Σοφία Βασιλάκη,

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
 
Ορκίστηκε σήμερα, ενώπιον του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανού, η νέα δημοτική σύμβουλος, Σοφία Βασιλάκη, η οποία κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Μαράκη. Στην ορκωμοσία παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της "Δύναμης Δημιουργίας" Βασίλης Βρούτσης.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τη νέα δημοτική σύμβουλο και της ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στα καθήκοντα που ανέλαβε και καλή συνεργασία προς όφελος των συνδημοτών μας.
 

Φίλιππος Φόρτωμας: «Να δοθεί λύση στο πρόβλημα μετακίνησης των νεφροπαθών της Πάρου»

Το σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης των πασχόντων από νεφρική ανεπάρκεια της Πάρου, έθεσε με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, προς τους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Συνέντευξη Κατερίνας Μονογυιού

 Κατερίνα Μονογυιού: Σήμερα το μήνυμα που στέλνει η Ελληνική κυβέρνηση είναι ότι δεν υπάρχουν Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας είναι αδιαπραγμάτευτα. 

 1. Κατερίνα εμείς εδώ μιλάμε στον ενικό, φιλικά. Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή φίλη Κατερίνα, ίσως ορισμένοι αναγνώστες μας δεν τα γνωρίζουν: Καταγωγή, οικογένεια,  πολιτική, επάγγελμα, σπουδές, κλπ.

Κατάγομαι από το όμορφο νησί των Κυκλάδων την