slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

2η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Νικολαράκη


«ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»
Έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Νικολαράκη στο Πνευματικό Κέντρο Καθολικής Εκκλησίας
Διάρκεια έκθεσης από 17 έως 30 Αυγούστου 2014
ώρες λειτουργίας 10.30-14.00 & 18.30-21.30
Εγκαίνια 17 Αυγούστου στις 20.00
Ο κάτοικος της Νάξου ονομάζεται Νάξιος ή Ναξιώτης, Αξιώτης και Ναξιώτισσα, Αξιώτισσα αντίστοιχα.
Η Νάξος ή Αξιά ή Αξά είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, στο Αιγαίο Πέλαγος. Η έκταση της είναι 435 τ.χιλ. και το μήκος των ακτών της 91 χλμ. Το σχήμα της είναι ελλειψοειδές και ένας ορεινός όγκος από Βορά προς Νότο διασχίζει το νησί. Στην ραχοκοκαλιά αυτής της κορυφογραμμής δεσπόζουν τα βουνά Ζας (1004 μ.) και Φανάρι (908 μ.) τα υψηλότερα των Κυκλάδων. Ο περίπλους της είναι 44 ναυτικά μίλια και η έκτασή της φθάνει τα 428 τ.χλμ. Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Αιγαίου, στις ανατολικές Κυκλάδες έχοντας προς βορρά τη Μύκονο, ανατολικά τη Δονούσα, νοτιοανατολικά την Αμοργό, προς νότο την Ίο και δυτικά τη Πάρο. Απέχει από το λιμάνι του Πειραιά 103 ναυτικά μίλια και από το λιμάνι της Ραφήνας 87 ναυτικά μίλια.
Όσα στοιχεία όμως και να έχουμε για έναν τόπο το λιμάνι είναι αυτό που πάντα ορίζει τη βιωσιμότητα, την οικονομία, τον πολιτισμό και τα όνειρα των κατοίκων.
Σε ολόκληρη τη Γη υπάρχουν αμέτρητα λιμάνια κάθε ένας από εμάς όμως έχει το δικό του ΛΙΜΑΝΙ! Παίρνουμε το δικό μας δρόμο με το καράβι που εμείς θα επιλέξουμε, όποιο και αν είναι το φορτίο.
Λιμάνι, φάρος και άγκυρα… στοιχεία που σε δένουν αλλά και σε αποδεσμεύουν… σε αφήνουν ελεύθερο να ταξιδέψεις σε μαγικούς τόπους...

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ


Κύριε διευθυντά αν έχετε στοιχεία για ενέργειες που βλάπτουν τον ημέτερο δήμο οι δρόμοι που πρέπει να ακολουθήσετε   είναι δυο α) πλήρεις δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων και όχι υποθέσεων και β) τα στοιχεία αυτά να τα καταθέσετε  στην δικαιοσύνη.
Τα υπόλοιπα για τα αντίπαλα στρατόπεδα , οι διαγωνισμούς  και η προμήθεια «εργαλείων» ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ τσίχλες 


«Παραστάσεις για ένα ρόλο» στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων που προμηθεύεται με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» «εργαλεία» για τον ημέτερο δήμο…

Η συναυλία της Αλεξίου στην Σύρο και η ''τούμπα'' επί σκηνής!


Με εξαιρετική αγάπη και ενθουσιασμό υποδέχθηκε το κοινό της Σύρου τη Χάρις Αλεξίου μαζί με τη μουσική μπάντα, τους «NouveauSextet» (κορυφαίους Έλληνες σολίστες) που κατέκλυσε τον Πολιτιστικό Χώρο “Μάνος Ελευθερίου”.
Περισσότεροι από 1600 θεατές δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να

"Συνεχείς παραβάσεις ωραρίων εργασίας και ανάπαυσης των ναυτικών"


Επικίνδυνες παραβάσεις ωραρίων εργασίας και ανάπαυσης ναυτικών στις γραμμές της ακτοπλοΐαςΘέτουν σε κίνδυνο πληρώματα και επιβάτες.

Σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και την ασφάλεια των ναυτεργατών, των επιβαινόντων και των λιμενικών εγκαταστάσεων εγκυμονούν οι συνεχείς παραβάσεις ωραρίων εργασίας και ανάπαυσης των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας, τόσο στις γραμμές εσωτερικού όσο στις γραμμές της Αδριατικής.

Νέος πολιτιστικός φορέας στη Νάξο “Νικάνδρη”-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ-ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Σας γνωρίζουμε ότι δημιουργήθηκε πρόσφατα ένας νέος ναξιακός κοινωνικός πολιτιστικός φορέας με την ονομασία “Νικάνδρη-Πολιτιστική Δράση-ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.” με έδρα τη Νάξο και έχει στόχο να συμβάλει (κατά τις δυνάμεις του) στην πολιτιστική και οικονομική πρόοδο της Νάξου και στην αξιοποίηση νέων ανθρώπων για περιορισμό της ανεργίας.
Πρόεδρος και υπεύθυνος επικοινωνίας της προσπάθειας αυτής είναι ο φιλόλογος

Ευχαριστήρια επιστολή του Απεραθίτικου Συλλόγου για την συνάντηση στα Σφακιά

Προς τα καταστήματα-φορείς και πρόσωπα που στήριξαν με τα δώρα τους την εκδήλωση προς τιμή του χωριού μας στα Σφακιά.

Το Δ.Σ του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου επιθυμεί με την παρούσα επιστολή να ευχαριστήσει τους παρακάτω φορείς, καταστήματα και πρόσωπα του χωριού μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα για την εκδήλωση στα Σφακιά της Κρήτης για την προβολή του χωριού μας από 21 έως και 24 του Ιούλη.
ΦΟΡΕΙΣ:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Αγαπητοί Συγχωριανοί και φίλοι,

Ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου τη Κυριακή 10 Αυγούστου και ώρες 5 με 9 το απόγευμα, διοργανώνει αιμοδοσία στο χώρο του Δημοτικού σχολείου του Χωριού μας.

Η τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας, έχει παρουσιάσει ιδιαίτερα σημαντικό έλλειμμα. Συγκεκριμένα στην τελευταία αιμοδοσία, μόνο 15 συνάνθρωποί μας έδωσαν αίμα και διατέθηκαν 35 μονάδες σε 16 συγχωριανούς μας, οι οποίοι χρειάστηκαν αίμα μέσα στον προηγούμενο χρόνο, άρα χρειαζόμαστε τουλάχιστον 52 μονάδες ετησίως.

Προϋποθέσεις για την αιμοδοσία:

Σοκαρισμένος ο Παπαδημούλης από συνθήματα των ΛΟΚ στη Κύπρο, προτείνει καινούργια...


Γύρω στις 16:00 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω Twitter ζητάει την άμεση αντίδραση της πολιτείας και την λήψη μέτρων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο για συνθήματα που ακούγονται σε video από την Μονάδα των ΛΟΚ στο Σταυροβούνι, της Ελεύθερης Κύπρου.

Τα συνθήματα που τον σόκαραν ήταν:

ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ! Βρούτσης: «Οι κοινωνικοί πόροι που καταργήσαμε ήταν συντεχνιακοί φόροι»


Για ανεύθυνη πολιτική κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται για την κατάργηση κοινωνικών πόρων τους οποίους θα στερηθούν τα ταμεία.

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα καταργήσαμε 24 κοινωνικούς πόρους. Τρεις από αυτούς είναι στο παρόν νομοσχέδιο. Το ύψος των κοινωνικών πόρων που