slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης : Η κυβέρνηση, όχι μόνο δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής,


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση, όχι μόνο δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, αλλά αδυνατεί να κατανοήσει και τα αίτια που τη γεννούν και τη συντηρούν.
Επανέρχεται, λοιπόν, με τη γνωστή μέθοδο των διαρροών και της γενίκευσης μεμονωμένων περιστατικών, προσπαθώντας να καλύψει τις αδυναμίες της.
Η δημοσιοποίηση περιστατικών φοροδιαφυγής, όπως του “κομμωτή και του αστρολόγου”, αλλά και η γενίκευση ότι δήθεν όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου και όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ αποκρύπτουν τα εισοδήματά τους, αποτελεί άλλη μια επικοινωνιακή μεθόδευση και απόπειρα κοινωνικού αυτοματισμού.

Η MOnuMENTA διοργανώνει στο Φιλώτι την ημερίδα «Όμορφα χωριά άσχημα αλλοιώνονται»

Η MOnuMENTA διοργανώνει στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικές Κοινωνίες και Μνημεία» και σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την ημερίδα «Όμορφα χωριά άσχημα αλλοιώνονται», την Κυριακή 28 Αυγούστου, στον παραδοσιακό οικισμό Φιλώτι (πλατεία Λαχαναριού) της Νάξου. Είναι η 5η ημερίδα που πραγματοποιείται και με αυτή ολοκληρώνεται ο κύκλος ομιλιών και συζητήσεων με ενημερωτικά θέματα σχετικά με τα προβλήματα και τους τρόπους προστασίας του δομημένου περιβάλλοντος με προεκτάσεις και στο φυσικό περιβάλλον.

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές Σχολείων


Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Κυκλάδων.

>(Γυμνάσια-Λύκεια)

Αύριο η ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων


Συνέντευξη Τύπου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αύριο η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, η αγωνία των υποψηφίων θα λάβει τέλος μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, αφού όπως δήλωσε σήμερα ο γγ του υπουργείου Βασίλης Κουλαΐδης οι βάσεις θα έχουν ανακοινωθεί έως τις 25 Αυγούστου.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αισθητή πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων που συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση. Ετσι, πτώση αναμένεται στις ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές, πολυτεχνικές, νομικές και παιδαγωγικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμη περισσότερο εκτιμάται ότι θα χαμηλώσουν οι βάσεις στα ιδρύματα της περιφέρειας.

Στα ΤΕΙ εκτιμάται ότι περίπου 3.000 θέσεις θα μείνουν ακάλυπτες, ενώ μερικές χιλιάδες υποψήφιοι θα εισαχθούν με βαθμολογίες κάτω από τα 10.000 μόρια.

Αντιθέτως, σε ορισμένα τμήματα με ειδικά μαθήματα αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων εισαγωγής.

ΠΗΓΗ:protothema.gr