slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχείου Αμοργού, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027»
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027» το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχείου Αμοργού», προϋπολογισμού και συγχρηματοδοτούμενης δαπάνης ύψους 389.360,00 €.
Με βάση το αρχικό πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ), το κτίριο του Δημαρχείου Αμοργού θα αναβαθμισθεί ενεργειακά από την υφιστάμενη κατηγορία Ε στην κατηγορία Β+.
Στο πλαίσιο της Πράξης, προβλέπεται ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης των 218 kWh / m2 και ετήσια μείωση εκπομπών CO2 της τάξης των 71,5 kg / m2.
Οι βασικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν:

Έκθεση «Τα Χρειώδη» | Δελτίο Τύπου και πρόσκληση

«Τα Χρειώδη»

Εικαστικό δρώμενο της ομάδας Ξύλινος Ιππέας
(συντελεστές: Ματίνα Σταυροπούλου, Νίκος Κανόγλου)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ
«ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ»
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 20:00-22:00

Μια βαθιά κατάφαση στη δημιουργική δύναμη και το σθένος του ανθρώπου
διατυπώνουν η Ματίνα Σταυροπούλου και ο Νίκος Κανόγλου, συντελεστές της
εικαστικής ομάδας Ξύλινος Ιππέας, με την έκθεση που παρουσιάζουν την

Κραυγή αγωνίας του Δ. Καπούνη στην ΕΡΤ: «Δεν βγαίνουν οι παραγωγοί! Να μας βοηθήσει η Πολιτεία!».



Έκκληση προς την Πολιτεία να σταθεί εμπράκτως στο πλευρό του Αγρότη και του Κτηνοτρόφου, που στενάζουν από το βάρος της ακρίβειας και μύριων άλλων προβλημάτων, έκανε, ξανά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αυτή τη φορά μιλώντας στο «News Room» του ERT News.

Στον «αέρα» της εκπομπής μίλησε και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος, Στέλιος Ζαχαράτος, ο οποίος περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα της κατάσταση που βιώνουν οι παραγωγοί του νησιού μας.

Έντονη δυσαρέσκεια Λεονάρδου Χατζηανδρέου και της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» για τον αποκλεισμό των παρατάξεων της μειοψηφίας από την ενημερωτική συνάντηση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Νάξου.



Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός ότι η παράταξή μας καθώς και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας δεν κλήθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 10, Ιανουαρίου και αφορά την εκπόνηση της μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Νάξου.

κ. Λιανέ, μας αντιμετωπίζεται λες και δεν υπάρχουμε, παρά το γεγονός ότι ως μειοψηφία εκπροσωπούμε το 49,28% του λαού της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, λες και δεν ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας και μάλιστα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως είναι το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο. 

Χωρίς καλά-καλά να έχετε συμπληρώσει ένα δεκαήμερο στη νέα σας θητεία στη διοίκηση του δήμου, δείχνετε τις προθέσεις σας και το πόσο υπολογίζετε εμάς και το μισό πληθυσμό της Νάξου που εκπροσωπούμε. 

Μόνο ως ένα μεγάλο πολιτικό ατόπημα από την πλευρά σας μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το γεγονός ότι μας αποκλείσατε από μία διαδικασία για ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά τη Νάξο. 



Λεονάρδος Χατζηανδρέου
Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Αλλαγής»

Oμόφωνα η εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Πάρου. Πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα η κα. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου,

Την έναρξη της νέας Δημοτικής περιόδου σηματοδότησε η διαδικασία εκλογής του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου που διεξήχθη την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 στις 12:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Πάρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Δώρα Σαρρή: Τυχερή με το… καλημέρα στο νέο Δ.Σ! κέρδισε το φλουρί της Βασιλόπιτας και δώρα από τα χέρια του Μητροπολίτη (Βίντεο)

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, στην εναρκτήρια «αυλαία» για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

Τυχερή της ημέρας και της νέας χρονιάς, που είδε να της «πέφτει» το φλουρί, ήταν η δημοτική σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κα. Δώρα Σαρρή.
Η ευχάριστη στιγμή, συνοδεύτηκε με χαμόγελα και ευχές αλλά και με δώρα τα οποία η κα. Σαρρή έλαβε από τα χέρια του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη Παροναξίας.

Λειτουργία δημοτικών παρατάξεων: Δείτε τι προβλέπει η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών

Εγκύκλιο με θέμα τη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων δημοσίευσε το Υπουργείο Εσωτερικών (Εγκύκλιος 12/2024).
Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται η έννοια του συνδυασμού και της δημοτικής παράταξης, η ανεξαρτητοποίηση - διαγραφή μελών δημοτικών παρατάξεων, τα δικαιώματα των ανεξαρτητοποιηθέντων - διαγραφέντων συμβούλων, καθώς και σχετική νομοθεσία.

Έννοια συνδυασμού και δημοτικής παράταξης

Ορισμός Αντιδημάρχων Θήρας (από 9.1.2024 έως 30.6.2026)

Στον ορισμό Αντιδημάρχων προχώρησε σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024 ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος.

Αντιδήμαρχοι Θήρας ορίζονται οι εξής, με αλφαβητική σειρά:

  1. Αργυρός Νικόλαος – Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Εκκλησιαστικών θεμάτων και υπεύθυνος για την Δημοτική Κοινότητα Έξω Γωνιάς. 

  2. Βαρβαρήγος Γεώργιος – Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Περιουσίας για το βόρειο τμήμα του νησιού (Δημοτικές Κοινότητες Θηρασίας, Οίας, Ημεροβιγλίου, Βουρβούλου, Θήρας, Καρτεράδου και Μεσαριάς), των Παιδικών Σταθμών, του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, υπεύθυνος για την Δημοτική Κοινότητα Οίας και την Δημοτική Κοινότητα Θηρασιάς.

  3. Καμπουράκης Νικόλαος – Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Δημοτικής Αστυνομίας και υπεύθυνος για την Δημοτική Κοινότητα Μεσαριάς.

  4. Κατσίπης Νικόλαος – Αντιδήμαρχος Παιδείας, υπεύθυνος για την Δημοτική Κοινότητα Πύργου Καλλίστης και Δημοτική Κοινότητα Μεγαλοχωρίου.

  5. Λειβαδάρος Ανδρέας – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Κοιμητηρίων για το νότιο τμήμα του νησιού (Δημοτικές Κοινότητες Βόθωνα, Έξω Γωνιάς Επισκοπής Γωνιάς, Πύργου Καλλίστης, Μεγαλοχωρίου, Εμπορείου και Ακρωτηρίου), Αδέσποτων Ζώων, υπεύθυνος Δημοτικής Κοινοτητας Εμπορείου και Δημοτικής Κοινότητας Ακρωτηρίου.

  6. Λιγνός Ιάκωβος ως Αναπληρωτής Δημάρχου σε περίπτωση απουσίας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολιτικής Προστασίας, υπεύθυνος για την Δημοτική Κοινότητα Ημεροβιγλίου και Δημοτική Κοινότητα Βουρβούλου.

  7. Μάινας Ιωάννης ως Αντιδήμαρχος Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, Καταστημάτων, Περιουσίας για το νότιο τμήμα του νησιού (Δημοτικές Κοινότητες Βόθωνα, Έξω Γωνιάς Επισκοπής Γωνιάς, Πύργου Καλλίστης, Μεγαλοχωρίου, Εμπορείου και Ακρωτηρίου), Ενέργειας, Φυσικών Πόρων, Γεωθερμίας και υπεύθυνος για την Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής Γωνιάς.

  8. Τον Ιωάννη Ρούσσο, ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Κοιμητηρίων για το βόρειο τμήμα του νησιού (Δημοτικές Κοινότητες Θηρασίας, Οίας, Ημεροβιγλίου, Βουρβούλου, Θήρας, Καρτεράδου και Μεσαριάς), για την Κίνηση των Οχημάτων, την Ενδιάμεση και Οριστική λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων και υπεύθυνο για την Δημοτική Κοινότητα Καρτεράδου.

  9. Τον Τζούρο Ελευθέριο, ως Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και υπεύθυνο για την Δημοτική Κοινότητα Θήρας. 

Μπορείτε να δείτε την σχετική Απόφαση εδώ: