slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης, : Εγκρίθηκε επιχορήγηση ύψους 35.960 ευρώ για αντικατάσταση αντλίας μονάδας αφαλάτωσης στην Αιγιάλη Αμοργού

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, ενημερώνει ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε απόφαση επιχορήγησης ύψους 35.960,00€ στο Δήμο Αμοργού, για την κάλυψη δαπάνης αντικατάστασης της αντλίας υψηλής πίεσης της μονάδας αφαλάτωσης Αιγιάλης Αμοργού .

Συρμαλένιος : Οι πολεοδομικές και κατασκευαστικές αυθαιρεσίες στη Μύκονο συνεχίζονται

Νέα ερώτηση κατέθεσαν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Νίκου Συρμαλένιου

Τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για τις συνεχιζόμενες αυθαιρεσίες στη Μύκονο δείχνουν ότι, παρά την καταγραφή των αυθαιρέτων και τους συνεχείς ελέγχους από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η παράνομη δόμηση στο νησί δεν έχει τελειωμό. Συγκεκριμένα, στο πόρισμα της Αρχής αναφέρονται 145 πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαίρετες κατασκευές από το 2018 έως σήμερα, με κατασκευές πάνω στην άμμο, με επέκταση τόνων μπετόν πάνω στα βράχια κλπ., ενώ καλεί την πολεοδομία της Σύρου να λάβει δραστικά μέτρα.

Κατόπιν ενεργειών της Κατερίνας Μονογυιού δημιουργείται έδρα Συμβουλίου Δασών (ΣΙΔΒΧΕ) στη Σύρο


Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφασίστηκε η τροποποίηση της υπ'αρ. 25471/1451/15-03-2022 κοινής υπουργικής απόφασης για τη συγκρότηση και την εσωτερική οργάνωση των Συμβουλίων Ιδιοκτησίας Δασών, Δασικών Χορτολιβαδικών και Βραχωδών Εκτάσεων (ΣΙΔΒΧΕ). Ειδικότερα, στο άρθρο 1 προστίθεται η παράγραφος 5 που προβλέπει τη σύσταση Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών, Δασικών, Χορτολιβαδικών και Βραχωδών Εκτάσεων με έδρα την Ερμούπολη Σύρου και τοπική αρμοδιότητα την περιφέρεια των Κυκλάδων και της Σάμου, αφαιρουμένης της σχετικής τοπικής αρμοδιότητας από τα ΣΙΔΒΧΕ Πειραιά και Μυτιλήνης αντίστοιχα.


Κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων στις 11 Απριλίου 2022, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού προέβη σε μία σειρά από διαδοχικές ενέργειες με σκοπό την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Συλλόγου. 


Με αφορμή την παραπάνω απόφαση, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την επιχορήγηση Δήμου Αμοργού

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Αμοργούμέχρι του συνολικού ποσού των 35.960,00€ για την κάλυψη της δαπάνης αντικατάστασης της αντλίας υψηλής πίεσης της μονάδας αφαλάτωσης της Αιγιάλης Αμοργού, η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η δαπάνη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022.

Κατερίνα Μονογυιού: Επιχορήγηση 35.960€ στο Δήμο Αμοργού για την αντικατάσταση της αντλίας υψηλής πίεσης της μονάδας αφαλάτωσης


   Υπεγράφη σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Αμοργού με το ποσό των 35.960 για την κάλυψη της δαπάνης αντικατάστασης της αντλίας υψηλής πίεσης της μονάδας αφαλάτωσης της Αιγιάλης Αμοργού, λόγω βλάβης αυτής με κίνδυνο διακοπής της υδροδότησης στην περιοχή. 


  Η ανωτέρω απόφαση επιχορήγησης εντάσσεται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών μας και συγκεκριμένα στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε: 

Μάριος Κατσης : Ερώτηση και Α.Κ.Ε.: Απαιτείται πλήρης διαφάνεια στην καμπάνια ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης Εγγράφων

Προς
Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Οικονόμου
Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Απαιτείται πλήρης διαφάνεια στην καμπάνια ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας»

Στις 03.10.2022 η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοίνωσε πως εγκρίνει – με εντολή του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Δ. Οικονόμου- πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο της δράσης «Εξοικονόμησης Ενέργειας».

Χατζημάρκος : 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΠ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2021 - 2027

Γιώργος Χατζημάρκος για το νέο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου: “Ζωή με σχέδιο, διοίκηση με λογική και όχι θυμικό, δημόσια δράση με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα”

Το στίγμα της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027 έδωσε ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, κατά την σημερινή, πανηγυρική έναρξη του νέου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου

Κατερίνα Μονογυιού: Τιμούμε τον Άγιο Αρτέμιο, Προστάτη της Μυκόνου μας και της Ελληνικής Αστυνομίας

 Κατερίνα Μονογυιού: Τιμούμε τον Άγιο Αρτέμιο, Προστάτη της Μυκόνου μας και της Ελληνικής Αστυνομίας

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε την Μύκονο για να τιμήσει τον Προστάτη του νησιού και της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιο Αρτεμίου. Η βουλευτής παρευρέθηκε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου και Μυκόνου κ. Δωρόθεου Β', Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου.

Ο Κυρανάκης διευκρινίζει τι είπε για τα μακαρόνια… των φτωχών και των πλούσιων

Φωτοβολταϊκά στις στέγες: Έρχεται επιδότηση που θα φτάνει στο 60%

Στο 60% θα φθάνει το ποσοστό της επιδότησης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση, ανέφερε η γενική γραμματέας Ενέργειας του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου μιλώντας στο συνέδριο Renewable & Storage Forum.
Το ποσοστό ενίσχυσης θα αφορά ΑΠΕ σε συνδυασμό με αποθήκευση (μπαταρίες) για μονάδες ισχύος έως 10 κιλοβάτ ενώ ο Οδηγός του προγράμματος αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες δύο εβδομάδες.

ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!

  

ΠΑΜΕ: Απεργία στις 26/11, "και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε" -  CorfuPress.com

 

ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!

«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»

  • Κανένας παγωμένος!

  • Κανένας πεινασμένος!

  • Κανένας μόνος του!

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό

«…μην έχεις πια την πείνα για καμάρι…»