slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάρος: Αναχώρηση με… λιγότερα χαμόγελα για τους επαγγελματίες τουρισμού… (Βίντεο)

Απόγευμα Δευτέρας, τελευταίας ημέρας του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και οι τελευταίοι εκδρομείς περιμένουν υπομονετικά το πλοίο της γραμμής για την αναχώρησή τους από το νησί. Γνώριμη η πολύβουη εικόνα του λιμανιού, κόσμος πολύς, αλλά φαίνεται ότι τα χαμόγελα δεν ήταν φέτος ανάλογα για τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Πάρο.
Ο κόσμος που επισκέφθηκε το νησί ήταν λιγότερος από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Και αυτό, οι επαγγελματίες του νησιού, δεν το συμπεραίνουν μόνο από την εμπειρία εκτίμησης του κόσμου σε

Υποτονική καταγράφεται η κίνηση του τριημέρου στη Νάουσα της Πάρου


Υποτονική, παρά τις όποιες αισιόδοξες προβλέψεις, υπήρξε η τουριστική κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος για τη Νάουσα, όπως ήταν προφανώς και για ολόκληρο το νησί.
Η Νάουσα όμως, η κοσμοπολίτικη καρδιά της Πάρου, αποτελεί συνήθως το βαρόμετρο εκτίμησης της κίνησης καθώς είναι η περιοχή που δέχεται τις περισσότερες επισκέψεις τουριστών σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή του νησιού.
Προφανώς η ασυνήθιστη δροσιά του τριημέρου και τα τερτίπια του

Στέψη του πρωταθλητή Πανναξιακού την Τρίτη το βράδυ στο σπίτι του ...

Σε φιλικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το βράδυ 2/6 στις 20.00΄στο ΔΑΚ Νάξου μεταξύ της πρωταθλήτριας για το 2014-15, ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών του Πανναξιακού Α.Ο. και της ομάδας βετεράνων που έχουν δοξάσει την φανέλα του στο παρελθόν, θα απονεμηθεί ο τίτλος του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων.
Οι φίλαθλοι της Νάξου θα είναι εκεί να χειροκροτήσουν τους πρωταθλητές και κυπελλούχους ποδοσφαιριστές καθώς και τον προπονητή τους Γ. Προμπονά που κατάφεραν την φετινή χρονιά να αναγεννήσουν την ένδοξη και κραταιά ομάδα του Πανναξιακού που σε αντίθεση με όλες τις προβλέψεις έγινε όχι ο απλός πρωταγωνιστής αλλά ο μοναδικός τροπαιούχος του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Μαζί τους θα χειροκροτήσουμε και όλους εκείνους που στο παρελθόν έχουν γράψει με το ταλέντο τους, την αγωνιστικότητά τους και το πάθος τους, τις χρυσές σελίδες της ένδοξης ιστορίας του Πανναξιακού Α.Ο.
Ραντεβού στη φιέστα στέψης του

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Ενώ η κοινωνία αγωνία, η κυβέρνηση έχει στήσει ένα κανονικό λούνα παρκ


Aπό το Γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την «κυβέρνηση – αιώρα», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση : 
Πέρασε ακόμη μια εβδομάδα με την κυβέρνηση – αιώρα  να μην μπορεί να ισορροπήσει. Πηγαίνει συνεχώς πίσω – μπρος νομίζοντας ότι προχωρά, ενώ οπισθοχωρεί βλάπτοντας βαθειά την οικονομία.
Διατείνεται ( γαλλιστί πλέον ) ότι με το πηγαινέλα ζαλίζει την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ στην πραγματικότητα θέλει απλώς να αποκοιμίσει τα παραπλανημένα στελέχη της.

Goldman Sachs: Τώρα όλα είναι πιθανά -Χρεοκοπία, έλεγχος κεφαλαίων, εκλογές και δημοψήφισμα


«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι δύσκολες και φαίνεται να έχουν φτάσει σε αδιέξοδο», αναφέρει η τελευταία ανάλυση της Goldman Sachs για την Ελλάδα. 

Με δραματικούς τόνους, η επενδυτική αναφέρει πως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, λόγω του σοβαρού προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, ενδέχεται να χάσουν το βασικό τους αίτημα προς την κεντρική διοίκηση – άρα να μη λάβουν τα χρήματά τους.

Πύρ... κατά βούληση πληθώρας ευρωπαϊκών μέσων κατά του Τσίπρα για το άρθρο του


Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε το άρθρο του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην γαλλική «Le Monde». Αυτές καταγράφονται σε πολλά από τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Bild, Forbes, Bloomberg, Financial Times σχολιάζοντας σήμερα το άρθρο του Αλ. Τσίπρα υποστηρίζουν πως ανέβασε προκλητικά τη ρητορική του βάζοντας νέα εμπόδια στη συμφωνία. Ενδεικτικές είναι οι φράσεις όπως: «Η αίσθηση του χάους γύρω από τις διαπραγματεύσεις αυξήθηκε», «οι πιθανότητες χρεοκοπίας αυξάνονται μετά το άρθρο του Τσίπρα», «η Ελλάδα προειδοποιεί, ενώ το τέλος του παιχνιδιού πλησιάζει».

Πολιτικοοικονομική αβεβαιότητα ισοδυναμεί με 75 δις λογαριασμό που πρέπει να πληρώσουμε


Στα 75 δισ. ευρώ φτάνει ο «λογαριασμός» για την ελληνική οικονομία, εξαιτίας της παρατεταμένης πολιτικοοικονομικής αβεβαιότητας και της αμφιλεγόμενης προσπάθειας της νέας κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με τους εταίρους στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές η τόσο απαραίτητη σύμφωνα για την επιβίωση της χώρας μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα, παραλύοντας εξαιτίας της αβεβαιότητας την οικονομική δραστηριότητα.

GUARDIAN: «Έρχονται δύσκολες μέρες για την Ελλάδα»


Μόνο ευχάριστες δεν είναι οι προβλέψεις του Guardian για την Ελλάδα, στο πάρα πέντε της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές. Η βρετανική εφημερίδα περιγράφει με τα πιο ζοφερά χρώματα τις προοπτικές της χώρας ανεξαρτήτως αν οι δύο πλευρές δώσουν τελικά τα χέρια.
Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά ότι θα είναι ένας προσωπικός και πολιτικός θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα αν πράγματι πετύχει τη συμφωνία, αλλά σημειώνει ότι θα ήταν κάτι σαν θαύμα αν μετά από αυτό κατάφερνε να εξασφαλίσει τη στήριξη των Ελλήνων για τους «βρώμικους» συμβιβασμούς που θα αναγκαστεί να κάνει για να ικανοποιήσει τους δανειστές.

ΔΕΝΔΙΑΣ: «Αν συνεχίσει έτσι η Ν.Δ., θα καταρρεύσει όπως το ΠΑΣΟΚ»


Οι επιθέσεις του Νίκου Δένδια προς τον Αντώνη Σαμαρά είναι σχεδόν καθημερινές. Ο βουλευτής της Ν.Δ. σε νέα του παρέμβαση για τα εσωκομματικά, εξέφρασε τους φόβους του ότι η παράταξη μπορεί να έχει την εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και να υποστεί περαιτέρω δημοσκοπική κατάρρευση.
«Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει κίνδυνο αν συνεχίσει να πορεύεται στην κοινωνία μόνο με μία τακτική δικαίωσης, επεσήμανε αρχικά ο πρώην υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Ελπίζω να μη συμβεί στη Ν.Δ. αυτό που συνέβη με το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΙΑ ΓΡΑΠΤΑ Πόσο και σε ποιες σχολές θα πέσουν φέτος οι βάσεις


Την κατιούσα αναμένεται να πάρουν οι βάσεις, ακόμα και στις σχολές μεγάλης ζήτησης, όπως η Ιατρική και η Νομική. Από τη μία τα δύσκολα θέματα και από την άλλη ο μικρότερος αριθμός εισακτέων αλλάζουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Εκτιμήσεις καθηγητών και βαθμολογητών, αν και ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι Εξετάσεις, είναι πως τα άριστα γραπτά θα

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του 10ου Πανκυκλαδικού


Γράφτηκε από Ομαδα συνταξης 
Ο κύβος ερρίφθη από την πρόεδρο του Σύρος 2002 Άννα Κάμπαξη και το 10ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου άνοιξε και επίσημα την αυλαία του, με την παρουσίαση των ομάδων που πραγματοποιήθηκε χθες σε μία ζεστή εκδήλωση στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

"Ανάγκη αλλαγής των κριτηρίων στο Ν. Αιγαίο για την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ"


Θέματα που αφορούν τη νησιωτική Ελλάδα και τον τουρισμό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, στην ομιλία του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Περιφερειακή ανάπτυξη και τουρισμός».

Ο Ν. Συρμαλένιος αναφέρθηκε και στα προγράμματαΕΣΠΑ για

Πλήρωσε έδρα και κακή εμφάνιση στη Χίο



Στη Χίο πανηγυρίζουν… Μετά από 18 χρόνια έχουν και πάλι ομάδα στη Γ’ Εθνική. Ο Κανάρης Νενήτων κέρδισε ένα 1-0 τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής στην Λέσβο, την 6η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου για το 10ο όμιλο και πήρε το χρυσό εισιτήριο. Εισιτήριο που είχε κερδίσει μία αγωνιστική νωρίτερα όταν είχε νικήσει 4 -2 τον Πανναξιακό στην Χίο και πήρε κεφάλι στη μάχη κόντρα στην ομάδα της Νάξου…

Μητρόπουλος: Η Παναρίτη μας μάρανε; Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑ Ο ΦΙΛΗΣ


Κάθετα αντίθετος με τη συζήτηση περί κομματικής πειθαρχίας, στο ζήτημα της ψήφισης της συμφωνίας στη βουλή, εμφανίστηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος.
ΑΝ η συμφωνία περιέχει το παλιό μνημόνιο δεν μπορεί να μπει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Ζητήματα τιμωρίας και κομματικής πειθαρχίας δεν έχουν να κάνουν με τις αξίες της Αριστεράς», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα ίσως είναι το τελευταίο καταφύγιο του λαού για να στείλει

Στο Μαξίμου το προσχέδιο της Κομισιόν: Μέτρα-σοκ 3,5 δισ. και τίτλος «Μνημόνιο»

Προσθήκη λεζάντας
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΝΤ1
Πρόταση-ανατροπή με μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ περιλαμβάνει η πρόταση της Κομισιόν σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του σταθμού στις Βρυξέλλες, Μαρία Αρώνη, αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων αποκάλυψε ότι η Κομισιόν έστειλε το προσχέδιό της για συμφωνία.
Το κείμενο αυτό φέρεται να έχει φθάσει στο Μαξίμου από το απόγευμα του