slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μπαρούτι μυρίζει η τελευταία για το 2015 συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων


Ερώτημα για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2016 που σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί έως τις 15 Νοεμβρίου πότε σκοπεύει να καταθέσει η Δημοτική Αρχή; Σε όλους τους Δήμους του νομού Κυκλάδων τα Δημοτικά Συμβούλια μεταδίδονται ζωντανά . υ.γ.Το μόνο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν μεταδίδετε είναι του Δήμου Νάξου ΓΙΑΤΙ ; ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ; ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ.
Την τελευταία του τακτική συνεδρίαση για το 2015 θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 7:00 το βράδυ.
Μεταξύ άλλων στην ημερήσια διάταξη είναι η έγκριση του προϋπολογισμού του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για το 2016, η έγκριση του σχεδίου δράσης για την τουριστική προβολή των νησιών των δήμων καθώς και ο κανονισμός λειτουργίας του Κοινωνικού φροντιστηρίου. Αναλυτικότερα τα θέματα:

Γ. Βρούτσης: «Οι αυριανές εκλογές είναι καθοριστικές για την Ελλάδα και τη ίδια τη δημοκρατία μας»

 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο zougla.gr για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ δήλωσε: «Η αυριανή μέρα δεν είναι μόνο κρίσιμη και καθοριστική για τη ΝΔ, αλλά και για την Ελλάδα και την ίδια τη Δημοκρατία. Καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ καταρρέει αποτελεί αδήριτη ανάγκη να αναδειχθεί η παράταξη μας ως πυλώνας σταθερότητας και αληθινής ελπίδας. Επιβάλλεται λοιπόν η συμμετοχή στελεχών – μελών – φίλων αλλά και όσων θέλουν να ενταχθούν στους κόλπους της ΝΔ να είναι η μέγιστη δυνατή. Είμαι

Εκλογές Νέας Δημοκρατίας: Με το βλέμμα στραμμένο στη λειτουργία του λογισμικού


Της Άντζελας Πεϊτση

Ετοιμότητα αλλά και αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία των λογισμικών συστημάτων αναφορικά με την κρίσιμη εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που αποτυπώνουν την εικόνα προετοιμασίας των στελεχών της Ν.Δ.
Τα πάντα είναι έτοιμα σε επίπεδο προετοιμασίας του κόμματος τόσο με το στήσιμο των εκλογικών τμημάτων όσο και με την

Εορταστική εκδήλωση στη Μητρόπολη Νάξου



Ο Μητροπολιτικός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, πραγματοποιεί εορταστική εκδήλωση με ύμνους της περιόδου των Χριστουγέννων την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. εντός του Μητροπολιτικού Ναού..Τους ύμνους θα αποδώσει ο Χορός Ψαλτών «ΝΑΞΙΟΙ ΜΕΛΙΣΤΕΣ», υπό την Διεύθυνση του Ιεροψάλτου του
Μητροπολιτικού Ναού, Δημητρίου Παπάνη.

Βρουτση παραιτησου. Εσπασαν το φράγμα του 1 εκατ. οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ


Σημαντική αύξηση της εγγεγραμμένης ανεργίας δείχνουν για τον Νοέμβριο τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, καθώς διαπιστώνεται ότι προστέθηκαν στην ήδη μακριά λίστα ανέργων επιπλέον 68.745 άτομα, 29.510 που αναζήτησαν, αλλά δεν βρήκαν εργασία και 39.235 οι οποίοι έπαψαν να αναζητούν.
Ετσι, μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, φθάνοντας σε 1.034.730 άτομα, από 965.985 τον αμέσως προηγούμενο μήνα, Οκτώβριο. Με βάση τα

Χεράκι Χεράκι Παπανδρέου Με ΣΥΡΙΖΑ Για Την Επανεκλογή Του Πρώτου Στην Σοσιαλιστική Διεθνή



Ποιος θυμάται την Σοσιαλιστική Διεθνή η οποία είχε για πρόεδρο τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου;
Θυμάστε την εμπλοκή της και κατά συνέπεια τα ταξίδια του κ. Παπανδρέου στις ασθενέστερες χώρες του πλανήτη και κυρίως της Λατινικής Αμερικής; Πόσα και πόσα ταξίδια έκανε στη Χιλή, στη

Η βόλτα του Κώστα Καραμανλή στην παραλία Θεσσαλονίκης -Μαζί με την Νατάσα και τα παιδιά

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΔ



Βόλτα στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς», έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Πέταξαν Έξω Έλληνα Από Το Ιπποκράτειου Νοσοκομείο Που Είχε Βιβλιάριο Υγείας Της Πρόνοιας Και Πλήρωνε ΤΕΒΕ 32 Χρόνια Γιατί Δεν Είχε Να Πληρώσει


Μία καταγγελία που δεν έχει προηγούμενο έφτασε σήμερα στο e-mail μας από έναν πρώην έμπορο και επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης που είχε την ατυχία να πληρώνει ΤΕΒΕ 32 χρόνια αλλά τα τελευταία 5 χρόνια να αδύνατη να πλήρωση με αποτέλεσμα να μην έχει βιβλιάριο υγείας.

Ο 55χρονο άντρας έχει κάνει εδώ και 5 μήνες βιβλιάριό από την

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ


Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία
«Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου ανέλαβα την ηγεσία για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης.
Αντίστροφη μέτρηση πλέον για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ. Οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο το πρωί στις 7:00 και θα

Σε όλα τα μεγάλα κανάλια το "Γραβιεροχωριό" της ΕΑΣ Νάξου - Δείτε το στην εκπομπή του Γιώργου και της Φαίης στον ANT1


Θέμα σε όλα σχεδόν τα μεγάλα κανάλια έχει γίνει το "Γραβιεροχωριό" της Νάξου! Μετά τον ALPHA και το ρεπορτάζ που μετέδωσε η εκπομπή "Σπίτι μου Σπιτάκι μου", ο ANTENA την Παρασκευή το πρωί παρουσίασε σε ζωντανή σύνδεση το "Γραβιεροχωριό" της ΕΑΣ, στην εκπομπή "Το Πρωινό" με το Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά.
Η εκπομπή ξεναγήθηκε στα σπιτάκια του Γραβιεροχωριού, παρουσίασε το μυστικό τυροκομείο του Άι Βασίλη και δοκίμασε πεντανόστιμα γραβιεροστολίδια...

Οι δράσεις του Σαββάτου στο "Μαγικό Χωριό"


Εορταστικός περίπατος 
με ποδήλατα στην πόλη

.
  Ο Ποδηλατικός Όμιλος Νάξου μας καλεί σε μια διαφορετική βόλτα. Μικροί και μεγάλοι ΑγιοΒασίληδες θα δώσουν μια χαρούμενη νότα στους δρόμους της πόλης. Τα κουδουνάκια τους θα δίνουν το ρυθμό!!! Εκκίνηση από το Μαγικό Χωριό στις 10:00 (εκεί θα μοιραστούν σκουφιά και κουδουνάκια). 11:00:

Γέμισε η Νάξος με ΑγιοΒασίληδες ...ποδηλάτες (φωτογραφίες Κατερίνα Σιδερή)

 

 

Γεμάτο με εκπλήξεις είναι το "Μαγικό Χωριό" της Νάξου!

Το Σάββατο το πρωί μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους τριγύριζαν στην πόλη του νησιού αφού έγιναν μάρτυρες του "Εορταστικού περίπατου με ποδήλατα". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και του Ποδηλατικού Όμιλου Νάξου στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του "Μαγικού Χωριού".

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ: Μείωση της φορολογίας, κίνητρο για μείωση της ανεργίας


Έσπασαν το φράγμα του 1 εκατ. οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ

Ο Μ.ΧΑΛΑΡΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Σχόλιο του Μιχάλη Χάλαρημέλους της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και μέλους της επιτροπής ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας,  επί του σημερινού άρθρου της "Καθημερινής" με τίτλο «Έσπασαν το φράγμα του 1 εκατ. οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ» όπου παραθέτει την άποψη, που κατέθεσε το Γενάρη του 2015, για το πώς θα καταφέρει μια προοδευτική κυβέρνηση να περιορίσει το ποσοστό της ανεργίας και να αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης. Πώς θα στηριχθούν οι άνεργοι, που σε ποσοστό άνω του 70% αδυνατούν να βρουν δουλειά πάνω από 12 μήνες; (μακροχρόνια άνεργοι): 
"Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα της ανεργίας ως το κυριότερο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η πολιτική για την αντιμετώπισή της πρέπει να εστιαστεί στη διευκόλυνση των νέων επιχειρήσεων και στην παροχή κινήτρων σε όλες τις επιχειρήσεις για την πρόσληψη προσωπικού, κυρίως με τη μείωση της φορολογίας.