slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Ασθενοφόρο ΜΟΝΙΜΑ στην Κόρωνο, για εξυπηρέτηση της Ορεινής Νάξου


Νίκος Ιακ. Χουζούρης

Πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου


Ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού μας και των κατοίκων της ορεινής Νάξου, πέρα από την Απείρανθο, ήταν και είναι η γρήγορη αντιμετώπιση έκτακτων υγειονομικών αναγκών και περιστατικών, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτόπου. Το πρόβλημα είναι εντονότερο, λόγω της γήρανσης των χωριών μας και της μεγάλης απόστασης από το Νοσοκομείο του νησιού.
Γι’ αυτό το λόγο προσπάθησα να αξιοποιήσω την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Νάξου του  Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) το φθινόπωρο, του Κ. Καρακατσιανόπουλου, τον

Δασικές ρυθμίσεις του ΥΠΕΝ προς όφελος της αγροτικής παραγωγής και της περιφερειακής ανάπτυξης


Στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων της υπαίθρου προχώρησε τον τελευταίο μήνα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με γνώμονα την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Οι θεσμικές πρωτοβουλίες αφορούν στις δασωμένες αγροτικές εκτάσεις και στις χορτολιβαδικές και δίνουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες μικρομεσαίους ιδιοκτήτες και καλλιεργητές γης να αξιοποιούν τις εκτάσεις αυτές προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο το περιβαλλοντικό και δασικό ισοζύγιο της κάθε περιοχής.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούν στους δασωμένους αγρούς και στις χορτολιβαδικές εκτάσεις, περιλαμβάνουν:

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Προσλήψεις επτά ατόμων

Οπως είναι γνωστό, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υλοποιεί για μία ακόμη χρονιά, το πρόγραμμα "Καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με δημιουργική απασχόληση"... Πρόγραμμα που γίνεται μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης... Και όπως διαβάζουμε έρχεται η ώρα των προσλήψεων. Με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού Δικαίου, ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών. Αναφερόμαστε σε επτά άτομα, τρίεις παιδαγωγούς, δύο νηπιαγωγούς, έναν για θέματα φυσικής αγωγής και έναν στα εικαστικά... Καταλυτική ημερομηνία πέρας συνεργασίας η 23η Αυγούστου
https://www.naxospress.gr
Αναλυτικά οι πίνακες

Πόρτα Σγουρού σε Φώφη : Δεν θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ





Η επιστολή του στη Φώφη Γεννηματά

Επίσκεψη Νίκου Μανιού στο Φράγμα του Τσικαλαριού και στο Νοσοκομείο Νάξου

Νίκου Μανιού  επίσκεψη στο
Φράγμα του Τσικαλαριού
Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Φράγμα του Τσικαλαριού στη Νάξο τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019. Σκοπός της επίσκεψης του ήταν να δει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών του Φράγματος, μετά την τελευταία του επίσκεψη τέλος Μαρτίου 2019 και μίλησε με τους τεχνικούς υπεύθυνους του έργου, που τον ενημέρωσαν ότι οι εργασίες προηγούνται του χρονοδιαγράμματος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΦΤΗΡΑΝΗΣ :" Ο Τσίπρας είναι επισήμως και απερχόμενος πρωθυπουργός"


Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς και ανακούφισης για όλους τους Έλληνες.
Είναι η τελευταία μέρα της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών. 
Μετά απο 4,5 χρόνια καταστροφικής πολιτικής που πήγαν την Ελλάδα πίσω σε σχέση με την υπόπλοιπη Ευρώπη , ήρθε η ώρα και πάλι η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα και οι Έλληνες να γνωρίσουν καλύτερες μέρες. Ανακοινώθηκαν επισήμως , πλέον , οι Εθνικές Εκλογές.