slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέλαση της 25ης Μαρτίου: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδοθεί πλήρως στους ΑΝΕΛ


Το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καυτηριάζει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ με την ακόλουθη ανακοίνωση:
Όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλαν κατάργηση στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων (κκ. Τσίπρας, Σκουρλέτης, Χουντής,Κουράκης, κα Φωτίου).
Αντ’ αυτού έχουμε υπερπαραγωγή του κ.  Καμμένου για την παρέλαση της 25ης  Μαρτίου στο Σύνταγμα με άρματα μάχης, αεροπλάνα και δημοτικά τραγούδια. Οι ψεκασμένοι, οι συνωμοσιολόγοι, οι ακροδεξιοί εθνικιστές για μια ακόμη φορά μεγαλουργούν σε συνεργασία με τη κα. Δούρου.
Στο ΣΥΡΙΖΑ απλώς έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Θέμα δεν είναι να λειτουργεί η κυβέρνηση ως μόνιμη αντιπολίτευση, το θέμα είναι να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας


Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τις προεκλογικές δημαγωγίες με στρατηγική ασάφεια επιδεινώνει τα μεγέθη της οικονομίας, τα δημοσιονομικά, τα μακροοικονομικά, τα αναπτυξιακά. Και αφού το κάνει αυτό μετά κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία υπονόμευσε τους προηγούμενους μήνες με τη στάση που είχε ως αντιπολίτευση - και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. 
Το θέμα λοιπόν δεν είναι να λειτουργεί η κυβέρνηση ως μόνιμη αντιπολίτευση, το θέμα είναι να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας και να δώσει μια προοπτική.

Νέο show της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κ. Τσίπρας και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί τι εκτρέφουν;


Μετά το νέο show της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από το  ΠΑΣΟΚ που δεν αφήνει πλέον τίποτα να πέσει κάτω:  

Μέσα στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της η χώρα απέκτησε ένα νέο, την κ. Πρόεδρο της Βουλής.
Το νέο τηλεοπτικό προσωπικό show της κ. Προέδρου αφορούσε σήμερα την «επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους».
Με «πρέσβειρα» και ξένο σύμβουλο, αλλά ερήμην της Βουλής, χωρίς νομική βάση, κατά προφανή παραβίαση του Κανονισμού και σε αντίθεση με την τωρινή πολιτική της κυβέρνησης, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκουν τα θέματα αυτά.

Η κυβέρνηση ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει προφανή πράγματα, αιχμάλωτη των προεκλογικών της δημαγωγιών



Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το non paper της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει προφανή πράγματα, αιχμάλωτη των προεκλογικών της δημαγωγιών.
Μέχρι τις εκλογές η προηγούμενη κυβέρνηση διαπραγματευόταν σοβαρά, με αμετάθετες κόκκινες γραμμές, άλλα και με σαφή στόχο: τη λήψη των υπολειπόμενων δόσεων του 2014, την έξοδο από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή έως τις 28.2.2015, τη μετατροπή του προγράμματος του ΔΝΤ επίσης σε προληπτικό, την σταδιακή και προστατευόμενη  επάνοδο στις αγορές.
Υπήρχαν όμως μεγάλες δυσκολίες από την παντελή έλλειψη συναίνεσης και το χορό των πρόωρων εκλογών που είχε στήσει όλη η τότε αντιπολίτευση με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν η διάλυση της Βουλής, οι εκλογές, η νέα κυβέρνηση, το δίμηνο της στρατηγικής σύγχυσης, το συνεχιζόμενο αλαλούμ, το μήνυμα της δημοσιονομικής χαλάρωσης, το κλείσιμο του ματιού προς όλους.
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει μεγάλη επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών τους τελευταίους τρεις μήνες. Μεγεθών όχι μόνο δημοσιονομικών, αλλά και χρηματοπιστωτικών και αναπτυξιακών.

ΣΥΡΙΖΑ Μήλου: Όχι στην αλλαγή του παρόντος καθεστώτος στο ΙΚΑ Μήλου


Κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε αλλαγή του παρόντος καθεστώτος στο ΙΚΑ Μήλου εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ Μήλου.
Ταυτόχρονα, ζητά από την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί «ανοιχτά και τεκμηριωμένα» απέναντι στους κατοίκους της Μήλου, της Σίφνου, της Σερίφου και της Κιμώλου για την υπόθεση που αφορά σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία και τον χαρακτήρα του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ.
Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Μήλου έχει ως εξής:

Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη

Προσθήκη λεζάντας

Σε ενημέρωση των ΜΜΕ για τα τρέχοντα ζητήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, την Τρίτη.

Η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Αρχικά ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε προ ημερών στο Υπουργείο Υγείας, με τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου, τα κίνητρα που παρέχει η

Ο Χαρ. Κόκκινος στη 2η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOODEXPO GREECE 2015

Χ. Κόκκινος
Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος επισκέφθηκε το εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα σήμερα 16 Μαρτίου 2015 , όπου διεξάγεται η 2η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOODEXPO GREECE 2015 και στην οποία συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου( ΠΝΑ) και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στα πλαίσια της προσπάθειας για ανάδειξη και

Η διπλή ηθική του Αλέξη Τσίπρα


Άρθρο Γ.Φλωρίδη στη Haffington Post
Ως κατεξοχήν εκφραστής της "εθνικολαϊκιστικής κλάψας", ο κ. Τσίπρας διαμαρτύρεται επειδή, λέει, η Ευρώπη εμφανίζει "διπρόσωπη" συμπεριφορά. Ορισμένες μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, απολαμβάνουν μια "διακριτική" μεταχείριση, ενώ η Ελλάδα όχι. Ίσως του διαφεύγει ότι στο "παίγνιο" αυτό έχει συμβάλλει τα μέγιστα ο ίδιος. Κάποιοι στην Ευρώπη πίστευαν πριν τις εκλογές ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ένα έστω υποτυπώδες σχέδιο και είχαν εξασφαλίσει ένα ελάχιστο συμμαχιών. Γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν είχαν απολύτως τίποτα και, κατά την πετυχημένη διατύπωση σημαντικού Ευρωπαίου δημοσιογράφου, ήταν απλώς "τρομαγμένοι λαγοί".
"Τρομαγμένοι λαγοί" που κινούνται σπασμωδικά και μιλούν ασυνάρτητα, που αρνούνται ή αδυνατούν να κατανοήσουν την τραγική κατάσταση της χώρας, τις αιτίες της χρεοκοπίας και το διεθνές περιβάλλον -και που με τη συμπεριφορά τους δυσκολεύουν αφάνταστα τις προοπτικές ενός καθημαγμένου λαού. Έτσι γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από υποτιθέμενες "φίλιες" δυνάμεις, οι οποίες ψελλίζουν κάποια λόγια συμπάθειας, αλλά δεν είναι διατεθειμένες να θέσουν σε δοκιμασία ούτε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ούτε τις ισχυρές συμμαχίες τους, ιδίως με τη Γερμανία. Απλώς, ενεργώντας για δικό τους όφελος, κερδίζουν κάποιες καλύτερες διευθετήσεις για τις ίδιες, εκμεταλλευόμενοι τον "καλό πελάτη" κ. Τσίπρα και τις αντιευρωπαϊκές  κορώνες του -κορώνες οι οποίες στο εσωτερικό ενδύονται τον “πατριωτικό" και "αντιστασιακό" χαρακτήρα του αριστερού εθνολαϊκισμού.

Η ανάγκη της ΝΔ για “ανάσα”, και η σκιά της πολιτικής ασφυξίας

Προσθήκη λεζάντας
Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΊΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΩΘΟΎΝ
Μετά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους αμφισβητίες του, και τη σθεναρή άρνησή του να παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη για τη βαριά και ιστορική ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο Αντώνης Σαμαράς προχωρεί με

ΥΠΕΣ προς δήμους: Στείλτε άμεσα τις ανάγκες σας σε προσωπικό (κατεπείγουσα εγκύκλιος)


Μέχρι την Τρίτη 17 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν απαντήσει οι δήμοι για τις ανάγκες που έχουν σε προσωπικό, όπως αναφέρει σε εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Το έγγραφο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επείγον, ενημερώνει τους ΟΤΑ ότι όλοι οι πίνακες θα αποστέλλονται µόνο

MRB: Η… βάση της ΝΔ επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας!


MRB: Η… βάση της ΝΔ επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας!

Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με την… μετεκλογική πορεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο τρόπος με τον οποίο η ΝΔ ασκεί αντιπολίτευση “δεν αρέσει” στην πλειοψηφία των πολιτών, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό όσων δηλώνουν πως επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της Συγγρού.
Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «πως αξιολογείτε την μέχρι σήμερα μετεκλογική στάση της ΝΔ ως

Συνεδρίαση Λιμενικού Ταμείου Νάξου

ΠΙΝΑΚΑΣ! Καραγκούνης: Το λες και τρολιά να τους αφήνουμε 2,5 δις στο ταμείο και να μας κατηγορούν για «άδεια ταμεία»


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης κατέκρινε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για τους δημοσιονομικούς στόχους. «Η αλήθεια είναι (Δελτίο Δημοσίου Χρέους- Δεκεμβρίου), ότι την 31η Δεκεμβρίου του 2014, τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους ήταν 2,574 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν 400 εκατομμύρια πάνω από τα αντίστοιχα αποθέματα στο τέλος του 2013!», τόνισε ο κ. Καραγκούνης.
Η ανακοίνωση: